Hello, nice to meet you!

Op zoek naar een helpende hand bij het samenstellen van die bijzondere reis door Canada? Zoek niet verder.
Hallo, hier zijn we; het GoCanada team. Een enthousiast team dat gedreven wordt door passie, kennis en meer dan 20 jaar Canada ervaring.
Samen stellen wij jouw droomreis samen! Een reis op maat die helemaal voldoet aan jouw wensen.

Combineer in Canada!
Wil ik een cruise of een camper? Ga ik met de trein of met een stoere 4x4? Bij GoCanada weten we daar wel raad mee!
We combineren het gewoon. Bij ons kun je voor alles terecht en we helpen je graag met het samenstellen van mooie (combinatie) reizen.
En voor de vroege vogels die in 2025 al weg willen? Vraag nu al een prijsopgave aan en profiteer als eerste van de beschikbare tarieven.
Lees meer over vroegboek 2025.

Cruise top 4 Holland America Line
Dat cruisen rond Canada leuk is wisten we wel… maar welke cruise kies je en welke combinaties kun je maken? Ter inspiratie hebben we een mooie
top vier samengesteld van veel geboekt cruise combinaties die nog beschikbaar zijn voor deze zomer of dit najaar. Lees meer over onze mooie Cruise Top 4.

Onze reizen naar Canada
Met het aanbod op onze website hopen wij je te inspireren. Wij stellen alle reizen samen op basis van jouw wensen.
Laat ons weten wat je wensen zijn en wij gaan graag de uitdaging aan om je verwachtingen te overtreffen.

Zoek een reis door Canada

Jessica Krijgsman

Water Woman

Hoezo Water Woman? Nou met dat water kun je alle kanten op. Lees maar met mij mee:

Neem de kinderen vooral mee! Daar ‘groeien’ ze van!

Boven het water: Bij mijn allereerste bezoek aan Canada vond ik de Capilano Suspension Bridge zo gezellig wiebelen. Onze dochters, destijds 7 jaren jong, wiebelden vrolijk mee.
Bevroren water: Zandstra-Noren glijden op het Rideau Canal in Ottawa toch net effe anders dan ‘op Ankeveen’.
Zwemwater: Het lauwwarme water van de Milk River bij Writing-on-Stone Provincial Park is heerlijk van temperatuur en leent zich dus voor een relaxuurtje in een innertube om de rivier af te dobberen.

Wildlife water:
Kanovaren en zwemmen met bevers in de Deer River bij Drumheller is ook prettig. Ze klappen heel stoer met hun staart op het water. Die staart kun je ook eten trouwens, de befaamde Beavertail, op de Byward Market in de nationale hoofdstad. Don’t worry: deze lekkernij wordt gemaakt van deeg en smaakt naar onze oliebol.

Hunkerend water:
Jeep Cherokee, Truck campers, NOG grotere campers, pancakes met blueberries dan wel Maple Syrup, krabben en kreeften…..
Het water loopt je in de mond!

Mijn bezochte provincies, territories en omliggende Amerikaanse staten: British Columbia, Alberta, Yukon, Ontario, Quebec, New Brunswick, Nova Scotia, Alaska, Washington State en Oregon.

West-Canada:
In 2008 reden we met het gezin de C-Large van Vancouver via Whistler, Williams Lake (stampede) naar Clearwater (muggen!) naar Jasper (Miette Hotsprings en Angel Glacier) over de majestueze Icefields Parkway. Via Yoho en Revelstoke met de ferry naar Nelson en Kaslo. En via Osoyoos (lekker warm in de zomer) terug naar Vancouver.
Daarna nog door naar Washington State (Mnt St Helen’s) en Oregon voor bezoek aan vrienden. Ook al 2x geweest.
In 2018 reden we in de zomer van Calgary via Waterton NP en Montana naar druk bezocht Yellowstone NP. In Cody een aantal dagen blijven slapen bij vrienden. Via Great Falls, Montana weer terug naar Canada. Dinosaur PP, Writing-on-Stone PP en Drumheller bezocht.

In 2019 brachten Reinier en ik een TC weg begin mei van Calgary naar Vancouver. Eerst glibberen over de Forest Trunk Road naar Nordegg aan de David Thompson Highway. Via besneeuwd Lake Louise en Banff naar White Swan PP (natural Hotsprings). Vandaar terug in de tijd in Fort Steele, Kaslo en Nelson. Heerlijk onszelf schoongeschrobd en gebakken mossels gegeten bij de Ainsworth Hotsprings.

Oost-Canada:
In 2009 in de meivakantie met de dochters met TC-S van Toronto naar de onvermijdelijke Niagara Falls en het megaschattige victoriaanse Niagara-on-the-Lake. Via Kingston naar Algonquin. Museum in Sudbury bezocht, via Manitoulin Island en Bruce Peninsula terug naar Toronto.

In de winter met het gezin 2 nachtjes Toronto, wederom Niagara bezocht (want een helicoptervlucht gewonnen) met de auto naar Ottawa gereden via de Blue Mountains voor een aantal nachten.
Ottawa is divers! Byward Market, prachtige musea en de spannende en leerzame Diefenbunker.

Studiereis Toronto met GoCanada wederom de lucht in gegaan bij Niagara Falls. En de Falls versierd met de Nederlandse vlag. En veel gelachen. Ondanks dat ik mijn collega’s net 10 dagen kende…. ???

Jessica's tips

Geld op de bank levert vandaag de dag geen cent meer op. Herinneringen zijn blijvend en goud waard!
Voorkom teleurstelling en boek die leuke excursie nu ‘ie nog beschikbaar is
Schaatsen is ook wintersport
Neem een muts mee, ook in de zomer! Er komt een hoop kou van de gletsjers af.
Williams Lake Stampede
Angels Glacier Trail bij Mount Edith Cavell bij Jasper. Koud!
Miette Hotsprings even voorbij Jasper. Heerlijk warm!

Kippenvel momentjes

Het water in Waterton Lake is KOUD! Maar ik heb er toch maar mooi in gelegen. Dus nog na-bibberend trakteerde ik mijn gezin op een Royal High-tea in het monumentale Prince of Wales hotel.
Vlak voordat we incheckten op de (winter)vlucht naar Toronto: ‘Yes, Yes, Yes! We gaan weer op avontuur met ons gezin’
De uitgestrekte rollende heuvels tussen Pincher Creek en Waterton.
De markt en paardenveiling in St. Jacobs in Ontario. Veel mensen leven daar in ‘hun hoofd’ nog in het jaar 1800. Wij waren een bezienswaardigheid voor hen. Maar omgekeerd natuurlijk net zo.

Jessica's album

Onze Nieuwsbrief

De nieuwsbrief die u wel wilt ontvangen! Op de hoogte blijven van nieuwtjes, aanbiedingen, wegbrengspecials en ander GoCanada nieuws? Schrijf uzelf dan in voor de GoCanada nieuwsbrief.

Waar kennen we GoCanada toch van?