Hello, nice to meet you!

Op zoek naar een helpende hand bij het samenstellen van die bijzondere reis door Canada? Zoek niet verder.
Hallo, hier zijn we; het GoCanada team. Een enthousiast team dat gedreven wordt door passie, kennis en meer dan 20 jaar Canada ervaring.
Samen stellen wij jouw droomreis samen! Een reis op maat die helemaal voldoet aan jouw wensen.

Combineer in Canada!
Wil ik een cruise of een camper? Ga ik met de trein of met een stoere 4x4? Bij GoCanada weten we daar wel raad mee!
We combineren het gewoon. Bij ons kun je voor alles terecht en we helpen je graag met het samenstellen van mooie (combinatie) reizen.
En voor de vroege vogels die in 2025 al weg willen? Vraag nu al een prijsopgave aan en profiteer als eerste van de beschikbare tarieven.
Lees meer over vroegboek 2025.

Cruise top 4 Holland America Line
Dat cruisen rond Canada leuk is wisten we wel… maar welke cruise kies je en welke combinaties kun je maken? Ter inspiratie hebben we een mooie
top vier samengesteld van veel geboekt cruise combinaties die nog beschikbaar zijn voor deze zomer of dit najaar. Lees meer over onze mooie Cruise Top 4.

Onze reizen naar Canada
Met het aanbod op onze website hopen wij je te inspireren. Wij stellen alle reizen samen op basis van jouw wensen.
Laat ons weten wat je wensen zijn en wij gaan graag de uitdaging aan om je verwachtingen te overtreffen.

Zoek een reis door Canada

British Columbia

Als je je ogen dicht doet….
Denk je dan aan immense bergen? Aan ijsblauwe meertjes zo glad als een spiegel met rode kano’s en aan de verre horizon besneeuwde bergtoppen? Olympische Spelen? Of denk je aan Baloe de Beer met twee jonkies? Post rondbrengen naar afgelegen fjorden in een watervliegtuigje vanaf Vancouver Island? Fruitteelt en wijngaarden in de Okanagan Valley, dus wijnproeverijen? Wijn…? Ja, zo veelzijdig is British Columbia!

Waar ligt British Columbia en hoe kom je er?
BC ligt helemaal in het westen van Canada, aan de Grote Oceaan of op z’n Engels Pacific Ocean. Het is ongeveer 10 uur vliegen vanaf Amsterdam. Tenminste, als je rechtstreeks vliegt met KLM naar Vancouver. Als je met Air Transat vliegt, dan heb je een overstap in Toronto van ongeveer 4 uur. Je kunt ook met Air Canada vliegen naar Vancouver. Ook dan heb je een overstap in Toronto of je vliegt via Duitsland. Dat is dan veelal in een vliegtuig van Lufthansa.

Wat maakt deze provincie bijzonder?
BC has it all: water, bergen, fjorden, regenwoud, beren, walvissen, ‘plains, trains and automobiles’ oh…en boten.

Gezelligste stad of dorp?
Daar verschillen bij ons op kantoor de meningen over ????
Zo is Suzanne gecharmeerd van het idyllische dorp op palen Telegraph Cove, in het noorden van Vancouver Island. Omdat er géén supermarkt te bekennen is. Jessica zegt Nelson/Kaslo. Want je waant je in de vorige eeuw en de municipal campground van Kaslo ligt pal aan Kootenay Lake. Maar Roderick voelt alsof hij aan het einde van de wereld is in Lund aan de Sunshine Coast alwaar ‘de oesters je om de oren vliegen’.

Wat vinden wij van GoCanada de mooiste route in British Columbia?
Dat is natuurlijk lastig kiezen voor ons. Want voorbij elke bocht is het uitzicht weer magnifiek. Maar de Highway of Freedom verdient een plekje in de eregalerij. Je rijdt vanuit Vancouver omhoog richting Whistler en Williams Lake. Aldaar sla je linksaf (op de kaart gezien) richting Bella Coola. Vlak na Anahim Lake begint de Heckman Pass. Een bergpas met stijgingen (of dalingen) tot wel 18 procent, geen vangrails, wel diep ravijn en alleen maar gravel. Eet in de ochtend niet teveel ‘eggs sunny side up’ want je zou nog wel eens misselijk kunnen worden van al die bochten.

Onze favoriete excursies
De postvlucht vanuit Gold River of Campbell River, kajakken bij vriend John in Lund en walvissen kijken in Telegraph Cove.

Bijzondere wetenswaardigheden:
British Columbia is 24x zo groot als Nederland en heeft een kleine vijf miljoen inwoners. Vancouver is niet de hoofdstad van BC. Dat is het Brits aandoende Victoria op Vancouver Island.

Populaire plaatsen in British Columbia

Nelson | Revelstoke |Tofino | Telegraph Cove
Vancouver | Victoria | Whistler

Onze Nieuwsbrief

De nieuwsbrief die u wel wilt ontvangen! Op de hoogte blijven van nieuwtjes, aanbiedingen, wegbrengspecials en ander GoCanada nieuws? Schrijf uzelf dan in voor de GoCanada nieuwsbrief.

Waar kennen we GoCanada toch van?