Hello, nice to meet you!

Op zoek naar een helpende hand bij het samenstellen van die bijzondere reis door Canada? Zoek niet verder.
Hallo, hier zijn we; het GoCanada team. Een enthousiast team dat gedreven wordt door passie, kennis en meer dan 20 jaar Canada ervaring.
Samen stellen wij jouw droomreis samen! Een reis op maat die helemaal voldoet aan jouw wensen.

Combineer in Canada!
Wil ik een cruise of een camper? Ga ik met de trein of met een stoere 4x4? Bij GoCanada weten we daar wel raad mee!
We combineren het gewoon. Bij ons kun je voor alles terecht en we helpen je graag met het samenstellen van mooie (combinatie) reizen.
En voor de vroege vogels die in 2025 al weg willen? Vraag nu al een prijsopgave aan en profiteer als eerste van de beschikbare tarieven.
Lees meer over vroegboek 2025.

Cruise top 4 Holland America Line
Dat cruisen rond Canada leuk is wisten we wel… maar welke cruise kies je en welke combinaties kun je maken? Ter inspiratie hebben we een mooie
top vier samengesteld van veel geboekt cruise combinaties die nog beschikbaar zijn voor deze zomer of dit najaar. Lees meer over onze mooie Cruise Top 4.

Onze reizen naar Canada
Met het aanbod op onze website hopen wij je te inspireren. Wij stellen alle reizen samen op basis van jouw wensen.
Laat ons weten wat je wensen zijn en wij gaan graag de uitdaging aan om je verwachtingen te overtreffen.

Zoek een reis door Canada
Provincies

Northwest Territories

Als je je ogen dicht doet…
Northwest Territories (kort gezegd NWT) staat waarschijnlijk ‘onderaan het lijstje’ als het gaat om interesse van de gemiddelde toerist. Dat wil niet zeggen dat er niks te beleven valt of dat het er spuuglelijk is. Integendeel! Doe je ogen dicht en denk aan de wilde watervallen bij Great Slave Lake. Denk ook aan tipi’s. Forellen glibberen door Great Bear Lake. Salt Plains. Zoutpannen? Jazeker! Die liggen vlak bij Fort Smith in het Wood Buffalo National Park. Er kan dus ook zo maar een bizon langs je heen stuiven.

Waar ligt het en hoe kom je er?
NWT (Northwest Territories) ligt tussen Nunavut en de Yukon. Aan de onderkant grenst het aan British Columbia, Alberta en Saskatchewan. En een puntje Manitoba.
Je vliegt met Air Canada, WestJet of Air North vanaf diverse grote airports naar de hoofdstad Yellowknife. Van daaruit kun je naar kleinere nederzettingen vliegen. Je kunt ook een camperrondreis maken. Een camper of huurauto huren kan vanuit Whitehorse, Edmonton of zelfs Calgary. Dan pak je meteen de Icefields Parkway mee.

Wat maakt dit territorium bijzonder?
De Nationale Parken. Om één van de vele parken te noemen: Wood Buffalo National Park, het grootste Nationale Park van Canada (groter dan Zwitserland.) Daar liggen ook de Salt Plains, alsof je op de maan loopt. Vol met bizons. Het park is het hele jaar toegankelijk via de weg vanuit het vriendelijke Fort Smith. Er zijn veel wandelmogelijkheden van een rondje van 1 kilometer tot een dagvullende 14 kilometer.
Qua dieren ben je hier ook op de juiste plek: zwarte beren, zeldzamere vogels dan dat er in de tropen rondvliegen. Een enorme beverdam, verstopt in de wildernis, werd pas na tientallen jaren vanuit de lucht ontdekt. Kajakkers oefenen de ‘death roll’, pelikanen dartelen op de golven van de Slave River. Genoeg te doen dus!

Gezelligste stad of dorp?
Aan het einde van de Dempster Highway ligt Inuvik. En nog dáárboven ligt Tuktoyaktuk, kort gezegd Tuk. Dit is het allereerste dorp in Canada dat weer z’n originele naam aannam. Hier groeien geen bomen meer. Hier nemen mensen een duik in de Arctic Ocean. Hier bezoeken mensen de ‘pingo’ heuvels: In deze permafrost-omgeving drukt het bevroren grondwater de aarde omhoog zodat het een koepelvormige heuvel vormt. Hier eten de mensen muktuk. Dat is bevroren walvishuid met blubber. Maar of dit nou per definitie het gezélligste dorp is ….?

Wat vinden wij van GoCanada de mooiste route?
Je zou het niet denken, maar Northwest Territories heeft enorm veel gave routes om met je huurcamper of huurauto over rond te rijden. Sommige routes gaan ook door de Yukon, zoals de Dempster Highway naar Inuvik. Een veelzijdige en avontuurlijke route is de Dehcho (dat betekent Big River) route. Die Grote Rivier duidt op de Mackenzie rivier. 1600 kilometer lang en bijna 5 kilometer breed. Eerlijkheidshalve dienen we te zeggen dat deze trip ook een stukje door British Columbia en Alberta gaat. Een rondje van zo’n 3000 kilometer. Dan pak je een stukje van die watervallenroute mee, je volgt het oude spoor van de goudzoekers en pelsjagers. Denk om de kuddes bizons en elanden, tuur naar roofvogels. Hier geen lange rijen van huurcampers, zoals je die kunt treffen in de buurt van Banff in het hoogseizoen!

Onze favoriete excursie?
Op 25 minuten rijden vanaf Yellowknife, op een heuveltop, ligt Aurora Village dat wordt gerund door First Nations. De naam is eigenlijk bedrieglijk, want het is niet echt een dorpje. Je kunt hier niet overnachten. Wat je wel kunt, is je vergapen aan de ‘beste lichtshow op aarde’. In het beschutte bos staan 21 tipi’s. Onder het genot van een warm drankje zit je op een verwarmde stoel, bekleed met berenvel, naast een knapperend houtvuurtje naar boven te turen. Als je trek hebt, bestel je een Duck Poutine, Bison Stew with Bannock of Arctic Char Linguine. De meest comfortabele Aurora belevenis van Canada! Let wel: Aurora is als de wind. Je weet niet óf en zo ja wanneer het komt. Soms is het er de hele nacht, soms is het ‘een zuchtje’.

Bijzondere wetenswaardigheden:
Yellowknife ligt in het midden van de Aurorale Ovaal. En dat betekent dat je hier, op deze breedtegraad, de meeste kans hebt om het noorderlicht te zien. Het koude weer zorgt voor weinig vocht in de atmosfeer, dus minder bewolking maar wel heldere luchten. Yellowknife heeft niet veel lantaarnpalen en al helemaal geen broeikassen dus ook geen líchtvervuiling. The place to be dus voor het noorderlicht, voor als je in de buurt bent.

Klik hier voor autoreizen in de Yukon, Northwest Territories en Alaska Klik hier voor camperreizen in Canada

Onze Nieuwsbrief

De nieuwsbrief die u wel wilt ontvangen! Op de hoogte blijven van nieuwtjes, aanbiedingen, wegbrengspecials en ander GoCanada nieuws? Schrijf uzelf dan in voor de GoCanada nieuwsbrief.

Waar kennen we GoCanada toch van?