Zoek een reis door Canada
excursies

Post per historisch watervliegtuig

Als u ons vraagt wat een van de meest bijzondere ervaringen is in Canada, dan zal het antwoord zijn: De post rondbrengen in een origineel Beaver DeHavilland watervliegtuig.
Nergens ter wereld kunt u op deze authentieke wijze nog meemaken hoe in afgelegen gebieden in Canada post, pakketjes, mensen, geiten en ‘al het andere wat er in past’, worden vervoerd.
Een paar keer per week worden er vanaf verschillende dorpen op Vancouver Island deze postvluchten uitgevoerd. En u kunt mee! Wij hebben goede afspraken met deze ‘postbodes’ en voegen deze ervaring graag toe aan uw rondreis.

Bijzonder weetje: Elk Beaver DeHavilland toestel is een verhaal op zich. Vele hebben met de US army nog in Korea gevlogen en zijn nadien in de burgerluchtvaart in Canada terecht gekomen. Als u googelt op de code, zichtbaar op de staart komt u vaak veel oude foto’s tegen van de desbetreffende ‘Beaver’. Er vliegen er nog enkele honderden in Canada en Alaska en ze zijn een symbool geworden voor de Canadese wildernis. Geen trip door Canada zonder een vlucht in een ‘Beaver’ is ons motto.

De onderstaande foto’s zijn gemaakt door reisjournalist Mirte Voorend van www.reishonger.nl. Maar als u goed kijkt ziet u ook onze eigen Roderick de post rondbrengen.

Impressie

Onze Nieuwsbrief

De nieuwsbrief die u wel wilt ontvangen! Op de hoogte blijven van nieuwtjes, aanbiedingen, wegbrengspecials en ander GoCanada nieuws? Schrijf uzelf dan in voor de GoCanada nieuwsbrief.

Waar kennen we GoCanada toch van?