Hello, nice to meet you!

Op zoek naar een helpende hand bij het samenstellen van die bijzondere reis door Canada? Zoek niet verder.
Hallo, hier zijn we; het GoCanada team. Een enthousiast team dat gedreven wordt door passie, kennis en meer dan 20 jaar Canada ervaring.
Samen stellen wij jouw droomreis samen! Een reis op maat die helemaal voldoet aan jouw wensen.

!!NEWS ALERT!!
We zijn benaderd door een grote camperverhuurder om dit voorjaar nog een groot deel van de vloot te verplaatsen.
Het resultaat: wegbrengcampers met onwijs leuke routes voor onwijs mooie prijsjes… in een prima periode... sommige lopen zelfs door tot juli.
Kijk snel verder. En over snel gesproken; wees er ook snel bij! Vanaf €1199,- p.p. inclusief vlucht en camper.

Beleef jouw droomreis naar Canada
Wij bieden een ruim aanbod aan reizen naar Canada. Maar waar ga je heen? Wordt het een autorondreis door Oost-Canada?
Of toch liever per camper door West-Canada? Of een combinatie daarvan? Geef je wensen aan ons door en wie weet
slaap je zelf binnenkort in die stoere camper op dat orka eiland of in die kleinschalige accommodatie in dat mooie fjord.

Onze reizen naar Canada
Met het aanbod op onze website hopen wij je te inspireren. Laat ons weten wat je wensen zijn
en wij gaan graag de uitdaging aan om je verwachtingen te overtreffen.

Camperreizen
Autorondreizen
Cruisereizen
Groepsreizen
Treinreizen
Cruisereizen
Wintersportreizen
Bijzondere accommodaties

Zoek een reis door Canada
Provincies

Ontario

Als je je ogen dicht doet…
Dan zie je natuurlijk de Niagara Falls en Toronto. Dan zie je in het voorjaar elanden het zout van auto’s aflikken in het Algonquin Provincial Park. Zilverberken die in plassen water groeien. Manitoulin Island, waar de invloeden van de First Nations nog zichtbaar zijn. En als het herfst is en je doet je ogen dicht dan zie je Maple Leafs in de Indian Summer. Een zee van rood, geel, groen en oranje bladeren.

Waar ligt het en hoe kom je er?
Ontario ligt in het oosten van Canada. Als de camperreis of autorondreis hier begint, dan vlieg je veelal op Toronto. Lekker non-stop met Air Transat, KLM of Air Canada. 8 uur lang films kijken, naar een goede podcast luisteren of lekker een tukje doen.

Wat maakt deze provincie bijzonder?
‘Old meets New’! Want Mennonieten rijden nog in paardenkoetsjes (er zijn zelfs verkeersborden voor!) op een stukje gravelroad naast de geasfalteerde weg versus helikoptervluchten boven de wereldse kermis van Niagara Falls. Op reis met de jonge jeugd? Kijk naar de schepen die door het Welland Canal varen of peddel in een rode kano door het Algonquin Provincial Park. Het feit dat in Ontario de hoofdstad van Canada ligt is natuurlijk ook bijzonder. En nee….dat is niet Toronto.

Gezelligste stad of dorp?
Jessica roept onmiddellijk Ottawa bij ‘stad’ en Niagara-on-the-Lake bij ‘dorp’. Dat behoeft natuurlijk uitleg: Ottawa is de hoofdstad van Canada. Daar kun je de Parliaments gebouwen bezoeken tijdens een rondleiding. Prachtig ronde bibliotheek met een trotse Queen Victoria van steen in het midden van de imposante zaal. Drink een kopje thee (ofzo) in het Fairmont Chateau Laurier. Eet een Beavertail op de Byward Market.
Qua ‘dorp’: Als je na het drukke Niagara Falls even uit wilt puffen, neem dan 20 auto-minuutjes de tijd om naar Niagara-on-the-Lake te rijden. Een oase van rust. Veranda’s aan de voorkant van de schattige Victoriaanse huizen. De schommelstoel schommelt nog. Dorst??? Icewine!!

Wat vinden wij van GoCanada de mooiste route?
Rij je van Toronto richting Montreal en je bent de snelweg even zat? Ga er dan vanaf en rij de geschiedenis in langs The Loyalist Parkway. Die loopt van Trenton tot aan Kingston door 4 gemeentes waaronder Loyalist Township aan Lake Ontario. Deze 60 kilometer lange weg is een ode aan de kolonisten die destijds trouw bleven aan de Britse Kroon. De geschiedenis wordt ook levend gehouden om de kennis van de huidige Canadezen over het ontstaan van hun land bij te schaven.

Onze favoriete excursie?
Oh dat zijn er eigenlijk teveel om op te noemen….
Jessica zegt: bezoek de Diefenbunker (terug de Koude Oorlog in) en The Canadian Canoe Museum in Peterborough.
Roderick roept heel enthousiast: Helikoptertour boven Niagara Falls!
Vivian noemt terloops nog even dat de Hop-on/Hop-off buspas in Toronto heel handig is. Ook omdat je dan gratis naar de overkant kan varen. Vanaf de eilanden heb je namelijk een fabuleus uitzicht op de skyline van Toronto. Nog meer boten en water? Vaar mee op de Glass Bottom Boat vanuit Tobermory naar Flowerpot Island.

Bijzondere wetenswaardigheden:
Ontario grenst dan wel niet aan de open zee, maar wist je dat Ontario meer dan 250.000 meren bevat? Een leuk weetje daarover is dat deze meren ongeveer een vijfde van het zoete water ter wereld (ja echt ter wereld in alleen Ontario…) bevatten.

Klik hier voor autoreizen in Oost-Canada Klik hier voor camperreizen in Canada

Onze Nieuwsbrief

De nieuwsbrief die u wel wilt ontvangen! Op de hoogte blijven van nieuwtjes, aanbiedingen, wegbrengspecials en ander GoCanada nieuws? Schrijf uzelf dan in voor de GoCanada nieuwsbrief.

Waar kennen we GoCanada toch van?