Hello, nice to meet you!

Op zoek naar een helpende hand bij het samenstellen van die bijzondere reis door Canada? Zoek niet verder.
Hallo, hier zijn we; het GoCanada team. Een enthousiast team dat gedreven wordt door passie, kennis en meer dan 20 jaar Canada ervaring.
Samen stellen wij jouw droomreis samen! Een reis op maat die helemaal voldoet aan jouw wensen.

Combineer in Canada!
Wil ik een cruise of een camper? Ga ik met de trein of met een stoere 4x4? Bij GoCanada weten we daar wel raad mee!
We combineren het gewoon. Bij ons kun je voor alles terecht en we helpen je graag met het samenstellen van mooie (combinatie) reizen.
En voor de vroege vogels die in 2025 al weg willen? Vraag nu al een prijsopgave aan en profiteer als eerste van de beschikbare tarieven.
Lees meer over vroegboek 2025.

Cruise top 5 Holland America Line
Dat cruisen rond Canada leuk is wisten we wel… maar welke cruise kies je en welke combinaties kun je maken? Ter inspiratie hebben we een mooie
top 5 samengesteld van veel geboekt cruise combinaties die nog beschikbaar zijn voor deze zomer of dit najaar. Lees meer over onze mooie Cruise Top 5.

Onze reizen naar Canada
Met het aanbod op onze website hopen wij je te inspireren. Wij stellen alle reizen samen op basis van jouw wensen.
Laat ons weten wat je wensen zijn en wij gaan graag de uitdaging aan om je verwachtingen te overtreffen.

Camperreizen | Autorondreizen | Groepsreizen | Cruisereizen
Treinreizen | Wintersport | Bijzondere accommodaties

Zoek een reis door Canada
Provincies

Alberta

Als je je ogen dicht doet….
Dan zie je bergen, bergen en nog eens bergen. This is Rocky Mountains Country! Tenminste voor de meeste toeristen. Maar Alberta heeft ook heel veel prairies en wat ‘Badlands’. Denk dan aan die versteende champignons (hoodoos) met hier en daar een dinosaurus opgraving.
En in de winter is alles wit van de poedersneeuw. Je ziet dus ook skipistes. Zonder sneeuwkanonnen. Want die zijn hier niet nodig.

Waar ligt het en hoe kom je er?
Alberta ligt tussen de provincies British Columbia en Saskatchewan. Je kunt met KLM rechtstreeks in 9 uur naar Calgary en Edmonton vliegen. Air Transat vliegt op donderdag naar Calgary via Toronto. Dan duurt de reis ongeveer 17 uur. Ook Air Canada vliegt natuurlijk naar Alberta. Dan gaat het vliegtuig via Toronto of via een luchthaven in Duitsland. Maar wellicht start jouw auto- of camperreis in Vancouver? Dan kom je er dus met de auto of camper ????

Wat maakt deze provincie bijzonder?
Nou dat zijn toch wel de beroemdste Nationale Parken van Canada: Banff National Park en Jasper National Park. Na iedere ruime bocht valt je mond weer open van verbazing van al dat natuurschoon. Maar er ‘ligt’ ook veel geschiedenis. Bij Head-Smashed-In-Buffalo-Jump leer je hoe de First Nations (in dit geval de Indianen) leefden en hoe ze aan hun eten kwamen (door de bizons over de klif heen te jagen) en bij Bar-U-Ranch is het pief-paf-poef terug de cowboy-tijd in. Dus lasso werpen, hoefijzer smeden en neem een kijkje in de stallen.

Gezelligste stad of dorp?
Het ligt natuurlijk voor de hand om het mondaine Banff en het outdoor-ige Jasper te bezoeken, daar rij je veelal toch al langs. Maar denk eens out-of-the-camper in plaats van the box en bezoek Waterton. Een gezellig Zwitsers aandoend dorpje met hangende geraniums aan de prettig geprijsde restaurantbalkons. De porties eten zijn wel van formaat, maar dat is overal in Canada. Beef, beef en nog eens beef want Alberta is dé Beef provincie van Canada, door lekker veel mals gras op de prairies! En als je meer into de dinosaurussen bent, rij dan naar Drumheller en Dinosaur Provincial Park.

Wat vinden wij van GoCanada de mooiste route?
De Icefields Parkway tussen Lake Louise en Jasper is natuurlijk fenomenaal. Maar daar heeft ‘iedereen’ het al over. Als je ‘off the beaten track’ wilt, denk dan eens aan een gedeelte van de Forestry Trunk Road (FTR). En dan met name het stuk Alberta Highway 734. Start in je 4WD of truckcamper bij Waiparous. En over de gravelroad zie je bij mooi weer aan je linkerkant de bergen en aan je rechterkant de prairie. Hier en daar wat campgrounds en breng een bezoek aan de Ram Falls. Na enkele haarspeldbochten kun je dan eindelijk tanken in Nordegg. Sla daar links af, de David Thompson Highway op. Over mooie route gesproken…

Onze favoriete excursie?
Voor in de zomer zegt Barbara volmondig: Helikoptertocht!!!! En Vivian denkt nog steeds met heel veel plezier terug aan haar paardrijtocht in Kananaskis. Maar je kunt natuurlijk ook in de winter mooie herinneringen maken. Do the Icewalk in Johnston Canyon en voor de niet skiërs onder ons (want skiën kan natuurlijk ook in Alberta) zijn er diverse snowshoe wandelingen. Je weet wel: met van die tennisrackets onder je schoenen.

Bijzondere wetenswaardigheden:
De RCMP (Royal Canadian Mounted Police oftewel de Mounties) is in 1873 opgericht in Alberta. Toen heette het nog North West Mounted Police. Deze provincie is overigens vernoemd naar Prinses Louise Caroline Alberta, het zesde kind van Koningin Victoria. EN….afgezien van de prachtige bergen is deze provincie ook van groot belang voor de olie-industrie. Alberta is 16x zo groot als Nederland. De provincie dus, niet de prinses. En let op: er is 1 uur tijdsverschil tussen Alberta en BC.

Klik hier voor autoreizen in West-CanadaKlik hier voor camperreizen in Canada

Onze Nieuwsbrief

De nieuwsbrief die u wel wilt ontvangen! Op de hoogte blijven van nieuwtjes, aanbiedingen, wegbrengspecials en ander GoCanada nieuws? Schrijf uzelf dan in voor de GoCanada nieuwsbrief.

Waar kennen we GoCanada toch van?