Hello, nice to meet you!

Op zoek naar een helpende hand bij het samenstellen van die bijzondere reis door Canada? Zoek niet verder.
Hallo, hier zijn we; het GoCanada team. Een enthousiast team dat gedreven wordt door passie, kennis en meer dan 20 jaar Canada ervaring.
Samen stellen wij jouw droomreis samen! Een reis op maat die helemaal voldoet aan jouw wensen.

Combineer in Canada!
Wil ik een cruise of een camper? Ga ik met de trein of met een stoere 4x4? Bij GoCanada weten we daar wel raad mee!
We combineren het gewoon. Bij ons kun je voor alles terecht en we helpen je graag met het samenstellen van mooie (combinatie) reizen.
En voor de vroege vogels die in 2025 al weg willen? Vraag nu al een prijsopgave aan en profiteer als eerste van de beschikbare tarieven.
Lees meer over vroegboek 2025.

Cruise top 4 Holland America Line
Dat cruisen rond Canada leuk is wisten we wel… maar welke cruise kies je en welke combinaties kun je maken? Ter inspiratie hebben we een mooie
top vier samengesteld van veel geboekt cruise combinaties die nog beschikbaar zijn voor deze zomer of dit najaar. Lees meer over onze mooie Cruise Top 4.

Onze reizen naar Canada
Met het aanbod op onze website hopen wij je te inspireren. Wij stellen alle reizen samen op basis van jouw wensen.
Laat ons weten wat je wensen zijn en wij gaan graag de uitdaging aan om je verwachtingen te overtreffen.

Zoek een reis door Canada

Over deze reis

Camperreis Classic Explorer West-Canada incl. campings

Geniet op uw gemak van al het moois dat het westen van Canada u te bieden heeft en maak u daarbij geen zorgen over de overnachtingen op de campings, want deze hebben wij al voor u gereserveerd. Met name in het hoogseizoen kan het druk zijn en dan kunnen veel van die mooie rustige campings al vol geboekt zijn.

Deze reis in het kort:
* Retourvlucht Vancouver
* 1 overnachting luchthavenhotel
* 19 overnachtingen op campings
* 20 dagen camperhuur
* Overtochten per BC Ferries
* Gepersonaliseerde routebeschrijving in het Nederlands met leuke tips voor onderweg

Deze drie weekse camperreis begint in Vancouver en brengt u via de wijngebieden, door de Rocky Mountains en langs Wells Gray Park richting Vancouver Island. Na Telegraph Cove bezocht te hebben, reist u weer richting Vancouver. En dat alles met het gemak van vooraf geboekte en betaalde plaatsen op de mooiste plekjes van de camping!

De route in het kort:
Vancouver (1 nacht luchthavenhotel)
Campings:
Manning Park (2 nachten)
Kaleden/Penticton (1 nacht)
Nelson (2 nachten)
Cranbrook (1 nacht)
Banff National Park (2 nachten)
Jasper National Park (2 nachten)
Clearwater (2 nachten)
Whistler (1 nacht)
Campbell River (2 nachten)
Telegraph Cove (2 nachten)
Nanaimo (1 nacht)
Vancouver (1 nacht)

Belangrijk: De campinglocaties zoals aangegeven zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid. Bij beperkte beschikbaarheid kunnen ze zich ook buiten de dorpen of verder van de locaties bevinden.

Kijk bij de tab 'schema & route' voor deze reis van dag tot dag.

Inbegrepen bij deze reis

Camperreis Classic Explorer West-Canada incl. campings

Retourvlucht Vancouverincl. alle toeslagen
1 overnachting luchthavenhotel Vancouver
20 dagen camperhuur
19 overnachtingen op campings volgens reisschema
Overtochten per BC Ferries
Gepersonaliseerde routebeschrijving in het Nederlands met leuke tips (zogenaamd road book)

Belangrijk: De campinglocaties zoals aangegeven zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid. Bij beperkte beschikbaarheid kunnen ze zich ook buiten de dorpen of verder van de locaties bevinden.

Schema & Route Camperreis Classic Explorer West-Canada incl. campings

Dag 1

Amsterdam - Vancouver

Vlucht van Amsterdam naar Vancouver. Na aankomst gaat u per gratis shuttlebus naar uw luchthavenhotel.
Overnachting: luchthavenhotel Vancouver
Dag 2

Vancouver – Manning Provincial Park (215 km)

Afhankelijk van de camperverhuurder en het geboekte pakket kunt u de camper al in de ochtend of pas in de middag ophalen. Na het ophalen van de camper rijdt u door de Fraser Valley richting Hope. Onderweg kunt u boodschappen doen. Vervolgens rijdt u door de Cascade Mountains verder naar Manning Provincial Park.
Overnachting: Manning Provincial Park
Dag 3

Manning Park

U kunt vandaag de hele dag gebruiken om te wandelen en het natuurschoon van Manning Park te ontdekken.
➢ To do: Dit is een park dat geschikt is voor alle seizoenen en beschikt over een uitgebreide flora en fauna. Er zijn wandelpaden voor wandelingen van 15 minuten tot 6 dagen. Verder kunt u hier paardrijden, vissen, fietsen en zwemmen. Ook is er volop gelegenheid om wilde dieren te zien, zoals coyotes, herten, beren, bevers en eekhoorns.
Overnachting: Manning Provincial Park
Dag 4

Manning Provincial Park - Kaleden (in de buurt van Penticton) (165 km)

U vertrekt voor uw rit in oostelijke richting. Het landschap verandert vandaag voortdurend. De Cascade Mountains lopen over in prachtige valleien met fruitbomen en kleine plaatsjes waar het lijkt of de tijd heeft stil gestaan. Uw bestemming voor vandaag is Kaleden in de Okanagan Valley, het wijngebied van het westen van Canada. Onderweg kunt u ook fruitkraampjes tegen komen, want in dit zonnige gebied is er volop fruit aanwezig.
➢ To do: Er zijn verschillende wijngaarden die u kunt bezoeken, maar u kunt ook ontspannen op het strand aan Skaha Lake.
Overnachting: Kaleden
Dag 5

Kaleden – Nelson (310 km)

De rit van vandaag voert u langs Osoyoos, een stukje woestijngebied in Canada.
➢ To do: In Osoyoos kunt u het Nk’Mip Desert & Heritage Centre bezoeken waar u meer kunt leren over de cultuur van de Nk’Mip stam.
Vervolgens volgt u Highway 3 (Crowsnest Highway) langs de grens met de VS. Deze weg is niet zo bekend en daardoor redelijk rustig. U eindigt de dag in het historische dorp Nelson in de Selkirk Mountains in de West-Kootenays. Dit dorp is het culturele centrum van de omgeving met leuke galerieën en historische gebouwen.
➢ To do: Vergeet daarbij niet om over de historische Baker Street in het centrum van Nelson te lopen.
Overnachting: Nelson
Dag 6

Nelson/Kokanee Provincial Park

➢ To do: Deze dag is ter vrije besteding in Kokanee Provincial Park. In deze beboste omgeving kunt u onder andere herten, zwarte en grizzly beren, elanden en nog veel meer andere dieren tegen komen. Tijdens een wandeling door dit gebied zult u ongetwijfeld een van deze dieren en verschillende vogels zien.
Overnachting: Nelson
Dag 7

Nelson – Cranbrook (225 km)

Steek bij Balfour per gratis veerboot Lake Kootenay over en vervolg uw weg zuidwaarts over de 3A. Deze schitterende weg slingert langs de oevers van het meer, waarbij u kunt genieten van fantastische vergezichten en de mooie begroeide bergruggen. Rijd bij Creston verder over de Crowsnest Highway richting Cranbrook.
➢ To do: Als u ’s middags genoeg tijd hebt, kunt u doorrijden naar Fort Steele, waar u Fort Steele Heritage Town kunt bezoeken en daarbij terug gaat in de tijd en kunt zien hoe het er in vroeger tijden aan toe ging.
Let op: Voordat u bij Cranbrook aankomt gaat u de tijdzone Mountain Time in waardoor u een uur verliest!
Overnachting: Cranbrook
Dag 8

Cranbrook – Banff National Park (280 km)

U rijdt vandaag richting Radium Hot Springs waar u afslaat de Rocky Mountains in. De weg vanaf Radium Hot Springs slingert tussen de bergen door en u hebt grote kans om wilde dieren te zien.
Overnachting: Banff
Dag 9

Banff National Park

Banff National Park is het oudste nationale park van Canada, opgericht in 1885 nadat de nu beroemde warm waterbronnen bij Banff werden ontdekt. Dit park beschikt over imponerende bergruggen, afgelegen valleien, bossen, bergweiden en meren die gevoed worden door smeltwater van gletsjers. Bovendien is dit gebied rijk aan veel verschillende diersoorten.
➢ To do: Rijd eens over de Bow Valley Parkway (Highway 1A) en bezoek Johnston Canyon of neem de gondel naar de top van Sulphur Mountain of probeer de warmwaterbaden. Het dorp Banff biedt een keur aan leuke winkels, cafeetjes en restaurants.
Overnachting: Banff
Dag 10

Banff National Park – Jasper National Park (290 km)

Vandaag vervolgt u uw route over de beroemde Icefields Parkway. Waarschijnlijk de mooiste weg van Canada.
➢ To do: Stop bij Bow Pass, Peyto Lake en uiteraard bij de indrukwekkende Athabasca Glacier. Hier kunt u met de snowcoach de ijsvlaktes op van de Columbia Icefields.
U rijdt verder langs de donderende Sunwapta watervallen richting Jasper.
Overnachting: Jasper
Dag 11

Jasper National Park

➢ To do: Jasper National Park werd in 1907 opgericht en is het grootste en meest noordelijk gelegen nationale park in de Rocky Mountains. Geniet van de prachtige omgeving en maak een cruise op Maligne Lake; het grootste meer in de Canadese Rocky Mountains dat gevoed wordt door smeltwater van gletsjers. Dit park beschikt over veel wildernis en diverse goede wandelpaden, waardoor u volop gelegenheid hebt om wilde dieren te zien. Als u van mooie natuur houdt, is Highway 93A zeker de moeite waard. Deze weg is onderdeel van de oude
weg tussen Jasper en Banff en slingert door de bergen. In Jasper kunt u paardrijden, raften, kano’s huren of de kabelbaan nemen naar de top van Whistler Mountain.
Overnachting: Jasper
Dag 12

Jasper National Park – Clearwater (320 km

De Yellowhead Highway brengt u via Mount Robson Provincial Park door de Cariboo Mountains naar Clearwater en Wells Gray Park. Mount Robson is met 3954 m. de hoogste berg in Canada. (Hier wint u weer een uur).
➢ To do: onderweg kunt u in Blue River een berenexcursie maken.
Overnachting: Clearwater
Dag 13

Clearwater / Wells Gray Provincial Park

➢ To do: Bezoek het mooie Wells Gray Provincial Park en maak lange wandelingen langs de vele paden in dit toegankelijke park. Enkele hoogtepunten zijn Ray’s Farm en de beroemde Helmcken Falls, die drie keer zo hoog zijn als de Niagara Falls. We raden aan om te stoppen bij het visitor information centre voordat u het park ingaat om tips te vragen over mooie wandelingen en andere interessante informatie te krijgen.
Overnachting: Clearwater
Dag 14

Clearwater – Whistler (425 km)

Vanaf Clearwater zakt u af door het droge gebied van Kamloops om via de Coastal Mountains te eindigen in Whistler. Dit is een redelijk lange rit, dus we adviseren om vroeg te vertrekken, zodat u onderweg tijd hebt om te stoppen.
➢ To do: Bezoek de 60 meter hoge watervallen na een mooie wandeling van 1,5 km in Nairn Falls Provincial Park. Dit park ligt vlakbij het bergdorp Whistler, dat samen met Vancouver gastheer was van de Olympische spelen van 2010.
Overnachting: Whistler
Dag 15

Whistler – Campbell River (320 km + ferry)

U rijdt via de Sea to Sky Highway naar de kust waar u in Horseshoe Bay de ferry neemt naar Vancouver Island. Onderweg kunt u genieten van het steeds wisselende uitzicht als u een eilandje passeert en misschien ziet u zelfs wel een walvis. Op Vancouver Island rijdt u in noordelijke richting, waarbij we u aanraden om het laatste gedeelte via Highway 19A te rijden. Deze weg voert meer langs de kust dan Highway 19 en is een rustiger weg.
Overnachting: Campbell River
Dag 16

Campbell River

➢ To do: U kunt vandaag een orka- of walvisexcursie maken vanuit Campbell River, maar u kunt er ook voor kiezen om Strathcona Provincial Park te bezoeken. In dit park kunt u goed wandelen, kanoën en ook zijn er verschillende watervallen. Ook kunt u een vlucht maken met een historisch watervliegtuig om de post rond te brengen.
Overnachting: Campbell River
Dag 17

Campbell River – Telegraph Cove (200 km)

U vervolgt uw weg in noordelijke richting over Vancouver Island. Uw bestemming van vandaag is het kleine plaatsje Telegraph Cove, dat er pittoresk uit ziet met zijn houten huizen aan het water.
Overnachting: Telegraph Cove
Dag 18

Telegraph Cove

➢ To do: Maak een excursie om walvissen en orka’s te zien. Dit kan zowel aan boord van een boot of zodiac als per kajak. Doordat de Johnstone Strait hier zo smal is, is het de ideale plaats voor orka’s om zich te voeden. De kans op het zien van walvissen en andere zeedieren is daardoor groter dan in het zuidelijkere deel van Vancouver Island.
Overnachting: Telegraph Cove
Dag 19

Telegraph Cove – Nanaimo (355 km)

U rijdt vandaag weer in zuidelijke richting. Als u voldoende tijd hebt kunt u ervoor kiezen om een deel van de route via Highway 19A te rijden. Deze weg loopt meer langs de kust, dan Highway 19.
➢ To do: Maak onderweg een klein uitstapje naar Coombs. Hier raden we aan om een bezoek te brengen aan de overdekte markt waar de geiten op het dak lopen. U kunt er leuke souvenirs vinden en er worden ook lekkere broodjes verkocht.
Nanaimo is een oude havenplaats, maar er zijn ook verschillende provinciale parken in de buurt.
➢ To do: Maak een wandeling over de Harbourfront Walkway, bezoek het Nanaimo Museum of bezoek Neck Point Park of Pipers Lagoon Park. Deze parken liggen aan de kust en zijn geschikt om te wandelen of gewoon te ontspannen.
Overnachting: Nanaimo
Dag 20

Nanaimo – Vancouver (95 km + ferry)

U kunt ’s ochtend al de overtocht per veerboot naar Horseshoe Bay maken, zodat u nog wat tijd hebt om in Vancouver door te brengen. Vanaf de camping in Burnaby kunt u met het openbaar vervoer naar het centrum van Vancouver gaan.
➢ To do: Bezoek de totempalen in Stanley Park, de overdekte markt op Granville Island of ga winkelen in Robson Street. Voor mooi uitzicht kunt u de Vancouver Lookout! bezoeken.
Overnachting: Vancouver
Dag 21

Vancouver - Amsterdam

U levert de camper ‘s ochtends in en gaat naar de luchthaven voor uw terugvlucht naar Amsterdam.
Toon de rest

Foto's & Video

Praat met onze Canada Experts

Hulp nodig bij het samenstellen van jouw perfecte Canada rondreis die zit als een maatpak? Neem vrijblijvend contact met ons op en we helpen je graag verder.

Maak kennis met onze medewerkers

Onze Nieuwsbrief

De nieuwsbrief die u wel wilt ontvangen! Op de hoogte blijven van nieuwtjes, aanbiedingen, wegbrengspecials en ander GoCanada nieuws? Schrijf uzelf dan in voor de GoCanada nieuwsbrief.