Hello, nice to meet you!

Op zoek naar een helpende hand bij het samenstellen van die bijzondere reis door Canada? Zoek niet verder.
Hallo, hier zijn we; het GoCanada team. Een enthousiast team dat gedreven wordt door passie, kennis en meer dan 20 jaar Canada ervaring.
Samen stellen wij jouw droomreis samen! Een reis op maat die helemaal voldoet aan jouw wensen.

Combineer in Canada!
Wil ik een cruise of een camper? Ga ik met de trein of met een stoere 4x4? Bij GoCanada weten we daar wel raad mee!
We combineren het gewoon. Bij ons kun je voor alles terecht en we helpen je graag met het samenstellen van mooie (combinatie) reizen.
En voor de vroege vogels die in 2025 al weg willen? Vraag nu al een prijsopgave aan en profiteer als eerste van de beschikbare tarieven.
Lees meer over vroegboek 2025.

Cruise top 5 Holland America Line
Dat cruisen rond Canada leuk is wisten we wel… maar welke cruise kies je en welke combinaties kun je maken? Ter inspiratie hebben we een mooie
top 5 samengesteld van veel geboekt cruise combinaties die nog beschikbaar zijn voor deze zomer of dit najaar. Lees meer over onze mooie Cruise Top 5.

Onze reizen naar Canada
Met het aanbod op onze website hopen wij je te inspireren. Wij stellen alle reizen samen op basis van jouw wensen.
Laat ons weten wat je wensen zijn en wij gaan graag de uitdaging aan om je verwachtingen te overtreffen.

Camperreizen | Autorondreizen | Groepsreizen | Cruisereizen
Treinreizen | Wintersport | Bijzondere accommodaties

Zoek een reis door Canada

Over deze reis

Camperreis nationale parken Canada en de VS incl. campings

GoCanada heeft een unieke reis samengesteld die u zowel door het westen van Canada als door de VS voert en waarbij u veel van de spectaculaire nationale parken kunt bezoeken en een goede indruk krijgt van de Rocky Mountains. De overnachtingen op de campings zijn al voor u gereserveerd, zodat u daar tijdens de reis niet meer voor hoeft te zorgen.

Deze reis in het kort:
* Retourvlucht Calgary
* 1 overnachting luchthavenhotel
* 19 overnachtingen op campings
* 20 dagen camperhuur
* Gepersonaliseerde routebeschrijving in het Nederlands met leuke tips voor onderweg
* Verschillende nationale parken

Deze 3-weekse camper rondreis door het mooie West-Canada en de VS brengt u langs alle hoogtepunten van dit mooie gebied met de zekerheid van vooraf geboekte campings. Wij hebben daarbij vooral gelet op rustieke campings die mooi zijn gelegen. Bespaar u zelf tijd met zoeken en voorkom teleurstellingen. Met name in het hoogseizoen kan het op bepaalde plaatsen in Canada en de VS druk zijn.

Deze camperreis laat u verschillende nationale parken in de Rocky Mountains zien en daarnaast ervaart u hoe het was in de tijden van de cowboys als u door Montana reist.
De route in het kort:
Calgary (1 nacht)
Waterton Lakes National Park (2 nachten)
Glacier National Park (2 nachten)
Butte (1 nacht)
Yellowstone National Park (2 nachten)
Grand Teton National Park (2 nachten)
Arco en Craters of the Moon (1 nacht)
Missoula (1 nacht)
Nelson (1 nacht)
Revelstoke (1 nacht)
Clearwater (2 nachten)
Jasper (2 nachten)
Banff (2 nachten)

Inbegrepen bij deze reis

Camperreis nationale parken Canada en de VS incl. campings

Retourvlucht Calgary incl. alle toeslagen
1 overnachting luchthavenhotel Calgary
20 dagen camperhuur
19 overnachtingen op campings
Gepersonaliseerde routebeschrijving in het Nederlands met leuke tips (zogenaamd road book)

Schema & Route Camperreis nationale parken Canada en de VS incl. campings

Dag 1

Amsterdam - Calgary

Vlucht vanaf Amsterdam naar Calgary. Na aankomst gaat u per gratis shuttlebus naar uw luchthavenhotel.
Overnachting: luchthavenhotel Calgary
Dag 2

Calgary – Waterton Lakes National Park (268 km)

U wordt in de meeste gevallen bij uw hotel opgehaald door de camperverhuurder (dit verschilt per camperverhuurder). Nadat u de camper hebt opgehaald vertrekt u in zuidelijke richting over Highway 2 en Highway 3 naar Waterton Lakes National Park in het zuidwesten van Alberta. Waterton Lakes grenst aan Glacier National Park in de VS en samen vormen zij het oudste internationale vredespark ter wereld. Waterton Lakes National Park is een uniek park met een mild klimaat, zeldzame bloemen en een overvloed aan dieren.
Overnachting: National Park campground of particuliere camping
Dag 3

Waterton Lakes National Park

➢ To do: Maak vandaag een wandeling door dit mooie park of ga aan boord van een rondvaartboot voor een tocht op het Upper Waterton Lake. U kunt ook een fiets huren en daarmee de omgeving verkennen. Een mooie tocht is over de Akamina Parkway naar Cameron Lake (deze weg kan nog niet toegankelijk zijn voor gemotoriseerd verkeer vanwege een zware bosbrand in 2017).
Overnachting: National Park campground of particuliere camping
Dag 4

Waterton Lakes National Park – Glacier National Park (VS) (157 km via Going-to-the-Sun Road)

Vandaag steekt u de grens met de VS over op weg naar Glacier National Park in Montana. Indien uw camper langer is dan 20ft dient u om het park heen te rijden. Dit park beschikt over bossen, alpiene weiden, grillige bergformaties en spectaculaire meren. Er is een uitgebreid net aan wandelpaden voor bezoekers die van de wildernis en de rust willen genieten.
Overnachting: National Park campground
Dag 5

Glacier National Park

➢ To do: Indien u niet via de Going-to-the-Sun Road in Glacier National Park bent aangekomen, is het mogelijk om deze route af te leggen per speciale rode bus onder begeleiding van een gids. Op die manier kunt u meer leren over de historie van dit park. In het voorjaar kunt u berggeiten zien bij de Goat Lick. U kunt kanoën op Lake McDonald of een korte wandeling maken langs ceders via de Trail of the Cedars bij Avalanche Creek.
Overnachting: National Park campground
Dag 6

Glacier National Park - Butte (395 km)

U vertrekt voor een rit door Big Sky Country. Een mix van het ruige ‘wilde westen’, de nog ruigere Rocky Mountains en een paar haast moderne steden maken Montana tot een fantastische reiservaring.
Overnachting: particuliere camping
Dag 7

Butte – Yellowstone National Park (320 km)

Vandaag rijdt u via Highway 287 naar Yellowstone National Park. Dit is het oudste nationale park van de VS en ligt in de staten Wyoming, Montana en Idaho. We raden aan om onderweg niet te lang te stoppen, zodat u in de middag nog wat tijd hebt om al een deel van Yellowstone National Park te verkennen. Dit is een vrij groot park waar veel bijzonders te zien is.
Overnachting: National Park campground of particuliere camping
Dag 8

Yellowstone National Park

➢ To do: U hebt de hele dag de tijd om dit fantastische park te verkennen. Er leven veel wilde dieren in dit park, zoals grizzly beren, wolven, bizons en herten. In Yellowstone National Park vindt u de geiser ‘Old Faithful’. Naast veel warmwaterbronnen en de Grand Canyon of the Yellowstone zijn dat een paar van de belangrijkste bezienswaardigheden.
Overnachting: National Park campground of particuliere camping
Dag 9

Yellowstone National Park – Grand Teton National Park (50 km)

Uw bestemming van vandaag is Grand Teton National Park in het noordwesten van Wyoming. Dit park wordt gekenmerkt door majestueuze bergen, kristalheldere meren en een overvloed aan wilde dieren. Het Teton gebergte rijst abrupt voor u op nadat u door de vlakke vallei bent gereden.
Overnachting: particuliere camping
Dag 10

Grand Teton National Park

➢ To do: U hebt de hele dag de tijd om dit park te verkennen. Bij mooi weer kunt u een tochtje maken over Jenny Lake. ’s Avonds zijn er vaak ‘ranger talks’ in de amfitheaters in het park. Bij de verschillende informatiepunten kunt u hierover meer te weten komen.
Overnachting: particuliere camping
Dag 11

Grand Teton National Park – Arco and Craters of the Moon (260 km)

Aangekomen in het Craters of the Moon National Monument and Preserve zult u verbaasd zijn over de bijzondere effecten van vulkanisme in dit gebied. Over de laatste 15.000 jaar hebben lava erupties een ruig, maar mooi landschap gecreëerd, waaraan planten en dieren zich hebben aangepast. In dit geïsoleerde landschap kunt u verschillende kraters en verharde lavastromen zien.
➢ To do: bezoek het visitor center aan het begin van het park voor wat achtergrond informatie. Daarna kunt u via de Loop Road een route door het park volgen, waarbij er onderweg verschillende mogelijkheden zijn om te stoppen en over de gestolde lava te lopen.
Overnachting: particuliere camping
Dag 12

Arco and Craters of the Moon – Missoula (470 km)

Vertrek in noordelijke richting over Highway 93 naar Missoula. Vandaag reist u door een tapijt van nationale bossen en rivieren.
➢ To do: Bij het Yankee Fork State Park kunt u de geschiedenis van de de mijnwerkers uit Idaho zien en zien hoe er goud werd gezocht. Hier vlakbij zijn de ‘ghost towns’ Custer en Bonanza en de Challis Bison Kill die ten tijde van de vroegere bewoners werd gebruikt tijdens de jacht.
Overnachting: particuliere camping
Dag 13

Missoula – Nelson (520 km)

Vertrek in noordelijke richting over Highway 90 en vervolgens verder naar de Canadese grens. Uw bestemming van vandaag is Nelson.
➢ To do: Tijdens de bloei van de zilverindustrie in de jaren 1890 is Nelson ontstaan. Meer dan 350 gebouwen uit die tijd zijn prachtig gerestaureerd. Tijdens een wandeling door het oude centrum van Nelson ziet u veel antiekwinkels en winkels met kunst en kunstnijverheid. Als u de film “Roxanne” met Darryl Hannah en Steve Martin hebt gezien, zult u veel gebouwen hier herkennen. Andere bezienswaardigheden zijn de mijnmusea, de gerestaureerde #23 Streetcar die langs de waterkant rijdt en twee hydro-elektrische dammen in de buurt. U kunt hier ook uitstekend fietsen, golfen, zwemmen, zeilen, vissen en wandelen.
Overnachting: Provincial Park campground of particuliere camping
Dag 14

Nelson – Revelstoke (251 km + veerboot)

Vandaag rijdt u dwars door het mooie gebied van de Kootenays en Selkirk Mountains heen.
➢ To do: Stop onderweg in Kaslo en wandel langs de oever van het meer en geniet van de mooie tuinen.
Per gratis veerboot steekt u het Upper Arrow Lake over van Galena naar Shelter Bay om vervolgens naar Revelstoke te rijden. In de eerste jaren van de 20e eeuw was dit gebied bekend vanwege de mijnen. Nu zijn er nog enkele ‘ghost towns’ over die u onderweg kunt tegen komen. Revelstoke is ontstaan bij de aanleg van de spoorlijn tussen Calgary en de kust.
➢ To do: In het Railway Museum in Revelstoke kunt u meer over de geschiedenis en de aanleg van de spoorlijn leren.
Overnachting: particuliere campground
Dag 15

Revelstoke – Clearwater (275 km)

Via Salmon Arm rijdt u naar Clearwater bij het Wells Gray Provincial Park. Het park wordt gekenmerkt door weelderige bergweiden, uitstekende mogelijkheden om vogels en wilde dieren te observeren, maar ook door talrijke watervallen, vulkanen en gletsjers.
➢ To do: Bezoek de Helmcken Falls. Daarnaast is er gelegenheid om te wandelen, kanoën, paardrijden en vissen.
Overnachting: particuliere camping
Dag 16

Clearwater

Deze dag kunt u gebruiken om het mooie Wells Gray Provincial Park te verkennen. Bezoek ook vooral even het visitor centre aan de rand van het park. Ze hebben daar goede kaarten en kunnen u veel informatie geven over de verschillende wandelingen en watervallen.
➢ To do: Bezoek de Helmcken Falls of Spahath Falls. Daarnaast is er gelegenheid om te wandelen, kanoën, paardrijden en vissen.
Overnachting: particuliere camping
Dag 17

Clearwater – Jasper (318 km)

Via Valemount rijdt u richting Jasper. Onderweg komt u door Mount Robson Provincial Park. De top van Mount Robson is de hoogste in de Rocky Mountains en torent met 3954 m hoog uit boven de westelijke toegang tot het park. Dit park is uitstekend geschikt om te wandelen en berg te klimmen. Via de Yellowhead Highway die langs de Thompson River loopt, bereikt u Jasper.
Overnachting: National Park campground
Dag 18

Jasper

Deze dunbevolkte regio maakt dat u in alle rust kunt genieten van de indrukwekkende omgeving. Jasper National Park is het meest noordelijk gelegen nationale park in de Canadese Rocky Mountains.
➢ To do: Enkele bezienswaardigheden zijn Maligne Canyon, Maligne Lake, Mount Edith Cavell en de Athabasca Falls.
Overnachting: National Park campground
Dag 19

Jasper – Banff (289 km)

Vandaag rijdt u over de Icefields Parkway naar Banff. Dit is een van de meest spectaculaire snelwegen ter wereld.
➢ To do: U kunt een stop maken bij het bezoekerscentrum en met een Ice Explorer de gletsjer op gaan. Breng ook een bezoek aan Lake Peyto, dat een bijzondere groen-blauwe kleur heeft (met name in het voorjaar is deze kleur goed zichtbaar).
Overnachting: National Park campground
Dag 20

Banff

Banff National Park is Canada’s oudste nationale park.
➢ To do: U kunt met de Banff Gondola naar Sulphur Mountain gaan om het uitzicht te bewonderen, een bezoek brengen aan de Upper Hot Springs, een mooie rit maken over de Bow Valley Parkway, Moraine Lake bezoeken of een kanotocht maken over Lake Louise. Banff heeft veel leuke cafés en restaurants en tevens veel gelegenheid om te winkelen.
Overnachting: National Park campground
Dag 21

Banff - Amsterdam

Vanochtend vertrekt u uit Banff en rijdt naar Calgary. Daar levert u de camper in en gaat u naar de luchthaven voor uw terugvlucht naar Amsterdam.
Toon de rest

Foto's & Video

Praat met onze Canada Experts

Hulp nodig bij het samenstellen van jouw perfecte Canada rondreis die zit als een maatpak? Neem vrijblijvend contact met ons op en we helpen je graag verder.

Maak kennis met onze medewerkers

Onze Nieuwsbrief

De nieuwsbrief die u wel wilt ontvangen! Op de hoogte blijven van nieuwtjes, aanbiedingen, wegbrengspecials en ander GoCanada nieuws? Schrijf uzelf dan in voor de GoCanada nieuwsbrief.