Hello, nice to meet you!

Op zoek naar een helpende hand bij het samenstellen van die bijzondere reis door Canada? Zoek niet verder.
Hallo, hier zijn we; het GoCanada team. Een enthousiast team dat gedreven wordt door passie, kennis en meer dan 20 jaar Canada ervaring.
Samen stellen wij jouw droomreis samen! Een reis op maat die helemaal voldoet aan jouw wensen.

Ga mee op onze nieuwe grizzly expeditie
Voor dit najaar hebben we een beregoede grizzly expeditie in combinatie met een camperavontuur. Stap aan boord
richting Bute Inlet en zie vanaf dichtbij hoe de beren zalmen vangen. Nieuwsgierig? Bekijk hier een beregoede aanbieding.

Beleef jouw droomreis naar Canada
Wij bieden een ruim aanbod aan reizen naar Canada. Maar waar ga je heen? Wordt het een autorondreis door Oost-Canada?
Of toch liever per camper door West-Canada? Of een combinatie daarvan? Geef je wensen aan ons door en wie weet
slaap je zelf binnenkort in die stoere camper op dat orka eiland of in die kleinschalige accommodatie in dat mooie fjord.

Onze reizen naar Canada
Met het aanbod op onze website hopen wij je te inspireren. Wij stellen alle reizen samen op basis van jouw wensen.
Laat ons weten wat je wensen zijn en wij gaan graag de uitdaging aan om je verwachtingen te overtreffen.

Camperreizen | Autorondreizen | Groepsreizen | Cruisereizen
Treinreizen | Wintersport | Bijzondere accommodaties

Zoek een reis door Canada
Steden

Ottawa

Waar ligt Ottawa?
De hoofdstad van Canada ligt in Oost-Canada op de grens van de provincies Ontario en Quebec, op ongeveer 4 uur rijden naar het oosten van Toronto. Montréal ligt 2 uur rijden ten oosten van Ottawa. Het Algonquin Provincial Park ligt, als je op de kaart kijkt, links op enkele uren rijden van deze verrassend leuke stad. Je kunt er natuurlijk ook heen vliegen. Met een overstap op Toronto doe je er met Air Canada 10 uur over. Je kunt natuurlijk je huurauto of huurcamper ook in Toronto ophalen en dan je rondreis door Oost-Canada beginnen. Of je vliegt met onze nationale trots (KLM) in 1 keer naar Montreal en dan begin je de reis aldaar. Leuk weetje: Ottawa is volledig tweetalig (Engels en Frans) en dat zie je terug op alle straatnaamborden en officiële gebouwen.

Wat is er te doen in deze leuke stad?
Oh je kunt je er met gemak een aantal dagen vermaken. Helemaal in de winter als je kunt schaatsen op het Rideau Kanaal dat omgetoverd wordt tot een ijsbaan van tientallen kilometers die door Ottawa heen slingert. Eet een Beavertail op de ByWard Market, loop daar sowieso overheen want daar vind je allemaal kleine winkeltjes. In de zomer worden de restaurantjes uitgebreid met een terras. Bezoek het indrukwekkende Museum of Civilization. Totempalen van ‘hier tot Tokyo’ zo hoog en 'this is the place to be' om jouw kennis bij te spijkeren over de First Nations. Het gebouw is een soort van opgebouwd uit stenen golven. Het imposante gebouw heeft geen hoeken, want daar gaan geesten in zitten. Naar men zegt. Trek er een middag voor uit, voor dit zeer leerzame museum!

Waar hebben wij lekker gegeten?
Op de ByWard Market, denkt Jessica meteen. Het was even zoeken in het archief hoe dat Italiaanse tentje heette waar de Pasta Vongole zo smakelijk was…Aan de vele foto’s van die winterse trip blijkt dat het The Grand geweest is. Op George Street.

Waar hebben wij lekker geslapen?
Jessica sliep met haar gezin in het Delta Ottawa City Centre hotel. Best sfeervol voor zo’n groot hotel. En een fantastische locatie want alle attracties op loopafstand!
Vivian vond de ruime kamers van Capital Hill and Suites heel aangenaam en Roderick bewaart goede herinneringen aan Lord Elgin Hotel; allebei ook centraal gelegen.
Wil je chique? Dan is het Fairmont Château Laurier je huis voor een paar nachten. Met recht een kasteel! Bovendien een ‘eyecatcher’. Dus trek je mooiste pak of jurk aan en geniet van deze weelde.

Wat vinden wij van GoCanada de leukste excursie?
Met stip op nummer 1 zegt Jessica de ‘Diefenbunker’. Dat ligt weliswaar op een half uurtje rijden buiten Ottawa. Maar oh, oh, oh wat een belevenis. Want door de lange ingangsbuis loop je 3 etages onder de grond zó minstens 60 jaar terug de geschiedenis in. Ook terug de Koude Oorlog in. Deze bunker is gebouwd als toevluchtsoord voor de Prime Minister en z’n gevolg. Ter bescherming dus voor de atoombom. De vergaderzalen zijn intact, de kluis met een anderhalve meter dikke kluisdeur is nog intact. Zonder de buit natuurlijk. De operatiekamer is nog intact. De kantine is nog intact. Alles nog intact. Voor de jonge jeugd (en de oude ook) is er een tentoonstelling over de atoomaanvallen op Hiroshima en Nagasaki. Om de hele boel te verduidelijken waarom deze bunker gebouwd is destijds. Absolute aanrader!
En omdat je nu toch in de hoofdstad van Canada bent, boek dan een wandeltour door het Parliamentsgebouw. Een student leidt je rond. Onder andere door de sierlijke ronde bibliotheek. Ook een absolute aanrader. Maar dat geldt voor heel Ottawa!

Wat vinden wij de leukste camping?
Op 15 minuten vanaf downtown ligt de Ottawa Municipal Campground. Prettig tussen de groene bomen en vlak bij het openbaar vervoer! De campground staat ook beschreven in het door onszelf samengestelde Rustic Campground Guide-boekje dat je ontvangt als je bij GoCanada een camperreis boekt.

Onze Nieuwsbrief

De nieuwsbrief die u wel wilt ontvangen! Op de hoogte blijven van nieuwtjes, aanbiedingen, wegbrengspecials en ander GoCanada nieuws? Schrijf uzelf dan in voor de GoCanada nieuwsbrief.

Waar kennen we GoCanada toch van?