Hello, nice to meet you!

Op zoek naar een helpende hand voor het samenstellen van die bijzondere reis door Canada? Zoek niet verder.
Hallo, hier zijn we; het GoCanada team. Een vrolijk dreamteam dat gedreven wordt door passie, kennis
en meer dan 20 jaar Canada ervaring. Samen stellen wij jouw droomreis samen! Neem contact op en slaap zelf binnenkort in die
stoere camper op dat orka eiland of in die kleinschalige accommodatie in dat mooie fjord. ... Lees meer

🍁Persoonlijk advies en no-nonsense 🍁Onvergetelijke reizen op maat 🍁Jarenlange Canada ervaring 🍁Handige GoCanada app en campinggidsen

Zoek een reis door Canada
Parken

Jasper National Park

Een ‘year round park’ kun je Jasper National Park ook wel noemen! ‘s Zomers een waar wandelparadijs met meer dan 990 kilometer aan wandelpaden en in de winter een populaire bestemming voor iedereen die op zoek is naar een sneeuwzeker gebied zonder de drukte van vele andere skioorden.

Jasper National Park lijkt wel een 3D fotoboek. Een natuurpark vol met wilde dieren, gletsjers, prachtige bergmeren, watervallen en diepe kloven.

Jasper verbaast bezoekers met zijn uitgestrekte wildernis bezaaid met gletsjers, meren, watervallen, rivieren, bergen en diepe canyons. Neem goede wandelschoenen mee en kies een van de vele trails, die samen uit meer dan 990 kilometer aan wandelpaden bestaan. Wist u echter dat veel van deze paden eigenlijk ‘aangelegd’ zijn door de wilden dieren die er leven? De Canadezen hebben enkel een beetje geholpen door de wandelpaden wat toegankelijker te maken voor toeristen, maar ach dat maakt het niet minder leuk! Dit is een unieke kans om in de sporen van deze huidige ‘bewoners’ te treden en laat u verwelkomen in hun thuis.

Dit gebied leent zich ook fantastisch voor: peddelen, zwemmen, skiën, paardrijden, vissen en genieten van rustgevende warmwaterbronnen, schilderachtige tochten en bijzondere wilde dieren. Meer dan genoeg te doen voor hen die niet stil kunnen zitten.

Zo mooi als Jasper National Park vanaf het water in een kano of vanuit de auto is, zo mooi is het natuurgebied ook vanuit de lucht! Boek een helikoptervlucht, gordels vast en laat u dwars over de gletsjers, azuurblauwe meren en de omringde wildernis vliegen. Oh en … vergeet uw camera niet, want deze unieke ervaring wilt u zeker voor altijd vastleggen!

Sla het gezellige bergdorp Jasper niet over. Dit dorp heeft z’n authentieke charme weten te behouden en daardoor is Jasper net zo sfeervol als Banff. Na een lange en sportieve dag wordt het tijd om aan de inwendige mens te denken. Ook dan bent u in Jasper aan het goede adres. Een keur aan restaurantjes en cafeetjes vindt u bij elkaar in het centrum. Er is zelfs een ‘micro brewery’ voor een leuke bierproeverij.

Uitgegeten of uitgekeken in Jasper? Dan kunt u het Nationale Park ook nog vanaf boven bekijken door mee te gaan met de Sky Tram. Deze Sky Tram brengt u in 7 minuten naar een hoogte van 2.263 meter waar u kunt genieten van het uitzicht vanaf weer een heel ander perspectief.

Waar ligt het park?
Ten noorden van Banff en ten westen van Edmonton in Alberta.
Hoeveel campings?
11: Wapiti, Wabasso, Whistlers, Snaring, Overflow, Wilcox, Honeymoon, Kerkeslin, Jonas, Icefields Centre RV, Pocahontas.
Hoe groot is het park?
10.878 vierkante kilometer
Bijzonderheden?
Veel gletsjers en wilde dieren.Onze Nieuwsbrief

De nieuwsbrief die u wel wilt ontvangen! Op de hoogte blijven van nieuwtjes, aanbiedingen, wegbrengspecials en ander GoCanada nieuws? Schrijf uzelf dan in voor de GoCanada nieuwsbrief.

Waar kennen we GoCanada toch van?