Hello, nice to meet you!

Op zoek naar een helpende hand bij het samenstellen van die bijzondere reis door Canada? Zoek niet verder.
Hallo, hier zijn we; het GoCanada team. Een enthousiast team dat gedreven wordt door passie, kennis en meer dan 20 jaar Canada ervaring.
Samen stellen wij jouw droomreis samen! Een reis op maat die helemaal voldoet aan jouw wensen.

Combineer in Canada!
Wil ik een cruise of een camper? Ga ik met de trein of met een stoere 4x4? Bij GoCanada weten we daar wel raad mee!
We combineren het gewoon. Bij ons kun je voor alles terecht en we helpen je graag met het samenstellen van mooie (combinatie) reizen.
En voor de vroege vogels die in 2025 al weg willen? Vraag nu al een prijsopgave aan en profiteer als eerste van de beschikbare tarieven.
Lees meer over vroegboek 2025.

Cruise top 4 Holland America Line
Dat cruisen rond Canada leuk is wisten we wel… maar welke cruise kies je en welke combinaties kun je maken? Ter inspiratie hebben we een mooie
top vier samengesteld van veel geboekt cruise combinaties die nog beschikbaar zijn voor deze zomer of dit najaar. Lees meer over onze mooie Cruise Top 4.

Onze reizen naar Canada
Met het aanbod op onze website hopen wij je te inspireren. Wij stellen alle reizen samen op basis van jouw wensen.
Laat ons weten wat je wensen zijn en wij gaan graag de uitdaging aan om je verwachtingen te overtreffen.

Zoek een reis door Canada

Saskatchewan

Als je je ogen dicht doet…
Dan ‘zie’ je duizenden meren met rode kano’s, heldere sterrenhemel, vlakke prairie, ranches, paarden, pow wow’s en Mounties in keurig gesteven rood uniform.

Waar ligt het en hoe kom je er?
Saskatchewan ligt tussen Alberta en Manitoba en het ligt onder een stuk van het enorme Northwest Territories. De rechter bovenpunt van Saskatchewan raakt net een puntje Nunavut aan. Als je een huurcamper terugbrengt van Toronto naar Vancouver, in de volksmond een ‘wegbrengcamper’, dan rij je ook door Saskatchewan. Je kunt er natuurlijk ook naar toe vliegen met Air Canada. Inclusief de overstap van 4 uur op Toronto is het zeker 15 uur vliegen naar Saskatoon. Met onze eigen ‘Blauwe Vogel’ gaat het allemaal wat sneller: ongeveer 13 uur inclusief overstap op Edmonton of Calgary. Je kunt je autorondreis of camperrondreis door dit stuk van Canada ook starten in Edmonton of Calgary. Als je met de trein van VIA Rail van Oost-Canada naar West-Canada tjoekt (of andersom) dan kom je ook door Saskatchewan.

Wat maakt deze provincie bijzonder?
In heel Canada is er maar één trainingsacademie van de Royal Canadian Mounted Police (RCMP) en die staat in de hoofdstad Regina. Deze opleiding duurt 26 weken. Daar leer je met wapens omgaan en ‘hoe rij ik veilig door het verkeer met 120 kilometer per uur’. Tevens is het trainingsprogramma zo ontworpen dat de kadetten een gevoel van trots bij zichzelf ontwikkelen; ze leren hoe ze hun uitrusting moeten verzorgen en onderhouden. De dames en heren in het strakke rode uniform worden in de volksmond ook wel ‘Mounties’ genoemd.

Gezelligste stad of dorp?
Saskatchewan is echt een outdoor provincie. Er zijn ook maar twee steden van formaat, namelijk Saskatoon en Regina. Maar laten we eens ‘off the beaten track’ gaan en een kleinere stad belichten namelijk Moose Jaw. Leuke naam ook voor dit vintage stadje! In de Cree-taal betekent het ’warme plek bij de rivier’. Het staat nummer 3 op de lijst van de ‘10 Coolest Downtowns of Canada’. Als je op doorreis bent met je huurcamper, stop hier dan toch maar even want de Chinezen hebben hier honderd jaar geleden de ‘Tunnels of Moose Jaw’ gebouwd. Deze bevolkingsgroep werd door de gevestigde orde met de nek aangekeken en gediscrimineerd. Dus ging de Chinese bevolking letterlijk ondergronds wonen en heeft daar jaren lang geleefd. Tijdens de ‘drooglegging’ werden de tunnels door de bootleggers gebruikt. Vandaag de dag kun je de Tunnels of Moose Jaw bezoeken tijdens twee rondleidingen. In The Passage of Fortune-tour loop je door de keuken van Mr. Wong’s Café en de wasserette van Mrs. Son. Maar in The Chicago Connection-tour ben je een bootlegger uit 1929. Deze tour start in Miss Fanny’s Club. Door een geheim luik in de openhaard kreeg je toegang tot het tunnelcomplex waar je destijds illegale alcohol kon verkrijgen. Blijf in de buurt van Gus, één van Al Capone’s domme krachten. Gedraag je wel, want hij heeft een paar pistolen onder z’n jas en hij is de enige die daar de weg en dús de uitgang kent…

Wat vinden wij van GoCanada de leukste ranch?
Ben je moe van het stadse leven en wil je back to nature? Hou je van paarden en andere boerderij beesten, weidse vergezichten, wind die door je haren wappert? Denk dan eens aan een verblijf op een ranch.
De La Reata Ranch ligt op de glooiende prairie tussen canyons, riviertjes en aan de vele strandjes van Lake Diefenbaker. In de verte lijkt het wel of je John Wayne op z’n paard ziet galopperen. Er zijn zes log-cabins, elk met eigen douche en toilet. Ondanks dat het vakantie is moet je wel aan de bak! Want dit is een ranch die nog volop in bedrijf is. Beginners krijgen de basisles ’hoe rijd ik paard’. Diegenen die daar interesse in hebben, kunnen meehelpen op de ranch. De kudde wordt gecheckt, dus turen over de glooiende heuvels, op zoek naar ondeugende kalfjes die dachten aan de kudde te kunnen ontsnappen, en die moeten dan dus weer gevangen worden. Dan kun je meteen je lasso-skills in praktijk brengen die je de dag ervoor hebt geleerd. Ontbijt en het avondeten wordt gezamenlijk gegeten in de Cookshack. Tijdens de lunch is het kampvuurkoffie en Cowboy-Cuisine. Onder de middag een tukkie met je cowboyhoed over je hoofd, dat tevreden ligt te rusten op een opgerolde jas. Als de zon onder is dan is het tijd voor sterke verhalen in The Saloon. En als je nog fut hebt misschien een paar danspasjes ‘in the line’?
Dan is er ook nog de Historic Resoor Ranch….Deze ranch is al meer dan 100 jaar en 6 generaties lang in handen van The Resoor Family. Het behouden van het erfgoed van het boerenbedrijf in z’n algemeen staat voorop. Het is zelfs zo belangrijk voor de geschiedenis van Saskatchewan dat de ranch een speciale status heeft: Provincial Heritage Property. Dus er hoeven geen werkzaamheden verricht te worden. This is all about fun. Als je hier verblijft op basis van Bed & Breakfast, dan heb je een slaapkamer in de ranchhouse van de familie Reesor. Maar je kunt ook in een log-cabin slapen en zelf je Beef Burger bakken op de BBQ. Je kunt met de Reesor Wranglers de Cattle Drive doen zoals ze dat honderd jaar geleden ook al deden. Maar dan moet je wel eerst de 2 uur durende Horseback Riding Adventure gedaan hebben (ook op een paard) zodat de Wranglers zeker weten dat je ‘mee kunt komen’. Is dit teveel avontuur? Dan zijn er ook relaxtere paardenritjes. Zo is er bijvoorbeeld de Supper Ride, op een rustig tempo de zon achter de Cypress Hills zien zakken. Van al die actie krijg je trek! Denk Roasted Chicken, Baked Potatoe, Granny’s Baked Beans, Burgers and Beef. Buik vol? Wat sterke ‘pief-paf-poef’ verhalen onder de sterren, marshmallows roosteren boven het kampvuurtje en dan naar dromenland! YEEHAW!

Onze favoriete excursie?
Wanuskewin Heritage Park! Dit ligt vlak boven Saskatoon. The Indigenous Peoples of the Northern Planes kwamen duizenden jaren geleden naar de Opimihaw Creek, de stampende hoeven van bizons achterna. De nakomelingen van deze nomadische jagers en verzamelaars hadden de droom en het verlangen om ‘hun verhaal’ voor de eeuwigheid vast te leggen. Dus hebben ze dit park gebouwd. Althans dit is de korte versie. Wanuskewin is uniek. Niet alleen omdat er archeologische vondsten zijn gedaan die ouder zijn dan de piramide van Gizeh, maar het is meer dan dat: behuizing, jagen, verzamelen en spiritualiteit komen hier allemaal op één plek. Het park is belangrijk voor zowel de First Nations als voor de ‘gewone’ Canadees, zodat men er wat van opsteekt hoe het leven vroeger was. Het is natuurlijk ook belangrijk dat de inheemse mensen zélf ook van hun geschiedenis leren en deze vooral levend houden…. Tijdens een rondleiding krijg je uitgelegd dat elke paal in een tipi een praktisch doel heeft en connectie heeft met elke levensfase. Wandel op de vele paden met een speciaal thema zoals de Trail of the Bison. Zesduizend jaar geleden waren hier de hoeven van hele hordes bizons nog te horen. Vandaag de dag lopen er hier nog ‘maar’ een stuk of duizend rond. Er is ook een pad waarin uitgelegd wordt hoe het leven vroeger was op de prairie en waar je van alles leert over plantjes waar ze anti-muggenspul van maakten tot mandjes vlechten. Je leert ook over de bizons natuurlijk, en hoe elk stukje bizon vroeger gebruikt werd voor voedsel, speelgoed, lijm, wapens, onderdak etc. Je kon van alles met zo’n bizon!

Bijzondere wetenswaardigheden:
Saskatchewan is een grote exporteur van linzen, lijnzaad en mosterd. Tussen al die landbouwgrond zijn er ook nog de Athabasca Sand Dunes, een van de grootste zandduinen in Noord-Amerika.
Saskatchewan is 60x zo groot als Nederland en heeft ruim 1 miljoen inwoners. Deze provincie heeft maar twee Nationale Parken namelijk Grasslands National Park en Prince Albert National Park. Er zijn wel honderd Provincial Parks en 100.000 meren.
Waar komt die naam Saskatchewan vandaan? Nou, het is de naam van de gelijknamige 500 kilometer lange rivier. De Cree-indianen die vroeger in dit gebied woonden noemden de rivier ‘Kisiskatchewani’. Het betekent ‘snel stromend’.
Het woord ‘Wranglers’ komt mogelijk van het werkwoord wrangling, dat kibbelen betekent.

Klik hier voor autoreizen in West-Canada Klik hier voor camperreizen in Canada

Onze Nieuwsbrief

De nieuwsbrief die u wel wilt ontvangen! Op de hoogte blijven van nieuwtjes, aanbiedingen, wegbrengspecials en ander GoCanada nieuws? Schrijf uzelf dan in voor de GoCanada nieuwsbrief.

Waar kennen we GoCanada toch van?