Hello, nice to meet you!

Op zoek naar een helpende hand bij het samenstellen van die bijzondere reis door Canada? Zoek niet verder.
Hallo, hier zijn we; het GoCanada team. Een enthousiast team dat gedreven wordt door passie, kennis en meer dan 20 jaar Canada ervaring.
Samen stellen wij jouw droomreis samen! Een reis op maat die helemaal voldoet aan jouw wensen.

Combineer in Canada!
Wil ik een cruise of een camper? Ga ik met de trein of met een stoere 4x4? Bij GoCanada weten we daar wel raad mee!
We combineren het gewoon. Bij ons kun je voor alles terecht en we helpen je graag met het samenstellen van mooie (combinatie) reizen.
En voor de vroege vogels die in 2025 al weg willen? Vraag nu al een prijsopgave aan en profiteer als eerste van de beschikbare tarieven.
Lees meer over vroegboek 2025.

Cruise top 4 Holland America Line
Dat cruisen rond Canada leuk is wisten we wel… maar welke cruise kies je en welke combinaties kun je maken? Ter inspiratie hebben we een mooie
top vier samengesteld van veel geboekt cruise combinaties die nog beschikbaar zijn voor deze zomer of dit najaar. Lees meer over onze mooie Cruise Top 4.

Onze reizen naar Canada
Met het aanbod op onze website hopen wij je te inspireren. Wij stellen alle reizen samen op basis van jouw wensen.
Laat ons weten wat je wensen zijn en wij gaan graag de uitdaging aan om je verwachtingen te overtreffen.

Zoek een reis door Canada
Parken

Yoho National Park

Yoho National Park is een middelgroot park en misschien iets minder bekend dan de grote broers Banff en Jasper National Park, maar het doet er qua schoonheid zeker niet voor onder. Besneeuwde bergtoppen afgewisseld met groene valleien en kolkende rivieren. Canadezer kan het bijna niet.

Gelegen aan de Trans Canada Highway is het park goed te doorkruizen en daardoor zijn er veel bezienswaardigheden goed te bezoeken.
Zo is de Burgess Shale een van de belangrijkste vindplaatsen voor fossielen in de wereld. Wat deze vindplaats zo bijzonder maakt, is dat van de gevonden fossielen ook de zachte weefsels gefossiliseerd zijn. De leeftijd wordt geschat op ruim 500 miljoen jaar.

Ook de treinspotter komt aan zijn trekken in Yoho National Park. In 1909 zijn hier de bijzondere Spiral Tunnels gebouwd. Een bijzonder staaltje techniek dat er voor zorgde dat de treinen van de Canadian Pacific Railway het hoogteverschil van de Rocky Mountains konden overbruggen. U ziet die lange Canadese treinen boven de berg in gaan en er onder weer uitkomen. Heel bijzonder.

En laten we vooral de natuurliefhebber niet vergeten. Bezoek de 384 meter hoge Takakkaw Falls of het smaragdgroene Emerald Lake, 12 km buiten het dorp Field. Ook de Natural Bridge is een ware trekpleister met vele wandelpaden die allemaal een ander uitzicht bieden op deze natuurlijke brug. Tot slot zijn ook de beroemde hoodoo’s een bezoek waard. Deze iconische rotspilaren zijn te bereiken via de Hoodoo Creek Trail. Daarmee hebt u meteen een mooie wandeling te pakken!

Naast wandelen kunt u in Yoho ook raften, kanoën, kamperen en in de winter langlaufen en wandelen met sneeuwschoenen aan. U weet wel, van die tennisrackets onder uw voeten.

Waar ligt het park?
Aan de Trans Canada Highway ten westen van Lake Louise in British Columbia.
Hoeveel campings heeft het park?
4 campings: Kicking Horse Campground, Monarch, Takakkaw Falls en Hoodoo Creek Campground.
Hoe groot is het park?
1310 km²
Bijzonderheden:
Yoho is vernoemd naar het ‘First Nation’ woord voor ontzag en verwondering.

Onze Nieuwsbrief

De nieuwsbrief die u wel wilt ontvangen! Op de hoogte blijven van nieuwtjes, aanbiedingen, wegbrengspecials en ander GoCanada nieuws? Schrijf uzelf dan in voor de GoCanada nieuwsbrief.

Waar kennen we GoCanada toch van?