Hello, nice to meet you!

Op zoek naar een helpende hand bij het samenstellen van die bijzondere reis door Canada? Zoek niet verder.
Hallo, hier zijn we; het GoCanada team. Een enthousiast team dat gedreven wordt door passie, kennis en meer dan 20 jaar Canada ervaring.
Samen stellen wij jouw droomreis samen! Een reis op maat die helemaal voldoet aan jouw wensen.

!!NEWS ALERT!!
We zijn benaderd door een grote camperverhuurder om dit voorjaar nog een groot deel van de vloot te verplaatsen.
Het resultaat: wegbrengcampers met onwijs leuke routes voor onwijs mooie prijsjes… in een prima periode... sommige lopen zelfs door tot juli.
Kijk snel verder. En over snel gesproken; wees er ook snel bij! Vanaf €1199,- p.p. inclusief vlucht en camper.

Beleef jouw droomreis naar Canada
Wij bieden een ruim aanbod aan reizen naar Canada. Maar waar ga je heen? Wordt het een autorondreis door Oost-Canada?
Of toch liever per camper door West-Canada? Of een combinatie daarvan? Geef je wensen aan ons door en wie weet
slaap je zelf binnenkort in die stoere camper op dat orka eiland of in die kleinschalige accommodatie in dat mooie fjord.

Onze reizen naar Canada
Met het aanbod op onze website hopen wij je te inspireren. Laat ons weten wat je wensen zijn
en wij gaan graag de uitdaging aan om je verwachtingen te overtreffen.

Camperreizen
Autorondreizen
Cruisereizen
Groepsreizen
Treinreizen
Cruisereizen
Wintersportreizen
Bijzondere accommodaties

Zoek een reis door Canada

Kamperen in Canada

Dat Canada een fantastisch kampeerland is dat weten we inmiddels wel. Maar hoe werkt dat dan eigenlijk? Mag je in het wild kamperen? Wat voor soort campings zijn er eigenlijk? Moet ik die reserveren? Allemaal vragen waar wij uit ervaring het antwoord op hebben.

De antwoorden op de boven gestelde vragen verschillen eigenlijk per gebied. Zo is het in de meeste gebieden niet toegestaan om in het wild te kamperen, maar kun je dat in de Yukon bij voorbeeld prima doen. Daar wonen minder dan 40.000 mensen in een gebied zo groot als Spanje. Ongerepte wildernis genoeg dus. Ook in Newfoundland is het toegestaan om wild te kamperen. Terwijl het in de nationale parken en provinciale parken simpelweg verboden is. Kortom, laat je goed informeren over wat wel en niet mag.
<b>Dat Canada een fantastisch kampeerland is dat weten we inmiddels wel. Maar hoe werkt dat dan eigenlijk? Mag je in het wild kamperen? Wat voor soort campings zijn er eigenlijk? Moet ik die reserveren? Allemaal vragen waar wij uit ervaring het antwoord op hebben. </b>

De antwoorden op de boven gestelde vragen verschillen eigenlijk per gebied. Zo is het in de meeste gebieden niet toegestaan om in het wild te kamperen, maar kun je dat in de <a href="https://www.gocanada.nl/over-canada/provincies/yukon-territory">Yukon</a> bij voorbeeld prima doen. Daar wonen minder dan 40.000 mensen in een gebied zo groot als Spanje. Ongerepte wildernis genoeg dus. Ook in <a href="https://www.gocanada.nl/over-canada/provincies/newfoundland-labrador">Newfoundland</a> is het toegestaan om wild te kamperen. Terwijl het in de nationale parken en provinciale parken simpelweg verboden is. Kortom, laat je goed informeren over wat wel en niet mag.
Welke soorten campings zijn er?
In principe zijn er drie soorten campings: campings in de nationale parken, campings in de provinciale parken en particuliere campings. Met name de campings in de verschillende parken zijn heel mooi en kun je terecht natuurcampings noemen. Het is wel zaak om deze in de populaire maanden te reserveren. Denk aan de maanden juni, juli, augustus tot en met half september. Dit verschilt wel erg per park. Met name als je de kleinere campings opzoekt in de provinciale parken wordt dit al een stuk soepeler. Helemaal als je reist met een 4x4 truck camper. Dan kun je bij voorbeeld ook de 'back country' campings pakken die wat rustiger in het achterland liggen. Neem bijvoorbeeld de mooie campings in Whiteswan Provincial Park vlakbij Invermere. Een onverharde weg leid je naar prachtige warmwaterbronnen met een paar schitterende omliggende natuurcampings. Prima te bereiken per 4x4, maar niet toegestaan met een standaard camper. Dus voor de meer avontuurlijke reiziger worden de mogelijkheden in veel gebieden al verdubbeld.

Ook de populaire particuliere campings adviseren we in de drukkere maanden te reserveren. Vermijd de zogenaamde ' RV parks', dit zijn vaak saaie campings waar iedereen in een rijtje staat. De gemiddelde Canadees maakt dat niets uit, maar wij Nederlanders zijn toch op zoek naar ons eigen plekje in het bos.
Maar waar liggen dan die pareltjes in het bos?
Laten we daar bij GoCanada nu een mooi gidsje voor hebben. Eenieder die bij ons een camperreis boekt (zonder vooraf gereserveerde campings) krijgt onze eigen 'Rustic Campgrounds Guide', met allemaal persoonlijk geteste campings in het bos, aan dat spiegelende meertje of aan dat kabbelende riviertje. Er is een versie voor Oost-Canada, West-Canada en voor de Yukon & Alaska.
<b>Maar waar liggen dan die pareltjes in het bos? </b>
Laten we daar bij GoCanada nu een mooi gidsje voor hebben. Eenieder die bij ons een camperreis boekt (zonder vooraf gereserveerde campings) krijgt onze eigen <a href="https://www.gocanada.nl/over-canada/campings/rustic-campgrounds">'Rustic Campgrounds Guide'</a>, met allemaal persoonlijk geteste campings in het bos, aan dat spiegelende meertje of aan dat kabbelende riviertje. Er is een versie voor Oost-Canada, West-Canada en voor de Yukon & Alaska.
Moet ik campings vooraf reserveren?
Een reis per camper betekent natuurlijk een gevoel van vrijheid, maar toch is het aan te bevelen om campings, met name in de maanden juni, juli en augustus vooraf te reserveren. Helemaal als je in de nationale parken wilt verblijven is het niet mogelijk om zomaar aan te komen rijden. Vaak is er dan geen beschikbare kampeerplek meer, waardoor je noodgedwongen op zoek moet naar een volgende camping.

Waar kan ik het beste campings in Canada reseveren?
Nou, het reserveren van campings kan een hele klus zijn. Met name in de winter kunnen Canadese campinghouders traag reageren (zitten in de wintermaanden vaak in de zon in Arizona) en soms nemen ze pas vanaf januari (of nog later) nieuwe boekingen aan. Kijk vooraf op de website van de camping of je überhaupt kunt reserveren. Sommige campings werken volgens het 'first come, first serve' principe.
Campings in de nationale parken zijn zeer populair. Zo populair dat je er als de kippen bij moet zijn om je kampeerplaats te reserveren. Al vanaf het moment dat het boekingsysteem open gaat (over het algemeen in januari). Een kampeerplaats in de nationale parken kun je reserveren via het reserveringssysteem van Parks Canada.

Een nieuwe trend zijn de websites waar je naast campings ook alternatieve camperplaatsen kan reserveren. Denk een beetje aan ‘kamperen bij de boer’, maar dan op zijn Canadees. Wij zijn fan van Harvest Hosts, Boondockers Welcome en Campertunity.

Laat ons je campings reserveren
Wil je zeker zijn van een mooie route, een beetje off the beaten track... op de mooiste campings, met de juiste afstand tussen de locaties, wel of niet inclusief die prachtige excursie... laat ons het dan reserveren! We hebben een speciale camping reservering-service voor campings in West-Canada. Samen met onze lokale agent reserveren we de campings, ferry's en excursies en presenteren dat in een handig 'roadbook', ideaal voor tijdens de reis. Met de route van dag tot dag, handige tips en leuke weetjes. Misschien iets duurder dan zelf reserveren, maar het scheelt een hoop tijd en frustratie en je weet zeker dat je op dat mooie plekje staat. We hebben vooraf bedachte routes in de aanbieding, maar kunnen het ook volledig op maat samenstellen. We adviseren je daar graag in. Kortom, verschillende redenen om eens contact met ons op te nemen voor een advies op maat.
<b>Moet ik campings vooraf reserveren?</b>
Een reis per camper betekent natuurlijk een gevoel van vrijheid, maar toch is het aan te bevelen om campings, met name in de maanden juni, juli en augustus vooraf te reserveren. Helemaal als je in de nationale parken wilt verblijven is het niet mogelijk om zomaar aan te komen rijden. Vaak is er dan geen beschikbare kampeerplek meer, waardoor je noodgedwongen op zoek moet naar een volgende camping.

<b>Waar kan ik het beste campings in Canada reseveren?</b>
Nou, het reserveren van campings kan een hele klus zijn. Met name in de winter kunnen Canadese campinghouders traag reageren (zitten in de wintermaanden vaak in de zon in Arizona) en soms nemen ze pas vanaf januari (of nog later) nieuwe boekingen aan. Kijk vooraf op de website van de camping of je überhaupt kunt reserveren. Sommige campings werken volgens het 'first come, first serve' principe. 
Campings in de nationale parken zijn zeer populair. Zo populair dat je er als de kippen bij moet zijn om je kampeerplaats te reserveren. Al vanaf het moment dat het boekingsysteem open gaat (over het algemeen in januari). Een kampeerplaats in de nationale parken kun je reserveren via het reserveringssysteem van <a href="https://parks.canada.ca/voyage-travel/reserve">Parks Canada</a>.

Een nieuwe trend zijn de websites waar je naast campings ook alternatieve camperplaatsen kan reserveren. Denk een beetje aan ‘kamperen bij de boer’, maar dan op zijn Canadees. Wij zijn fan van <a href="https://www.gocanada.nl/over-canada/kamperen-in-canada/harvest-hosts">Harvest Hosts</a>, <a href="https://www.gocanada.nl/over-canada/kamperen-in-canada/boondockers-welcome">Boondockers Welcome</a> en <a href="https://www.gocanada.nl/over-canada/kamperen-in-canada/campertunity">Campertunity</a>. 

<b>Laat ons je campings reserveren</b>
Wil je zeker zijn van een mooie route, een beetje off the beaten track... op de mooiste campings, met de juiste afstand tussen de locaties, wel of niet inclusief die prachtige <a href="https://www.gocanada.nl/onze-reizen/excursies">excursie</a>... laat ons het dan reserveren! We hebben een speciale camping reservering-service voor campings in West-Canada. Samen met onze lokale agent reserveren we de campings, ferry's en excursies en presenteren dat in een handig 'roadbook', ideaal voor tijdens de reis. Met de route van dag tot dag, handige tips en leuke weetjes. Misschien iets duurder dan zelf reserveren, maar het scheelt een hoop tijd en frustratie en je weet zeker dat je op dat mooie plekje staat. We hebben vooraf bedachte <a href="https://www.gocanada.nl/camperreizen"> routes</a> in de aanbieding, maar kunnen het ook volledig op maat samenstellen. We adviseren je daar graag in. Kortom, verschillende redenen om eens <a href="https://www.gocanada.nl/contact">contact</a> met ons op te nemen voor een advies op maat.
Hoe gaat dat nu eigenlijk, reizen met een camper?
Ga je voor het eerst met de camper op stap en wil je weten hoe het nu eigenlijk werkt in zo'n camper? Lees dan de blog van collega Jessica. Zij maakt je wegwijs, zodat je zorgeloos op pad kunt.

Onze Nieuwsbrief

De nieuwsbrief die u wel wilt ontvangen! Op de hoogte blijven van nieuwtjes, aanbiedingen, wegbrengspecials en ander GoCanada nieuws? Schrijf uzelf dan in voor de GoCanada nieuwsbrief.

Waar kennen we GoCanada toch van?