Hello, nice to meet you!

Op zoek naar een helpende hand bij het samenstellen van die bijzondere reis door Canada? Zoek niet verder.
Hallo, hier zijn we; het GoCanada team. Een enthousiast team dat gedreven wordt door passie, kennis en meer dan 20 jaar Canada ervaring.
Samen stellen wij jouw droomreis samen! Een reis op maat die helemaal voldoet aan jouw wensen.

Combineer in Canada!
Wil ik een cruise of een camper? Ga ik met de trein of met een stoere 4x4? Bij GoCanada weten we daar wel raad mee!
We combineren het gewoon. Bij ons kun je voor alles terecht en we helpen je graag met het samenstellen van mooie (combinatie) reizen.
En voor de vroege vogels die in 2025 al weg willen? Vraag nu al een prijsopgave aan en profiteer als eerste van de beschikbare tarieven.
Lees meer over vroegboek 2025.

Cruise top 5 Holland America Line
Dat cruisen rond Canada leuk is wisten we wel… maar welke cruise kies je en welke combinaties kun je maken? Ter inspiratie hebben we een mooie
top 5 samengesteld van veel geboekt cruise combinaties die nog beschikbaar zijn voor deze zomer of dit najaar. Lees meer over onze mooie Cruise Top 5.

Onze reizen naar Canada
Met het aanbod op onze website hopen wij je te inspireren. Wij stellen alle reizen samen op basis van jouw wensen.
Laat ons weten wat je wensen zijn en wij gaan graag de uitdaging aan om je verwachtingen te overtreffen.

Camperreizen | Autorondreizen | Groepsreizen | Cruisereizen
Treinreizen | Wintersport | Bijzondere accommodaties

Zoek een reis door Canada
Provincies

Nunavut

Als je je ogen dicht doet…
Denk dan aan een kentekenplaat in de vorm van een ijsbeer op die paar auto’s die daar rondrijden, het noorderlicht, inuksuks (steenstapels om je de weg te wijzen over de weidse toendra) miljoenen caribous, vriendelijke mensen. Gevilde vis hangt te drogen over een houten lat. Eindeloze leegte met fjorden. En drijvende ijsbergen natuurlijk.

Waar ligt het en hoe kom je er?
Als je in de atlas kijkt dan zie je Nunavut links en rechts boven aan de Hudson Bay liggen. ZO groot is het! Ook ligt het boven Manitoba. En rechts van Northwest Territories. Zie je al dat land tegen Groenland aan? Dat hoort ook allemaal bij Nunavut.
Je komt er door er heen te vliegen. En dat is wel even een klus om er te komen. Bijvoorbeeld naar Cambridge Bay kun je via Vancouver en Yellowknife vliegen. Je bent dan ruim 33 uur onderweg. Of je vliegt via Ottawa naar Iqaluit. Maar je kunt het gebied ook ontdekken met een cruise!
Nunavut bestaat uit 3 regio’s: De Qikiqtani (Baffin) regio met veel bergen en fjorden, de Kivalliq regio en de Kitikmeot regio (toendra’s, grote rivieren en meren). De omgeving en het dierenaanbod in deze regio’s verschillen van elkaar, daardoor zijn ook de jachttechnieken en het dieet van de mensen anders.

Wat maakt dit territorium bijzonder?
Van heel Canada is dit het grootste in oppervlakte van alle territoria en provincies. Ook wonen er het minste aantal mensen. Wat zeg ik…het is een van de dunst bevolkte en meest afgelegen gebieden op aarde. Nog geen 32.000 mensen in een gebied zo groot als West Europa. De meeste mensen daarvan zijn Inuit.

Gezelligste stad of dorp?
Nou….van stadse begrippen is hier natuurlijk niet echt sprake. Pangnirtun of kort gezegd Pang, ligt helemaal op de zuidelijke punt van Baffin Island. In het Inuit betekent dat ‘Place of Bull Caribou’. De inwoners zijn terecht trots op hun cultuur en tradities. Iqaluit (Place of Many Fish) is de hoofdstad en heeft een moderne Inuit gemeenschap. Een Inuk artist dineert in het Libanese restaurant. Of geeft een knipoog naar een Hollywood-ster in het Nunatta Sunakkutaangit Museum.

Bijzondere wetenswaardigheden:
De openingsscène van Bond- James Bond- ‘The Spy Who Loved Me’ film is opgenomen in het Auyuittuq National Park.

Onze Nieuwsbrief

De nieuwsbrief die u wel wilt ontvangen! Op de hoogte blijven van nieuwtjes, aanbiedingen, wegbrengspecials en ander GoCanada nieuws? Schrijf uzelf dan in voor de GoCanada nieuwsbrief.

Waar kennen we GoCanada toch van?