Hello, nice to meet you!

Op zoek naar een helpende hand bij het samenstellen van die bijzondere reis door Canada? Zoek niet verder.
Hallo, hier zijn we; het GoCanada team. Een enthousiast team dat gedreven wordt door passie, kennis en meer dan 20 jaar Canada ervaring.
Samen stellen wij jouw droomreis samen! Een reis op maat die helemaal voldoet aan jouw wensen.

Combineer in Canada!
Wil ik een cruise of een camper? Ga ik met de trein of met een stoere 4x4? Bij GoCanada weten we daar wel raad mee!
We combineren het gewoon. Bij ons kun je voor alles terecht en we helpen je graag met het samenstellen van mooie (combinatie) reizen.
En voor de vroege vogels die in 2025 al weg willen? Vraag nu al een prijsopgave aan en profiteer als eerste van de beschikbare tarieven.
Lees meer over vroegboek 2025.

Cruise top 5 Holland America Line
Dat cruisen rond Canada leuk is wisten we wel… maar welke cruise kies je en welke combinaties kun je maken? Ter inspiratie hebben we een mooie
top 5 samengesteld van veel geboekt cruise combinaties die nog beschikbaar zijn voor deze zomer of dit najaar. Lees meer over onze mooie Cruise Top 5.

Onze reizen naar Canada
Met het aanbod op onze website hopen wij je te inspireren. Wij stellen alle reizen samen op basis van jouw wensen.
Laat ons weten wat je wensen zijn en wij gaan graag de uitdaging aan om je verwachtingen te overtreffen.

Camperreizen | Autorondreizen | Groepsreizen | Cruisereizen
Treinreizen | Wintersport | Bijzondere accommodaties

Zoek een reis door Canada
Provincies

Newfoundland en Labrador

Als je je ogen dicht doet…
Dan drijven de ijsbergen langs je oogleden, je tuurt in diepe fjorden, dorpjes die zo uit boeken van Charles Dickens lijken te komen. Veel geschiedenis vanwege woeste Vikingen die hier ooit aan land kwamen, bultruggen, dwergvinvissen, noordkapers, blauwe vinvissen, orka's, dallbruinvissen en andere zeedieren.

Waar ligt het en hoe kom je er?
Op de kaart van Canada gezien ligt het rechts van het immense Quebec. En het ligt ook schuin boven Nova Scotia. Je kunt naar St. John’s vliegen met Air Canada. Je bent dan ongeveer 14 uur onderweg inclusief de overstap op Toronto. Maar in St. John’s kunnen wij geen huurcamper voor je regelen. De meeste mensen vliegen dus op Halifax en halen daar hun huurcamper of huurauto op. Vanaf Nova Scotia kun je met de ferry van North Sydney naar Argentia (in het zomerseizoen) of naar Port-aux-Basques (hele jaar door). De ferry maatschappij heet Marine Atlantic. Afhankelijk van de weersomstandigheden duurt de Port-aux-Basques overtocht 6 tot 8 uur. De ferry gaat 2 keer per dag: 1x in de ochtend en 1x in de avond. Naar Argentia vanaf North Sydney doet de ferry er 15 uur over en gaat 3x per week. De ferry naar Labrador vaart van St. Barbe naar Blanc Sablon (dat ligt nog een stukje in Quebec). In het piekseizoen gaat de ferry verschillende keren per dag en duurt 2 uur. Als je mazzel hebt dan zie je walvissen en grote vogels onderweg! Double check de afvaarttijden, want er is een verandering in tijdzones!
Labrador is ook te bereiken via het land door Quebec, maar dan ben je wel heel wat kilometers onderweg!

Wat maakt deze provincie bijzonder?
Dat zijn absoluut de drijvende ijsbergen in de buurt van Twillingate. De ijsbergen zijn te zien langs de Iceberg Alley Trail. Het vlonderpad loopt langs het topje van St. Anthony’s Fishing Point Park. Van de late lente tot begin zomer drijven de ijsbergen voorbij. De start van de Trail is bij de vuurtoren. Maar spannender is het wellicht om met een boot mee op excursie te gaan. Ook bijzonder; op Cape Spear ligt het meest oostelijkste punt van heel Noord-Amerika!

Gezelligste stad of dorp?
Bonavista zegt Vivian overtuigend. Want de houten huisjes zijn geschilderd in alle kleuren van de regenboog. En hier ligt geschiedenis: De Italiaanse Giovanni Caboto (maar John Cabot was beter uit te spreken voor de Engelsen) kwam hier voor het eerst aan wal in 1497. Bij het zien van al die grillige rotsen riep hij ‘O buona vista’ vandaar de naam Bonavista. In de haven ligt een replica van Matthew. Dat is het schip waarmee Giovanni/John Cabot destijds de Grote Plas over voer.
Over gezelligheid gesproken: Er wordt in dit stukje van de wereld van alles gevierd. Zo is er een Bakeapple Folk Festival of een festival voor verschillende prettige zaken tegelijk: Fish-Fun-and-Folk Festival in het charmante Twillingate en The Trails Tales Tunes Festival in Gros Morne National Park. Om maar een paar festivals te noemen…

Wat vinden wij van GoCanada de mooiste route?
Dat zijn die paar wegen die door het Gros Morne National Park lopen. Moeder Natuur is hier al 485 miljoen jaar de baas. Dat vond de UNESCO zo bijzonder dat ze er een World Heritage Site van gemaakt hebben. De route 431 tussen Woody Point en Trout River is spectaculair, want neemt je mee door The Tablelands. Een grote verscheidenheid aan kleuren op de bergen die hoog boven je uit torenen. De ene kant is vers-weide-groen van kleur. De andere kant heeft een cappuccino-kleur. Al die kleuren worden gescheiden door de oranje stippellijn van de rijweg.

Onze favoriete excursie?
Zet je auto op de parkeerplaats in het Gros Morne Nationaal Park en loop 20 minuten naar het kantoortje van Bon Tours. Zij bieden boottochten aan door het 16 kilometer lange fjord van Western Brook Pond. Je vaart vlak langs de oevers en je voelt het verfrissende sproeiwater dat van de berg af valt op je gezicht. De meetapparatuur van de boot raakte in het verleden van slag. Er was immers niks om te meten, geen ‘ijkpunt’ meer, in dat kristalheldere water. Vandaag de dag is er meer geavanceerde apparatuur aan boord.
Vivian roept ook nog: Bay Bulls. Dat ligt een stukje ten zuiden van St. John’s. Met een boot vaar je naar de grootste papegaaiduiker kolonie van Noord-Amerika. En onderweg kom je vast wel walvissen tegen die tussen ijsbergen door zwemmen.

Bijzondere wetenswaardigheden:
Het eiland Newfoundland is drie keer zo groot als Nederland en heeft maar ongeveer 575.000 inwoners, waarvan meer dan de helft in de hoofdstad St. John's en directe omgeving woont. Men spreekt hier Engels met een sterk Iers accent. Voor de zuidkust liggen de eilanden St. Pierre en Miquelon, die tot Frankrijk behoren. Hier spreekt men Frans en betaalt men met euro's.
Labrador is acht keer zo groot als Nederland en heeft nog geen 30.000 inwoners, waarvan er 18.000 in de steden Happy Valley-Goose Bay en Labrador-City wonen. Daar buiten is er alleen een indrukwekkende, ruige en onherbergzame natuur. Het noordelijke deel draagt de naam Torngat Mountains en is voor de Inuit een heilig gebied.

Klik hier voor autoreizen in de Maritimes Klik hier voor camperreizen in Canada

Onze Nieuwsbrief

De nieuwsbrief die u wel wilt ontvangen! Op de hoogte blijven van nieuwtjes, aanbiedingen, wegbrengspecials en ander GoCanada nieuws? Schrijf uzelf dan in voor de GoCanada nieuwsbrief.

Waar kennen we GoCanada toch van?