Zoek een reis door Canada
Highlights

Vliegen in een Beaver

Als we iets moeten noemen dat symbool staat voor een typisch Canadees vervoersmiddel dan is het wel een ‘Beaver’ watervliegtuig. Dit werkpaard van Canada is al jaar een dag een veel gezien vliegtuig in het Canadese luchtruim. Ze worden ingezet voor het vervoer van goederen en post naar afgelegen eilanden. Maar ook mens en dier worden afgezet bij afgelegen dorpen, wildernis lodges en luxe resorts.
Naar onze mening moet is een bezoek aan Canada niet compleet zonder een tochtje in dit prachtige vliegtuig met zijn kenmerkende vormen. En wij weten precies waar je dat kan doen. We hebben verschillende leuke excursies (met name in het westen) waarmee je een indrukwekkende vlucht kunt maken over uitgestrekte natuurgebieden, eilanden en fjorden. Is het niet met de inmiddels bekende postvlucht, dan is het wel een gecharterde privévlucht of een mooie rondvlucht vanaf verschillende locaties. Vraag ons naar de mogelijkheden.
Officieel heet hij: ‘de Havilland Canada DHC-2 Beaver’. Er zijn er nog enkele honderden in Canada en de meeste dateren terug naar de jaren 40 en 50. Vele hebben nog gevlogen voor bijvoorbeeld de US Army en zijn later omgebouwd tot watervliegtuig om dienst te doen in de burgerluchtvaart.
Wij zijn fan en hebben al vele vluchten gemaakt. Wie weet vliegt ook u binnenkort een ‘historic mailrun in een Canadese Beaver.

Onze Nieuwsbrief

De nieuwsbrief die u wel wilt ontvangen! Op de hoogte blijven van nieuwtjes, aanbiedingen, wegbrengspecials en ander GoCanada nieuws? Schrijf uzelf dan in voor de GoCanada nieuwsbrief.

Waar kennen we GoCanada toch van?