Hello, nice to meet you!

Op zoek naar een helpende hand bij het samenstellen van die bijzondere reis door Canada? Zoek niet verder.
Hallo, hier zijn we; het GoCanada team. Een enthousiast team dat gedreven wordt door passie, kennis en meer dan 20 jaar Canada ervaring.
Samen stellen wij jouw droomreis samen! Een reis op maat die helemaal voldoet aan jouw wensen.

Combineer in Canada!
Wil ik een cruise of een camper? Ga ik met de trein of met een stoere 4x4? Bij GoCanada weten we daar wel raad mee!
We combineren het gewoon. Bij ons kun je voor alles terecht en we helpen je graag met het samenstellen van mooie (combinatie) reizen.
En voor de vroege vogels die in 2025 al weg willen? Vraag nu al een prijsopgave aan en profiteer als eerste van de beschikbare tarieven.
Lees meer over vroegboek 2025.

Cruise top 4 Holland America Line
Dat cruisen rond Canada leuk is wisten we wel… maar welke cruise kies je en welke combinaties kun je maken? Ter inspiratie hebben we een mooie
top vier samengesteld van veel geboekt cruise combinaties die nog beschikbaar zijn voor deze zomer of dit najaar. Lees meer over onze mooie Cruise Top 4.

Onze reizen naar Canada
Met het aanbod op onze website hopen wij je te inspireren. Wij stellen alle reizen samen op basis van jouw wensen.
Laat ons weten wat je wensen zijn en wij gaan graag de uitdaging aan om je verwachtingen te overtreffen.

Zoek een reis door Canada
Dorpen

Jasper

Waar ligt Jasper?
Jasper ligt in de provincie Alberta en tussen de gletsjers, rivieren en bergen van het Jasper National Park. Jasper is net als Banff een populair bergdorpje om te verblijven tijdens jouw ontdekkingsreis met de huurcamper of auto door de Rocky Mountains. In de winter is het rondom Jasper snowboarden, langlaufen en skiën geblazen in de poedersneeuw. In de zomer een fiets- en wandelwalhalla. Meteen nog even een tip: Als je met de camper Jasper wilt bezoeken, dan kun je het beste op de parkeerplaats aan Connaught Drive zijn. Ook is er een aparte camperparkeerplaats die ter hoogte van de spoorwegovergang ligt. Kortom, Jasper is een praktisch dorp met gezellige outdoor-sfeer en leuk zowel in de zomer als in de winter.

Wat is er te doen?
Je kunt in het dorp natuurlijk terecht om te dineren, voor de après-ski en voor alle noodzakelijke inkopen. In het centrum zijn maar twee straten naast elkaar waar de restaurants en winkels zich bevinden. Dus dat is lekker overzichtelijk. Maar er is natuurlijk nog veel meer te doen: In de zomer zijn er veel toeristen die activiteiten ondernemen zoals fietsen en raften. Verder is de Icefields Parkway (Highway 93) 230 fenomenale kilometers van Lake Louise naar Jasper onvermijdelijk en vooral onvergetelijk. Om elke bocht weer een groots berguitzicht. Een van de manieren om van een ander uitzicht van Jasper te genieten en zonder al te veel inspanning daarvoor te hoeven doen, is door de Jasper Skytram te nemen. Dit is een dichte (en de langste) gondel die je tot een hoogte van 2277 meter boven zeeniveau brengt. Vanaf dit hoogste punt heb je een adembenemend uitzicht over de Rocky Mountains. Tevens een zeer geschikte plek voor een huwelijksaanzoek.
Als je van fietsen houdt, dan zijn er verschillende mountainbike-routes uitgestippeld en dit is ook gelijk een leuke manier om kennis te maken met de omgeving. Veel van deze routes lopen langs meren zoals Lake Anette en Lac Beauvert. De ene route vergt meer inspanning dan de andere, omdat er ook hoogteverschillen in kunnen zitten. Wil je een gletsjer van dichtbij zien: rij naar Mount Edith Cavell en je loopt over een goed begaanbaar pad naar de onderkant van de Angel Glacier. Neem een picknick mand mee! Stoffig geworden of gewoon eens zin in een warm bad? Miette Hotsprings is dan waar je wilt zijn.

Waar hebben wij lekker gegeten?
‘Earls’ zegt Vivian. Op het menu staat onder andere Crispy Tofu Zen Bowl, Buffalo Cauliflower to share, calamares en andere ‘vissen dingen’ én als bonus een mooi uitzicht. Jessica heeft járen geleden ergens pizza gegeten, maar ze weet de naam van het restaurant niet meer dus dat telt niet echt mee. Maar misschien was het wel het Famoso restaurant waar Roderick bij een openhaardvuur Prosciutto Wrapped Mozza Balls heeft gegeten??? ‘Papa George’ roept Vivian ook nog. De familie van Papa staat vroeg op om ontbijt te maken: Alpine Starters, pancakes, yoghurt met granola en vers fruit. Alles is ook to-go mogelijk. Keuze te over in Jasper!

Waar hebben wij lekker geslapen?
Unaniem: Alpine Village Cabin Resort dat ligt net buiten Jasper. De naam zegt het al: 56 cabins (blokhutten) op een oppervlakte van 44.000 vierkante meter vormen tezamen een soort Village. Athabasca River is een paar minuten wandelen en je hebt uitzicht op Mount Edith Cavell. Dat is dus het Alpine gedeelte.

Wat vinden wij van GoCanada de leukste excursie?
De Skytram! Wij van GoCanada zijn namelijk gek op hoogtepunten. In de Rocky Mountains is dit de langste, de hoogste, de breedste, de adembenemendste, kortom, de alles. Jaspers topattractie dus! Je zweeft in een gondel bijna naar de top van Whistler Mountain… Het laatste stukje moet je toch echt zelf doen, even het luie zweet eruit lopen. Laat je teenslippers dus ‘thuis’. Zie je de J van Jasper vanuit de lucht???
Lekker fietsen daar houden wij bij GoCanada ook van, maar zonder je in het zweet te werken, want dat doen wij al op kantoor…. dus dat doe je natuurlijk op een elektrische fiets. In een klein groepje fiets je over schilderachtige achterafweggetjes rondom Jasper. Onderweg stop je bij uitzichtpunten, je fietst langs canyons, strandjes en meertjes. De tocht is 25 kilometer lang en mocht je toch moe worden van al dat moois om je heen: onderweg stop je bij drie verrukkelijke restaurantjes die verscholen liggen in de bossen om je weer op te laden met lekkere hapjes.

Wat vinden wij de leukste camping bij Jasper?
Daar kunnen we kort over zijn: Wapiti Campground. Het ligt 4 kilometer ten zuiden van Jasper. Je kunt van te voren geen reservering maken. Als er plek is, dan is er plek (first come, first serve). Mocht er nou geen plek zijn, kijk dan of je terecht kunt op Wabasso Campground. Jessica heeft daar een jaar of 12 geleden met veel plezier met haar gezin gestaan (en de camper natuurlijk) langs de Athabasca River.Klik hier voor autoreizen in West-Canada Klik hier voor camperreizen in Canada

Onze Nieuwsbrief

De nieuwsbrief die u wel wilt ontvangen! Op de hoogte blijven van nieuwtjes, aanbiedingen, wegbrengspecials en ander GoCanada nieuws? Schrijf uzelf dan in voor de GoCanada nieuwsbrief.

Waar kennen we GoCanada toch van?