Hello, nice to meet you!

Op zoek naar een helpende hand bij het samenstellen van die bijzondere reis door Canada? Zoek niet verder.
Hallo, hier zijn we; het GoCanada team. Een enthousiast team dat gedreven wordt door passie, kennis en meer dan 20 jaar Canada ervaring.
Samen stellen wij jouw droomreis samen! Een reis op maat die helemaal voldoet aan jouw wensen.

Combineer in Canada!
Wil ik een cruise of een camper? Ga ik met de trein of met een stoere 4x4? Bij GoCanada weten we daar wel raad mee!
We combineren het gewoon. Bij ons kun je voor alles terecht en we helpen je graag met het samenstellen van mooie (combinatie) reizen.
En voor de vroege vogels die in 2025 al weg willen? Vraag nu al een prijsopgave aan en profiteer als eerste van de beschikbare tarieven.
Lees meer over vroegboek 2025.

Cruise top 4 Holland America Line
Dat cruisen rond Canada leuk is wisten we wel… maar welke cruise kies je en welke combinaties kun je maken? Ter inspiratie hebben we een mooie
top vier samengesteld van veel geboekt cruise combinaties die nog beschikbaar zijn voor deze zomer of dit najaar. Lees meer over onze mooie Cruise Top 4.

Onze reizen naar Canada
Met het aanbod op onze website hopen wij je te inspireren. Wij stellen alle reizen samen op basis van jouw wensen.
Laat ons weten wat je wensen zijn en wij gaan graag de uitdaging aan om je verwachtingen te overtreffen.

Zoek een reis door Canada

Highlights in Canada

Wij zeggen wel eens gekscherend dat de grootste ‘highlight’ het reizen door Canada is. Maar het is uiteraard wel prettig te weten wat er allemaal voor bezienswaardigheden en bijzondere zaken op het pad komen tijdens zo'n reis door dat immens grote Canada.

De meest oostelijke provincies, ook wel de ‘Maritimes’ genoemd, bestaan uit de provincies Nova Scotia, Newfoundland & Labrador, Prince Edward Island en New Brunswick. Deze regio kenmerkt zich door verlaten vissersdorpjes, pittoreske vuurtorens en glooiende kustroutes langs ruige rotsen en verlaten stranden. Lokale visrestaurantjes zoals de ‘Blue Mussel Cafe'; of campings genaamd de ‘Hideway Campground & Oyster Market’ . Allemaal kleine highlights tijdens de rondreis door deze regio. Dorpjes als Lunenburg en Annapolis Royal, parken als Kejimkujik National Park of Cape Breton Highlands National Park mogen zeker niet overslagen worden. We hebben hier zelf verschillende verborgen parels ontdekt, dus schroom niet om ons er naar te vragen.

Met Oost-Canada bedoelen we meestal Ontario en Quebec. De meest beroemde (en daarmee ook meest druk bezochte) bezienswaardigheid zijn uiteraard de Niagara Falls. Een tikje toeristisch, maar zeker indrukwekkend (vraag ons naar dat ene leuke hotelletje). Ontario kenmerkt zich verder door oude boerendorpjes, ‘farmers markets’ waar de Amish hun waar aanbieden en oude overkapte bruggen. Daarnaast heeft Ontario ook een ander gezicht. Prachtige parken als Algonquin Provincial Park en Killarney Provincial Park waar heerlijk gewandeld, gekanood en gekampeerd kan worden. Maar ook steden als Toronto en Ottawa zijn zeker een bezoek waard. De leukste stad van het oosten vindt u echter in de provincie Quebec vinden wij. Met name in het 400 jaar oude Quebec City ziet u toch een stuk Europa terug dat vreemd aandoet in dat jonge Noord-Amerika. Oude, Frans aandoende straatjes met kleine bistrootjes. Als u nog even doorrijdt komt u in Tadoussac, waar met een beetje geluk de zeldzame beluga walvis gespot kan worden.

Het meest populaire gebied is toch wel West-Canada bestaande uit de provincies British Columbia en Alberta. Eigenlijk is dit gebied één groot hoogtepunt. Beginnende in de Rocky Mountains met de beroemde Icefields Parkway en eindigend aan de fjordenkust met prachtige regenwouden, vissende grizzly beren die moeten concurreren met hele orka families voor een heerlijke portie zalm. Die zalmentrek vindt trouwens plaats in het najaar. Vraag ons naar de beste locatie om al dit moois te aanschouwen. Vancouver Island en de Sunshine Coast zijn bestemmingen op zich waar u rustig drie weken rond kunt toeren. Let er dus op dat u hier niet te weinig dagen voor neemt. Dorpjes als Telegraph Cove en Lund zijn uniek in hun soort en bieden veel mogelijkheden tot ‘wildlife viewing’ en kajaktochten.

Tot slot het Canada voor gevorderden: Yukon Territory (en stiekem ook Alaska, al is het de VS). Deze ongerepte wildernis is een genot om doorheen te rijden. Het ene dorp is nog authentieker dan het andere, met als absoluut hoogtepunt Dawson City. Wanneer u dit dorp inrijdt reist u zo 100 jaar terug in de tijd. Neem een Sour Toe Cocktail in het Downtown Hotel (hebben wij ook gedaan) of waag een gokje in Diamond Tooth Gertie's. Stuk voor stuk iconische etablissementen uit de ‘good old days’. En als u nu niets gewonnen hebt kunt u altijd nog goud zoeken in de originele Bonanza Creek, dé plek waar de goudkoorts ooit begonnen is. U kunt niet weg uit Dawson City voordat u eerst de poolcirkel bent overgestoken over de iconische Dempster Highway. ‘Did the Dempster’ achterop uw auto schrijven is voor velen het hoogtepunt van de reis. Over highways gesproken: vervolg uw weg over de Top of the World Highway voor een bezoek aan Denali National Park om via Anchorage en Valdez af te zakken naar Kluane National Park, de grootste non-polaire ijskap ter wereld. En laat u daar nu met een vliegtuigje overheen kunnen vliegen. Kortom, genoeg te doen in Yukon Territory en Alaska.
Wij zeggen wel eens gekscherend dat de grootste ‘highlight’ het reizen door Canada is. Maar het is uiteraard wel prettig te weten wat er allemaal voor bezienswaardigheden en bijzondere zaken op het pad komen tijdens zo'n reis door dat immens grote Canada. 

De meest oostelijke provincies, ook wel de <strong>‘Maritimes’</strong> genoemd, bestaan uit de provincies <strong>Nova Scotia, Newfoundland &amp; Labrador, Prince Edward Island en New Brunswick</strong>. Deze regio kenmerkt zich door verlaten vissersdorpjes, pittoreske vuurtorens en glooiende kustroutes langs ruige rotsen en verlaten stranden. Lokale visrestaurantjes zoals de ‘Blue Mussel Cafe'; of campings genaamd de ‘Hideway Campground &amp; Oyster Market’ . Allemaal kleine highlights tijdens de rondreis door deze regio. Dorpjes als Lunenburg en Annapolis Royal, parken als Kejimkujik National Park of Cape Breton Highlands National Park mogen zeker niet overslagen worden. We hebben hier zelf verschillende verborgen parels ontdekt, dus schroom niet om ons er naar te vragen. 

Met <strong>Oost-Canada</strong> bedoelen we meestal <strong>Ontario</strong> en <strong>Quebec</strong>. De meest beroemde (en daarmee ook meest druk bezochte) bezienswaardigheid zijn uiteraard de Niagara Falls. Een tikje toeristisch, maar zeker indrukwekkend (vraag ons naar dat ene leuke hotelletje). Ontario kenmerkt zich verder door oude boerendorpjes, ‘farmers markets’  waar de Amish hun waar aanbieden en oude overkapte bruggen. Daarnaast heeft Ontario ook een ander gezicht. Prachtige parken als Algonquin Provincial Park en Killarney Provincial Park waar heerlijk gewandeld, gekanood en gekampeerd kan worden. Maar ook steden als Toronto en Ottawa zijn zeker een bezoek waard. De leukste stad van het oosten vindt u echter in de provincie <strong>Quebec</strong> vinden wij. Met name in het 400 jaar oude Quebec City ziet u toch een stuk Europa terug dat vreemd aandoet in dat jonge Noord-Amerika. Oude, Frans aandoende straatjes met kleine bistrootjes. Als u nog even doorrijdt komt u in Tadoussac, waar met een beetje geluk de zeldzame beluga walvis gespot kan worden. 

Het meest populaire gebied is toch wel <strong>West-Canada</strong> bestaande uit de provincies <strong>British Columbia</strong> en <strong>Alberta</strong>. Eigenlijk is dit gebied één groot hoogtepunt. Beginnende in de Rocky Mountains met de beroemde Icefields Parkway en eindigend aan de fjordenkust met prachtige regenwouden, vissende grizzly beren die moeten concurreren met hele orka families voor een heerlijke portie zalm. Die zalmentrek vindt trouwens plaats in het najaar. Vraag ons naar de beste locatie om al dit moois te aanschouwen. Vancouver Island en de Sunshine Coast zijn bestemmingen op zich waar u rustig drie weken rond kunt toeren. Let er dus op dat u hier niet te weinig dagen voor neemt. Dorpjes als Telegraph Cove en Lund zijn uniek in hun soort en bieden veel mogelijkheden tot ‘wildlife viewing’ en kajaktochten.

Tot slot het Canada voor gevorderden: <strong>Yukon Territory</strong> (en stiekem ook <strong>Alaska</strong>, al is het de VS). Deze ongerepte wildernis is een genot om doorheen te rijden. Het ene dorp is nog authentieker dan het andere, met als absoluut hoogtepunt Dawson City. Wanneer u dit dorp inrijdt reist u zo 100 jaar terug in de tijd. Neem een Sour Toe Cocktail in het Downtown Hotel (hebben wij ook gedaan) of waag een gokje in Diamond Tooth Gertie's. Stuk voor stuk iconische etablissementen uit de ‘good old days’. En als u nu niets gewonnen hebt kunt u altijd nog goud zoeken in de originele Bonanza Creek, dé plek waar de goudkoorts ooit begonnen is. U kunt niet weg uit Dawson City voordat u eerst de poolcirkel bent overgestoken over de iconische Dempster Highway. ‘Did the Dempster’ achterop uw auto schrijven is voor velen het hoogtepunt van de reis. Over highways gesproken: vervolg uw weg over de Top of the World Highway voor een bezoek aan Denali National Park om via Anchorage en Valdez af te zakken naar Kluane National Park, de grootste non-polaire ijskap ter wereld. En laat u daar nu met een vliegtuigje overheen kunnen vliegen. Kortom, genoeg te doen in <strong>Yukon Territory</strong> en <strong>Alaska</strong>.

Onze Nieuwsbrief

De nieuwsbrief die u wel wilt ontvangen! Op de hoogte blijven van nieuwtjes, aanbiedingen, wegbrengspecials en ander GoCanada nieuws? Schrijf uzelf dan in voor de GoCanada nieuwsbrief.

Waar kennen we GoCanada toch van?