Menu

Groepsreis: Tours van Vancouver naar Calgary

14-Daagse Lakes, Mountains & Wildlife tour per comfortabele minibus van Vancouver naar Calgary via Vancouver Island:

Groepsreizen schiereiland

Stelt u u eens voor, reizen met een minibus en een groepje van maximaal 10 Nederlandse en/of Vlaamse deelnemers. In tegenstelling tot grote reisgezelschappen hoeft u 's morgens niet om 06.00 of 07.00 uur uw koffers op de hotelgang te zetten maar kunt u relaxed opstaan, want het dagelijks vertrek is pas tussen 09.00 en 09.30 uur.

Wij stoppen langs de weg waar wij maar willen (indien veilig) want er is geen tijdschema, eten bij dat kleine maar gezellige restaurantje ongeacht het tijdstip (ons groepje is immers maar klein dus reserveren is niet nodig) en verkennen met onze bus zijwegen of bospaden waar een grote touringcar niet is toegestaan. Gedurende de reis overnacht u niet in tentjes, maar geniet u van soms decadent luxe hotelkamers met mooie privé badkamers, flatscreen televisies en gratis internet/wifi verbindingen.

U hebt eens zin om 's morgens of 's avonds op uw geriefelijke hotelkamer te eten? (u beschikt gedurende de reis diverse malen over een keukenunit op uw hotelkamer). Geen probleem, uw gids/chauffeur stopt onderweg bij lokale winkels zodat u in alle rust fruit, brood, yoghurt etc., maar ook een flesje wijn kunt aanschaffen. Alle excursies zijn bij de reissom inbegrepen en uw reeds jaren in Canada woonachtige Nederlandse gids/chauffeur rijdt u veilig door de schitterende natuur en kent de bij het grote publiek nog onbekende plekjes.
Stelt u u eens voor...

Dag 1

Na aankomst op de luchthaven van Vancouver ontvangst door reisleiding en aansluitend transfer naar het hotel in het centrum van Vancouver waar u 2 nachten verblijft.

Dag 2

Welcome Breakfast (i) en gelegenheid om met de andere deelnemers kennis te maken. 's Morgens maken we een stadsrondrit (i) zodat u een goede indruk krijgt van de stad Vancouver waarbij we o.a. Stanley Park bezoeken.
De middag is ter vrije besteding waarbij u in alle rust en eigen tempo van deze heerlijke stad kunt genieten. Aanraders zijn o.a. Gastown, Robson Street en/of Stanley Park. Het gezellige Yaletown en Granville Island liggen in de buurt van uw hotel.

Dag 3

In de ochtend nemen we de ferry (i) naar Vancouver Island waarbij we tijdens de overtocht wellicht orka's of zeehonden zien! Na aankomst op Vancouver Island bezoeken we de wereldberoemde Butchart Gardens (i). In de namiddag bereiken we de bloemrijke stad Victoria waar we overnachten in het gezellige centrum bij de haven en Parliament Buildings.

Dag 4

De morgen is ter vrije besteding en u kunt de binnenstad verkennen (tip: bij het hotel kunt u fietsen huren).
In de middag vertrekken we met de ferry (i) naar het vasteland. Na aankomst laten we het uitgestrekte Vancouver achter ons en rijden via de groene Fraser Valley de bergen tegemoet. We overnachten in het plaatsje Harrison Hot Springs, gelegen aan Harrison Lake.

Dag 5

Kort nadat we Harrison Hot Springs achter ons hebben gelaten, bereiken we Manning Provincial Park, waar we de Cascade Mountains doorkruisen. We eindigen de dag in het woestijnplaatsje Osoyoos, gelegen aan het gelijknamige meer. Tevens het warmste meer van Canada. Hier wacht ons een prachtig resort en laten we ons op een fantastische wijze rondleiden door de wijngaarden en de wijnmakerij van de Nk’Mip Wine Cellars. We verblijven hier 1 nacht.

Dag 6

We bevinden ons in de Okanagan Valley, Canada's wijngebied waar het zomers wel 40 graden kan worden en waar op de berghellingen druiven worden verbouwd. In Osoyoos bezoeken we het Nk'Mip Cultural Desert Centre (i), opgezet door de lokale First Nations (Indianen) stam, waar u een goed inzicht krijgt in het leven van de oorspronkelijke inwoners van Canada. We rijden langs Lake Okanagan via Canada’s ‘Wine Capital’ Oliver, bezoeken Penticton met de grote raderboot en rijden verder via Peachland. Net buiten Vernon wacht ons dan een fantastische overnachting op een zeer luxe golf resort!

Dag 7

Vanuit Vernon bezoeken we de uit 1867 stammende O'Keefe Ranch (i), die indertijd de grootste ranch van British Columbia was. U krijgt er een rondleiding met een Nederlands sprekende lokale gids en kunt o.a. het historische woonhuis, het kerkje en de stallen met allerlei dieren bekijken. We vervolgen onze tocht naar Wells Gray Provincial Park waarbij onderweg de sporen van uitgestrekte bosbranden die hier in 2003 hebben gewoed, nog duidelijk zichtbaar zijn. Via een prachtige route ver van de drukke hoofdweg, hebben we een bezienswaardige dag op weg naar Kamloops. We rijden langs het enorme Adams Lake op weg naar Wells Gray Provincial Park. Midden in dit prachtige park verblijven we 2 nachten in een authentiek hotel. Canada beleving ten top!

Dag 8

Vandaag bezoeken we Wells Gray Provincial Park, een schitterend natuurgebied waar u grote kans hebt wild te zien. Echt een dag voor natuurliefhebbers met bezoeken aan o.a. de Helmcken waterval (hoogte 141 meter).
De wandeling naar de top van deze waterval is letterlijk en figuurlijk een hoogtepunt. Er is dan nog tijd over om bij voorbeeld te gaan white water raften, paardrijden, een duik te nemen in het glasheldere Dutch Lake of nu eindelijk dat leesboek eens op de veranda van uw hotelkamer uit te lezen. Afhankelijk van het weer is er gelegenheid om ‘s avonds een BBQ te ontsteken op echt houtvuur.

Dag 9

Vandaag verlaten we British Columbia en rijden Alberta binnen via de Yellow Head Highway. Onderweg stoppen we natuurlijk bij Mount Robson, met een hoogte van 3954 meter de hoogste berg van de Canadese Rocky Mountains.
In Blue River gaan we aan boord van een snelle motorboot voor een spectaculaire Bear Safar i(i), een onvergetelijke ervaring...
We bereiken het wereldberoemde Jasper National Park in de Canadese Rockies, een van de hoogtepunten van uw reis. U verblijft geheel in stijl 2 nachten in een luxe chalet aan de oever van de Athabasca River, enkele kilometers buiten het dorpje Jasper in het hart van Jasper National Park. Past u op voor de Wapiti Deer (herten) of zwarte beren die regelmatig om de chalets heen snuffelen.

Dag 10

Zorg dat de accu van uw (video)camera goed is opgeladen, want het wordt weer een gedenkwaardige dag. We bezoeken o.a. het relaxte dorpje Jasper, maken een wandeling in Maligne Canyon, rijden langs Medicine Lake en gaan heerlijk genieten bij Maligne Lake. Als optie kunt u op het meer een boottocht naar Spirit Island maken, het meest gefotografeerde eilandje van de Rocky Mountains. U kunt er ook voor kiezen om te gaan kanoën of met de kabelbaan naar de top van Whistlers Mountain te vertrekken.

Dag 11

Nog een van de hoogtepunten van uw reis: de rit over de Icefields Parkway van Jasper naar Banff door de Rocky Mountains. U zult ogen tekort komen om al het natuurschoon in u op te nemen. Onderweg wordt veelvuldig gestopt om in alle rust van het imponerende natuurschoon en hooggebergte te genieten. Natuurlijk maken we een rit per gigantische bus, de zogenaamde Snow Coach, over het Columbia Icefield (i). 2 Overnachtigen in Banff op loopafstand van het gezellige centrum.

Dag 12

Vandaag trekken we in alle rust wederom de Bow Valley in.
's Morgens bezoeken we Lake Louise en het schitterende Valley of the Ten Peaks / Moraine Lake; bergmeren van ongekende schoonheid.
Na de lunch aan de voet van Castle Mountain bezoeken we 's middags de Johnston Canyon voor een indrukwekkende wandeling.

Dag 13

In de morgen laten wij de Rocky Mountains achter ons en vervolgen onze reis naar de olympische stad Calgary. Na een stadsrondrit is de middag ter vrije besteding en hebt u ruim de gelegenheid om uw laatste inkopen te doen (tip: niet alleen kleding is hier vergeleken met Nederland bijzonder goedkoop maar ook een bezoek aan bij voorbeeld een Apple Store is prijstechnisch interessant).
Overnachting in het centrum van Calgary in de buurt van restaurants en winkels.

Dag 14

Vandaag is de laatste dag van deze reis. Transfer naar de luchthaven en afscheid van de reisleiding.

Deze rondreizen zijn inclusief:

 • Retourticket Air Transat, incl. luchthavenbelasting
 • Nederlands sprekende chauffeur/gids
 • Vervoer per airconditioned minibus.
 • Transfers van/naar luchthaven.
 • Ferry naar/van Vancouver Island.
 • 13 Overnachtingen op basis van 2 persoonskamers incl. bad/douche/toilet in overwegend 4-sterren hotels
 • Welcome Breakfast op 2e dag.
 • Luxe breakfast buffet dag 14.
 • Stadsrondritten in Calgary, Banff, Victoria en Vancouver.
 • Toegang Nationale Parken
 • Rit per Snow Coach over Columbia Icefield.
 • Spektaculaire Bear Safari.
 • Bezoek wijnproeverij.
 • Toegang Historic O'Keefe Ranch.
 • Toegang Nk'Mip Desert Cultural Centre.
 • Toegang Butchart Gardens.
 • Lokale belastingen.

Deze rondreizen zijn exclusief:

 • Overige maaltijden.
 • Verzekeringen.

Extra informatie:

 • (i) excursie bij reissom inbegrepen
 • (o) excursie optioneel; niet bij de reissom inbegrepen
 • De minibus heeft beperkte bagagecapaciteit: per persoon is 1 koffer of tas en 2 stuks handbagage toegestaan
 • Zorg voor passende kleding, in de bergen kan het weer snel omslaan.
 • Denk aan zomerkleding plus een warme fleece of trui en goed schoeisel.
 • Zorg voor goede bescherming tegen de zon.
 • Een goede lichamelijke conditie is wenselijk.
 • Tenzij anders vermeld zijn de avonden ter vrije besteding.

Klik hier om te reserveren.

Prijzen 2018

2018 (per boeking berekenen wij Euro 37,50 reserveringskosten):
dinsdag 12 juni 2018 Euro 3870,- dinsdag 24 juli 2018 Euro 4149,-

*De prijzen zijn per persoon en op basis van een 2-persoonskamer. De toeslag voor een 1-persoonskamer bedraagt Euro 700,-.