Zoek een reis door Canada

Over deze reis

Camperreis Classic Explorer West-Canada incl. campings

Geniet op uw gemak van al het moois dat het westen van Canada u te bieden heeft en maak u daarbij geen zorgen over de overnachtingen op de campings, want deze hebben wij al voor u gereserveerd. Met name in het hoogseizoen kan het druk zijn en dan kunnen veel van die mooie rustige campings al vol geboekt zijn.

Deze reis in het kort:
* Retourvlucht Vancouver
* 1 overnachting luchthavenhotel
* 19 overnachtingen op campings
* 20 dagen camperhuur
* Overtochten per BC Ferries
* Gepersonaliseerde routebeschrijving in het Nederlands met leuke tips voor onderweg

Deze drie weekse camperreis begint in Vancouver en brengt u via de wijngebieden, door de Rocky Mountains en langs Wells Gray Park richting Vancouver Island. Na de indrukwekkende regenwouden bezocht te hebben, reist u weer richting Vancouver. En dat alles met het gemak van vooraf geboekte en betaalde plaatsen op de mooiste plekjes van de camping!

De route in het kort:
Vancouver (1 nacht)
Manning Park (2 nachten)
Rock Creek (1 nacht)
Nelson/Kokanee Provincial Park (2 nachten)
Fort Steele (1 nacht)
Banff National Park (2 nachten)
Jasper National Park (2 nachten)
Clearwater (2 nachten)
Whistler (1 nacht)
Campbell River (2 nachten)
Tofino/Ucluelet (3 nachten)
Vancouver (1 nacht)

Kijk bij de tab 'schema & route' voor deze reis van dag tot dag.

Inbegrepen bij deze reis

Camperreis Classic Explorer West-Canada incl. campings

Retourvlucht Vancouver Air Transat incl. alle toeslagen
1 overnachting luchthavenhotel Vancouver
20 dagen camperhuur
19 overnachtingen op campings
Overtochten per BC Ferries
Gepersonaliseerde routebeschrijving in het Nederlands met leuke tips (zogenaamd road book)

Schema & Route Camperreis Classic Explorer West-Canada incl. campings

Dag 1

Amsterdam - Vancouver

Vlucht van Amsterdam naar Vancouver. Na aankomst transfer per shuttlebus naar uw luchthavenhotel.
Overnachting: luchthavenhotel Vancouver
Dag 2

Vancouver – Manning Provincial Park (114 km)

Na het ophalen van de camper rijdt u door de Fraser Valley richting Hope. Vervolgens rijdt u door de Cascade Mountains verder naar Manning Provincial Park.
Overnachting: Manning Provincial Park campground
Dag 3

Manning Provincial Park

* To do: Dit is een park dat geschikt is voor alle seizoenen en beschikt over een uitgebreide flora en fauna. Er zijn wandelpaden voor wandelingen van 15 minuten tot 6 dagen. Verder kunt u hier paardrijden, vissen, fietsen en zwemmen. Ook is er volop gelegenheid om wilde dieren te zien, zoals coyotes, herten, beren, bevers en eekhoorns.
Overnachting: Manning Provincial Park campground
Dag 4

Manning Provincial Park – Rock Creek (236 km)

Het landschap verandert vandaag voortdurend. De Cascade Mountains lopen over in prachtige valleien met fruitbomen en kleine plaatsjes waar het lijkt of de tijd heeft stil gestaan. Rock Creek ligt aan de Kettle River tussen het Okanagan plateau en de Monashee Mountains. Op de oostelijke rivieroever treft u nog overblijfselen aan van de goud- en zilvermijnen die hier eens floreerden.
Overnachting: Provincial Park campground
Dag 5

Rock Creek – Nelson (232 km

Volg de Crowsnest Highway richting het historische dorp Nelson in de Selkirk Mountains in de West-Kootenays. Dit dorp is het culturele centrum van de omgeving met leuke galerieën en historische gebouwen.
* To do: Vergeet daarbij niet om over de historische Baker Street in het centrum van Nelson te lopen.
Overnachting: Provincial Park campground of particuliere camping
Dag 6

Nelson/Kokanee Provincial Park

* To do: Deze dag is ter vrije besteding in Kokanee Provincial Park. In deze beboste omgeving kunt u onder andere herten, zwarte en grizzly beren, elanden en nog veel meer andere dieren tegen komen. Tijdens een wandeling door dit gebied zult u ongetwijfeld een van deze dieren en verschillende vogels zien.
Overnachting: Provincial Park campground of particuliere camping
Dag 7

Nelson – Fort Steele (225 km)

Steek bij Balfour per gratis veerboot Lake Kootenay over en vervolg uw weg zuidwaarts over de 3A. Deze schitterende weg slingert langs de oevers van het meer, waarbij u kunt genieten van fantastische vergezichten en de mooie begroeide bergruggen. Rijd bij Creston verder over de Crowsnest Highway richting Cranbrook.
* To do: U eindigt de dag in Fort Steele, waar u het Fort Steele Museum kunt bezoeken en daarbij terug gaat in de tijd en kunt zien hoe het er in vroeger tijden aan toe ging.
Overnachting: particuliere camping
Dag 8

Fort Steele – Banff National Park (262 km)

U rijdt vandaag richting Radium Hot Springs waar u afslaat de Rocky Mountains in. De weg vanaf Radium Hot Springs slingert tussen de bergen door en u hebt grote kans om wilde dieren te zien.
Overnachting: National Park Campground
Dag 9

Banff National Park

Banff National Park is het oudste nationale park van Canada, opgericht in 1885 nadat de nu beroemde warmwaterbronnen bij Banff werden ontdekt. Dit park beschikt over imponerende bergruggen, afgelegen valleien, bossen, bergweiden en meren die gevoed worden door smeltwater van gletsjers. Bovendien is dit gebied rijk aan veel verschillende diersoorten.
* To do: Rijd eens over de Bow Valley Parkway (Highway 1A) en bezoek Johnston Canyon of neem de gondel naar de top van Sulphur Mountain of probeer de warmwaterbaden. Het dorp Banff biedt een keur aan leuke winkels, cafeetjes en restaurants.
Overnachting: National Park Campground
Dag 10

Banff National Park – Jasper National Park (289 km)

Vandaag vervolgt u uw route over de beroemde Icefields Parkway. Waarschijnlijk de mooiste weg van Canada.
* To do: Stop bij Bow Pass, Peyto Lake en uiteraard bij de indrukwekkende Athabasca Glacier. Hier kunt u met de snowcoach de ijsvlaktes op van de Columbia Icefields.
U rijdt verder langs de donderende Sunwapta watervallen richting Jasper.
Overnachting: National Park Campground
Dag 11

Jasper National Park

* To do: Jasper National Park werd in 1907 opgericht en is het grootste en meest noordelijk gelegen nationale park in de Rocky Mountains. Geniet van de prachtige omgeving en maak een cruise op Maligne Lake; het grootste meer in de Canadese Rocky Mountains dat gevoed wordt door smeltwater van gletsjers. Dit park beschikt over veel wildernis en diverse goede wandelpaden, waardoor u volop gelegenheid hebt om wilde dieren te zien. Als u van mooie natuur houdt, is Highway 93A zeker de moeite waard. Deze weg is onderdeel van de oude weg tussen Jasper en Banff en slingert door de bergen. In Jasper kunt u paardrijden, raften, kano’s huren of de kabelbaan nemen naar de top van Whistler Mountain.
Overnachting: National Park Campground Jasper
Dag 12

Jasper National Park – Clearwater (318 km

De Yellowhead Highway brengt u via Mount Robson Provincial Park door de Cariboo Mountains naar Clearwater en Wells Gray Park.
* To do: Onderweg kunt u in Blue River een berenexcursie maken.
Overnachting: particuliere camping
Dag 13

Clearwater / Wells Gray Provincial Park

* To do: Bezoek het mooie Wells Gray Provincial Park en maak lange wandelingen langs de vele paden in dit toegankelijke park. Enkele hoogtepunten zijn Ray’s Farm en de beroemde Helmcken Falls, die drie keer zo hoog zijn als de Niagara Falls.
Overnachting: particuliere camping
Dag 14

Clearwater – Whistler (423 km)

Vanaf Clearwater zakt u af door het droge gebied van Kamloops om via de Coastal Mountains te eindigen in Whistler.
* To do: Bezoek de 60 meter hoge watervallen na een mooie wandeling van 1,5 km in Nairn Falls Provincial Park. Dit park ligt vlakbij het bergdorp Whistler, dat samen met Vancouver gastheer was van de Olympische spelen van 2010.
Overnachting: particuliere camping
Dag 15

Whistler – Campbel River (319 km + ferry)

U rijdt via de Sea to Sky Highway naar de kust waar u in Horseshoe Bay de ferry neemt naar Vancouver Island. Onderweg kunt u genieten van het steeds wisselende uitzicht als u een eilandje passeert en misschien ziet u zelfs wel een walvis. Op Vancouver Island rijdt u in noordelijke richting, waarbij we u aanraden om het laatste gedeelte via Highway 19A te rijden. Deze weg voert meer langs de kust dan Highway 19 en is een rustiger weg.
Overnachting: particuliere camping
Dag 16

Campbell River

* To do: U kunt vandaag een orka- of walvisexcursie maken vanuit Campbell River, maar u kunt er ook voor kiezen om Strathcona Provincial Park te bezoeken. In dit park kunt u goed wandelen, kanoën en ook zijn er verschillende watervallen.
Overnachting: particuliere camping
Dag 17

Campbel River – Tofino/Ucluelet (270 km)

U rijdt gedeeltelijk terug richting Parksville en daar vervolgt u uw weg in westelijke richting naar het kustdorp Tofino.
* To do: Onderweg kunt u een wandeling maken langs de indrukwekkende bomen van Cathedral Grove.
Overnachting: particuliere camping
Dag 18 & 19

Tofino

* To do: Genesteld tussen de prachtige regenwouden van de westkust van Vancouver Island is dit een van de mooiste plekjes van Canada. Dit ‘walvis mekka’ biedt de ideale mogelijkheid om een walvisexcursie te maken of een wildlife-tocht op zoek naar de zwarte beer. Maak een wandeling door de regenwouden om te eindigen op het strand van Long Beach. In Ucluelet kunt u het oude centrum bezoeken of een wandeling maken over een deel van de Wild Pacific Trail (de Lighthouse Loop is een mooi rondje).
Overnachting: particuliere camping
Dag 20

Tofino – Vancouver (216 km + ferry)

Vandaag rijdt u dwars over Vancouver Island naar Nanaimo voor de overtocht per veerboot naar Horseshoe Bay.
* To do: Bezoek onderweg het plaatsje Coombs waar de geiten op het dak van de plaatselijke markt lopen.
Via Highway 99 en de Trans Canada Highway rijdt u naar Burnaby, een buitenwijk van Vancouver.
Overnachting: particuliere camping
Dag 21

Vancouver - Amsterdam

U levert de camper in en gaat naar de luchthaven voor uw terugvlucht naar Amsterdam.
Toon de rest

Foto's & Video

Vergelijkbare reizen

Camperreis Go Explore Canada incl. campings

21 dagen

v.a. €0

Camperreis nationale parken Canada en de VS incl. campings

21 dagen

v.a. €0

Camperreis Badlands en Rocky Mountains incl. campings

Calgary, AB

21 dagen

v.a. €0

Praat met onze Canada Experts

Hulp nodig met het samenstellen van uw perfecte Canada rondreis die zit als een maatpak? Neem vrijblijvend contact met ons op, we helpen u graag verder.

Maak kennis met onze medewerkers

Onze Nieuwsbrief

De nieuwsbrief die u wel wilt ontvangen! Op de hoogte blijven van nieuwtjes, aanbiedingen, wegbrengspecials en ander GoCanada nieuws? Schrijf uzelf dan in voor de GoCanada nieuwsbrief.