Hello, nice to meet you!

Op zoek naar een helpende hand bij het samenstellen van die bijzondere reis door Canada? Zoek niet verder.
Hallo, hier zijn we; het GoCanada team. Een enthousiast team dat gedreven wordt door passie, kennis en meer dan 20 jaar Canada ervaring.
Samen stellen wij jouw droomreis samen! Een reis op maat die helemaal voldoet aan jouw wensen.

Combineer in Canada!
Wil ik een cruise of een camper? Ga ik met de trein of met een stoere 4x4? Bij GoCanada weten we daar wel raad mee!
We combineren het gewoon. Bij ons kun je voor alles terecht en we helpen je graag met het samenstellen van mooie (combinatie) reizen.
En voor de vroege vogels die in 2025 al weg willen? Vraag nu al een prijsopgave aan en profiteer als eerste van de beschikbare tarieven.
Lees meer over vroegboek 2025.

Cruise top 4 Holland America Line
Dat cruisen rond Canada leuk is wisten we wel… maar welke cruise kies je en welke combinaties kun je maken? Ter inspiratie hebben we een mooie
top vier samengesteld van veel geboekt cruise combinaties die nog beschikbaar zijn voor deze zomer of dit najaar. Lees meer over onze mooie Cruise Top 4.

Onze reizen naar Canada
Met het aanbod op onze website hopen wij je te inspireren. Wij stellen alle reizen samen op basis van jouw wensen.
Laat ons weten wat je wensen zijn en wij gaan graag de uitdaging aan om je verwachtingen te overtreffen.

Zoek een reis door Canada

Nova Scotia

Als je je ogen dicht doet…
Dan zie je water, water en nog eens water. Rood en blauwgekleurde boten. Dus ook kreeften en krabben. Rauw, stoer, touw op de kade van de houten vissersdorpjes op palen. En hier en daar een vuurtoren. En zie je die zeemeermin in de verte…?

Waar ligt het en hoe kom je er?
Nova Scotia (Nieuw Schotland) ligt schuin onder New Brunswick en Prince Edward Island en aan de Atlantische Oceaan. Je vliegt op Halifax. Dat kan dan met Air Canada. Inclusief overstap in Toronto doe je er dan een uur of 13 over. Je kunt natuurlijk ook vliegen naar Toronto. Daar een nachtje slapen en de volgende ochtend doorvliegen naar Halifax. Dan kan je meteen uitgerust je huurcamper ophalen! Maar je kunt je camperreis (of autorondreis) natuurlijk ook in Ontario starten en dan door Quebec rijden en dan je reis eindigen in Halifax. Om maar een route te noemen. Maar Nova Scotia is een bestemming op zich hoor!

Wat maakt deze provincie bijzonder?
Nova Scotia heeft voor ieder wat wils. Zoals de Digby Neck. Over de aangelegde paden zonder verkeer is het heerlijk wandelen over het schiereiland. Als je moe bent stap je in een boot en ga je walvissen kijken. Als je van geschiedenis houdt dan ben je in UNESCO Lunenburg goed op je plek. Heerlijke warme zomers. Kejimkujik (of kort gezegd Keji) National Park met archeologische vindplaatsen van nederzettingen van indianen. Stranden, sappige kreeften, vers gevangen oesters eten in Captain Kat’s Lobster Shack. Whisky brouwerijen. Wijngaarden. Nova Scotia heeft van alles wat dus!

Gezelligste stad of dorp?
‘Halifax’ roept Vivian. Roderick roept als toevoeging Pier 21 in de haven van Halifax. Want daar ligt het Museum of Immigration. En als je aan immigratie denkt, dan denk je natuurlijk meteen aan de Titanic. Het schip dat onzinkbaar zou moeten zijn. Dat liep helaas anders af zoals we allemaal weten. De mensen die het overleefden gingen naar New York, zij die omkwamen in het ijskoude water kwamen in Halifax terecht. In het Maritime Museum of the Atlantic kun je er van alles over nalezen en bekijken. Halifax is beloopbaar. Vivian zegt ook dat je bij Murphy’s Restaurant and Patio moet gaan eten! Want dan kun je lekker vertoeven buiten op een houten deckterras met uitzicht op het water. Het feit dat je in Canada, buiten, op een terras kan eten is namelijk óók best bijzonder!
Nova Scotia heeft gezellige dorpjes! In Annapolis Royal vind je nog victoriaanse huisjes. Nog nooit een kilt aangehad? Ga naar New Glasgow! Of naar Pictou. Het echte ‘Nieuwe Schotland’…

Wat vinden wij van GoCanada de mooiste route?
Dat is zonder twijfel de Cabot Trail. Aan de ene kant rij je met de huurcamper of huurauto langs groene valleien (of oranje in de herfst) en aan je andere hand de blauwe zee. Ben je er aan het einde van de dag? Neem dan de Skyline trail. Je loopt over houten vlonders naar uitzichtpunten met weidse vergezichten. Neem iets lekkers te eten en te drinken mee in je rugzak en sluit je vakantiedag af terwijl je de zon in de zee ziet zakken.
Langs de zuidkust van Nova Scotia, van Halifax naar Yarmouth, loopt de Lighthouse Route! Vuurtorens dus.

Onze favoriete excursie?
Hou je van Chardonnay, Riesling of een Pinot Noir? Door het wijngebied bij Wolfville rijdt een rode, Engelse dubbeldekker hop on/hop-off bus tussen diverse wijngaarden. Handig want je kunt overal een glaasje proeven!!

Bijzondere wetenswaardigheden:
Om een rondreis door Canada te kunnen maken heb je een echt paspoort nodig. Als je er eenmaal bent dan kun je een chowder paspoort aanvragen bij een van de restaurants die aangesloten zijn bij de Chowder Trail. Die soep…..Moet daar nou een aardappel in? Of juist niet? En moet daar kreeft in? Of juist niet? Iedere kok heeft zo z’n eigen smaak vandaar dat een chowder op diverse manieren bereid kan worden. Elk restaurant maakt ‘m dus op z’n eigen manier. Dus hebben ze er maar een Trail van gemaakt. Pak een lepel en proeven maar. Slurpen mag! Stempelkaart vol?? Dan kun je een prijs winnen! Een soort Vissoep-Elfstedentocht dus…
Vroeger werd kreeft vooral gegeten door de arme bevolking, omdat er zo’n overschot van was. Dit leidde ertoe dat de gevangenen in opstand kwamen en er in de 19e eeuw werd besloten dat ze niet meer dagelijks kreeft te eten mochten krijgen.

Populaire plaatsen in Nova Scotia

Halifax

Onze Nieuwsbrief

De nieuwsbrief die u wel wilt ontvangen! Op de hoogte blijven van nieuwtjes, aanbiedingen, wegbrengspecials en ander GoCanada nieuws? Schrijf uzelf dan in voor de GoCanada nieuwsbrief.

Waar kennen we GoCanada toch van?