Hello, nice to meet you!

Op zoek naar een helpende hand bij het samenstellen van die bijzondere reis door Canada? Zoek niet verder.
Hallo, hier zijn we; het GoCanada team. Een enthousiast team dat gedreven wordt door passie, kennis en meer dan 20 jaar Canada ervaring.
Samen stellen wij jouw droomreis samen! Een reis op maat die helemaal voldoet aan jouw wensen.

Combineer in Canada!
Wil ik een cruise of een camper? Ga ik met de trein of met een stoere 4x4? Bij GoCanada weten we daar wel raad mee!
We combineren het gewoon. Bij ons kun je voor alles terecht en we helpen je graag met het samenstellen van mooie (combinatie) reizen.
En voor de vroege vogels die in 2025 al weg willen? Vraag nu al een prijsopgave aan en profiteer als eerste van de beschikbare tarieven.
Lees meer over vroegboek 2025.

Cruise top 4 Holland America Line
Dat cruisen rond Canada leuk is wisten we wel… maar welke cruise kies je en welke combinaties kun je maken? Ter inspiratie hebben we een mooie
top vier samengesteld van veel geboekt cruise combinaties die nog beschikbaar zijn voor deze zomer of dit najaar. Lees meer over onze mooie Cruise Top 4.

Onze reizen naar Canada
Met het aanbod op onze website hopen wij je te inspireren. Wij stellen alle reizen samen op basis van jouw wensen.
Laat ons weten wat je wensen zijn en wij gaan graag de uitdaging aan om je verwachtingen te overtreffen.

Zoek een reis door Canada
Steden

Niagara Falls

Waar liggen de Niagara Falls?
Tijdens je rondreis door het oosten van Canada mag je deze wereldattractie in de provincie Ontario natuurlijk niet missen. In je huurcamper of huurauto rij je in ongeveer anderhalf uur van Toronto naar Niagara Falls. De reistijd hangt af van de drukte op de weg. Eigenlijk liggen de watervallen op de grens van de Verenigde Staten en Canada. Maar wij van GoCanada vinden het uitzicht vanzelfsprekend veel mooier vanaf de Canadese kant. The Falls bestaan uit 3 delen: de Horseshoe Falls, de American Falls en de Bridal Veil Falls.

Wat is er te doen in Niagara Falls?
Och hemeltje lief…..Rondom dit prachtige natuurfenomeen is er in de loop der jaren eigenlijk een soort pretpark ontstaan. Zo kun je ziplinen over de rivier, je nat laten sproeien tijdens de boottocht op de Niagara City Cruise. Helikopteren, in een hoge toren klimmen (Skylon Tower) als je de helikopter niet ziet zitten, loop door die donkere lange gang achter de waterval langs met de geschiedenis aan de muur tijdens de Journey behind the Falls, casino’s, shoppen, golfen (al dan niet met dinosaurussen, ja écht) allerhande in-en-outdoor waterparken, Nightmare Fear Factory. Als dit ‘je ding’ is…prima! Zo niet, dan is die kermis van Niagara inderdaad een nightmare. Niagara Falls in de winter is daarentegen fabuleus mooi! En stukken rustiger. Al dat stromende en sproeiende water neemt tijdens de vrieskou de prachtigste vormen aan.

In de omgeving van Niagara Falls…
Ben je de kermis van Niagara Falls zat en wil je wat van de omgeving zien? Doen!
Voor de scheepvaart is al dat snel stromende water natuurlijk een obstakel van jewelste. Dus is er een kanaal gegraven van 43 kilometer lang: het Welland kanaal. Een soort van Panamakanaal maar dan in Ontario. In de loop der jaren hebben ze het kanaal diverse keren moeten uitdiepen en verbreden. Per jaar vaart er 30 miljoen ton vracht doorheen op gigantische schepen door het gigantisch sluizencomplex. Zeer imposant!
Heb je nog wat tijd over vandaag? Rij dan absoluut door naar Niagara-on-the-Lake. Het is dat je aan de auto’s kunt zien dat je in de 21e eeuw bent maar anders zou je je in de 19e eeuw wanen. Een onwijs schattig en vooral rustgevend victoriaans dorpje op zo’n 20 minuten rijden vanaf Niagara Falls. Koop een fles Icewine in een van de boetiekjes. Wijn? Ja, er zijn heel veel wijngaarden in deze buurt. Leuk souvenir voor thuis ook. Wie denkt er nou aan wijn, laat staan Icewine, bij een bezoek aan Canada???

Waar hebben wij lekker gegeten?
Jessica heeft tijdens een van haar drie bezoeken aan Niagara Falls in het Table Rock House Restaurant gegeten. Dit restaurant staat ook bekend als The Elements on the Falls Restaurant. Prettige bediening, nog beter uitzicht, want we zaten aan het raam met uitzicht op de waterval en een prima maaltijd met geroosterde zalm met Riesling dille saus, organic Niagara salade en het glas wijn was tot de rand toe gevuld…

Waar hebben wij lekker geslapen?
In Niagara Falls kun je niet om de gebruikelijke Ramada’s en Best Westerns heen bij wijze van spreken, maar tijdens een van onze bezoekjes aan Niagara Falls hebben wij toch een parel gevonden: Old Stone Inn: Kroonluchters aan het plafond, wit tafellinnen, warme verfkleuren op de muur, glanzend parket op de vloeren, Eggs Benedict voor ontbijt. Je hoeft de hele dag niet meer te eten… Het ligt op vijf minuten lopen van de Horseshoe Falls. Dus je kunt je huurauto laten staan.

Wat vinden wij van GoCanada de leukste excursie?
Na zo’n hele dag vol met indrukken langs dat brullende water wordt het langzaam donker. Je bent wat moe. Je wilt eigenlijk even zitten. Je maag begint een beetje te knorren. En dan zie je ineens de Nederlandse vlag geprojecteerd op de Horsehoe Falls. Hoe kan dat nou? En een tijdje later zie je de Mexicaanse vlag op de American Falls. Dat kun jij ook! Het is gewoon een kwestie van op een paar knoppen drukken in de Illumination Tower. Feel the Power! Maar eerst even lekker bijkomen met zalm, ravioli of een sappige biefstuk in het restaurant met uitzicht op de Falls. Reserveer dus het Niagara Falls Illumination Dinner Package.
Als je nog nooit in een helikopter hebt gezeten en je wilt deze spannende ervaring toch eens meemaken, doe het dan tenminste op een gedenkwaardige plek. Hier dus! Het is een kort vliegritje. Ongeveer 12 minuten ‘uit en thuis’. Je stapt ietwat gespannen in en je stapt er met een glimlach van oor tot oor weer uit!

Wat vinden wij de leukste camping?
De Riverside Park Motel and Campground is een familiecamping op maar een kwartiertje rijden vanaf Niagara Falls. Met zwembad! En als je trek hebt in een ijsje, dan kun je dat kopen in het kampwinkeltje. Of rij naar de Dressel’s Jordan Valley Campground dat tussen de wijngaarden ligt, op maar 25 kilometer van Niagara Falls. Ook met zwembad! Beide campgrounds staan ook beschreven in het door onszelf samengestelde Rustic Campground Guide-boekje dat je ontvangt als je bij GoCanada een camperreis boekt.

Onze Nieuwsbrief

De nieuwsbrief die u wel wilt ontvangen! Op de hoogte blijven van nieuwtjes, aanbiedingen, wegbrengspecials en ander GoCanada nieuws? Schrijf uzelf dan in voor de GoCanada nieuwsbrief.

Waar kennen we GoCanada toch van?