Hello, nice to meet you!

Op zoek naar een helpende hand bij het samenstellen van die bijzondere reis door Canada? Zoek niet verder.
Hallo, hier zijn we; het GoCanada team. Een enthousiast team dat gedreven wordt door passie, kennis en meer dan 20 jaar Canada ervaring.
Samen stellen wij jouw droomreis samen! Een reis op maat die helemaal voldoet aan jouw wensen.

Combineer in Canada!
Wil ik een cruise of een camper? Ga ik met de trein of met een stoere 4x4? Bij GoCanada weten we daar wel raad mee!
We combineren het gewoon. Bij ons kun je voor alles terecht en we helpen je graag met het samenstellen van mooie (combinatie) reizen.
En voor de vroege vogels die in 2025 al weg willen? Vraag nu al een prijsopgave aan en profiteer als eerste van de beschikbare tarieven.
Lees meer over vroegboek 2025.

Cruise top 4 Holland America Line
Dat cruisen rond Canada leuk is wisten we wel… maar welke cruise kies je en welke combinaties kun je maken? Ter inspiratie hebben we een mooie
top vier samengesteld van veel geboekt cruise combinaties die nog beschikbaar zijn voor deze zomer of dit najaar. Lees meer over onze mooie Cruise Top 4.

Onze reizen naar Canada
Met het aanbod op onze website hopen wij je te inspireren. Wij stellen alle reizen samen op basis van jouw wensen.
Laat ons weten wat je wensen zijn en wij gaan graag de uitdaging aan om je verwachtingen te overtreffen.

Zoek een reis door Canada
Dorpen

Tofino

Waar ligt Tofino?
Op Vancouver Island in de provincie British Columbia! Aan de westkust dus aan de Pacific Ocean en om precies te zijn aan de Clayoquot Sound bij het Pacific Rim National Park. Er loopt maar één weg naartoe vanaf Port Alberni. Aan het einde van de weg, op de splitsing, ga je naar rechts. Anders kom je in Ucluelet terecht. Tofino is uitgegroeid van een hippie-surfers-paradijs tot een mondain resort waar de stedelingen uit onder andere Vancouver graag frisse lucht opsnuiven tijdens een wandeling langs de enorme stranden of op hun fiets klimmen.

Wat is er te doen?
Oh jemig….dat is zó veel! Fietsen, wandelen, golfen, vissen, walvissen kijken, anderszins bootje varen, kajakken, in een watervliegtuigje vliegen, yoga cursus, surfen en suppen, ziplinen, zeebeesten kijken, shoppen. Om maar iets te noemen. Oh, en dan is er nog het fenomeen ‘storm watching’. Van origine is dit eigenlijk een marketingstunt geweest om toeristen ook in het laagseizoen naar Tofino te lokken, maar heden ten dage komen er in de wintermaanden heel wat mensen naar de beukende wintergolven kijken. Het meeste spektakel vind je op Cox Bay, Long Beach of Second Bay. Enkele hotels rusten je uit met een ‘Tofino Tuxedo’. Lees: waterdicht regenpak. Daarna het zeezout van je gezicht afvegen onder het genot van een welverdiende warme chocomel!

Waar hebben wij lekker gegeten?
Heb je niet zoveel tijd omdat je bij voorbeeld met een boottocht mee moet, haal dan snel iets bij Rhino Coffee House. Huisgemaakte donuts en Bad Boy Bagels staan op het menu, maar ook gezonde salades en wraps. Om maar iets te noemen. Je kunt er natuurlijk ook lekker op je gemak uitgebreid ontbijten. Smaakt de koffie je goed? Koop dan in hun winkeltje de Surfer Blend. Het eerste bruikbare souvenir heb je dan al ‘in the pocket’!
Een ‘local legend’ in Tofino is Restaurant Schooner. Al meer dan 70 jaar worden daar de sterren van de hemel gekookt. In dit geval dus de tonijnen en oesters uit de zee. Om maar een vis te noemen. Want vis it is bij Schooner! Chef Mighty Moe heeft nog nét niet zélf de zalm uit het water gehengeld, maar hij is wel de Smoke Boss. Hij rookt de zalm bijvoorbeeld met maple syrup. Heb je wat te vieren en dus tijd voor een diner om nooit meer te vergeten? Ga dan voor The Admiral’s Plate. Alle vissen die je je maar bedenken kan op je bord geserveerd met basmati rijst en verse zomergroenten.

Waar hebben wij lekker geslapen?
Wij slapen graag in het Best Western Tin Wis Resort, want het ontbijt is inbegrepen. En het heeft een mooi aangelegde tuin, pal aan het strand. Waar je dus de zon in de zee ziet zakken aan het einde van de dag. En er hangt een fraai beschilderde kanopeddel boven je bed. Of een dromenvanger. En dat komt omdat het hotel gerund wordt door de Tla-o-qui-aht First Nations. En dat vinden wij van GoCanada een mooie gedachte.
Ook dromen wij graag in de Middle Beach Lodge. Want afgezien van de warme kleuren op de muur is de lodge ook stijlvol ingericht. En je loopt zo het strand op. Het restaurant kijkt uit over de golven van MacKenzie’s Beach. Bespreek je dag met de andere gasten onder het genot van smakelijke hors-d'oeuvres en neem een afzakkertje bij de openhaard!

Wat vinden wij van GoCanada de leukste excursie?
Twee voor de prijs van één: Je vaart met de boot in een flink uur naar de Hot Springs Cove in Maquinna Marine Provincial Park. En je ziet onderweg vast nog walvissen, een zeegrot, adelaarsnesten en beren! Na aankomst loop je via een twee km lang houten vlonderpad door een groen stuk regenwoud naar de warmwaterbronnen. Daar heb je 1,5 à 2 uur de tijd om je onder te dompelen in het helende water dat uit de grond komt borrelen, te douchen onder een woeste waterval en zoek een gezellig plekje uit voor je zelf meegebrachte picknick lunch.

Wat vinden wij de leukste camping?
Barbara zegt vol overtuiging: Green Point Campground. Het ligt tussen Ucluelet en Tofino in en dit is de enige campground in de Long Beach omgeving. Deze moet je wel reserveren, want hij is erg populair. Mocht ‘ie nou vol zijn, dan is in Ucluelet de stadscamping (Ucluelet Campground) aan het haventje een goede keuze. Niet de mooiste camping van Canada, maar onze klanten hebben daar met regelmaat zeehonden zien zwemmen! Leuk toch?

Onze Nieuwsbrief

De nieuwsbrief die u wel wilt ontvangen! Op de hoogte blijven van nieuwtjes, aanbiedingen, wegbrengspecials en ander GoCanada nieuws? Schrijf uzelf dan in voor de GoCanada nieuwsbrief.

Waar kennen we GoCanada toch van?