Hello, nice to meet you!

Op zoek naar een helpende hand bij het samenstellen van die bijzondere reis door Canada? Zoek niet verder.
Hallo, hier zijn we; het GoCanada team. Een enthousiast team dat gedreven wordt door passie, kennis en meer dan 20 jaar Canada ervaring.
Samen stellen wij jouw droomreis samen! Een reis op maat die helemaal voldoet aan jouw wensen.

Ga mee op onze nieuwe grizzly expeditie
Voor dit najaar hebben we een beregoede grizzly expeditie in combinatie met een camperavontuur. Stap aan boord
richting Bute Inlet en zie vanaf dichtbij hoe de beren zalmen vangen. Nieuwsgierig? Bekijk hier een beregoede aanbieding.

Beleef jouw droomreis naar Canada
Wij bieden een ruim aanbod aan reizen naar Canada. Maar waar ga je heen? Wordt het een autorondreis door Oost-Canada?
Of toch liever per camper door West-Canada? Of een combinatie daarvan? Geef je wensen aan ons door en wie weet
slaap je zelf binnenkort in die stoere camper op dat orka eiland of in die kleinschalige accommodatie in dat mooie fjord.

Onze reizen naar Canada
Met het aanbod op onze website hopen wij je te inspireren. Wij stellen alle reizen samen op basis van jouw wensen.
Laat ons weten wat je wensen zijn en wij gaan graag de uitdaging aan om je verwachtingen te overtreffen.

Camperreizen | Autorondreizen | Groepsreizen | Cruisereizen
Treinreizen | Wintersport | Bijzondere accommodaties

Zoek een reis door Canada
Steden

Halifax

Waar ligt Halifax?
Het verrassend gezellige Halifax ligt op Nova Scotia (Nieuw Schotland) aan de Atlantische Oceaan.
Je kunt vliegen met Air Canada of KLM en dan een stukje door met partner WestJet. Inclusief overstap op Toronto doe je er dan een uur of 13 over. Je kunt natuurlijk ook vliegen naar Toronto. Daar een nachtje slapen en de volgende ochtend doorvliegen naar Halifax. Dan kan je meteen uitgerust je huurcamper ophalen! Maar je kunt je camperreis (of autorondreis) natuurlijk ook in Ontario starten en dan door Quebec rijden en dan je reis eindigen in Halifax. Om maar een route te noemen. Veelal is Halifax het uitgangspunt om een reis te beginnen door The Maritimes, dus de maritieme provincies Nova Scotia, New Brunswick en Prince Edward Island. Ook is Newfoundland en Labrador goed te bereiken vanuit Halifax.

Wat is er te doen?
Halifax heeft een citadel! Een soort van Naarden (waar ons kantoor is gevestigd) in het klein! Pier 21 is de voormalige terminal voor oceaanstomers die de oversteek vanuit Europa maakten naar De Nieuwe Wereld. In dit gebouw huist het Museum of Immigration. En als je aan immigratie denkt, dan denk je natuurlijk meteen aan de Titanic. Het schip dat onzinkbaar zou moeten zijn. Dat liep helaas anders af zoals we allemaal weten. De mensen die de ramp overleefden reisden uiteindelijk verder naar New York, de oorspronkelijke bestemming van de Titanic. Maar zij die omkwamen in het ijskoude oceaanwater kwamen in Halifax terecht en rusten nu al meer dan honderd jaar op de Fairview Cemetery. In het Maritime Museum of the Atlantic kun je er van alles over nalezen en bekijken. Halifax is beloopbaar. Dus slenter over de Halifax Seaport Farmer’s Market of over The Historic Properties, oude gebouwtjes waar nu winkeltjes in zitten. Misschien loop je ‘Twelve Stories’ wel tegen het lijf? Denk dan niet ‘wat is die man al bezopen zo vroeg in de morgen’, nee hij praat en loopt gewoon beroerd. Iedereen in Halifax kent hem want hij is een tiental jaren geleden van een gebouw van 12 verdiepingen (stories) afgevallen. Alles wat je maar breken kan, brak hij. Maar hij hield de moed erin en nu verkoopt hij al lopend door de stad de prachtigste rozen vanuit een emmertje.

Waar hebben wij lekker gegeten?
Vivian vertelt dat je bij Murphy’s Restaurant and Patio moet gaan eten! Want dan kun je lekker vertoeven buiten op een houten deckterras met uitzicht op het water. Het feit dat je in Canada, buiten, op een terras kan eten is namelijk óók best bijzonder! Op een studiereis heeft ze Ales en Stouts staan drinken met collega’s uit het vak in de Old Triangle Irish Alehouse. Onder het genot van Mussels Molly Malone en Limerick’s Liver and Onions. Slogan van dit Bier- House is ‘Food for the Body, Drink for the Spirit and Music for the Soul’. Nou, daar wil je dan toch heen??!!

Waar hebben wij lekker geslapen in Halifax?
Barbara had haar zinnen gezet op 2 romantische nachten in The Lord Nelson hotel. Maar het liep anders want The Lord had geen plekje meer in zijn herberg….. Dus het werd de Four Points by Sheraton. Roderick ging met jetlag en slaapdronken in zijn suite op zoek naar het toilet, midden in de nacht, deed een deur open, de deur klapte achter hem dicht en zodoende kwam hij in onvoorziene kledij op de gang te staan midden in de nacht. Zonder sleutel natuurlijk. Dus of hij daar nou lékker heeft geslapen vragen wij ons nog steeds af….
In de Victoriaanse B&B Waiverly Inn heeft Vivian heerlijk liggen dromen over kreeften en krabben. En zij heeft ook heerlijk geslapen in The Lord Nelson.
Voor klanten die een camperreis maken en deze graag zo snel mogelijk willen ophalen, is Alt Hotel op de luchthaven van Halifax een heel geschikt uitgangspunt. Verbonden met de luchthaven door een loopbrug wandel je zo van de aankomsthal het hotel binnen.

Wat vinden wij van GoCanada de leukste excursie?
All aboard, all aboard!! Het is tijd voor de Harbour Hopper Tour! In een amfibievoertuig rij je eerst een rondje langs de vestingwallen van Halifax om vervolgens de haven in te plonsen. Neem zonnecrème mee!

Wat vinden wij de leukste camping ?
Shubie Park Campground! Aan de waterkant van Lake Charles sta je hier heel prettig. Voor je allereerste campernacht of de allerlaatste nacht is dit een handige campground. Want het ligt maar op 17 kilometer van de Fraserway camperverhuurder. Ook ben je vrij snel in downtown Halifax met de bus. Neem een duik in het water aan het strandje, speel een potje tennis of loop nog wat door het park voordat je met wat marshmallows bij het vuurtje gaat zitten. De campground staat ook beschreven in het door onszelf samengestelde Rustic Campground Guide-boekje dat je ontvangt als je bij GoCanada een camperreis boekt.

Onze Nieuwsbrief

De nieuwsbrief die u wel wilt ontvangen! Op de hoogte blijven van nieuwtjes, aanbiedingen, wegbrengspecials en ander GoCanada nieuws? Schrijf uzelf dan in voor de GoCanada nieuwsbrief.

Waar kennen we GoCanada toch van?