Zoek een reis door Canada

Vivian de Graaff-Terlingen

product manager

Canada is mijn favoriete vakantieland en het voelt elke keer alsof ik thuis kom als ik aankom op de luchthaven van Vancouver.

"Of ik nu met een auto of camper reis, altijd ligt mijn fotocamera voor het grijpen."

De ruimte, de indrukwekkende natuur en de vriendelijke mensen maken dat ik graag in Canada kom. Enkele hoogtepunten zijn de Icefields Parkway in de Rocky Mountains, wandelingen door het gematigd regenwoud in Pacific Rim National Park, de ruige natuur en de vele wilde dieren in de Yukon, de Cabot Trail op Cape Breton Island en de Tableland wandeling in Gros Morne National Park in Newfoundland. Maar ook de boven- en benedenstad in het centrum van Quebec City, de Niagara Falls, de vele vuurtorens, de verschillende wijngebieden en de ijsbergen in Iceberg Alley zijn mooie herinneringen. Inmiddels ben ik al zeker twintig keer in Canada geweest en elke keer valt me weer iets nieuws op.
Vorig jaar ben ik met The Canadian van Vancouver naar Toronto geweest en heb genoten tijdens deze treinreis: heerlijk eten, leuk contact met de medereizigers, prachtig uitzicht onderweg en een hele ontspannen manier van reizen.
Of ik nu met een auto of camper reis, altijd ligt mijn fotocamera voor het grijpen.

Mijn bezochte provincies, territories en omliggende Amerikaanse staten: British Columbia, Alberta, Yukon, Saskatchewan, Manitoba, Ontario, Quebec, New Brunswick, Prince Edward Island, Nova Scotia, Newfoundland & Labrador, Alaska, Washington State, Idaho, Montana, Wyoming, Pennsylvania, New York.

Vivians tips

tip 1: Bezoek een visitor information centre. De mensen die daar werken zijn enthousiast en weten veel over hun omgeving.
tip 2: Vraag aan een Canadees waar hij zelf uit eten gaat: zo kom je in de minder bekende restaurants.
tip 3: Denk ook eens aan een treinreis. Een ontspannen manier van reizen waarbij u kunt genieten van het mooie uitzicht onderweg.

Kippenvel momentjes

De eerste keer dat ik een beer zag. Hij stak de weg over net nadat we daar een wandeling hadden gemaakt en het al wat begon te schemeren.
De keer dat ik een mannetjes moose in een kleine vijver zag staan in de Yukon. Je zag het water over de bladen van zijn gewei lopen elke keer als hij met zijn kop het water in was geweest om eten te zoeken.
Een dun laagje sneeuw op de toppen van de Rocky Mountains en een strak blauwe lucht als achtergrond

Vivians album

Onze Nieuwsbrief

De nieuwsbrief die u wel wilt ontvangen! Op de hoogte blijven van nieuwtjes, aanbiedingen, wegbrengspecials en ander GoCanada nieuws? Schrijf uzelf dan in voor de GoCanada nieuwsbrief.

Waar kennen we GoCanada toch van?