Hello, nice to meet you!

Op zoek naar een helpende hand bij het samenstellen van die bijzondere reis door Canada? Zoek niet verder.
Hallo, hier zijn we; het GoCanada team. Een enthousiast team dat gedreven wordt door passie, kennis en meer dan 20 jaar Canada ervaring.
Samen stellen wij jouw droomreis samen! Een reis op maat die helemaal voldoet aan jouw wensen.

Combineer in Canada!
Wil ik een cruise of een camper? Ga ik met de trein of met een stoere 4x4? Bij GoCanada weten we daar wel raad mee!
We combineren het gewoon. Bij ons kun je voor alles terecht en we helpen je graag met het samenstellen van mooie (combinatie) reizen.
En voor de vroege vogels die in 2025 al weg willen? Vraag nu al een prijsopgave aan en profiteer als eerste van de beschikbare tarieven.
Lees meer over vroegboek 2025.

Cruise top 5 Holland America Line
Dat cruisen rond Canada leuk is wisten we wel… maar welke cruise kies je en welke combinaties kun je maken? Ter inspiratie hebben we een mooie
top 5 samengesteld van veel geboekt cruise combinaties die nog beschikbaar zijn voor deze zomer of dit najaar. Lees meer over onze mooie Cruise Top 5.

Onze reizen naar Canada
Met het aanbod op onze website hopen wij je te inspireren. Wij stellen alle reizen samen op basis van jouw wensen.
Laat ons weten wat je wensen zijn en wij gaan graag de uitdaging aan om je verwachtingen te overtreffen.

Camperreizen | Autorondreizen | Groepsreizen | Cruisereizen
Treinreizen | Wintersport | Bijzondere accommodaties

Zoek een reis door Canada
Steden

Victoria

Waar ligt Victoria?
De hoofdstad van British Columbia (want dat is niet Vancouver!) ligt onderaan op Vancouver Island. Je komt er met de Tsawwassen-Swartz Bay ferry van BC Ferries vanaf het vaste land in 90 minuten. Je huurauto of huurcamper kan ook mee. Mogelijk zie je onderweg nog walvissen?! Als je geen eigen vervoer hebt, dan laat je je toch lekker vliegen? Harbour Air is dan je beste vriend!

Wat is er te doen?
Victoria is Engelser dan Engels. Maar dat moet ook wel als je naar een koningin vernoemd bent…
Hou je wel van wat Royal Treatment? Ga dan thee drinken in de Fairmont Empress hotel. Wel pink omhoog als je een zuinig slokje uit je porseleinen kopje bedrukt met jachttaferelen drinkt! De Engelse tuinier traditie wordt ook hoog in ere gehouden. Als de rest van Canada nog onder een sneeuwlaag ligt in februari dan beginnen de bloesems al te ontluiken in de prachtig aangelegde parken en tuinen waarvan Butchart Gardens natuurlijk de kroon spant. Victoria heet niet voor niets de City of Gardens. Emily Carr, geboren en getogen in Victoria, is de vrouwelijke tegenhanger van onze Vincent van Gogh. Destijds was zij ook een onbegrepen kunstenaar. Maar toen ze rond 1920 in contact kwam met de Group of Seven (een groep van Canadese landschapsschilders) kreeg ze eindelijk de waardering die haar toekwam. Als alles meezit wordt er dit jaar een tentoonstelling gehouden in de Kunsthal in Rotterdam waarbij enkele stukken van haar werk te zien zijn. De expositie heet Magnetisch Noorden. Maar haar werk is dus ook te zien in het Emily Carr House. Alleen al dit Pipi Langkoushuis is al een lust voor het oog.
Je kunt de stad goed te voet verkennen, maar fietsen is ook leuk! Victoria heeft meer fietspaden dan alle fietspaden van andere grote steden van Canada bij elkaar! Dorst onderweg? Drink een ‘ale’ of een ‘stout’ in een van de vele pubs.

Waar hebben wij lekker gegeten?
Vivian en Jessica hebben een gezamenlijk verlangen: ‘Tea at the Empress’. High Tea-en in het Fairmont Empress hotel dus. Vers gebakken scones, jam van eigen bessenstruiken, honing van de bijenkorven die op het dakterras staan. Daar moet natuurlijk een plakje Cold Smoked Pacific Sockeye Salmon bij. En een Matcha Green Tea Macaron. En een glaasje Veuve Clicquot.

Waar hebben wij lekker geslapen?
The Embassy Inn ligt één blok achter het Parliament en is goed betaalbaar. Alle kamers hebben wifi, een kleine koelkast, magnetron en een privé balkon. Er zijn one-bedroom suites met volledige keuken. Vivian heeft hier al een paar keer prettig vertoefd.
Inn at Laurel Point heeft prachtig uitzicht over de watervliegtuigjes in de haven! Lekker zwembad en een sportzaal ook.
Wil je luxe? Dan staat je bed in studio’s of one-bedroom suites van The Oswego Hotel.

Wat vinden wij van GoCanada de leukste excursie?
Zonder twijfel: whale watchen!

Wat vinden wij de leukste camping?
Voor Canadese begrippen ligt de Island View Beach Regional Park Campground ‘vlakbij’ Victoria, namelijk op 20 kilometer vanaf downtown en ietsjes dichterbij de Swartz Bay Terminal. Zoals je al in de naam van deze campground kunt lezen ligt de camping vlakbij het … strand! De campground staat ook beschreven in het door onszelf samengestelde Rustic Campground Guide-boekje dat je ontvangt als je bij GoCanada een camperreis boekt.

Onze Nieuwsbrief

De nieuwsbrief die u wel wilt ontvangen! Op de hoogte blijven van nieuwtjes, aanbiedingen, wegbrengspecials en ander GoCanada nieuws? Schrijf uzelf dan in voor de GoCanada nieuwsbrief.

Waar kennen we GoCanada toch van?