Zoek een reis door Canada

Provincies

Provincies van Canada

Tijdens zijn geschiedenis zijn de internationale grenzen van Canada verschillende keren veranderd en is het land gegroeid van de oorspronkelijke vier provincies naar de huidige tien provincies en drie territoria. De tien provincies zijn Alberta, British Columbia, Manitoba, New Brunswick, Newfoundland en Labrador, Nova Scotia, Ontario, Prince Edward Island, Quebec en Saskatchewan. Samen vormen de provincies en territoria het op één na grootste land ter wereld.

Verscheidene van de provincies waren vroegere Britse koloniën, en Quebec was oorspronkelijk een Franse kolonie, terwijl anderen werden toegevoegd aangezien Canada groeide. De drie territoria zijn Northwest Territories, Nunavut en Yukon, die de rest van het gebied van het voormalige Britse Noord-Amerika besturen.

Het grootste verschil tussen een Canadese provincie en een territory is dat provincies hun macht en gezag krijgen van de Grondwet, 1867 (voorheen de Britse Noord-Amerikaanse wet, 1867), terwijl territoriale overheden bevoegdheden hebben die door het Canadese parlement aan hen zijn gedelegeerd.

Onze Nieuwsbrief

De nieuwsbrief die u wel wilt ontvangen! Op de hoogte blijven van nieuwtjes, aanbiedingen, wegbrengspecials en ander GoCanada nieuws? Schrijf uzelf dan in voor de GoCanada nieuwsbrief.