Zoek een reis door Canada

Highlights

Wij zeggen wel eens gekscherend dat de grootste ‘highlight’ het reizen door Canada is. Maar het is uiteraad wel prettig te weten wat er allemaal voor bezienswaardigheden en bijzondere zaken op het pad komen tijdens z’on reis door dat inmens grote Canada.

De meest oostelijke provincies, ook wel de ‘Maritimes’ genoemd, bestaan uit de provincies Nova Scotia, Newfoundland & Labrador, Prince Edward Island en New Brunswick. Deze regio kenmerkt zich door verlaten vissersdorpjes, pittoreske vuurtorens en glooiende kustroutes langs ruige rotsen en verlaten stranden. Lokale visrestaurantjes zoals de ‘Bleu Mussel Cafe’ of campings genaamd de ‘Hideway Campground & Oyster Market’ . Allemaal kleine highlights tijdens de rondreis door deze regio. Dorpjes als Lunenburg en Annapolis Royal, parken als Kejimkujik National Park of Cape Breton Highlands National Park mogen zeker niet overslagen worden. We hebben hier zelf meerdere verborgen parels ontdekt dus schroom niet om ons er naar te vragen.

Met Oost Canada bedoelen we meestal Ontario en Quebec. De meeste beroemde (en daarmee ook meest druk bezochte) bezienswaardigheid zijn uiteraard de Niagara Falls. Een tikje toeristisch maar zeker indrukwekkend (vraag ons naar dat ene leuke hotelletje). Ontario kenmerkt zich verder door oude boeren dorpjes, ‘farmers markets’ waar de Amish hun waar aanbieden en oude overkapte bruggen. Maar Ontario heeft ook een ander gezicht. Prachtige nationale parken als Algonquin National Park en Killarney waar heerlijk gewandeld, gekanood en gekampeerd kan worden. Maar ook steden als Toronto en Ottawa zijn zeker een bezoek waard. De leukste stad van het oosten vind je echter in de provincie Quebec vinden wij. Met name in het 400 jaar oude Quebec City zie je toch een stuk Europa terug wat vreemd aandoet in dat jonge Noord Amerika. Oude, Frans aandoende straatjes met kleine bistrootjes. Als je nog even doorrijdt komt je in Tadoussac waar met een beetje geluk de zeldzame Beluga walvis gespot kan worden.

Het meest populaire gebied is toch wel West Canada bestaande uit de provincies Brits Columbia en Alberta. Eigenlijk is dit gebied één groot hoogtepunt. Beginnende in de Rocky Mountains met de beroemde Icefield Parkway en eindigend aan de fjordenkust met prachtige regenwouden, vissende Grizzly beren die moeten concurreren met hele orka families voor een heerlijke portie zalm. Die zalmentrek vindt plaats in het najaar trouwens.. Vraag ons voor de beste locatie om al dit moois te aanschouwen. Vancouver Island en de Sunshine Coast zijn bestemmingen op zich waar je rustig 3 weken rond kunt toeren. Let er dus op dat je hier niet te weinig dagen voor neemt. Dorpjes als Telegraph Cove en Lund zijn uniek in hun soort en bieden veel mogelijkheden tot ‘wildlife viewing’ en kayak tochten.

Tot slot het Canada voor gevorderden; Yukon Territory (en stiekem ook Alaska, al is het de VS). Deze ongerepte wildernis is een genot om doorheen te rijden. Het ene dorp is nog authentieker dan het andere, met als absolute hoogtepunt Dawson City. Wanneer je dit dorp inrijdt reis je zo 100 jaar terug in de tijd. Neem een Sour Toe Cocktail in het Downtown Hotel (hebben wij ook gedaan) of waag een gokje in Diamon Tooth Gertie. Stuk voor stuk iconische etablissementen uit de ‘good old days’. En als je nu niks gewonnen hebt kun je altijd nog goud zoeken in de originele Bonanza Creek, dé plek waar de goudkoorts ooit begonnen is. Je kunt niet weg uit Dawson City nadat je eerst de poolcirkel bent overgestoken over de iconische Dempster Highway. ‘Did the Dempster’ achterop je auto schrijven is voor vele het hoogtepunt van de reis. Over highways gesproken; vervolg je weg over de Top of the World Highway voor een bezoek aan Denali National Park om via Anchorage en Valdez af te zakken naar Kluane National Park, de grootste non-polaire ijskap ter wereld. En laat je daar nu met een vliegtuigje overheen kunnen vliegen. Kortom, genoeg te doen in de Yukon Territory en Alaska.
	Wij zeggen wel eens gekscherend dat de grootste ‘highlight’ het reizen door Canada is. Maar het is uiteraad wel prettig te weten wat er allemaal voor bezienswaardigheden en bijzondere zaken op het pad komen tijdens z’on reis door dat inmens grote Canada. 

De meest oostelijke provincies, ook wel de <strong>‘Maritimes’</strong> genoemd, bestaan uit de provincies <strong>Nova Scotia, Newfoundland &amp; Labrador, Prince Edward Island en New Brunswick</strong>. Deze regio kenmerkt zich door verlaten vissersdorpjes, pittoreske vuurtorens en glooiende kustroutes langs ruige rotsen en verlaten stranden. Lokale visrestaurantjes zoals de ‘Bleu Mussel Cafe’ of campings genaamd de ‘Hideway Campground &amp; Oyster Market’ . Allemaal kleine highlights tijdens de rondreis door deze regio. Dorpjes als Lunenburg en Annapolis Royal, parken als Kejimkujik National Park of Cape Breton Highlands National Park mogen zeker niet overslagen worden. We hebben hier zelf meerdere verborgen parels ontdekt dus schroom niet om ons er naar te vragen. 

	Met <strong>Oost Canada</strong> bedoelen we meestal <strong>Ontario</strong> en <strong>Quebec</strong>. De meeste beroemde (en daarmee ook meest druk bezochte) bezienswaardigheid zijn uiteraard de Niagara Falls. Een tikje toeristisch maar zeker indrukwekkend (vraag ons naar dat ene leuke hotelletje). Ontario kenmerkt zich verder door oude boeren dorpjes, ‘farmers markets’  waar de Amish hun waar aanbieden en oude overkapte bruggen. Maar Ontario heeft ook een ander gezicht. Prachtige nationale parken als Algonquin National Park en Killarney waar heerlijk gewandeld, gekanood en gekampeerd kan worden. Maar ook steden als Toronto en Ottawa zijn zeker een bezoek waard. De leukste stad van het oosten vind je echter in de provincie <strong>Quebec</strong> vinden wij. Met name in het 400 jaar oude Quebec City zie je toch een stuk Europa terug wat vreemd aandoet in dat jonge Noord Amerika. Oude, Frans aandoende straatjes met kleine bistrootjes. Als je nog even doorrijdt komt je in Tadoussac waar met een beetje geluk de zeldzame Beluga walvis gespot kan worden. 

Het meest populaire gebied is toch wel <strong>West Canada</strong> bestaande uit de provincies <strong>Brits Columbia</strong> en <strong>Alberta</strong>. Eigenlijk is dit gebied één groot hoogtepunt. Beginnende in de Rocky Mountains met de beroemde Icefield Parkway en eindigend aan de fjordenkust met prachtige regenwouden, vissende Grizzly beren die moeten concurreren met hele orka families voor een heerlijke portie zalm. Die zalmentrek vindt plaats in het najaar trouwens.. Vraag ons voor de beste locatie om al dit moois te aanschouwen. Vancouver Island en de Sunshine Coast zijn bestemmingen op zich waar je rustig 3 weken rond kunt toeren. Let er dus op dat je hier niet te weinig dagen voor neemt. Dorpjes als Telegraph Cove en Lund zijn uniek in hun soort en bieden veel mogelijkheden tot ‘wildlife viewing’ en kayak tochten.

Tot slot het Canada voor gevorderden; <strong>Yukon Territory</strong> (en stiekem ook <strong>Alaska</strong>, al is het de VS). Deze ongerepte wildernis is een genot om doorheen te rijden. Het ene dorp is nog authentieker dan het andere, met als absolute hoogtepunt Dawson City. Wanneer je dit dorp inrijdt reis je zo 100 jaar terug in de tijd. Neem een Sour Toe Cocktail in het Downtown Hotel (hebben wij ook gedaan) of waag een gokje in Diamon Tooth Gertie. Stuk voor stuk iconische etablissementen uit de ‘good old days’. En als je nu niks gewonnen hebt kun je altijd nog goud zoeken in de originele Bonanza Creek, dé plek waar de goudkoorts ooit begonnen is. Je kunt niet weg uit Dawson City nadat je eerst de poolcirkel bent overgestoken over de iconische Dempster Highway. ‘Did the Dempster’ achterop je auto schrijven is voor vele het hoogtepunt van de reis. Over highways gesproken; vervolg je weg over de Top of the World Highway voor een bezoek aan Denali National Park om via Anchorage en Valdez af te zakken naar Kluane National Park, de grootste non-polaire ijskap ter wereld. En laat je daar nu met een vliegtuigje overheen kunnen vliegen. Kortom, genoeg te doen in de <strong>Yukon Territory</strong> en <strong>Alaska</strong>.

Onze Nieuwsbrief

De nieuwsbrief die u wel wilt ontvangen! Op de hoogte blijven van nieuwtjes, aanbiedingen, wegbrengspecials en ander GoCanada nieuws? Schrijf uzelf dan in voor de GoCanada nieuwsbrief.

Waar kennen we GoCanada toch van?