Hello, nice to meet you!

Op zoek naar een helpende hand bij het samenstellen van die bijzondere reis door Canada? Zoek niet verder.
Hallo, hier zijn we; het GoCanada team. Een enthousiast team dat gedreven wordt door passie, kennisen meer dan 20 jaar Canada ervaring. Samen stellen wij jouw droomreis samen!
Een reis op maat die helemaal voldoet aan jouw wensen. Neem vrijblijvend contact op en slaap zelf binnenkort in die stoere camper op dat orka eiland of in die kleinschalige accommodatie in dat mooie fjord. ... Lees meer

🍁Persoonlijk advies en no-nonsense 🍁Onvergetelijke reizen op maat 🍁Jarenlange Canada ervaring 🍁Handige GoCanada app en campinggidsen

Zoek een reis door Canada

Over deze reis

Orka camperspecial 3 weken Vancouver 2024

Een orka of bultrug walvis aanschouwen in zijn natuurlijk habitat? Dat kan met deze drie weekse camperspecial inclusief prachtige orka-excursie en non-stop KLM vlucht.


Familie, romantiek, levensduur, harmonie, reizen, gemeenschapszin en veiligheid. ‘Hij die de reiziger beschermt ver van huis en hem terugbrengt wanneer het tijd is’.
Hoe mooi is dat? Dit zijn de kenmerken die de orka symboliseert in de spirituele wereld van de oorspronkelijke First Nations (oorspronkelijke bewoners) op Vancouver Island. Daarom lijkt het ons mooi om 2024 symbolisch uit te roepen tot het ‘jaar van de orka’ bij GoCanada. Want zo’n beschermer willen we toch allemaal wel tijdens onze verre reizen?
Onze inmiddels bekende vroegboek camperspecial zal volgend jaar dan ook in het teken staan van de heilige orka door een toegevoegde orka-excursie vanuit het authentieke dorp Telegraph Cove. Dit is een van de laatste ‘boardwalk’ dorpen van Canada en vanuit hier gaat een van de beste orka-excursies die er te vinden is. De Johnstone Straight en het Broughton Archipelago Marine Provincial Park herbergen elk jaar ongeveer 250 Northern Resident Killer Whales (orka’s) en zijn vanuit Telegraph Cove direct te benaderen zonder lange afstanden te hoeven varen. De tocht vindt dan ook plaats met een comfortabele cruiser met toilet en koffie aan boord en u hoeft daarom niet een heel warmtepak aan zoals bij veel zodiacs wel het geval is. Kortom: comfortabel en met een grote kans op het zien van walvissen en orka’s. De tochten worden uitgevoerd door Prince of Whales en het welzijn van de orka staat bij dit bedrijf hoog in het vaandel.

Mag het iets avontuurlijker? Vanuit Telegraph Cove worden er ook kajaktochten aangeboden in dit gebied (vraag ons naar de mogelijkheden). Dit is een van de weinige plekken in de wereld waar dit kan en het is een fantastische ervaring. Zo hebben we Evi, presentatrice van ‘3 op Reis’, hier al een keer kennis mee laten maken. Een memorabele uitzending al zeggen we zelf.
Naast een bezoek aan dit bijzondere orka-gebied is er natuurlijk nog tijd genoeg om Vancouver Island en de Sunshine Coast te bezoeken en/of het binnenland van BC en de Rockies te doorkruizen.

Conclusie: een goed geprijsde vroegboek aanbieding met een spiritueel tintje!
De vertrekdata in 2024 zijn op basis van het zogenaamde 'run of fleet' principe waarbij de camperverhuurder bepaalt welk model camper u krijgt.

ROF C-Class
Bijzonderheden: automaat, 2WD, vrije doorloop, luifel, hoogslaper, achteruitrijcamera en vast bed achterin
Uitrusting: douche, toilet, magnetron, air conditioning, koelkast, vriezer, oven, radio/CD-speler, zonnepanelen en generator
Lengte: 609 - 823 cm
Minimum bedafmetingen:
Hoogslaper 243 cm x 132 cm, bed achterin 188 cm x 137 cm en dinette 178 cm x 101 cm

Inbegrepen bij deze reis

Orka camperspecial 3 weken Vancouver 2024

Reissom is inclusief:
Vlucht Vancouver KLM incl. luchthavenbelasting en ruimbagage
1 overnachting luchthavenhotel Vancouver
20 dagen/19 nachten camperhuur ROF C-Class Fraserway
3000 km vrij
klaarmaakkosten
2x kampeeruitrusting
klaarzetkosten
CDR verzekering (reduceert het eigen risico tot CAD 750,- per schadegeval)
transfers luchthaven > luchthavenhotel > camperverhuurder > luchthaven
halve dag orka/walvisexcursie vanuit Telegraph Cove (overdekte boot)
Rustic Campgrounds Guide West-Canada

ROF C-Class
Bijzonderheden: automaat, 2WD, vrije doorloop, luifel, hoogslaper, achteruitrijcamera en vast bed achterin
Uitrusting: douche, toilet, magnetron, air conditioning, koelkast, vriezer, oven, radio/CD-speler, zonnepanelen en generator
Lengte: 609 - 823 cm
Minimum bedafmetingen:
Hoogslaper 243 cm x 132 cm, bed achterin 188 cm x 137 cm en dinette 178 cm x 101 cm

Schema & Route Orka camperspecial Vancouver 2024

Orka camperspecial 3 weken Vancouver 2024

Vancouver Island heeft in het voorjaar en najaar een redelijk mild klimaat en is daarmee zeer geschikt als bestemming voor uw reis.
U bent bij deze reis vrij om uw eigen route te bepalen maar één ding staat vast. En dat is dat u op de vooraf besproken datum in Telegraph Cove bent voor de orka-tocht (deze excursie vindt plaats van 18 mei tot en met 29 september).
Ons advies is dan ook om voor deze reis iets meer tijd uit te trekken voor Vancouver Island en de Sunshine Coast.
Een alternatief is om voor of na Vancouver Island een leuke alternatieve route door het binnenland te maken. Denk bijvoorbeeld eens aan De Kootenays. Een rustig en authentiek berggebied met historische dorpjes en fruitstandjes langs de weg.
U kunt het vasteland ook helemaal overslaan en op Vancouver Island ook nog een rondje maken van Victoria naar Sooke, Port Renfrew en Duncan en al dan niet nog een bezoek brengen aan Tofino/Ucluelet met mooie wandelingen door het Pacific Rim National Park. U ziet: opties te over!

Voorbeeld route:
Vancouver
ferry naar de Lower Sunshine Coast
Sechelt
ferry naar de Upper Sunshine Coast
Lund / Desolation Sound
ferry naar Vancouver Island, Powell River / Little River (Comox)
Campbell River
Telegraph Cove
Parksville/Nanaimo
Ferry naar Horsehoe Bay
Whistler
Lillooet
Kamloops
Nakusp
Nelson
Osoyoos
Vancouver

Foto's & Video

Praat met onze Canada Experts

Hulp nodig met het samenstellen van uw perfecte Canada rondreis die zit als een maatpak? Neem vrijblijvend contact met ons op, we helpen u graag verder.

Maak kennis met onze medewerkers

Onze Nieuwsbrief

De nieuwsbrief die u wel wilt ontvangen! Op de hoogte blijven van nieuwtjes, aanbiedingen, wegbrengspecials en ander GoCanada nieuws? Schrijf uzelf dan in voor de GoCanada nieuwsbrief.