Menu
Dutch Wolf Tours-GoCanada

Groepsreis: Atlantic Canada natuur en cultuur Tour

18-daagse Atlantic Canada natuur en cultuur Tour per comfortabele minibus, rondreis met start in Halifax en einde in Toronto:

Een prachtige, eersteklas reis door het oosten van Canada. Een evenwichtig afgestemde combinatie van wat Atlantisch Canada aan natuur tijdens de adembenemende Indian Summer te bieden heeft en de belangrijkste grote steden in dit gedeelte van het immense Canada. U doorkruist met ons vele Oost-Canadese provincies, bezoekt diverse nationale en provinciale parken en krijgt eveneens alle tijd om de grote steden Halifax, Quebec City, Montreal, Ottawa en Toronto te bezoeken en te verkennen. En ... natuurlijk worden de Niagara watervallen niet vergeten!!

De reis in het kort:

 • Retourvlucht Halifax heen en Toronto terug met Air Canada
 • 17 overnachtingen
 • Nederlandse chauffeur/gids
 • Kleine groep (maximaal 10 personen)
 • Vervoer per comfortabele minibus

Tijdens deze reis bezoekt u plaatsen zoals Halifax, Quebec City en Toronto en komt u door verschillende natuurparken. Ook staat een bezoek aan de Niagara Falls op het programma. Onder leiding van uw gids zult u Nova Scotia, New Brunswick, Quebec en Ontario verkennen.

De route in het kort:

 • Halifax (2 nachten)
 • Liverpool (1 nacht)
 • Saint John (1 nacht)
 • Grand Falls (1 nacht)
 • Tadoussac (1 nacht)
 • Quebec City (2 nachten)
 • Montreal (2 nachten)
 • Ottawa (2 nachten)
 • Algonquin Provincial Park (2 nachten)
 • Niagara Falls (1 nacht)
 • Toronto (2 nachten)

De reizen worden gemaakt met een minibus en een groepje van maximaal 10 Nederlandse en/of Vlaamse deelnemers. In tegenstelling tot grote reisgezelschappen hoeft u ´s morgens niet om 06.00 of 07.00 uur uw koffers op de hotelgang te zetten, maar kunt u relaxt opstaan, want het dagelijks vertrek is pas rond 09.00 uur. Wij stoppen langs de weg waar wij maar willen (indien veilig), want er is geen tijdschema, eten bij dat kleine maar gezellige restaurantje ongeacht het tijdstip (ons groepje is immers maar klein dus reserveren is niet nodig) en verkennen met onze bus zijwegen of bospaden waar een grote touringcar niet is toegestaan. Gedurende de reis overnacht u niet in tentjes maar geniet u van soms decadent luxe hotelkamers met mooie privé badkamers, flatscreen televisies en gratis internet/wifi verbindingen.

U heeft eens zin om ´s morgens of ´s avonds op uw geriefelijke hotelkamer te eten? (U beschikt gedurende de reis diverse malen over een keukenunit op uw hotelkamer). Geen probleem, uw gids/ chauffeur stopt onderweg bij lokale winkels zodat u in alle rust fruit, brood, yoghurt etcetera maar ook een flesje wijn kunt aanschaffen. Alle excursies zijn bij de reissom inbegrepen en uw reeds jaren in Canada woonachtige Nederlandse gids/chauffeur rijdt u veilig door de schitterende natuur en kent de bij het grote publiek nog onbekende plekjes.

Het reisschema:

Dag 1

Amsterdam-HalifaxNa aankomst te Halifax International Airport, ontvangst door de reisleiding en aansluitend transfer (i) naar het hotel in het centrum van Halifax. Haven, oude stadscentrum, winkels en restaurants onder handbereik.

Overnachting: Halifax

GoCanada natuur en cultuur tour GoCanada natuur en cultuur tour GoCanada natuur en cultuur tour

Dag 2

Halifax

Welcome Breakfast (i) en gelegenheid om met de andere deelnemers kennis te maken.

 • To do: In de ochtend brengt u een bezoek aan het Maritime Museum (i). Hier wordt zeer visueel de maritieme geschiedenis van Halifax toegelicht. De grote ontploffing heeft diepe wonden achtergelaten en ook het vergaan van de beroemde Titanic heeft een stempel op Halifax gedrukt.
 • To do: Later bezoekt u met ons het Immigratie Museum (i). In de jaren ´50 was Halifax dé aankomsthaven voor de vele duizenden immigranten, waaronder zeer velen uit ons eigen land. Leer hier over hun beweegredenen en waarmee ze allemaal te maken kregen tijdens hun eerste jaren in voor hen dit grote, nieuwe land.

De rest van de dag is ter eigen invulling. Uw gids heeft u al vele handwijzingen gegeven, zoals een bezoek aan de citadel.

Overnachting: Halifax

Dag 3

Halifax-Liverpool

We verlaten de interessante stad Halifax om de mooie kusten, de voor Nova Scotia zo beroemde vuurtorens en de lieflijke vissersplaatsjes van de South Shore te bezoeken en ontdekken.

 • To do: We bezoeken haast vanzelfsprekend het bekende Peggy´s Cove met mooie vuurtoren en prachtig dorpsgezicht. We gaan de World UNESCO Heritage Site Lunenburg aan een onderzoek onderwerpen en laten we hopen dat het schoener zeilschip, dat op het Canadese dubbeltje staat afgebeeld, aangemeerd is. En ... hoe Schots kan het zijn?

Overnachting: Liverpool

Dag 4

Liverpool-Saint John

Dwars over het schiereiland, dat Nova Scotia eigenlijk is, rijden we naar de havenstad Digby.

 • To do: Het National Park Reserve van Kejimkujik (i) staat vandaag voor onderweg op het programma. Hier hebben de oorspronkelijke bewoners, de Mi´kmaq First Nations, hun sporen nagelaten. Mooie wandelingen kunnen er gemaakt worden of huur een kano (o) en ontdek op deze wijze dit prachtige natuurgebied.

De Bay of Fundy kent de hoogste getijde golven ter wereld en soms kunt u vanaf de oevers van de Brier Islands walvissen zien zwemmen!! Dat zou ook nog kunnen, wanneer we laat in de middag de oversteek per veerboot van Nova Scotia naar New Brunswick maken. We vertoeven zo´n twee en een half uur op de Bay of Fundy die beide provincies van elkaar scheidt.

Overnachting: Saint John

Dag 5

Saint John-Grand Falls

New Brunswick herbergt wel een heel oud en wat verborgen verleden. Hier heeft namelijk Afrika ooit nog aan Noord Amerika vast gezeten toen er nog sprake was van het zogenaamde supercontinent Pangea. We spreken over ruwweg zo´n 300 miljoen jaar geleden. We tonen u dan ook een "versleten" gebergte, maar wel heel interessant. Over de miljoenen jaren die sindsdien verstreken zijn, zijn er prachtige landschappen gevormd met mooie rivieren, watervallen en diepe kloven. Een genot voor het oog. We zien veel overdekte bruggen, die kenmerkend zijn voor deze streek.

Overnachting: Grand Falls

GoCanada natuur en cultuur tour GoCanada natuur en cultuur tour GoCanada natuur en cultuur tour

Dag 6

Grand Falls-Tadoussac

We verruilen New Brunswick vandaag alweer voor de provincie Quebec. In deze provincie wordt Canadees-Frans gesproken, net als in delen van New Berunswick. In de meeste gevallen kunt u met Engels echter goed uit de voeten. We steken per veerboot de machtige Saint Lawrence rivier over. Dit is een erg belangrijk gebied voor diverse soorten walvissen, zoals de Beluga of witte walvis. Wellicht hebben we geluk en kunnen we ze vinden! Dit gebied is een beschermd natuurgebied onder de hoede van het Parc National Marine de Saguenay-Saint Laurent.

Overnachting: Tadoussac

Dag 7

Tadoussac-Quebec City

Deze dag staat in het teken van natuur voordat we in de grote stad van Quebec City aankomen. Diverse nationale parken vallen ons ten deel vandaag. We trekken langs het mooie fjord van de Rivière Saguenay en door het gelijknamige Parc National. Nog meer in de binnenlanden doorkruisen we het Parc National de la Jacques Cartier. Geniet van de vele soorten flora en fauna op onze tocht. Gaan we vandaag dan die beer of eland zien?

Overnachting: Quebec City

Dag 8

Quebec City

 • To do: De eerste grote stad in uw 'cultuursectie' van deze reis. En wat een bijzondere al direct. Zo´n Europees aandoende stad. Echt, u waant u soms ver buiten Canada. Vele oude gebouwen, mooie kathedralen, heerlijke terrasjes en eerste klas culinaire verwennerijen vallen u ten deel. Natuurlijk mag het fort niet ontbreken. Duik vandaag in de vroegste culturele geschiedenis van Canada!

Overnachting: Quebec City

Dag 9

Quebec City-Montreal

Het is niet eens zo´n lange verbindingsroute van Quebec City naar het volgende stedelijk hoogtepunt: Montreal. Ook deze stad is weer prachtig gelegen aan de Rivière Saint Laurent. We zullen in staat zijn om reeds rond het middaguur alhier te arriveren. Op deze wijze heeft u ruimschoots de tijd om deze stad te verkennen. Het is een van de Canadese Olympische steden en veel gebouwen en plaatsen uit 1976 herinneren hier nog aan. Uw hotel ligt, zoals u van ons gewend bent, midden in het centrum van de stad. Van hieruit is het dan ook makkelijk om alle bezienswaardigheden vlot te bereiken.

 • To do: Vergeet dan ook zeker niet om de ´ondergrondse stad´ te bezoeken!

Overnachting: Montreal

GoCanada natuur en cultuur tour GoCanada natuur en cultuur tour GoCanada natuur en cultuur tour

Dag 10

Montreal

 • To do: Nog zo´n fijne dag in Montreal. Wat dacht u van een bezoek aan het beroemde Formule 1 circuit Gilles Villeneuve. Het eiland waarop het is uitgelegt, ademt nog steeds de sfeer van de Olympische Spelen, die hier in 1976 gehouden werden. Ook vindt u hier het bijzondere gebouw waarin het Montreal Casino is gehuisvest. Maar er is nog zoveel meer ,,,

Overnachting: Montreal

Dag 11

Montreal-Ottawa

En ook ditmaal is de volgende stad in onze tour niet eens zo ver weg. Slechts een paar uur rijden om van Franstalig Canada weer naar Engelstalig Canada over te mogen schakelen. We brengen u naar de hoofdstad van Canada en daarmee tevens het bestuurlijk centrum van dit grote land: Ottawa.

Overnachting: Ottawa

Dag 12

Ottawa

 • To do: Bezoekt u vandaag vooral de parlementsgebouwen met de werkelijk prachtige bibliotheek, die gespaard is gebleven na de grote brand van 1916. Leer op de rondleiding waarom nu juist Ottawa de hoofdstad werd en hoe het Canadese parlement werkt.
 • To do: Een echte aanrader is ook het bezoek aan het Rideau kanaal met zijn vele sluizen! Daarnaast kunt u ook de Byward market bezoeken.

Overnachting: Ottawa

Dag 13

Ottawa-Algonquin Provincial Park

Hoogste tijd om weer de natuur in te trekken na al dit ´stedelijk geweld´! En wat een geweldig natuurgebied ligt er voor ons in het verschiet. De Indian Summer barst hier in volle glorie los en voorziet de bergen van de allermooiste herfstkleuren. De komende dagen staan in het teken van het Algonquin provincial Park en zijn directe omgeving. Het is een prachtig park ten noorden van Toronto en herbergt veel wild. Beren, elanden, maar ook de bijzondere noordelijke wolf komen hier voor.

 • To do: Wandelen, fietsen, kanoën ... het kan allemaal! Bij onze hotels kunt u meestal kosteloos van kano´s gebruik maken. Ons advies is: DOEN!

Overnachting: Algonquin Provincial Park

Dag 14

Algonquin Provincial Park

Deze dag staat in het teken van ´terug in de tijd´ en wel zo´n slordige 300 miljoen jaar. We bevinden ons een beetje op het scheidingsvlak van het Devoon en het Perm, in het zogenaamde Kooltijdperk of Carboon. Canada lag toen in de buurt van de evenaar en het was er tropisch warm. Wouden van enorme heermoesplanten waren er en moerassen met plantaardige woudreuzen. Deze wouden herbergen vele soorten bijzondere dieren. De aardlagen die hieruit ontstaan zijn, komen hier bij de Joggins Fossil Cliffs aan de oppervlakte.

 • To do: Algonquin Provincial Park (i) wordt vandaag in alle rust door ons bezocht. We maken mooie wandelingen en ´s avonds kunt u er nog op uit per kano als u wilt. Natuurlijk hopen we op het zien van veel wild tijdens onze natuurexpedities in de prachtige herfstbossen!

Overnachting: Algonquin Provincial Park

GoCanada natuur en cultuur tour GoCanada natuur en cultuur tour GoCanada natuur en cultuur tour

Dag 15

Algonquin Provincial Park-Niagara Falls

We hebben nog een heerlijke ochtend te spenderen aan het meer in de overweldigende natuur van dit gebied. Later deze dag trekken we toch weer meer het stedelijke in wanneer we naar het zuiden rijden en onze bestemming Niagara Falls bereiken. Vanzelfsprekend is dit een ´must see´ als u in dit gedeelte van Canada bent!

 • To do: U krijgt van ons ruim de tijd om de adembenemende watervallen te zien, zowel ´by night´ als overdag.

Overnachting: Niagara Falls

Dag 16

Niagara Falls-Toronto

Tussen de immense wateroppervlaktes van Lake Erie en Lake Ontario door en langs de oevers van datzelfde Lake Ontario, rijden we op ons gemak naar Toronto. Uw hotel bevindt zich in het levendige stadscentrum, direct bij de haven, de oude stad en op slechts minuten lopen van de beroemde CN Tower.

Overnachting: Toronto

Dag 17

Toronto

 • To do: Geniet vandaag volop van de fantastische stad Toronto. Alles is er en ook nog onder handbereik: de oude haven, de oude stad, China Town, CN Tower en veel cafés, restaurants en uitgaansgelegenheden. U komt ogen en oren tekort!

Overnachting: Niagara Falls

Dag 18

Toronto-Amsterdam

Vandaag is de laatste dag van deze reis. Transfer naar de luchthaven en afscheid van de reisleiding.

Deze rondreizen zijn inclusief:

 • Retourvlucht Air Canada heen Halifax, terug van Toronto
 • Nederlands sprekende chauffeur/gids
 • Vervoer per airconditioned minibus
 • Transfers van/naar luchthaven
 • Ferry van Nova Scotia naar New Brunswick
 • Ferry St. Lawrence River
 • 17 Overnachtingen op basis van 2-persoons kamers incl. bad/douche/toilet in overwegend 4-sterren hotels
 • Welcome Breakfast op 2e dag
 • Stadsrondritten in Halifax, Quebec City, Montreal, Ottawa en Toronto
 • Toegang National Parks
 • Maritime Museum Halifax
 • Pier 21 Immigratie Museum Halifax
 • Whale Watch Tour
 • "Maid of the Mist" boottour Niagara Falls
 • Lokale belastingen

Extra informatie:

 • (i): excursie bij reissom inbegrepen
 • (o): excursie optioneel; niet bij de reissom inbegrepen
 • De minibus heeft beperkte bagagecapaciteit; per persoon is 1 koffer of tas en 2 stuks handbagage toegestaan
 • Zorg voor passende kleding, in de bergen kan het weer snel omslaan
 • Denk aan zomerkleding plus een warme fleece of trui en goed schoeisel
 • Zorg voor goede bescherming tegen de zon
 • Een goede lichamelijke conditie is wenselijk
 • Tenzij anders vermeld zijn de avonden ter vrije besteding

Klik hier om te reserveren.

Prijzen 2018

2018 (per boeking berekenen wij Euro 37,50 reserveringskosten):
Vrijdag 5 oktober 2018 Euro 4541,-

*De prijzen zijn per persoon en op basis van een 2-persoonskamer. De toeslag voor een 1-persoonskamer bedraagt Euro 700,-.