Hello, nice to meet you!

Op zoek naar een helpende hand bij het samenstellen van die bijzondere reis door Canada? Zoek niet verder.
Hallo, hier zijn we; het GoCanada team. Een enthousiast team dat gedreven wordt door passie, kennis en meer dan 20 jaar Canada ervaring.
Samen stellen wij jouw droomreis samen! Een reis op maat die helemaal voldoet aan jouw wensen.

Combineer in Canada!
Wil ik een cruise of een camper? Ga ik met de trein of met een stoere 4x4? Bij GoCanada weten we daar wel raad mee!
We combineren het gewoon. Bij ons kun je voor alles terecht en we helpen je graag met het samenstellen van mooie (combinatie) reizen.
En voor de vroege vogels die in 2025 al weg willen? Vraag nu al een prijsopgave aan en profiteer als eerste van de beschikbare tarieven.
Lees meer over vroegboek 2025.

Cruise top 4 Holland America Line
Dat cruisen rond Canada leuk is wisten we wel… maar welke cruise kies je en welke combinaties kun je maken? Ter inspiratie hebben we een mooie
top vier samengesteld van veel geboekt cruise combinaties die nog beschikbaar zijn voor deze zomer of dit najaar. Lees meer over onze mooie Cruise Top 4.

Onze reizen naar Canada
Met het aanbod op onze website hopen wij je te inspireren. Wij stellen alle reizen samen op basis van jouw wensen.
Laat ons weten wat je wensen zijn en wij gaan graag de uitdaging aan om je verwachtingen te overtreffen.

Zoek een reis door Canada
Steden

Toronto

Waar ligt Toronto?
"Plaats waar bomen in het water staan", dat is de naam voor Toronto en komt uit het Iroquois, de taal die in deze omgeving gesproken werd door de oorspronkelijke bewoners. Toronto ligt in het oosten van Canada aan Lake Ontario in de provincie Ontario. Een prima uitvalsbasis om je huurcamper of huurauto op te halen om daarna een rondreis door Oost-Canada te maken. Oh, en Toronto is NIET de hoofdstad van Canada, maar wel de grootste met bijna 3 miljoen inwoners. Veel inwoners hebben een migranten achtergrond (maar dat geldt natuurlijk voor bijna heel Canada). Vandaar dat je door Little Italy kunt slenteren of door Little Mogadishu, Malta Village, Koreatown of Portugal Village. De héle wereld in één stad!

Wat is er te doen?
Allang niet meer de hoogste toren van de wereld, maar wel een icoon voor Toronto: de CN Tower. Afgezien van een imposant uitzicht kun je er ook allerhande ‘enge’ dingen doen zoals aan een touwtje langs de rand van de toren wandelen of door de Glass Floor honderden meters naar beneden kijken. Als de weersomstandigheden mee zitten dan kun je in de verte de watermist van de Niagara Falls zien! Eenmaal weer op de grond kun je op zoek gaan naar souvenirs op de Marketplace onderaan de toren. Verder is het shop till you drop in de 330 winkels in het ondergrondse Eaton Centre. Bij mooi weer kun je naar de Toronto Islands aan de overkant van de baai. Struinen over de St. Lawrence Market of Kensington Market. Toronto is ook de thuisstad van het Toronto Maple Leafs Icehockey team. Hou je daarvan? Dan mag je de Hockey Hall of Fame niet overslaan! Een uitstap naar Niagara Falls mag je natuurlijk niet missen, je bent er nu toch ‘in de buurt’.

Waar hebben wij lekker gegeten?
De Fishman Lobster Clubhouse staat in GoCanada’s geheugen gegrift. Wij aten hier ooit met het hele team tijdens een studiereis. Eigenlijk is het een enorme vreetschuur met allemaal aquariums vol met kreeften en krabben langs de muren. De ruimte staat propvol ronde tafels waar hele Chinese families dan wel vriendengroepen onder luid gekwetter zitten te slurpen en hun vingers af te likken. Aan je tafel wordt de krab of kreeft tentoongespreid. Je móet er ook mee op de foto. En vervolgens rolt je etenswaar op de trolley terug de keuken in en wordt ‘ie boordevol gefrituurd knoflook een half uurtje later weer opgediend. Er is een late en een vroege shift. Feitelijk ligt dit culinaire avonturenrestaurant in het nabij gelegen Mississauga. Een half uurtje uit de stad. De financiële afdeling zit op een lange rij alle bankbiljetten open en bloot op telramen na te tellen. It’s Cash only!
Vivian was verschillende keren in het Amsterdam Brew House. Dat ligt heel gezellig aan het water en je kunt er buiten eten. Naast goede burgers zijn er ook salades verkrijgbaar en eten met een Aziatische twist.
Jessica heeft in een of ander achenebbisj sushi tentje gegeten; geen idee meer hoe dat heet. Want daar zijn er natuurlijk legio van. Maar ze heeft met haar gezin ook in de CN Tower gegeten, op grote hoogte in het ronddraaiende restaurant. Tijdens zonsondergang…. Lekkere menukaart hoor en jaaaaren later praat je er samen nog over!

Waar hebben wij lekker geslapen?
Daar kunnen we kort over zijn: het Chelsea Hotel. Niet omdat het zo gezellig is hoor, want het is een enorm hotel, maar het is praktisch, schoon, heeft een ondergrondse parkeergarage en een geweldige ligging!

Wat vinden wij van GoCanada de leukste excursie?
Geen zin om veel te wandelen, geen fut om te fietsen of het regent (of het is juist heel heet)? Hop on the bus! Als je in weinig tijd veel wilt zien van een stad die je niet kent dan is de hop-on/hop-off bus een praktische uitkomst. De bus brengt je onder andere langs de CN Tower (fabuleus uitzicht), Casa Loma (Toronto’s huiskasteel) en Hockey Hall of Fame (imposante prijzenkast). Vaak kun je met dit kaartje ook gratis de oversteek maken naar de eilanden voor de kust. Onderweg zou je de Kensington en Chinatown Food Walking Tour kunnen doen. Dan hebben we je toch nog aan het wandelen gekregen.
Een sportieve introductie van de stad op z’n Nederlands doe je natuurlijk op de fiets. Tevens leer je op deze manier de weg vinden in deze internationale stad. Ontdek de historische en culturele highlights zoals Kensington Market, Chinatown, Harbour Front en de Hockey Hall of Fame. Je fietst langs plekjes met prettige uitzichten die je niet in de Lonely Planet terug vindt. En de gids vertelt onderweg natuurlijk van alles over de Torontonians, zoals wat ze op zaterdagavond doen, waar ze eten en over ‘hoe het allemaal zo gekomen is’. De Heart of Town Fietstour dus!

Wat vinden wij de leukste camping?
Op 30 minuten van de luchthaven ligt de Primrose Park Family Camping. Goede start of eindpunt van je camperreis door Canada. Verwarmd zwembad, speelveld voor de kinders en goede sanitaire voorzieningen. Deze campground staat ook beschreven in het door onszelf samengestelde Rustic Campground Guide-boekje dat je ontvangt als je bij GoCanada een camperreis boekt.

Onze Nieuwsbrief

De nieuwsbrief die u wel wilt ontvangen! Op de hoogte blijven van nieuwtjes, aanbiedingen, wegbrengspecials en ander GoCanada nieuws? Schrijf uzelf dan in voor de GoCanada nieuwsbrief.

Waar kennen we GoCanada toch van?