Hello, nice to meet you!

Op zoek naar een helpende hand bij het samenstellen van die bijzondere reis door Canada? Zoek niet verder.
Hallo, hier zijn we; het GoCanada team. Een enthousiast team dat gedreven wordt door passie, kennis en meer dan 20 jaar Canada ervaring.
Samen stellen wij jouw droomreis samen! Een reis op maat die helemaal voldoet aan jouw wensen.

Combineer in Canada!
Wil ik een cruise of een camper? Ga ik met de trein of met een stoere 4x4? Bij GoCanada weten we daar wel raad mee!
We combineren het gewoon. Bij ons kun je voor alles terecht en we helpen je graag met het samenstellen van mooie (combinatie) reizen.
En voor de vroege vogels die in 2025 al weg willen? Vraag nu al een prijsopgave aan en profiteer als eerste van de beschikbare tarieven.
Lees meer over vroegboek 2025.

Cruise top 5 Holland America Line
Dat cruisen rond Canada leuk is wisten we wel… maar welke cruise kies je en welke combinaties kun je maken? Ter inspiratie hebben we een mooie
top 5 samengesteld van veel geboekt cruise combinaties die nog beschikbaar zijn voor deze zomer of dit najaar. Lees meer over onze mooie Cruise Top 5.

Onze reizen naar Canada
Met het aanbod op onze website hopen wij je te inspireren. Wij stellen alle reizen samen op basis van jouw wensen.
Laat ons weten wat je wensen zijn en wij gaan graag de uitdaging aan om je verwachtingen te overtreffen.

Camperreizen | Autorondreizen | Groepsreizen | Cruisereizen
Treinreizen | Wintersport | Bijzondere accommodaties

Zoek een reis door Canada

Vivian de Graaff-Terlingen

Canada fan

Canada is mijn favoriete vakantieland en het voelt elke keer alsof ik thuis kom bij aankomst op de luchthaven van Vancouver.

"Of ik nu met een auto of camper reis, altijd ligt mijn fotocamera voor het grijpen."

De ruimte, de indrukwekkende natuur en de vriendelijke mensen maken dat ik graag in Canada kom. Enkele hoogtepunten zijn de Icefields Parkway in de Rocky Mountains, wandelingen door het gematigd regenwoud in Pacific Rim National Park, de ruige natuur en de vele wilde dieren in de Yukon, de Cabot Trail op Cape Breton Island en de Tableland wandeling in Gros Morne National Park in Newfoundland. Maar ook de boven- en benedenstad in het centrum van Quebec City, de Niagara Falls, de vele vuurtorens, de verschillende wijngebieden en de ijsbergen in Iceberg Alley zijn mooie herinneringen. Inmiddels ben ik al zeker twintig keer in Canada geweest en elke keer valt me weer iets nieuws op.

In 2019 ben ik met The Canadian van Vancouver naar Toronto geweest en heb genoten tijdens deze treinreis: heerlijk eten, leuk contact met de medereizigers, prachtig uitzicht onderweg en een hele ontspannen manier van reizen.

In juni 2022 ben ik met een camper door Alberta en Saskatchewan op pad geweest. Verrassend was dat de prairie best heuvelachtig is en in Cypress Hills Inter Provincial Park zelfs het hoogste gebergte tussen de Rocky Mountains en Toronto te vinden is. Ook Grasslands National Park is een aanrader met hoodoos, veel wilde dieren en prachtig uitzicht op de zonsondergang. Verder kan ik de Tunnels of Moose Jaw aanbevelen en ook Wanuskewin Heritage Centre bij Saskatoon en Prince Albert National Park.
Of ik nu met een auto of camper reis, altijd ligt mijn fotocamera voor het grijpen.

Per camper heb ik een mooie reis gemaakt in het najaar van 2023 door de maritieme provincies en het oosten van Canada. Daarbij hebben we ook wat Harvest Hosts en Boondockers Welcome plaatsen uitgeprobeerd en vonden het persoonlijke contact met de Canadezen daarbij heel leuk. Een aanrader zijn de Hopewell Rocks en mijn advies is om daar in elk geval een nacht te verblijven, zodat je zowel eb als vloed mee kunt maken. Het enorme getijdenverschil is nauwelijks te beschrijven. Ook de kustroute van het Gaspé schiereiland was indrukwekkend mooi met bergen aan de ene zijde en zee aan de andere. Dit alles gecombineerd met prachtige herfstkleuren maakte het een fantastische reis.

Mijn bezochte provincies, territories en omliggende Amerikaanse staten: British Columbia, Alberta, Yukon, Saskatchewan, Manitoba, Ontario, Quebec, New Brunswick, Prince Edward Island, Nova Scotia, Newfoundland & Labrador, Alaska, Washington State, Idaho, Montana, Wyoming, Pennsylvania, New York.

Vivians tips

Bezoek een visitor information centre. De mensen die daar werken zijn enthousiast en weten veel over hun omgeving.
Vraag aan een Canadees waar hij zelf uit eten gaat: zo kom je in de minder bekende restaurants.
Denk ook eens aan een treinreis. Een ontspannen manier van reizen waarbij u kunt genieten van het mooie uitzicht onderweg.

Kippenvel momentjes

De eerste keer dat ik een beer zag. Hij stak de weg over net nadat we daar een wandeling hadden gemaakt en het al wat begon te schemeren.
De keer dat ik een mannetjes moose in een kleine vijver zag staan in de Yukon. Je zag het water over de bladen van zijn gewei lopen elke keer als hij met zijn kop het water in was geweest om eten te zoeken.
Een dun laagje sneeuw op de toppen van de Rocky Mountains en een strak blauwe lucht als achtergrond

Vivians album

Onze Nieuwsbrief

De nieuwsbrief die u wel wilt ontvangen! Op de hoogte blijven van nieuwtjes, aanbiedingen, wegbrengspecials en ander GoCanada nieuws? Schrijf uzelf dan in voor de GoCanada nieuwsbrief.

Waar kennen we GoCanada toch van?