Hello, nice to meet you!

Op zoek naar een helpende hand bij het samenstellen van die bijzondere reis door Canada? Zoek niet verder.
Hallo, hier zijn we; het GoCanada team. Een enthousiast team dat gedreven wordt door passie, kennis en meer dan 20 jaar Canada ervaring.
Samen stellen wij jouw droomreis samen! Een reis op maat die helemaal voldoet aan jouw wensen.

Combineer in Canada!
Wil ik een cruise of een camper? Ga ik met de trein of met een stoere 4x4? Bij GoCanada weten we daar wel raad mee!
We combineren het gewoon. Bij ons kun je voor alles terecht en we helpen je graag met het samenstellen van mooie (combinatie) reizen.
En voor de vroege vogels die in 2025 al weg willen? Vraag nu al een prijsopgave aan en profiteer als eerste van de beschikbare tarieven.
Lees meer over vroegboek 2025.

Cruise top 4 Holland America Line
Dat cruisen rond Canada leuk is wisten we wel… maar welke cruise kies je en welke combinaties kun je maken? Ter inspiratie hebben we een mooie
top vier samengesteld van veel geboekt cruise combinaties die nog beschikbaar zijn voor deze zomer of dit najaar. Lees meer over onze mooie Cruise Top 4.

Onze reizen naar Canada
Met het aanbod op onze website hopen wij je te inspireren. Wij stellen alle reizen samen op basis van jouw wensen.
Laat ons weten wat je wensen zijn en wij gaan graag de uitdaging aan om je verwachtingen te overtreffen.

Zoek een reis door Canada

FAQ Camper

Onze meest gestelde vragen over camperhuur. Staat je vraag er niet bij? Neem contact met ons op!


Welk rijbewijs heb ik nodig en wat is de minimum leeftijd?
Om een camper in Canada te huren heb je een gewoon autorijbewijs (B-rijbewijs) nodig en dien je minimaal 21 jaar oud te zijn.

Heb ik een internationaal rijbewijs nodig?
Een internationaal rijbewijs is niet verplicht. Het kan handig zijn bij calamiteiten onderweg, zoals bijvoorbeeld bij een aanrijding, om een internationaal rijbewijs te overhandigen in plaats van je eigen rijbewijs. Een internationaal rijbewijs kun je aanschaffen bij de ANWB.

Heb ik een creditcard nodig?
Een creditcard is nodig bij het ophalen van de camper om de borg te voldoen. De creditcard moet op naam van de hoofdbestuurder staan.

Moet ik borg betalen?
Ja, er wordt een borg gevraagd welke alleen te betalen is met een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. Houd er rekening mee dat het limiet op de creditcard toereikend is.

Mogen meer bestuurders in de camper rijden?
Standaard is 1 bestuurder inbegrepen. Bij sommige verhuurders, zoals Fraserway, Four Seasons en Cruise Canada, kunnen alle reizigers kosteloos als bestuurder opgegeven worden.

Heeft de camper een eigen risico?
Ja, maar de hoogte van het eigen risico is per camperverhuurder verschillend. In de meeste gevallen kun je dit eigen risico verlagen of afkopen met een verzekering van de camperverhuurder, of je kunt gebruik maken van de GoZero restitutie van GoCanada om het eigen risico af te kopen.

Mag ik de camper meteen ophalen na aankomst in Canada?
Nee, het is niet mogelijk om gelijk na aankomst van een intercontinentale vlucht de camper op te halen. Je moet eerst één overnachting maken voor je de camper ophaalt. Kom je na een stopover in Canada en haal je de camper na een binnenlandse vlucht op, mag je de camper wel dezelfde dag ophalen.

Wat betekent ROF/ROC?
ROF staat voor Run Of Fleet. Dit betekent dat de camperverhuurder bepaalt welk type camper je meekrijgt. Dit is altijd een campertype geschikt voor het reisgezelschap. Meestal is het tarief hierdoor lager.
ROC staat voor Run of Choice. In dit geval kunt u kiezen welk campertype u wenst.

Hoe kom ik bij het verhuurstation?
Bij sommige verhuurders is de transfer inbegrepen en bij andere verhuurders is er een mogelijkheid om dit bij te reserveren. Wanneer een camperverhuurder geen transfer mogelijkheid aanbiedt gaat u op eigen gelegenheid met een taxi naar het verhuurstation. De adresgegevens vindt u bij de reispapieren.

Is de camper uitgerust met keukeninventaris en beddengoed?
Bij alle verhuurders is er de mogelijkheid om keukeninventaris en beddengoed bij te reserveren. Vaak noemen zij dit convenience kit, personal kit, vehicle provisioning kit, kitchen kit en/of linen kit. Wij nemen dit standaard in het reisvoorstel mee. Je hoeft dus niks van thuis mee te nemen.

Past mijn bagage in de camper?
De camper heeft voldoende opbergruimte om je bagage in te stoppen. Heerlijk, hoef je niet uit je koffer te leven. Wel raden we aan om met plooibare reistassen te reizen. Als je eenmaal je bagage in de camper hebt ingeruimd kunnen de tassen makkelijk opgeborgen worden in de bergruimte van de camper. Reistassen nemen minder ruimte in in de camper.

Zijn er campingstoeltjes bij de camper inbegrepen?
Dit verschilt per verhuurder; bij Fraserway en Four Seasons is het inbegrepen in de kampeeruitrusting. Canadream en Cruise Canada bieden de mogelijkheid om dit tegen betaling bij te reserveren. Het is overigens niet noodzakelijk om dit bij te reserveren. Op de meeste campings beschikt de campingplaats over een houten picknicktafel en bank.

Hoe laat kan ik de camper ophalen?
Bij de meeste verhuurders kun je de camper in de middag tussen 13:00 – 16:00 uur ophalen.
Sommige verhuurders bieden de mogelijkheid om tegen betaling de camper tussen 08:00 – 12:00 uur op te halen. Voor het ophalen van de camper moet altijd eerste een afspraak met de verhuurlocatie gemaakt worden. Hiervoor belt u 3-5 dagen voor het ophalen van de camper met de verhuurlocatie. Of maak gebruik van de online checkinprocedure van de campermaatschappij.

Hoe laat moet ik de camper inleveren?
Bij de meeste verhuurders moet de camper in de ochtend voor 11:00 uur ingeleverd worden. Bij sommige verhuurders kun je tegen betaling de camper in de middag inleveren. Dit kan vooraf bij ons gereserveerd worden.

Is een kinderstoel inbegrepen?
Nee, een kinderstoel is niet inbegrepen. Indien de verhuurder de mogelijkheid biedt nemen we dit standaard mee in het reisvoorstel. Maar lang niet alle verhuurders bieden deze mogelijkheid aan. In dat geval kun je ter plaatse bij de grotere warenhuizen (Walmart) een stoeltje aanschaffen of zelf een kinderstoel van huis meenemen. Houd dan wel rekening met eventuele extra bagagekosten van de luchtvaartmaatschappij.

Zit er een navigatyiesysteem in de camper?
Er zit niet standaard een navigatiesysteem in de camper. Bij enkele verhuurders is het wel mogelijk om deze te huren als ze op voorraad zijn. Maar je kunt er ook voor kiezen om zelf een navigatiesysteem mee te nemen. Zorg er dan wel voor dat er een actuele kaart van Canada op staat.

Mag je langs de weg kamperen in Canada?
Nee, je mag niet wildkamperen en moet altijd een op een campground overnachten. In de zomermaanden adviseren wij om ruim van tevoren een camping te reserveren.

Mag mijn hond mee in de camper?
Ja dat mag, maar is altijd op aanvraag bij de verhuurder. Er kunnen wel extra kosten van toepassing zijn.

Onze Nieuwsbrief

De nieuwsbrief die u wel wilt ontvangen! Op de hoogte blijven van nieuwtjes, aanbiedingen, wegbrengspecials en ander GoCanada nieuws? Schrijf uzelf dan in voor de GoCanada nieuwsbrief.

Waar kennen we GoCanada toch van?