Hello, nice to meet you!

Op zoek naar een helpende hand bij het samenstellen van die bijzondere reis door Canada? Zoek niet verder.
Hallo, hier zijn we; het GoCanada team. Een enthousiast team dat gedreven wordt door passie, kennis en meer dan 20 jaar Canada ervaring.
Samen stellen wij jouw droomreis samen! Een reis op maat die helemaal voldoet aan jouw wensen.

Combineer in Canada!
Wil ik een cruise of een camper? Ga ik met de trein of met een stoere 4x4? Bij GoCanada weten we daar wel raad mee!
We combineren het gewoon. Bij ons kun je voor alles terecht en we helpen je graag met het samenstellen van mooie (combinatie) reizen.
En voor de vroege vogels die in 2025 al weg willen? Vraag nu al een prijsopgave aan en profiteer als eerste van de beschikbare tarieven.
Lees meer over vroegboek 2025.

Cruise top 4 Holland America Line
Dat cruisen rond Canada leuk is wisten we wel… maar welke cruise kies je en welke combinaties kun je maken? Ter inspiratie hebben we een mooie
top vier samengesteld van veel geboekt cruise combinaties die nog beschikbaar zijn voor deze zomer of dit najaar. Lees meer over onze mooie Cruise Top 4.

Onze reizen naar Canada
Met het aanbod op onze website hopen wij je te inspireren. Wij stellen alle reizen samen op basis van jouw wensen.
Laat ons weten wat je wensen zijn en wij gaan graag de uitdaging aan om je verwachtingen te overtreffen.

Zoek een reis door Canada

Quebec

Als je je ogen dicht doet…
Dan ga je dromen van walvissen, oude steden, maple syrup en poutine eten tijdens de Indian Summer.

Waar ligt het en hoe kom je er?
Het ligt rechts van Ontario. En onder Nunavut. En een beetje links boven de maritieme provincies. En het grenst aan Newfoundland & Labrador. KLM vliegt rechtstreeks naar Montreal, een flinke 7 uur filmpjes kijken dus. Met een overstap op Toronto kom je met Air Canada ook in Québec City. Maar veelal haal je de huurcamper of huurauto op in Toronto en dan rij je naar Montreal en vervolgens langs de St. Lawrence rivier richting Québec City en Tadoussac.

Wat maakt deze provincie bijzonder?
In enkele Canadese provincies wordt naast het Frans ook Engels gesproken, maar dat is in de provincie Québec minder het geval. Integendeel: Hier overheerst met name op het platte land de Franse taal. Een soort oud boeren Frans inmiddels, maar het helpt zeker als je een woordje Frans spreekt. Bonjour. De inwoners van Québec doen trouwens ook heel hard hun best het Frans als hoofdtaal te laten bestaan. En dat geeft soms spanningen in ‘de politiek’. Zelfs zodanig dat er stemmen opgaan om Canada te ‘verlaten’ en dat ze zich dus van Canada gaan afsplitsen. Een eigenwijze provincie dus? Maar als je op vakantie bent zul je je niet al teveel aantrekken van de politiek. Dan hou je je veel meer bezig met gekke overnachtingsplaatsen. Nog nooit in een boomhut, yurt, tipi of een vuurtoren geslapen? Of nog gekker: in het Hotel de Glace. Dat kan in Québec!

Gezelligste stad of dorp?
Wil je eens buiten Europa naar Frankrijk? Dan is ‘Le Québec’ the place to be! Québec City is een charmante stad met veel terrasjes, barretjes en bistro’s, maar dan wél prettig geprijsd ten opzichte van Parijs. Je kunt langs de oude stadsmuur, die geheel intact is gebleven, wandelen. Het sprookjesachtige Le Château Frontenac is niet te missen! Dit hotel is een goed kompas, want is overal vanuit de stad te zien. Behoefte aan nog meer geschiedenis? Dan is een bezoek aan The Battlefields Park en de Citadel niet te missen. Naast Québec City mag Montreal natuurlijk niet ontbreken. Je krijgt hier twee steden voor de prijs van één! Je kunt het haast niet bedenken, maar onder straatniveau is nóg een hele stad te vinden met de naam La Ville Souterraine, een winkelcentrum met 1600 winkels, 200 restaurants en soms kantoorgebouwen. En dit allemaal ondergronds…1+1 gratis dus.

Wat vinden wij van GoCanada de mooiste route?
Oh dat is lastig kiezen, want er zijn er zoveel! Veel routes hebben een thema….Zo is er een La Route des Vins, een wijnroute dus. Het ligt rechtsonder Montreal en loopt door de Cantons-de-l’Est. Bij Diable Vert kun je zelfs in een vliegende fiets over ravijnen en watervallen fietsen. Op z’n Frans heet dat vélo-volant.
Er is een Fjordenroute vanaf Saguenay en neemt je mee langs Lac St. Jean. Die kan je dan mooi rijden na het walvissen kijken in Tadoussac. Er is een Mountain Route, een St. Lawrence route, Route des Belles Histoires in de Laurentides. Routes genoeg! En stuit je toevallig onderweg op de Sacacomie Lodge in de buurt van Saint-Alexis-des Monts??? Verwen jezelf met de vele activiteiten die je daar kunt doen. Deze lodge, een soort blokhut maar dan veel groter, dus met enorme houten balken en bijbehorende openhaarden heeft een privé strand. Je kunt er ook kajakken, wandelen en het heeft een zwembad! In de winter is het 'tennisracketwandelen' en schaatsen geblazen!

Onze favoriete excursie?
Dat is zonder twijfel walvissen kijken in Tadoussac! Of een bezoekje aan de Sugar Shack (sucrerie). Maar dan moet je wel van zoet houden, want je krijgt daar allemaal producten met maple syrup geserveerd.

Bijzondere wetenswaardigheden:
Dat Canada een groot land is, is inmiddels wel bekend, maar de provincie Québec is bijna 50x Nederland! Ook denk je zo 1,2,3 niet aan wintersport in dit gedeelte van Canada. Maar dat kan wel degelijk hoor. Mont Tremblant is een prettig skigebied. Want het is er gezellig. Je zou haast denken dat je in Europa bent. Alle winkeltjes en restaurants zijn op loopafstand. En…het is autovrij!

Populaire plaatsen in Québec

Montreal | Quebec City

Onze Nieuwsbrief

De nieuwsbrief die u wel wilt ontvangen! Op de hoogte blijven van nieuwtjes, aanbiedingen, wegbrengspecials en ander GoCanada nieuws? Schrijf uzelf dan in voor de GoCanada nieuwsbrief.

Waar kennen we GoCanada toch van?