Hello, nice to meet you!

Op zoek naar een helpende hand bij het samenstellen van die bijzondere reis door Canada? Zoek niet verder.
Hallo, hier zijn we; het GoCanada team. Een enthousiast team dat gedreven wordt door passie, kennis en meer dan 20 jaar Canada ervaring.
Samen stellen wij jouw droomreis samen! Een reis op maat die helemaal voldoet aan jouw wensen.

Combineer in Canada!
Wil ik een cruise of een camper? Ga ik met de trein of met een stoere 4x4? Bij GoCanada weten we daar wel raad mee!
We combineren het gewoon. Bij ons kun je voor alles terecht en we helpen je graag met het samenstellen van mooie (combinatie) reizen.
En voor de vroege vogels die in 2025 al weg willen? Vraag nu al een prijsopgave aan en profiteer als eerste van de beschikbare tarieven.
Lees meer over vroegboek 2025.

Cruise top 5 Holland America Line
Dat cruisen rond Canada leuk is wisten we wel… maar welke cruise kies je en welke combinaties kun je maken? Ter inspiratie hebben we een mooie
top 5 samengesteld van veel geboekt cruise combinaties die nog beschikbaar zijn voor deze zomer of dit najaar. Lees meer over onze mooie Cruise Top 5.

Onze reizen naar Canada
Met het aanbod op onze website hopen wij je te inspireren. Wij stellen alle reizen samen op basis van jouw wensen.
Laat ons weten wat je wensen zijn en wij gaan graag de uitdaging aan om je verwachtingen te overtreffen.

Camperreizen | Autorondreizen | Groepsreizen | Cruisereizen
Treinreizen | Wintersport | Bijzondere accommodaties

Zoek een reis door Canada
Dorpen

Revelstoke

Waar ligt Revelstoke?/
Revelstoke, aan de Trans Canada Highway in de provincie British Columbia, heeft enorme bergen waar je kunt genieten van al het natuurschoon. Het ligt niet voor niets naast Mount Revelstoke National Park. Daarnaast heeft Revelstoke een prachtig centrum. De mooiste straat in het centrum is MacKenzie Avenue. Houten gevels! Alsof je terug bent in de cowboy-indianentijd! In deze straat bevinden zich het gemeentehuis, verschillende winkels, restaurants, boetiekjes, de grootste kerk van Revelstoke en een mooie kleine bioscoop.

Wat is er te doen?
Revelstoke is een perfecte uitvalsbasis voor avontuur. Ten noordoosten van het dorp liggen de nationale parken Mount Revelstoke en Glacier National Park. In de zomer bloeien de wilde bloemen op de alpenweide op de top van Mount Revelstoke. Dus rij de Meadows in the Sky Parkway om dit kleurenfeest te beleven. Even een waarschuwing: Deze weg is niet toegankelijk voor campers groter dan 26 ft jammer genoeg… Je rijdt tussen ceder- en sparrenbossen en door 16 haarspeldbochten met hier en daar wat kuilen. Het is een ritje van ongeveer 30 minuten en je kunt op drie uitzichtpunten even uitstappen. 26 Kilometer slingert de weg bergop naar 1835 meter tot aan Balsam Lake. Daar parkeer je je huurauto of huurcamper en de laatste kilometers wandel je naar de top. Als je daar geen zin in hebt, dan neem je de gratis shuttlebus. De weg is open van ongeveer begin juli tot eind september. Ligt een beetje aan hoe de winter is geweest en of er nog veel sneeuw ligt. Dit is een populair uitstapje, dus rij er vroeg in de ochtend heen of later in de middag. Voordeel is dan ook dat het licht om te fotograferen mooi is. Denk aan je remmen op de terugweg!
Revelstoke is ook een bestemming voor bergklimmers en andere wandelaars. Mountainbikers kunnen hun geluk niet op, op de vele fietspaden. En als je nat wilt worden ga je wildwater varen…

Revelstoke en wintersport
Al dat smeltwater waar je in de zomer op kunt raften was in de winter sneeuw. Revelstoke ligt tussen de uitgestrekte Selkirk en Monashee Mountains. Waar ‘het grote publiek’ niet zo snel aan denkt bij deze omgeving is langlaufen, hondensleeën en snowboarden. Maar er valt hier enorm veel sneeuw! Dit is in de winter the place to be, met groene, blauwe en zwarte pistes. Een skipas in Revelstoke heet niet voor niets een Powder-Pass… Bijkomend voordeel: Skiën in Revelstoke is minder druk dan in de voor de hand liggende wintersportdorpen Whistler, Banff of Jasper.

Waar hebben wij lekker gegeten?
Heb je trek maar ben je inmiddels al die burgers en beefs zat? Woolseys Creek Bistro serveert Kale & Pear Salad, Saltspring Island mussels, Tagliatelle en een lekker wijntje erbij!
Toen Vivian er een paar jaar geleden was heeft ze heel erg lekker geluncht op het terras van Mainstreet Cafe.

Waar hebben wij lekker geslapen?
In het Glacier House Resort heeft Roderick zó ontzettend lekker liggen dromen, dat hij het er nu nog over heeft! In de log-cabins hangen oude schaatsen ter decoratie aan de wand, rood-zwart geblokte spreien, binnenzwembad en een restaurant maken je verblijf onvergetelijk.

Wat vinden wij van GoCanada de leukste excursie?
Het is niet zozeer een excursie, maar wél een bezoek waard: het Revelstoke Railway Museum. In een imposant gebouw kun je je vergapen aan oude stoomlocomotieven. Ook kun je op de vele foto’s aan de wand zien hoe de CPR (Canadian Pacific Railway) is aangelegd.

Wat vinden wij de leukste camping?
Als je vanuit je camper makkelijk Revelstoke in wilt wandelen, ga dan op de camping van Lamplighter Campground staan. Deze niet al te grote campground in dit deel van British Columbia is omringd door de bergen.
Ben je in Glacier National Park ga dan op de Illecillewaet Campground staan. In de bossen, op de top van Rogers Pass. Deze campground is op basis van ‘first come, first serve’. Beide campings kun je ook terug vinden in onze Rustic Campground Guide die je ontvangt als je bij ons een camper huurt.

Onze Nieuwsbrief

De nieuwsbrief die u wel wilt ontvangen! Op de hoogte blijven van nieuwtjes, aanbiedingen, wegbrengspecials en ander GoCanada nieuws? Schrijf uzelf dan in voor de GoCanada nieuwsbrief.

Waar kennen we GoCanada toch van?