Zoek een reis door Canada
highlights

Wilde dieren spotten

Beren


Wat de Eiffeltoren is voor Parijs, dat is de Grizzly beer voor Canada. Voor veel reizigers is het kunnen zien van een vissende Grizzly beer het hoogtepunt van hun Canada reis. En ik snap het wel, want het is natuurlijk ook uniek om op een veilige manier, en op gepaste afstand deze bruine reus in zijn natuurlijke habitat op zalm te zien vissen.
Maar waar doe je dat op een veilige manier? En wanneer? Moet ik op dagexcursie per zodiac naar de fjorden of zijn er ook gebieden waarbij het makkelijker kan? Wel eens gehoord van de ‘Grizzly Vallei? Allemaal vragen waar wij het antwoord op weten zodat u op een diervriendelijke en avontuurlijke manier de beren kan zien. En vergeet natuurlijk niet de zwarte beer, de bruine beer, de ijsbeer en de Spirit beer. Allemaal te zien in Canada

Orka’s


Ook orka spotten is populair in Canada. Er zijn gebieden in Canada waar je ze zelfs vanaf de wal kan zien. Met name de oostkust van Vancouver Island is een orka- en walvisrijk gebied. Met name in de periode juni tot en met oktober heb je een grote kans deze prachtige beesten van dichtbij te zien. Naast de bekende walvisexcursies zijn er tegenwoordig ook mogelijkheden om op een veilige manier te kayakken in orkagebied of zelfs op orkakamp te gaan. Nieuwsgierig? Bel ons en we vertellen u alles over Resident Orka’s, Transient Orka’s, Porpoises, dolfijnen en bultruggen.

En de rest


Maar Canada is natuurlijk niet alleen beren en orka’s. Er is zoveeeel meer. Wel eens gehoord van de Lynx, Cougar, Wolverine, Elk of Moose? De Canadese wildernis is een thuis voor vele zeldzame en bijzondere dieren. Elke zichtbaar in zijn eigen gebied en periode. In de Yukon kun je de ‘Cariboo trek’ zien, in Chuchill de ijsbeer en in Taddoussac de Beluga walvis. Kortom, een reis door Canada zonder wilde dieren te zien is eerder een uitzondering dan de regel.

Onze Nieuwsbrief

De nieuwsbrief die u wel wilt ontvangen! Op de hoogte blijven van nieuwtjes, aanbiedingen, wegbrengspecials en ander GoCanada nieuws? Schrijf uzelf dan in voor de GoCanada nieuwsbrief.

Waar kennen we GoCanada toch van?