Hello, nice to meet you!

Op zoek naar een helpende hand voor het samenstellen van die bijzondere reis door Canada? Zoek niet verder.
Hallo, hier zijn we; het GoCanada team. Een vrolijk dreamteam dat gedreven wordt door passie, kennis
en meer dan 20 jaar Canada ervaring. Samen stellen wij jouw droomreis samen! Neem contact op en slaap zelf binnenkort in die
stoere camper op dat orka eiland of in die kleinschalige accommodatie in dat mooie fjord. ... Lees meer

🍁Persoonlijk advies en no-nonsense 🍁Onvergetelijke reizen op maat 🍁Jarenlange Canada ervaring 🍁Handige GoCanada app en campinggidsen

Zoek een reis door Canada

Wintersportreizen

Wij krijgen vaak de vraag of skiën in Canada vergelijkbaar is met een wintersportreis in Europa. Wij vinden van niet! Een wintersport in Canada is een totaal andere belevenis is onze persoonlijke ervaring.

Reistijd
Qua reistijd zit je gemiddeld op hetzelfde. Of je nu 9 uur in het vliegtuig zit of 9 uur in de auto maakt weinig uit. De meeste skigebieden in Canada hebben daarna nog wel een transfer van 2 tot 4 uur na de vlucht.

Skigebieden
Verder zijn in Canada met name de skigebieden in de Rocky Mountains, Banff en Jasper, heel sneeuwzeker en staan ze bekend om hun poedersneeuw. Het is er opvallend rustig met weinig rijen bij de liften. Whistler ligt vlakbij Vancouver aan de westkust en is daardoor wat drukker en heeft een wat milder zeeklimaat. Het seizoen is daardoor iets korter en kan het beste bezocht worden van december tot en met maart, terwijl je in Banff van eind november tot half mei kunt skiën.

Skisafari
Mocht je kiezen voor een skisafari (verschillende gebieden combineren met een 4x4 huurauto) dan kun je ook de kleinere gebieden bezoeken. Denk bijvoorbeeld aan een combinatie tussen Whistler, Sun Peaks Resort en Big White. Of Banff met Panorama Ski Resort en Fernie. Dan vlieg je op Vancouver of Calgary, haal je daar de huurauto op en rij je zelf van skigebied naar skigebied. De wegen worden goed sneeuwvrij gehouden en lopen door de valleien… dus geen steile bergpassen.
Onze ervaring is dat het zelf rondrijden een enorme toegevoegde waarde geeft aan de Canadese wintersportervaring.

Op zoek naar wat hulp en advies? Bel of mail ons voor meer info of vul het offerte formulier in en wij nemen spoedig contact met je op.

Onze Nieuwsbrief

De nieuwsbrief die u wel wilt ontvangen! Op de hoogte blijven van nieuwtjes, aanbiedingen, wegbrengspecials en ander GoCanada nieuws? Schrijf uzelf dan in voor de GoCanada nieuwsbrief.