Hello, nice to meet you!

Op zoek naar een helpende hand voor het samenstellen van die bijzondere reis door Canada? Zoek niet verder.
Hallo, hier zijn we; het GoCanada team. Een vrolijk dreamteam dat gedreven wordt door passie, kennis
en meer dan 20 jaar Canada ervaring. Samen stellen wij jouw droomreis samen! Neem contact op en slaap zelf binnenkort in die
stoere camper op dat orka eiland of in die kleinschalige accommodatie in dat mooie fjord. ... Lees meer

🍁Persoonlijk advies en no-nonsense 🍁Onvergetelijke reizen op maat 🍁Jarenlange Canada ervaring 🍁Handige GoCanada app en campinggidsen

Zoek een reis door Canada
Parken

Glacier National Park

Glacier National Park heeft niet voor niets deze naam gekregen. Het park kenmerkt zich door de vele slingerende gletsjers die eindigen in smaragd groene meren. De meeste gletsjers zijn pas goed te zien na een flinke wandeling, maar u wordt dan ook wel beloond.

Dit park doorkruist u via de Trans Canada Highway en u rijdt werkelijk van de ene ansichtkaart naar de andere. Maar er is meer dan alleen natuurlijke charme: de geschiedenis komt tot leven bij de Rogers Pass, vitaal in de voltooiing van de transcontinentale spoorlijn van Canada. Maak een korte stop bij het Rogers Pass Discovery Centre om meer te weten te komen over de geschiedenis en de bijzondere verhalen achter de voltooiing van deze voor Canada oh zo belangrijke bergpas.

Gelegen ten westen van Banff National Park is Glacier National Park voor Canadese begrippen een relatief klein National Park. Na Banff National Park is dit wel het oudste park van Canada en het is vrij makkelijk te bezoeken doordat de Trans Canada Highway er dwars doorheen slingert.

Voor wandelaars en bergbeklimmers is het een waar paradijs. Er zijn veel wandelroutes beschikbaar, maar door het ruige landschap en de steile hellingen zijn de wandelroutes wel wat uitdagender. Er zijn echter ook legio kortere wandelroutes beschikbaar. Voor ieder wat wils dus.

Waar ligt het park?
Ten westen van de Rocky Mountains in British Columbia.
Hoeveel campings?
2: Illecillewaet en Loop Brook Campground.
Hoe groot is het Park?
1.349 vierkante meter
Bijzonderheden?
Meer dan honderd gletsjers en de beroemde Rogers Pass.

Onze Nieuwsbrief

De nieuwsbrief die u wel wilt ontvangen! Op de hoogte blijven van nieuwtjes, aanbiedingen, wegbrengspecials en ander GoCanada nieuws? Schrijf uzelf dan in voor de GoCanada nieuwsbrief.

Waar kennen we GoCanada toch van?