Hello, nice to meet you!

Op zoek naar een helpende hand bij het samenstellen van die bijzondere reis door Canada? Zoek niet verder.
Hallo, hier zijn we; het GoCanada team. Een enthousiast team dat gedreven wordt door passie, kennis en meer dan 20 jaar Canada ervaring.
Samen stellen wij jouw droomreis samen! Een reis op maat die helemaal voldoet aan jouw wensen.

Combineer in Canada!
Wil ik een cruise of een camper? Ga ik met de trein of met een stoere 4x4? Bij GoCanada weten we daar wel raad mee!
We combineren het gewoon. Bij ons kun je voor alles terecht en we helpen je graag met het samenstellen van mooie (combinatie) reizen.
En voor de vroege vogels die in 2025 al weg willen? Vraag nu al een prijsopgave aan en profiteer als eerste van de beschikbare tarieven.
Lees meer over vroegboek 2025.

Cruise top 4 Holland America Line
Dat cruisen rond Canada leuk is wisten we wel… maar welke cruise kies je en welke combinaties kun je maken? Ter inspiratie hebben we een mooie
top vier samengesteld van veel geboekt cruise combinaties die nog beschikbaar zijn voor deze zomer of dit najaar. Lees meer over onze mooie Cruise Top 4.

Onze reizen naar Canada
Met het aanbod op onze website hopen wij je te inspireren. Wij stellen alle reizen samen op basis van jouw wensen.
Laat ons weten wat je wensen zijn en wij gaan graag de uitdaging aan om je verwachtingen te overtreffen.

Zoek een reis door Canada
Provincies

Alaska (VS)

Eerst even een uitleg waarom wij van GoCanada een beschrijving op onze website plaatsen over een staat in Amerika. Het zit zo: De meeste mensen die een camperrondreis of een autorondreis door de Yukon in Canada bij ons reserveren zullen negen van de tien keer ook door Alaska rijden met de huurauto of huurcamper. Beide gebieden ‘horen’ een beetje bij elkaar; het zijn goede buren. Ondanks dat wij dus Canada specialist zijn, vinden wij toch dat we de mensen daarom een beetje ‘Alaska-les’ moeten geven. Vandaar…

Dus doe je ogen dicht en denk aan:
Husky’s, wilde rivieren vol met wilde zalmen, beren, heel veel Nationale Parken waar geen mens komt, de poolcirkel, het noorderlicht, gletsjers, gletsjers en nog eens gletsjers. Bijvoorbeeld in het schitterende Denali National Park. Maar ook houten dorpjes uit de vorige eeuw, toen men nog naar goud zocht.

Waar ligt het en hoe kom je er?
Alaska ligt voor het grootste gedeelte tegen de Yukon in Canada aan. Maar Alaska heeft ook, rechts onderaan als je op de kaart kijkt, een raar slurfje dat tegen British Columbia in Canada aan schurkt. Southeast Alaska noemen ze dat, in de volksmond ‘The Panhandle’. Vanuit Whitehorse kun je je camperreis of autorondreis in Canada, dus Whitehorse, starten. Maar je kunt je huurcamper of huurauto ook ophalen in Anchorage in Alaska en dan daar je rondreis starten. KLM/Delta Airlines vliegt je rechtstreeks naar Seattle, en Alaska Airlines zorgt er dan verder voor dat je in Anchorage terecht komt. Al met al doe je er dan ruim 15 uur over. Dit waren de mogelijkheden te land en door de lucht, maar ‘ter zee’ kun je ook in Alaska komen. Neem de Inside Passage cruise van zeven nachten met de Holland America Line vanuit Vancouver en dan vaar je ‘omhoog’. Je legt onder andere aan in Skagway en Juneau. Alaska heeft ook een Marine Highway System. Daar waar geen wegen zijn kun je er via het water wél komen. Dit is dus varend over de weg als het ware. De Alaska Marine Highway System (AMHS) vaart van Bellingham, Washington State helemaal naar Dutch Harbor. Vanuit Canada kun je in Prince Rupert opstappen. Auto’s en campers kunnen mee de boot op.

Wat maakt de staat Alaska bijzonder?
Alaska is de 49e staat van Amerika en onwijs groot: tel Frankrijk bij Spanje, Duitsland en de Benelux op en dan heb je de oppervlakte van Alaska. Terwijl er minder mensen wonen dan in Amsterdam! Rusland verkocht Alaska aan Amerika in 1867. De Russen dachten namelijk dat het land niet veel waard was. Dus verkochten ze het voor ‘een habbekrats’. Maar ze wisten toen nog niet dat er mega veel aardolie, goud en steenkool in de grond zat…..De aankoop bleek uiteindelijk tijdens de Koude Oorlog ook van zeer strategisch belang!

Gezelligste stad of dorp?
‘Skagway’!! roepen wij hier allemaal op kantoor. Als de cruiseboot aanmeert is het wel een toeristische bedoening maar als de dagjesmensen aan het eind van de middag hun Whiskey Sour gaan drinken op de ms Koningsdam, dan heb je dit schattige dorp met houten huisjes helemaal voor jezelf. Nou vooruit, bijna…. Duik de geschiedenis in van de Klondike Gold Rush, kijk je ogen uit tijdens een rit in de White Pass trein, wandel op de Chilkoot Trail vanuit het nabijgelegen Dyea, rij de Golden Circle Route Skagway-Haines-Haines Junction-Whitehorse-Carcross-Skagway.
Fairbanks is een stad die midden in de wildernis ligt en was vroeger alleen per boot te bereiken over de Chena River. Inmiddels kun je er natuurlijk naar toe vliegen of je maakt een mooie rit met de trein vanuit Anchorage. Maar veelal kom je hier met je huurcamper of huurauto langs gereden. Om bijvoorbeeld naar de Arctic Circle te rijden die hier ‘maar’ 6 uur rijden verderop ligt aan de Dalton Highway. Het noorderlicht is hier ook prima te zien: Aurora seizoen is van 21 augustus tot 21 april. Ben je er tijdens de zomermaanden? Dan is het altijd licht! Week het reisstof van je lijf af in de Chena Hot Springs. Spendeer een dagdeel bij de husky’s en laat je lekker voortslepen op de hondenslee. Genoeg te doen in of vanuit Fairbanks!

Wat vinden wij de mooiste route?
Dat is toch zeker de route die wij van GoCanada ‘het Achtje’ of ‘het Vlindertje’ noemen. Als je goed op de kaart kijkt dan zie je wat we bedoelen. De route start in Whitehorse, Canada. Van daaruit rij je de huurcamper of huurauto naar Skagway, je neemt de boot naar Haines en dan rij je door naar Haines Junction. Van daaruit is het een kleine zes uur rijden naar Tok. Tok?? Ja, Tok (En het wordt later nog leuker….) Vanuit Tok rij je naar Palmer, dan naar Seward. Daarna Homer, Anchorage, Talkeetna en dan wederom een absoluut hoogtepunt namelijk Denali National Park. Door naar Fairbanks, dan weer een stop in Tok. En nou komt het: onderweg naar Dawson City in de Yukon kom je door Chicken (ja….echt waar! Leuk toch?). Om vervolgens weer te eindigen in Whitehorse. Flink rondje van minimaal drie weken, maar liever vier. Helemaal als je de Dempster Highway en/of Dalton Highway mee wil pakken. We vertellen er graag meer over.

Onze favoriete excursie?
Met stip op nummer één: Een bustour door Denali National Park! Dit park is niet zomaar toegankelijk voor huurauto’s en huurcampers. Om toch ‘een glimp’ op te vangen van dit ENORME park is een bustour dus heel praktisch. De chauffeur en tevens gids kent de weg op z’n duimpje dus weet hij of zij ook precies waar de grizzly’s en ander wild rondlopen. Als het weer meewerkt dan heb je de laatste 30 mijl zicht op Mount Denali. Even voorbij Wonder Lake staat het Kantishna Roadhouse, dat nog stamt uit de Gold Rush-tijd. Na een smakelijke home-cooked lunch aldaar kun je nog naar een hondenslee demonstratie kijken of je excursiegeld terug verdienen door op zoek te gaan naar goud!

Met stip op nummer twéé staat Katmai National Park. Het stadje Homer ligt aan het einde van het Kenai schiereiland en daar waar de weg eindigt, begint het vliegavontuur. Over de Cook Inlet vlieg je in een Cessna naar Katmai National Park. This is the place to be in Alaska om beren te zien! Onder je door zie je tijdens de vlucht actieve vulkanen, ijzige gletsjers en kronkelende rivieren. De bush-pilot-gids zet de Cessna neer op een verlaten strandje, op korte afstand van de beren. Je dient redelijk ter been te zijn en ongeveer 8 kilometer kunnen lopen over zandstrandjes, door hoog gras, modderpoelen en stroompjes water en over stenen. Aanrader!!

Bijzondere wetenswaardigheden:
Je zou denken dat Anchorage de hoofdstad van Alaska is maar dat is niet het geval…..het is Juneau. Dit stadje ligt vlakbij de Mendenhall Glacier en is alleen te bereiken over zee en door de lucht. De cruise naar Alaska door de Inside Passage van de Holland America Line meert ook in Juneau aan.
Mount Denali is 6194 meter hoog en daarmee de hoogste berg in Noord-Amerika. Tot 2015 heette deze bergreus Mount McKinley. Maar president Obama vond dat de berg weer z’n originele naam terug moest krijgen. Vandaar nu alweer een paar jaar Mount Denali.
Nog even terugkomend op het plaatsje Chicken. Dit heet zo omdat er bij de plaatselijke bevolking onenigheid was over de schrijfwijze van ptarmigan (patrijs), zoals ze Chicken eigenlijk wilden noemen.
Heb je een Alaska cruise geboekt vanuit Vancouver door de Inside Passage? Denk dan aan je ESTA anders kom je niet mee op de cruise! This is America!

Klik hier voor autoreizen in de Yukon en AlaskaKlik hier voor camperreizen in Canada

Onze Nieuwsbrief

De nieuwsbrief die u wel wilt ontvangen! Op de hoogte blijven van nieuwtjes, aanbiedingen, wegbrengspecials en ander GoCanada nieuws? Schrijf uzelf dan in voor de GoCanada nieuwsbrief.

Waar kennen we GoCanada toch van?