Zoek een reis door Canada

Parken van Canada

In principe kent Canada 2 soorten parken; De Nationale Parken en de Provinciale parken. De Nationale parken vallen onder de landelijke overheidsorganisatie Parks Canada. Denk aan Banff National Park of Jasper National Park. Dit zijn vaak de grotere en bekendere parken. Om te kunnen stoppen voor een wandeling of om te overnachten in de parken heb je de zogenaamde ‘parkpas’ nodig. Dit kan een ‘dagpas’ zijn, maar je kunt ook een jaarpas kopen… de zogenaamde Discovery Pass. Deze is online te koop of bij het loket in het eerste park waar je binnenkomt met je huurauto of camper.

Met deze pas kun je ook terecht in de Provinciale parken. De parken worden beheerd door de provincies zelf in samenwerking met de lokale overheden. Denk aan boswachters of vertegenwoordigers van lokale First Nation stammen die het desbetreffende stuk land bezitten. De parken worden dan ondergebracht in provinciale of territoriale organisaties zoals bijvoorbeeld BC Parks of Ontario Parks

De campings in veel van deze parken zijn veelal natuurcampings met een wijds karakter. Soms zijn ze groot zoals Tunnel Mountain Campground in Banff of Whistlers Campground in Jasper. Deze zijn goed aan te rijden met een normale camper en liggen aan de normale weg. Dit noemen we ‘front country’. Ons advies is om deze in het hoogseizoen vooraf te reserveren. Dit kunnen wij ook voor u regelen. Er zijn echter ook ‘back country’ campings waar je vanwege de ‘gravel road’ alleen kunt komen met een Truck Camper (4x4). Deze liggen dieper in de parken en de betaling geschiedt meestal met een envelopje geld in een kistje. Er is wel controle maar dit is vaak niet meer dan een dagelijks rondje door de boswachter om het geldkistje te legen en te kijken of alles in orde is. Mooie voorbeelden van dit soort campings zijn Ram Falls Campground in Alberta of Schoen Lake Campground op Vancouver Island. Beide trouwens verborgen pareltjes. Deze hoef je of kun je veelal niet reserveren. Vraag ons naar nog meer van dit soort pareltjes.

Hieronder nog even een lijstje met linkjes naar alle lokale park organisaties:

Brits Columbia: www.bcparks.ca
Alberta: www.albertaparks.ca
Yukon Territory: www.yukon.ca
Northwest Territories: www.nwtparks.ca
Saskatchewan: www.tourismsaskatchewan.ca
Manitoba: www.gov.mb.ca
Ontario: www.ontarioparks.ca
Quebec: www.bonjourquebec.ca
New Brunswick: www.parcsnbparks.ca
Prince Edward Island: www.toerismpei.com
Nova Scotia: parks.novascotia.ca
Newfoundland & Labrador: www.newfoundlandlabrador.ca

Onze Nieuwsbrief

De nieuwsbrief die u wel wilt ontvangen! Op de hoogte blijven van nieuwtjes, aanbiedingen, wegbrengspecials en ander GoCanada nieuws? Schrijf uzelf dan in voor de GoCanada nieuwsbrief.

Waar kennen we GoCanada toch van?