Hello, nice to meet you!

Op zoek naar een helpende hand bij het samenstellen van die bijzondere reis door Canada? Zoek niet verder.
Hallo, hier zijn we; het GoCanada team. Een enthousiast team dat gedreven wordt door passie, kennis en meer dan 20 jaar Canada ervaring.
Samen stellen wij jouw droomreis samen! Een reis op maat die helemaal voldoet aan jouw wensen.

Combineer in Canada!
Wil ik een cruise of een camper? Ga ik met de trein of met een stoere 4x4? Bij GoCanada weten we daar wel raad mee!
We combineren het gewoon. Bij ons kun je voor alles terecht en we helpen je graag met het samenstellen van mooie (combinatie) reizen.
En voor de vroege vogels die in 2025 al weg willen? Vraag nu al een prijsopgave aan en profiteer als eerste van de beschikbare tarieven.
Lees meer over vroegboek 2025.

Cruise top 5 Holland America Line
Dat cruisen rond Canada leuk is wisten we wel… maar welke cruise kies je en welke combinaties kun je maken? Ter inspiratie hebben we een mooie
top 5 samengesteld van veel geboekt cruise combinaties die nog beschikbaar zijn voor deze zomer of dit najaar. Lees meer over onze mooie Cruise Top 5.

Onze reizen naar Canada
Met het aanbod op onze website hopen wij je te inspireren. Wij stellen alle reizen samen op basis van jouw wensen.
Laat ons weten wat je wensen zijn en wij gaan graag de uitdaging aan om je verwachtingen te overtreffen.

Camperreizen | Autorondreizen | Groepsreizen | Cruisereizen
Treinreizen | Wintersport | Bijzondere accommodaties

Zoek een reis door Canada
Provincies

Yukon Territory

Als je je ogen dicht doet…
Denk dan gravel, verre vergezichten, beren, elanden, eindeloze wegen en als toetje het zwevende groene noorderlicht als je mazzel hebt (Aurora Borealis).

Waar ligt het en hoe kom je er?
Als je op de kaart kijkt, dan ligt Yukon Territory boven British Columbia en rechts van Alaska. Er zijn helaas geen rechtstreekse vliegverbindingen vanuit Nederland. Dus vlieg je naar Vancouver, daar lekker een nachtje bijkomen in een airporthotel en dan de volgende ochtend vroeg weer door, op weg naar ‘Into the great wide open’. Vancouver - Whitehorse wordt met Air Canada en Air North gevlogen en het is een flinke 2 uur vliegen. Je kunt je camperreis of autorondreis natuurlijk ook starten in Anchorage, Alaska.

Wat maakt dit territorium bijzonder?
Wij van GoCanada zeggen weleens: Yukon is het Canada voor gevorderden. Want je rijdt over eenzame wegen, soms op gravelroads, de SUV of camper moet met regelmaat bevrijd worden van prut en modder. Een beetje zelfredzaamheid is gewenst. En verder is er één grote attractie: het ruige landschap waar meer beren wonen dan mensen en het hele gebied heeft maar een dozijn aantal wegen. Niet heel gek als je bedenkt dat 80% van de Yukon uit wildernis bestaat.

Gezelligste stad of dorp?
Er valt niet zo heel veel te kiezen want er is niet zoveel stedelijk aanbod in dit lege gedeelte van Canada. Whitehorse, beter bekend als ‘Wilderness City’ ligt voor de hand, omdat je camperreis of autorondreis hier waarschijnlijk begint. De jaarlijkse Yukon Quest vindt hier plaats. Dit is de zwaarste hondensledewedstrijd ter wereld, midden in de winter. Tijdens deze Yukon Quest treden de deelnemers in de voetsporen van de goudzoekers. Alle deelnemers beschikken over 14 honden en doen er gemiddeld twee weken over om de tocht van 1600 kilometer af te leggen, dwars door de Canadese wildernis van de Yukon naar Alaska.
Dawson City is ook een bezoek waard. Dit stadje ademt goudkoorts. Veel gebouwen uit die tijd zijn nog intact. De nieuwe huizen worden veelal volgens de ‘oude bouwplannen’ gebouwd. Hoe leuk is het om even echt terug te gaan in de tijd!

Wat vinden wij van GoCanada de mooiste route?
Unaniem: Rij vanuit Dawson City omhoog en ‘Do the Dempster’! Deze gravelroad ligt tussen Dawson City en Inuvik en tegenwoordig gaat de weg verder naar Tuktoyaktuk aan de Poolzee in de Northwest Territories. Onderweg, vlak na Eagle Plains, ga je de poolcirkel over. In de zomer heb je ‘all night long’ de zon. In september rij je door de herfstkleuren. Van half september tot laat in oktober lopen er hordes caribou voor je camper. En beren. Plan een paar dagen langer in je schema in, want veel mensen vertellen achteraf spijtig dat ze er langer over hadden willen doen.

Onze favoriete excursie?
Met de trein vanuit Whitehorse over de White Pass naar Skagway! Deze trein verbindt de zee met de rivier. Dat was tijdens de goudkoorts natuurlijk heel handig om spullen en mensen te vervoeren. Paarden overleefden de ruige bergen nauwelijks, vandaar de grote behoefte aan een spoorlijn. Die gaat over bochtige spoorbruggen van houten schragen, langs watervallen, door tunnels met als letterlijk hoogtepunt The White Pass. Een van de spoorbouwers riep destijds: ‘Give me some dynamite and snoose and I’ll build you a railroad to hell’. Paspoort mee!

Bijzondere wetenswaardigheden:
In eerste instantie kwamen de kolonisten rond 1750 in dit gebied vanwege het bont. Maar toen er goud gevonden werd in de buurt van Dawson City, destijds de hoofdstad, werden er bootladingen vol gelukszoekers afgeleverd en zo ontstond de Klondike Goldrush.

Klik hier voor autoreizen in de Yukon en AlaskaKlik hier voor camperreizen in Canada

Onze Nieuwsbrief

De nieuwsbrief die u wel wilt ontvangen! Op de hoogte blijven van nieuwtjes, aanbiedingen, wegbrengspecials en ander GoCanada nieuws? Schrijf uzelf dan in voor de GoCanada nieuwsbrief.

Waar kennen we GoCanada toch van?