Menu

Island Hopping on Ice - The Ultimate Ice Road Adventure:

Ice road adventure

Onze Island Hopping On Ice - The Ultimate Ice Roads Adventure brengt u naar het hoge noorden van Canada: het gebied van goudzoekers, buffels, first nations en vooral onvoorstelbaar veel natuur. Het unieke van deze rondreis is, dat u zelf achter het stuur zit van uw 4x4 terreinauto en uw reisleider/gids volgt door het immense Canadian Boreal Forest en over de wereldberoemde Ice Roads.

Metersdik ijs voert u over o.a. het Athabasca Lake waar de vrachtauto's uit de TV-serie Ice Road Truckers heer en meester zijn. Deze reis, uniek en enig in zijn soort, geeft u inzicht in de Canadese samenleving met typisch lokale activiteiten als ijsvissen, een tocht met sledehonden en het rijden op sneeuwscooters. Maar ook bezoeken aan de grootste teerzandgronden ter wereld in Fort McMurray en het van TV bekende Buffalo Airways in Yellowknife, met de legendarische DC-3 en DC-4 vliegtuigen staan op het programma.

Ronduit spectaculair is de vlucht met een propellor ´ski-plane´ die u in een uur tijd in de bush van Noord-Canada brengt. Op een locatie ver van alle beschaving verwijderd, ervaart u de enorme uitgestrektheid, leegte en stilte van de Arctische natuur. Dit alls gekoppeld aan het indrukwekkend mooie schouwspel van het noorderlicht, het Aurora Borealis, is dit een exclusieve rondreis om nooit te vergeten.

Dag 1

Na aankomst op de luchthaven van Calgary ontvangst door de reisleiding en aansluitend transfer (i) naar het autoverhuurbedrijf om uw SUV voor deze reis op te halen. Na instructies met betrekking tot het gebruik van uw Ice Roads voertuig, vertrekken we in bescheiden colonne naar uw hotel in Calgary. U maakt kennis met uw reisgenoten en uw Nederlandstalige reisleider/gids en 4x4 specialist.
Overnachting: Calgary.

Dag 2

Na het Welcome Breakfast (i) vertrekken we vandaag in konvooi richting het hoge noorden. De reis gaat nu echt beginnen! In Drumheller en omgeving bezoekt u de zogenaamde "Badlands". In dit gebied komen zoveel dinosaurus skeletten boven, dat de wetenschappers tijd tekort komen om ze ook allemaal te kunnen conserveren. Onlangs nog is het grootste dinosaurus massagraf ooit ontdekt in deze omgeving. zo´n 65 miljoen jaar geleden is de dinosaurus plotseling geheel van de aardbodem verdwenen. Het Royal Tyrell Museum (i) laat u alles van dichtbij beleven.

We volgen de canyon van de Red Deer River en u kunt u nog een poos in het dinosaurus tijdperk wanen. Hoewel dit rivierdal niet zo groot is, doet het in schoonheid niet onder voor de Grand Canyon in de VS. In de buurt van Edmonton doorkruist u het Elk Island National Park(i) en ontmoet u de eerste wilde bizons in uw vakantie. U ziet hier de zogenaamde Plain Bisons of zelfs al Wood Bisons in hun kudde hun natuurlijke habitat afgrazen. We rijden nog iets verder naar het noorden om in Fort Saskatchewan de nacht door te brengen.
Overnachting: Fort Saskatchewan.

Dag 3

Was u gisteren nog ondergedompeld in de wel heel vroege geschiedenis van Canada, vandaag schuiven we een flink aantal jaartjes op naar de geschiedenis van de negentiende eeuw toen de eerste Europeanen in het land arriveerden. Gelukzoekers, zakenmensen, predikers, enzovoort kwamen naar dit onontgonnen land.

Vandaag bezoekt u met ons de overblijfselen van een van deze eerste zogenaamde ´settlements´. U stuurt op weg hierheen uw 4x4 auto over de allereerste en dus alleroudste officiële weg die Alberta kent. Zo vlak langs de North Saskatchewan River, in die tijd zeker een levensader, leert u alles over het ´Victoria Settlement´, zijn geschiedenis en zijn bewoners. U doorkruist first nations gebieden en ziet steeds meer Russische kerkgebouwen en opschriften. We overnachten in de rijkste plaats van Canada, die tegelijkertijd ook de armste plaats is.
Overnachting: Fort McMurray

Dag 4

Fort McMurray is bekend (beroemd en berucht) in de wereld om haar ´Oil Sands´. Hier wordt aardolie gewonnen in dagbouw. Alles wordt u duidelijk in het Oil Sands Discovery Centre (i). Het proces wordt op duidelijke wijze uitgelegd. Alle extreem grote machines staan hier opgesteld, bij voorbeeld een vrachtwagen van zo´n 7,5 meter hoog met 2,5 meter hoge banden. Onderweg naar onze eerste echte ice road brengen we u eerst nog oog in oog met de gevolgen van de oliezandwinning in dit gebied. Het ziet er niet allemaal even mooi uit, maar het is wel de realiteit van de provincie Alberta.

En dan begint uw grote ijsavontuur dan echt! We gaan het ijs op. We verruilen het stedelijk en oliewingebied voor de serene stilte van het steeds leger wordende noorden. U bevindt u eerst nog op de zandduinen van de Athabasca River. Het zand, dat de oliestromen zo goed weet te binden, u weet er inmiddels alles van. Over diverse ´ijsbruggen´ en over de monding van de Athabasca River bereikt u met ons Fort Chipewyan. Dit kleine dorp bestaat voor het grootste gedeelte nog uit de oorspronkelijke bevolking. Veel van hun levensstijl is echter verloren gegaan. We hopen dat het museumpje (i) voor ons zijn deuren wil openen.
Overnachting: Fort Chipewyan

Dag 5

Een prachtige dag staat er vandaag op het programma. Komend over het meters dikke ijs van Lake Athabasca trekken we het dichte woud van Wood Buffalo National Park in. U rijdt nu vlak langs de brede Peace River en gelooft u maar...vredig is het. Dit is het laatste natuurlijke gebied waar de Wood Buffalo nog leeft in grote kuddes. Misschien hebt u vandaag al geluk en kunt u ze van dichtbij zien. Het verschil met de Plain Buffalo die u al eerder zag, is duidelijk.

We hebben wel wat geluk nodig om de bizons te kunnen zien, want het park is namelijk groter dan Zwitserland! We verlaten het park via een lange, rechte gravelweg die ons naar Fort Smith voert. Hier kunt u het Visitor Centre bezoeken en het Northern Life Museum (i) en informatie vergaren over de ´Whooping Cranes´, de first nations en de ´Salt Plaines´ van de Salt River. Heel bijzonder in deze omgeving is het voorkomen van het geologisch verschijnsel dat karst wordt genoemd.
Overnachting: Fort Smith

Dag 6

Het Great Slave Lake is, net als alles hier, weer enorm. We zullen wel even tijd nodig hebben om het voor de helft te kunnen ronden. We zullen van de zuidkant naar de noordkant moeten komen. We zullen veel van het meer zien, maar ook redelijk veel moeten rijden. We bezoeken Fort Providence, direct aan het meer, waar de oorspronkelijke bevolking nog van de visvangst leeft en zich in deze tijd uitleeft op hun ´Ski-Doo´s´. We zullen hier de nacht doorbrengen. Hay River leeft van de scheepvaart en de botenbouw.
Overnachting: Fort Providence

Dag 7

Deze dag zult u vroeg uit de veren moeten. We vervolgen vandaag onze weg over de zeer brede en vaak erg rechte Highway 3 naar Yellowknife, de hoofdstad van de Northwest Territories. Deze stad is bekend als diamantstad en ten noorden ervan zijn dan ook vele diamantmijnen te vinden. We zijn eveneens in beschermd bizon gebied, dus het is extra oppassen geblazen.

Rond twee uur ´s middags vertrekt ons ´bush-ski´ vliegtuig vanaf het ijs in de haven van Yellowknife. Weer een unieke ervaring in deze toch al bijzondere reis. We vliegen de compleet verlaten wildernis van Noord-Canada in. Mochten we wat tijd over hebben, bezoeken we graag met u de mensen en jet materieel van Buffalo Airways ontmoeten. Dit bedrijf is bekend van de TV serie ´Ice Pilots NWT´.
Overnachting: Blachford Lake

Dag 8

De prachtige wildernis lodge bevindt zich midden in het volkomen verlaten en ruige landschap van het noorden van Canada. Wat u rest is slechts rust en ruimte. U kunt gaan langlaufen, ijsvissen, sneeuwschoen wandelen (i) etcetera. Optioneel kunt u u inschrijven voor sneeuwscooter tochten of een sledehonden tocht (o). Maar boven alles is dit de meest uitgelezen plek om u te laten betoveren door het noorderlicht.
Overnachting: Blachford Lake

Dag 9

U hebt nog een hele ochtend om te genieten van deze prachtige, maagdelijke omgeving. U kunt dit op uw gemak doen of volop actief, wat u maar wilt. U kunt bij voorbeeld nog een sneeuwscooter tocht gaan maken om te gaan net-ijsvissen met een van de oorspronkelijke bewoners van dit gebied (o). Zeker de moeite waard!
Overnachting: Yellowknife

Dag 10

Nog weer een ´diamantje´ voor in uw reisverslag deze dag. Vandaag gaan we u de naam van onze reis eer aan laten doen....we gaan Island Hoppen on Ice! U gaat met uw 4x4 auto de meren en rivieren op, die een verbinding vormen tussen het Great Slave Lake en het zelfs nog grotere Great Bear Lake. U rijdt op het ijs op de zogenaamde Rae Lakes. Het worden twee dagen van eersteklas ijspret in het meest betoverende landschap dat u ooit gezien hebt.

U logeert in het originele en ´back to basics´ dorpje Gameti. Dit is het einde van de wereld, zoals we u in de inleiding hebben beloofd.
Overnachting: Gameti

Dag 11

Het is hier te mooi om al gelijk weer terug te gaan. We blijven nog een dag op en rond het ijs. Veel sneeuw, veel ijs. Als u wilt, kunt u ook een dag rust nemen en in het dorp Gameti blijven. We overnachten hier nogmaals en hopen weer op de Aurora Borealis. Ver op het stille, nachtelijke ijs is het een beleving als geen ander...
Overnachting: Gameti

Dag 12

Nog een heerlijke dag op het ijs! Maar we moeten toch echt aan terugkeren gaan denken. De afstanden zijn hier ook zo groot. In Fort Providence slaan we nogmaals ons kamp op voor de nacht.
Overnachting: Fort Providence

Dag 13

We zeggen de Northwest Territories vaarwel en verruilen deze provincie voor die van Alberta. We gaan door het oliestadje Zama City en langs het first nations reservaat van Rainbow Lake. In Rainbow Lake overnachten we en kunt u u (geestelijk) voorbereiden op de laatste echte ´ice road´ van uw avontuur. Onderweg zien we immense watervallen, die nagenoeg bewegingsloos in de rivier zijn vastgevroren. Hopelijk ontmoeten we ook nog wat bizons op onze weg zuidwaarts.
Overnachting: Rainbow Lake

Dag 14

Door de ´bush´ en over het ijs van Alberta baant u u een weg naar Fort Nelson in British Columbia. Ergens halverwege passeert u de tijdzone en kunnen we de klok nog een uurtje terugzetten. Dit gebied is rijk aan wild en vooral de lynx heeft hier zijn habitat. Elke keer hebben we deze prachtige grote katten kunnen zien! In Fort Nelson hebt u definitief afscheid genomen van de ijswegen die ons zoveel plezier hebben bezorgd.
Overnachting: Fort Nelson

Dag 15

Fort Nelson is een vriendelijk plaatsje en ligt aan de beroemde Alaska Highway, dé verbinding van de twee Amerika´s via Canada. We volgen deze prachtige, legendarische weg verder naar het zuiden. In Dawson Creek wacht een lekker bed op u voor uw welverdiende nachtrust ... het is uiteindelijk alweer een extra uurtje later. Eerder deze dag passeerde u wederom de tijdzone. Deze plaats is ook de plek waar de Amerikanen de bouw van de Alaska Highway zijn gestart. Alles in deze plaats herinnert daaraan; de Mile 0 obelisk, de gebouwen uit die tijd en natuurlijk het museum waar alles op tastbare wijze wordt uitgelegd.
Overnachting: Dawson Creek

Dag 16

Het einde van uw avontuur met ons komt nu werkelijk in zicht. Toch hebben we nog wel wat speciaals voor u in huis als afsluiter. Via Dawson Creek en Grande Prairie bereikt ons konvooi de Forestry Trunk Road. Deze brede gravelweg bedient de vele olie- en gasbronlocaties. De weg wordt al mooier en mooier naarmate we steeds dichter in de buurt van de Rocky Mountains komen. De weg kent steeds meer prachtige, lange bochten en gaat door diepe dalen en over hoge heuvels en biedt fantastische uitzichten. We rijden door het mooie William A. Switzer Provincial Park.
Overnachting: Hinton

Dag 17

U rijdt op eigen gelegenheid via Edmonton naar Calgary. U kunt rechtstreeks en snel via de snelwegen gaan, maar het is een absolute aanrader (afhankelijk van de weersomstandigheden) om de Icefields Parkway dwars door de Rocky Mountains te nemen. U levert uw auto in bij de autoverhuurder in Calgary en hebt nog een heerlijke avond in een luxe hotel in het centrum van Calgary. Dat hebt u ook wel verdiend!
Overnachting: Calgary

Dag 18

In de loop van de dag gaat u op eigen gelegenheid naar de luchthaven van Calgary en vliegt aansluitend terug naar Nederland.

Verlengingsoptie:

Wij bieden u de mogelijkheid om deze reis te verlengen en vanaf dag 17 via de Rocky Mountains (met bezoeken aan o.a. Jasper, Banff, Kananaskis Country en Canmore) uiteindelijk in Calgary te eindigen. De totale reisduur wordt dan 22 dagen.

NB: Een uitgebreide beschrijving treft u helemaal onderaan aan.

Dag 17

Route: Hinton - Jasper

Dag 18

Route: Jasper - Icefields Parkway - Columbia Ice Field - Lake Louise - Castle Mountain - Johnston Canyon - Banff & Hotsprings - Canmore

Dag 19

Route: Canmore - Spray Lakes - Kananaskis Village

Dag 20

Route: Kananaskis Village - Olympisch Park - Calgary - auto´s inleveren

Dag 21

In de loop van de dag gaat u op eigen gelegenheid naar de luchthaven van Calgary en vliegt aansluitend terug naar Nederland.

Uw Island Hopping On Ice - The Ultimate Ice Roads Adventure is inclusief:

 • Nederlands sprekende reisleider/gids
 • Overnachtingen op basis van een 2-persoons kamer incl. bad/douche/toilet
 • Welcome Breakfast op 2e dag
 • Toegang National Parks
 • Toegang Oil Sands Discovery Centre
 • Toegang museum Fort Chipewyan
 • Ijsvissen
 • Wandeling met SnowShoes*
 • IJswandeling Maligne Canyon o.b.v. lokale gids*
 • Toegang Olympisch museum Calgary*
 • Telefoonkaart
 • Lokale belastingen
* = Inbegrepen bij verlengingsoptie

Uw Island Hopping On Ice - The Ultimate Ice Roads Adventure is exclusief:

 • Overige maaltijden
 • Benzine
 • Verzekeringen

Extra informatie:

(i): excursie bij reissom inbegrepen
(o): excursie optioneel; niet bij de reissom inbegrepen

 • Zorg voor passende kleding; wees voorbereid op strenge kou.
 • Denkt u aan een warme fleece of trui(en) en goed stevig schoeisel.
 • Denkt u tevens aan een goede bescherming tegen de zon.
 • Een goede lichamelijke conditie is wenselijk.
 • Tenzij anders vermeld zijn de avonden ter vrije besteding.

Klik hier om te reserveren.

Prijzen 2018

2018
Zaterdag 10 februari 2018 Euro 6682,-
Zaterdag 10 februari 2018, incl. verlenging Euro 7299,-

Per boeking berekenen wij Euro 37,50 reserveringskosten.

Uitgebreide beschrijving verlengingsoptie:

Met deze uitbreiding brengen we u in het midden van de indrukwekkende Rocky Mountains! Met besneeuwde bergtoppen van meer dan drieduizend meter hoog overal om u heen bezoekt u met ons letterlijk de hoogtepunten van dit gebied. De Icefields Parkway is de wereldberoemde weg, die u langs de mooiste plekken in de Rockies voert. In Jasper gaan we met u de diepe kloven van de Maligne Canyon in, onder leiding van een ervaren gids(i). U maakt daar een zeer bijzondere, avontuurlijke wandeling op de bevroren rivier op de bodem van de canyon. Met de bevroren watervallen overal om u heen waant u u in een sprookjesfilm! We laten u het Columbia Icefield met zijn gletsjers zien en u gaat met ons via Lake Louise, met de beroemde ijsbeelden, de spelonken van Johnston Canyon in. 's Avonds kunt u heerlijk op temperatuur komen in de natuurlijke heetwater-zwavelbronnen van het wintersportplaatsje Banff.

Vanuit Banff vertrekken we via het Nordic Centre in Canmore waar in 1988 de Olympische Winterspelen werden gehouden, al klimmend via de prachtige Spray Lakes naar het wintersportcentrum Kananaskis Village. Hopelijk kunnen we u op de Spray Lakes kennis laten maken met een van de grootste Canadese winterbezigheden: het ijsvissen. Vanuit het centrum van Kanaskis Village, midden in de Rockies, kunt u gaan skiën, langlaufen, sneeuwschoen wandelen of prachtige uitstapjes maken met de auto (o). We bieden u een indrukwekkende sneeuwschoen wandeling aan bij maanlicht met aansluitend een heerlijke chocoladefondue (i)! (Deze optie is alleen mogelijk als het dan volle maan is). Uw hotel beschikt over een verwarmd zwembad waar u zowel binnen als buiten kunt zwemmen.

Op weg naar Calgary bezoeken we met u het Olympic Park en het terrein van de winterspelen van 1988; de lange bobsleebaan, trainingshallen voor luge en het bijbehorende museum (i). De 114 m. hoge springschans is indrukwekkend, zeker als u aan de voet ervan staat. Voor de liefhebbers behoort een bezoek aan de Olympic Oval, de beroemde schaatsbaan, zeker tot de mogelijkheden. Maar dan bent u toch echt bij het eindpunt van deze onvergetelijke reis aangekomen. We brengen de auto´s terug en u kunt nog genieten van uw luxe hotel in het centrum van Calgary.