Hello, nice to meet you!

Op zoek naar een helpende hand voor het samenstellen van die bijzondere reis door Canada? Zoek niet verder.
Hallo, hier zijn we; het GoCanada team. Een vrolijk dreamteam dat gedreven wordt door passie, kennis
en meer dan 20 jaar Canada ervaring. Samen stellen wij jouw droomreis samen! Neem contact op en slaap zelf binnenkort in die
stoere camper op dat orka eiland of in die kleinschalige accommodatie in dat mooie fjord. ... Lees meer

🍁Persoonlijk advies en no-nonsense 🍁Onvergetelijke reizen op maat 🍁Jarenlange Canada ervaring 🍁Handige GoCanada app en campinggidsen

Zoek een reis door Canada
Dorpen

Telegraph Cove

Waar ligt Telegraph Cove?
Campbell River ‘has the name’ maar Telegraph Cove ‘has the looks’, zeggen wij wel eens bij GoCanada. Want wij zijn nogal gecharmeerd van dit dorp op palen. Vroeger was het niets meer dan een telegraaf-station aan een beschutte inham van de Johnston Straight, maar inmiddels uitgegroeid tot de walvishoofdstad van Canada. Dus rijd die extra 200 kilometer ten noorden van Campbell River op Vancouver Island in de provincie British Columbia en je stapt in een ander tijdperk als het ware. Door de komst van een viszouterij, een zaagmolen, een school en een general store (meer heb je kennelijk niet nodig...) werd het een heus dorp. Op palen dus. Alle gebouwen zijn met elkaar verbonden door een houten vlonderpad. Ook op palen.

Wat is er te doen?
Walvissen, walvissen en nog eens walvissen. Van de maanden mei tot oktober. Alles draait hier om walvissen. Nou bijna dan, want er zijn ook veel zeeleeuwen, grote vogels en beren, die komen ook regelmatig voorbij. Dus stap in een boot om op zoek te gaan naar orka’s, bultrug walvissen en andere zwembeesten, bezoek het Whale Interpretive Centre in de historische ‘Old Freight Shed’, ga kajakken met orka's. Collega Suzanne vond dat leuk-spannend, want ze had constant het gevoel dat ze Moby Dick onder haar kajak door voelde glijden. Er zijn diverse aanbieders waar wij prettig zaken mee doen, dus vraag ons naar de vele mogelijkheden voor een geschikte wildlife tour.
Walvissen schrobben hun buiken tegen de grote stenen vlak voor de kust. Wil je dus niet gaan varen, rijd dan door naar Alder Bay waar je walvissen vanaf het vaste land kunt zien (met een beetje geluk). En als je dan toch daar in de buurt bent, rijd dan door naar Alert Bay. Want daar staan heel veel totempalen. Als je mazzel hebt, dan kom je een First Nationspersoon tegen die hout staat te bewerken voor een totempaal. Ben je geïnteresseerd in de cultuur van de First Nations? Dan mag je het U’Mista Cultural Centre niet overslaan! Maar dan moet je toch wel op een bootje, want Alert Bay ligt op een eiland…

Wanneer zie je wat in de buurt van Telegraph Cove?
Orka’s: Zijn eigenlijk wel het hele jaar te zien want ze volgen de vis om te eten. De meeste kans tussen juli en oktober. Vooral in september tijdens de ‘salmon run’
Humpback (bultrug) whales: juni tot oktober
Grizzly beren: Na hun winterslaap zijn ze vanaf de lente tot augustus in het gras aan het grazen of lopen ze met eb op het strand. Van september tot oktober speuren ze de rivieren af naar zalm. Overigens woont de grizzly officieel niet op Vancouver Island, maar aan de ‘overkant’ langs de kusten van het vaste land.
Zwarte beren: Die zie je altijd wel ergens, langs de kant van de weg, als je geluk hebt. Van mei tot laat in de maand oktober. In de zomermaanden grazen ze gras. In de herfst, september en oktober, hebben ze trek in zalm!
Arenden: die vliegen het hele jaar in de rondte. Veel ‘interactie’ gedurende het paarseizoen in de maand mei. In de herfst zijn ze ook heel actief als de beren restjes zalm lang de rivieren laten slingeren. Ze zijn zeer goed te zien bij de Quatse River, vlak bij Port Hardy.

Waar hebben wij lekker gegeten en gedronken?
De Seafood Linguini springt zo van de zee op je bord in The Killer Whale Cafe, althans het seafood gedeelte. Roderick, Astrid en Suzanne hielden op een van de laatste avonden van een studiereis bonte avond in de Old Saltery Pub. Wiebelend van de Killer Whale Pale Ale wisten de dames gelukkig nog het sleuteltje van hun camper te vinden. Roderick bleef wat langer in de pub…

Waar hebben wij lekker geslapen?
Ook voor wat slapen betreft is de keuze in Telegraph Cove niet reuze. Dat wil niet zeggen dat de accommodaties slecht van kwaliteit zijn! Integendeel! Maar het is gewoon een heel klein dorpje! In het Telegraph Cove Resort slaap je in de historische huisjes/cabins op palen met uitkijk over de haven. Ze liggen langs de boardwalk, de hoofdstraat zeg maar. De meeste uitgerust met een keuken. De Dockside Suites zijn iets moderner. Alle suites hebben een keuken en vanzelfsprekend fabuleus uitzicht over de haven!

Wat vinden wij van GoCanada de leukste excursie?
Je kunt hier van alles doen met walvissen en ander wildlife. In een kajak, in een gewone boot. Maar als je ook nog iets wilt leren over de originele bevolking van de omgeving dan is de “First Nations wildlife tocht in het Great Bear Rainforest” vanuit Port Hardy zeker aan te bevelen. In een klein groepje (maximaal 10 personen) wordt je meegenomen de ruige natuur in van noordelijk Vancouver Island en de kust om op een verantwoorde manier wildlife te gaan zoeken en daarnaast ook te leren over de First Nations cultuur. Terwijl je geniet van een ontbijt dansen de dolfijnen om de boot. Na de lunch brengt de gids je naar de geboorteplaats van hun voorouders, bij de Broughton Archipelago, om vervolgens via de Queen Charlotte Strait (humpback whales!) weer terug te varen. Je kunt deze excursie maken van juni tot en met half oktober. Het vertrek is dagelijks vanaf 07.00 uur en je wordt tussen 07.20 en 07.35 uur opgehaald. De tour duurt 10 tot 12 uur. Het transport van/naar Port Hardy, de boottocht, ontbijt, lunch, snacks en drinken en verrekijkers zijn allemaal inbegrepen in de prijs van rond de €450,- per persoon. Gezien het een echte wildernistrip is, raden we aan goede wandelschoenen aan te trekken. Als je een hele dag te lang vindt, dan is er ook een tour van 4 ½ uur. Richtprijs €220,- per persoon.

Wat vinden wij de leukste camping?
Astrid en Suzanne stonden op Marina RV Park. Want dat ligt op maar 2 minuutjes lopen van het restaurant en de kroeg ????

Onze Nieuwsbrief

De nieuwsbrief die u wel wilt ontvangen! Op de hoogte blijven van nieuwtjes, aanbiedingen, wegbrengspecials en ander GoCanada nieuws? Schrijf uzelf dan in voor de GoCanada nieuwsbrief.

Waar kennen we GoCanada toch van?