Hello, nice to meet you!

Op zoek naar een helpende hand bij het samenstellen van die bijzondere reis door Canada? Zoek niet verder.
Hallo, hier zijn we; het GoCanada team. Een enthousiast team dat gedreven wordt door passie, kennis en meer dan 20 jaar Canada ervaring.
Samen stellen wij jouw droomreis samen! Een reis op maat die helemaal voldoet aan jouw wensen.

Combineer in Canada!
Wil ik een cruise of een camper? Ga ik met de trein of met een stoere 4x4? Bij GoCanada weten we daar wel raad mee!
We combineren het gewoon. Bij ons kun je voor alles terecht en we helpen je graag met het samenstellen van mooie (combinatie) reizen.
En voor de vroege vogels die in 2025 al weg willen? Vraag nu al een prijsopgave aan en profiteer als eerste van de beschikbare tarieven.
Lees meer over vroegboek 2025.

Cruise top 4 Holland America Line
Dat cruisen rond Canada leuk is wisten we wel… maar welke cruise kies je en welke combinaties kun je maken? Ter inspiratie hebben we een mooie
top vier samengesteld van veel geboekt cruise combinaties die nog beschikbaar zijn voor deze zomer of dit najaar. Lees meer over onze mooie Cruise Top 4.

Onze reizen naar Canada
Met het aanbod op onze website hopen wij je te inspireren. Wij stellen alle reizen samen op basis van jouw wensen.
Laat ons weten wat je wensen zijn en wij gaan graag de uitdaging aan om je verwachtingen te overtreffen.

Zoek een reis door Canada
Reisaanbod

Rondreizen

Dat Canada een fijn land is om rond te reizen is inmiddels algemeen bekend. Maar dat er zo ontzettend veel keuze is komt voor velen nog als een verrassing. Elk gebied heeft zijn eigen gezicht en er zijn veel thema’s te bedenken en te combineren. Daarnaast is het belangrijk een keuze te maken in het type vervoermiddel. Kies je voor een ruime luxe camper waarbij het comfort belangrijk is? Of ga je voor een stoere 4x4 truckcamper om het achterland te ontdekken? Geen kampeerder? Dan is een huurauto met accommodaties vaak een betere keuze. Een individuele rondreis of liever een groepsreis? Met z'n tweeën of juist met een gezin met kinderen? In het algemeen kunnen we stellen dat Canada een enorm groot land is en het belangrijk is om te kiezen voor een beperkt gebied, waarbij we een reis van drie weken aanraden. Langer mag natuurlijk altijd en korter kan ook. In dat laatste geval is het nog belangrijker om keuzes te maken. Op deze pagina proberen we te helpen hier een juiste keuze in te maken.

Rondreizen West-Canada
West-Canada bestaat eigenlijk uit twee provincies, British Columbia en Alberta. Met name de eerstgenoemde heeft veel te bieden. Alleen Vancouver Island is al een bestemming op zich met de regenwouden en stranden, maar ook met de prachtige oostkust met zijn vele eilanden en kleine vissersdorpjes. Je kunt hier al prima 10 dagen rondtuffen met auto of camper. Als rondreis is het eiland prima te combineren met de Sunshine Coast of met de route over Bella Coola en Williams Lake. Dan heb je meteen een mini cruise te pakken in de vorm van een ferry overtocht. Het binnenland van British Columbia wordt door ‘locals’ de ‘interior’ genoemd en leent zich als gebied prima voor rondreizen. De vruchtbare Okanagan Valley kun je prima combineren met de authentieke Kootenays of de rauwe Cariboo. We vertellen graag meer over de vele combinatiemogelijkheden.
Klik hier voor een overzicht van onze rondreizen in West-Canada.

Rondreizen Yukon , Alaska en Northwest Territories
Als je de Yukon en Alaska wilt combineren dien je er minimaal drie weken voor uit te trekken, liever vier. Dan kun je ook die iconische highways zoals de ‘Dempster’ en de ‘Dalton’ overwinnen en hoef je niet te haasten. De basisroute is een soort acht via Dawson City naar Tok om daarna via Denali en Anchorage weer af te zakken de Yukon in. Heb je maar twee weken dan adviseren we de route alleen te beperken tot het rondje in de Yukon. Vanwege de staat van de wegen adviseren we hier in ieder geval een 4x4 voertuig te huren, ongeacht of dit nu een camper of auto is.
Voor de zeer ervaren Canada-reiziger is een bezoek aan de >a href="https://www.gocanada.nl/over-canada/provincies/northwest-territories">Northwest Territories een kennismaking met het nog onontdekte Canada. Het is zowel mogelijk om vanuit Edmonton naar het noorden te rijden en op die manier de Northwest Territories te bezoeken, als te vliegen naar Yellowknife en vandaar de ongerepte omgeving te verkennen. Denk daarbij aan een bezoek aan Wood Buffalo Park, de Waterfalls Route en Nahanni National Park. En natuurlij niet te vergeten: de kans om het noorderlicht (aurora borealis) te zien!
Klik hier voor een overzicht van onze rondreizen in de Yukon, Northwest Territories en Alaska.

Rondreizen Oost-Canada
Onder Oost-Canada verstaan we in het algemeen Ontario en Quebec. Qua natuur minder spectaculair dan het westen, maar dit wordt ruimschoots gecompenseerd door de cultuur en bijzondere bezienswaardigheden als de Niagara Falls en 400 jaar oud Quebec City. Ook hier geldt de regel dat de streek zich uitstekend leent voor een rondreis zowel per camper als per auto. Daarbij willen we wel benadrukken dat de toegevoegde waarde van de regio de steden zijn, en deze zijn weer beter te bezoeken per auto. Wanneer je een rondreis wilt maken is Toronto een veel gebruikt begin- en eindpunt. Wil je echter ver Quebec in (richting Tadoussac), dan adviseren we om door te rijden richting Nova Scotia zodat het geen ‘heen en weertje’ wordt en je de maritieme provincies ook mee kunt pakken.
Klik hier voor een overzicht van onze rondreizen in Oost-Canada.

Rondreizen Nova Scotia en Newfoundland
Een minder bekend gebied maar oh zo wonderschoon is het uiterste oosten van Canada, ook wel de ‘Maritimes’ genaamd of Atlantisch Canada. Eigenlijk bestaat deze regio uit vier provinvies: Nova Scotia, New Brunswick, Prince Edward Island (ook wel PEI genoemd) en Newfoundland & Labrador (is één provincie). Als eerste keer is een rondje Nova Scotia, PEI en New Brunswick al een fantastische rondreis. Een stukje met de ferry, een lange brug en vele glooiende kustwegen met vuurtorens en ‘lobster shacks’. Voor de visliefhebber een waar walhalla. Ga je voor de tweede keer, dan kun je ook Newfoundland toevoegen aan de route. Erg avontuurlijk en met name in het voorjaar spectaculair door de langsdrijvende ijsbergen. Als rondreis ook hier zowel per auto als per camper prima te doorkruizen.
Klik hier voor een overzicht van onze rondreizen in de Maritimes.

Rondreizen per auto
Het voordeel van een rondreis per auto is dat je op locatie een stuk mobieler bent. Je kunt op de reisdag zelf een iets langere afstand overbruggen, zodat je her en der een nachtje extra kan blijven om uitstapjes te maken. In veel gevallen raden wij een SUV aan. Je zit dan sowieso wat hoger en de wegen in Canada zijn nu eenmaal niet zo glad als de A1 bij Naarden. Verder kun je dan ook de gravel roads nemen, zodat je het land eigenlijk verdubbelt. Canada heeft namelijk net zo veel onverharde als verharde wegen. Veel opritten naar hotels zijn ook een paar kilometer onverhard. Dat is toch hobbel de bobbel en dat gaat beter in een wat grotere auto met grotere wielen. We hebben ook hele grote auto’s, denk aan minivans voor zeven personen of extra grote SUV's. Denk aan ‘the Beast’ van Joe Biden.

Rondeizen per camper
Ook een camper is een prima vervoermiddel voor een rondreis. We hebben veel modellen in onze vloot bij gerenommeerde verhuurders waar we al jaren mee samenwerken. Welk model er gekozen wordt, verdient wel wat aandacht. Zo leent een truckcamper zich in veel gevallen veel beter voor gebieden als de Yukon. Is de familie wat groter en wil je toch het achterland in, dan is de Overlander misschien de beste keuze. We hebben echter ook prima kampeerbusjes of grote familiecampers met dubbele slide outs. Snap je het nog? Wij kunnen je alles over het rondreizen met een camper vertellen. Ons team heeft elk model inmiddels wel geprobeerd en kan een eerlijk advies geven uit eigen ervaring. Zodat jij de juiste keuze maakt welke huurcamper het beste past bij je rondreis!

Onze Nieuwsbrief

De nieuwsbrief die u wel wilt ontvangen! Op de hoogte blijven van nieuwtjes, aanbiedingen, wegbrengspecials en ander GoCanada nieuws? Schrijf uzelf dan in voor de GoCanada nieuwsbrief.

Waar kennen we GoCanada toch van?