Hello, nice to meet you!

Op zoek naar een helpende hand bij het samenstellen van die bijzondere reis door Canada? Zoek niet verder.
Hallo, hier zijn we; het GoCanada team. Een enthousiast team dat gedreven wordt door passie, kennis en meer dan 20 jaar Canada ervaring.
Samen stellen wij jouw droomreis samen! Een reis op maat die helemaal voldoet aan jouw wensen.

Combineer in Canada!
Wil ik een cruise of een camper? Ga ik met de trein of met een stoere 4x4? Bij GoCanada weten we daar wel raad mee!
We combineren het gewoon. Bij ons kun je voor alles terecht en we helpen je graag met het samenstellen van mooie (combinatie) reizen.
En voor de vroege vogels die in 2025 al weg willen? Vraag nu al een prijsopgave aan en profiteer als eerste van de beschikbare tarieven.
Lees meer over vroegboek 2025.

Cruise top 4 Holland America Line
Dat cruisen rond Canada leuk is wisten we wel… maar welke cruise kies je en welke combinaties kun je maken? Ter inspiratie hebben we een mooie
top vier samengesteld van veel geboekt cruise combinaties die nog beschikbaar zijn voor deze zomer of dit najaar. Lees meer over onze mooie Cruise Top 4.

Onze reizen naar Canada
Met het aanbod op onze website hopen wij je te inspireren. Wij stellen alle reizen samen op basis van jouw wensen.
Laat ons weten wat je wensen zijn en wij gaan graag de uitdaging aan om je verwachtingen te overtreffen.

Zoek een reis door Canada
Dorpen

Nelson

Waar ligt Nelson?
Dit gezellige dorp ligt in de Selkirk Mountains in de Kootenays en aan de oever van Lake Kootenay in British Columbia. Omdat er veel victoriaanse gebouwen zijn die heel mooi gerestaureerd zijn heeft Nelson de bijnaam ‘Queen City’. De inwoners zijn een leuke mix van hippies, creatievelingen en andere eigenwijze mensen. Jessica’s favoriete dorp dus. Trouwens dat van Roderick ook. Aan Baker Street, een groot gedeelte is alleen toegankelijk voor voetgangers, vind je veel gezellige winkels en restaurants.

Wat is er te doen?
Langs de Waterfront Pathway kun je de benen strekken na een lange rijdag in je huurcamper of huurauto. Rij naar Kokanee Lake in het Kokanee Glacier Park. Dit kun je echter niet doen als je camper te zwaar is, want dan kom je vast te zitten in de sneeuw in het begin van het seizoen…..(met andere woorden: Jessica was een beetje eigenwijs). Je kunt ook gewoon een dagje ‘niets’ doen aan een van de strandjes van het Kokanee Creek Provincial Park. Of genieten van de bewoonde wereld.

Waar hebben wij lekker gegeten?
Jessica wilde eigenlijk in het All Seasons Cafe eten maar dat was gesloten, dus ging zij in Cantina del Centro eten. Niet op het terras, het was nog een beetje koud begin mei. Roderick vond Yum Son op Victoria Street een Aziatische parel. Niet normaal zo lekker heeft hij daar gegeten. Van onze lokale agent die in Nelson woont, kreeg Jessica de tip om bij Ainsworth Hot Springs te gaan eten. Want het Ktunaxa Grill Restaurant aldaar wordt door First Nations gerund en de mossels zijn weergaloos zei hij. De Skillet Roasted Salt Spring Mussels worden gebakken met wildzwijn worststukjes, knoflook, trostomaatjes, rozemarijn, sjalotjes en afgeblust met witte wijn. Jonge jonge jonge, om je vingers bij af te likken. Een bord vol en dat was nog maar de appetizer….

Waar hebben wij lekker geslapen?
Het Prestige Lakeside Resort ligt prachtig aan het water. Als je het geen probleem vindt om wat afgelegener te slapen dan kunnen we een cabin voor je reserveren in de Logden Lodge in Ymir. Héééél sfeervol! Paul en Annelies (de Nederlandse eigenaren) verwelkomen je graag, ook in de winter! Dan kun je ook een bezoek brengen aan het dorp Ymir. Vergeet dan niet het historische Ymir Hotel in te lopen, daar hangen toch een boel schilderijen!

Wat vinden wij van GoCanada de leukste excursie?
Nou… een echte excursie is het niet, maar je moet wel entree betalen. In de omgeving van Nelson zijn veel hot springs. In de Ainsworth Hot Springs is het prettig badderen. Vooral na al die krappe douchebeurten in je huurcamper… Heerlijk heilzaam warm water dat ook door de berg heen loopt. Want daar komt dit water natuurlijk vandaan, uit de berg. Dus je dobbert zelf ook een stukje door de berg. Vanuit het bad heb je een prachtig uitzicht over de bergen en Kootenay Lake. Als je na het waterfestijn niet al te rozig bent geworden, rij dan nog een stukje door en bezoek het fenomenale terug-in-de-tijd-dorp Kaslo. Je komt dan ook nog langs de Fletcher Falls.

Wat vinden wij de leukste camping?
Jessica heeft op de stadscamping (Nelson City Campground) gestaan. Het was in het begin van de mei-maand, dus het was er niet zo druk. Heerlijke douche en je wandelt zo het stadje in! Maar ben je op zoek naar ‘groen’ ga dan naar de Kokanee Creek Provincial Park Campground. Die ligt op 20 kilometer rijden van Nelson en heeft heel veel zandstrandjes. Deze campground staat ook beschreven in het door onszelf samengestelde Rustic Campground Guide-boekje dat je ontvangt als je bij GoCanada een camperreis boekt.

Onze Nieuwsbrief

De nieuwsbrief die u wel wilt ontvangen! Op de hoogte blijven van nieuwtjes, aanbiedingen, wegbrengspecials en ander GoCanada nieuws? Schrijf uzelf dan in voor de GoCanada nieuwsbrief.

Waar kennen we GoCanada toch van?