Hello, nice to meet you!

Op zoek naar een helpende hand voor het samenstellen van die bijzondere reis door Canada? Zoek niet verder.
Hallo, hier zijn we; het GoCanada team. Een vrolijk dreamteam dat gedreven wordt door passie, kennis
en meer dan 20 jaar Canada ervaring. Samen stellen wij jouw droomreis samen! Neem contact op en slaap zelf binnenkort in die
stoere camper op dat orka eiland of in die kleinschalige accommodatie in dat mooie fjord. ... Lees meer

🍁Persoonlijk advies en no-nonsense 🍁Onvergetelijke reizen op maat 🍁Jarenlange Canada ervaring 🍁Handige GoCanada app en campinggidsen

Zoek een reis door Canada

FAQ Cruises

Onze meest gestelde cruisevragen. Staat je vraag er niet bij? Neem contact met ons op!
Hoe kan ik online inchecken?
Je kunt vanaf ongeveer een maand voor vertrek online inchecken via de website van Holland America Line. Hiervoor ontvang je van ons een e-mail met het reserveringsnummer. Wil je eerder al jouw boeking oproepen via de website van de Holland America Line, laat het ons dan weten.
Nadat je online bent ingecheckt kun je jouw boardingpass downloaden en/of printen. Ook tref je hier de bagagelabels aan.

Waar vind ik meer informatie over mijn cruise?
Holland America Line heeft een handige app, Navigator genaamd. In deze app kun je jouw boardingpassen oproepen, maar vind je ook informatie over de verschillende restaurants. Via ‘plan’ kun je jouw itinerary (reisschema) bekijken en zie je welke excursies je hebt geboekt of voor welk specialiteitenrestaurant je een reservering hebt gemaakt. Wat korter voor vertrek kun je hier zien welke activiteiten er aan boord plaatsvinden en op welke avonden de ‘Dressy night’ is of wanneer het Oranjefeest plaatsvindt.
Meer informatie over de app en hoe te installeren vind je hier.

Wat is inbegrepen tijdens mijn cruise?
Alle maaltijden aan boord zijn inbegrepen evenals koffie en thee, en sappen die in het buffetrestaurant te krijgen zijn. Voor een speciale koffie zoals een cappucino of espresso, frisdranken, alcoholische dranken en fooien betaal je extra. Ook voor deelname aan excursies of diner in één van de specialiteiten restaurants wordt een toeslag gerekend.
Wil je niet voor verrassingen komen te staan dan is het bijboeken van het Have It All pakket aan te raden. Je geniet dan van leuke extra's die vooraf in de prijs zijn verwerkt.

Wat houdt het Have It All pakket in?
Wanneer je het Have It All pakket bijboekt, profiteer je van aantrekkelijke extra's, zoals:
● Signature Beverage pakket: 15 drankjes van maximaal USD 11,- per persoon per dag. Bestel je duurdere drankjes dan betaal je alleen het verschil plus daarover 18% belasting/fooi.
● Een diner (per cruise van een week) in een van de specialiteitenrestaurants zonder daarvoor een toeslag te hoeven betalen. We raden aan om hier vooraf al een reservering voor te maken, zodat je een ruimere keuze hebt aan tijdstippen.
● Tegoed van USD 100,- per persoon voor excursies.
● Wifi surf pakket. Per persoon maak je op één apparaat tegelijk gebruik van gratis wifi. Vraag bij de ‘guest services’ of ze dit voor je kunnen installeren. Dan worden de kosten hiervan niet aan je in rekening gebracht.
Dit pakket is vooraf bij GoCanada te boeken.

Is de fooi inbegrepen?
Nee, de fooi is niet inbegrepen. Per persoon betaal je per dag een vast bedrag aan fooi (variërend van USD 16 tot 18 USD per gast per dag). Dit bedrag komt op de laatste avond aan boord op je factuur te staan. Indien gewenst is dit bedrag te verhogen of verlagen. De fooi wordt onder al het personeel verdeeld. Indien je aan boord extra’s koopt zoals excursies, deelneemt aan proeverijen waarvoor kosten worden berekend of drankjes koopt, dan wordt daarover nog 18% servicekosten berekend. Alle maaltijden, excursies en drankenpakketten die je vooraf hebt aangeschaft zijn hiervan uitgezonderd.

Wat is gesloten zitting?
In de Dining Room kun je kiezen voor een vroege (17.45 uur) of late (20.00 uur) zitting. In dat geval zit je de gehele cruise aan dezelfde tafel met dezelfde gasten. Je kunt zelf aangeven met hoeveel gasten (of juist zonder anderen) je aan tafel wilt zitten en of dit een internationaal gezelschap mag zijn. Kies je voor een open zitting, dan kun je elke avond op het door jouw gewenste tijdstip aan tafel gaan. Je wordt dan aan een tafel met andere gasten geplaatst. Houd er rekening mee dat dit meestal ook mensen uit andere landen zijn. Spreek je geen of beperkt Engels, dan is het een optie om voor een vaste zitting met Nederlands gezelschap te kiezen.

Welke dinermogelijkheden zijn er?
Tijdens je cruise geniet je van heerlijke gerechten in verschillende eetgelegenheden. Van een hapje tussendoor aan de rand van het zwembad tot een formeel diner in de Dining Room. Maak gebruik van de 24-uurs roomservice op je balkon of geniet van een uitstekende maaltijd in een van de specialiteitenrestaurants (reservering geadviseerd). In het zelfbedieningsrestaurant, dat bijna de gehele dag geopend is, kun je ontbijten, lunchen, dineren of tussendoor snacks of een drankje halen. De koffie, thee en sappen die hier worden geserveerd zijn inbegrepen, behalve als je om een specifieke koffie vraagt of verse jus d’orange en frisdranken/alcoholische dranken bestelt betaal je hiervoor.

Wat houdt Dressy Night in?
Dit zijn de avonden waarop je wordt verzocht om wat feestelijker gekleed te gaan. Denk hierbij aan pantalons, overhemden met kraag en colberts voor de heren en pantalons, rokken, jurken en blouses voor dames. Ga je liever liever meer casual gekleed gaat, dan kun je op Dressy nights ook een reservering maken in een van de specialiteitenrestaurants of gaan dineren in de Lido Market (het zelfbedieningsrestaurant).

Wat is het Oranjefeest?
Van oorsprong was de Holland America Line een Nederlandse maatschappij. Vandaag de dag is de rederij in Amerikaanse handen maar de link met Nederland blijft sterk aanwezig. Geïnspireerd op Koningsdag nodigt Holland America Line je uit voor dit feest aan boord. Draag je favoriete oranje outfit of accessoire en geniet van live optredens en typische Nederlandse hapjes en drankjes. Dit feest vindt één keer per cruise plaats.

Wat is de valuta aan boord?
Aan boord worden alleen Amerikaanse dollars aanvaard.

Hoe betaal je aan boord?
Zodra je aan boord gaat wordt er een persoonlijke boordrekening geopend die gekoppeld is aan je credit card. Betalingen aan boord doe je met je cruisepas. De hoogte van je boordrekening kun je controleren op de televisie in je hut.

Wat is boordtegoed?
Boordtegoed is geld om uit te geven en te gebruiken op de schepen van de Holland America Line. Als je boordtegoed ontvangt, kun je dit voor bijna alles aan boord gebruiken, waaronder een verwenmassage of andere spaservice, speciale restaurantmaaltijden, landexcursies, koffie en alcoholische dranken, en boetiekaankopen, zoals kleding of sieraden. Boordtegoed kan worden gebruikt om te betalen voor de fooi voor de bemanning en servicekosten.

Hoe kan ik deelnemen aan excursies?
Boek de gewenste excursie al voor vertrek via de website of Navigator app. Boek je pas aan boord een excursie via de Excursion Desk, houd er dan rekening mee dat sommige excursies heel populair zijn en al volgeboekt kunnen zijn. De ervaring is vaak dat iedereen onmiddellijk aan land wil gaan op het moment dat het schip is aangemeerd. Ons advies is om een half uur langer te wachten en dan van boord te gaan. Op dat moment is het een stuk rustiger bij de liften en in de gangpaden.

Onze Nieuwsbrief

De nieuwsbrief die u wel wilt ontvangen! Op de hoogte blijven van nieuwtjes, aanbiedingen, wegbrengspecials en ander GoCanada nieuws? Schrijf uzelf dan in voor de GoCanada nieuwsbrief.

Waar kennen we GoCanada toch van?