Hello, nice to meet you!

Op zoek naar een helpende hand bij het samenstellen van die bijzondere reis door Canada? Zoek niet verder.
Hallo, hier zijn we; het GoCanada team. Een enthousiast team dat gedreven wordt door passie, kennis en meer dan 20 jaar Canada ervaring.
Samen stellen wij jouw droomreis samen! Een reis op maat die helemaal voldoet aan jouw wensen.

Combineer in Canada!
Wil ik een cruise of een camper? Ga ik met de trein of met een stoere 4x4? Bij GoCanada weten we daar wel raad mee!
We combineren het gewoon. Bij ons kun je voor alles terecht en we helpen je graag met het samenstellen van mooie (combinatie) reizen.
En voor de vroege vogels die in 2025 al weg willen? Vraag nu al een prijsopgave aan en profiteer als eerste van de beschikbare tarieven.
Lees meer over vroegboek 2025.

Cruise top 4 Holland America Line
Dat cruisen rond Canada leuk is wisten we wel… maar welke cruise kies je en welke combinaties kun je maken? Ter inspiratie hebben we een mooie
top vier samengesteld van veel geboekt cruise combinaties die nog beschikbaar zijn voor deze zomer of dit najaar. Lees meer over onze mooie Cruise Top 4.

Onze reizen naar Canada
Met het aanbod op onze website hopen wij je te inspireren. Wij stellen alle reizen samen op basis van jouw wensen.
Laat ons weten wat je wensen zijn en wij gaan graag de uitdaging aan om je verwachtingen te overtreffen.

Zoek een reis door Canada

Over deze reis

Camperreis Badlands en Rocky Mountains incl. campings

Deze 3-weekse camper rondreis door het mooie en soms minder bekende Alberta brengt u langs alle hoogtepunten van dit mooie gebied met de zekerheid van vooraf geboekte campings. Bespaar u zelf tijd met zoeken en voorkom teleurstellingen. Met name in het hoogseizoen kan het op bepaalde plaatsen in Canada druk zijn.

Deze reis in het kort:
* Retourvlucht Calgary
* 1 overnachting luchthavenhotel
* 19 overnachtingen op campings
* 20 dagen camperhuur
* Gepersonaliseerde routebeschrijving in het Nederlands met leuke tips voor onderweg

Tijdens deze reis bezoekt u de heilige First Nations rotskunst bij Writing-on-Stone, de uitgebreide Badlands in Dinosaur Provincial Park en het wereld beroemde Royal Tyrrell Museum met zijn dinosaurus skeletten. Onderweg bezoekt u vier prachtige nationale parken: Waterton Lakes, Elk Island, Jasper en Banff.

Let op: als u na 5 september in Writing-on-Stone Provincial campground en/of Elk Island National Park campground komt, dan dient u hier ter plaatse voor te betalen, aangezien deze campings geen reserveringen aannemen voor data na 5 september. In dat geval zal er een korting in uw prijsopgave zijn verwerkt.

De route in het kort:
Calgary (1 nacht)
Kananaskis (2 nachten)
Waterton Lakes National Park (2 nachten)
Writing-on-Stone Provincial Park/Milk River (2 nachten)
Dinosaur Provincial Park/Brooks (2 nachten)
Drumheller (2 nachten)
Elk Island National Park/Fort Saskatchewan (2 nachten)
Jasper National Park (3 nachten)
Nordegg/Cline River/Abraham Lake (1 nacht)
Banff National Park (3 nachten)

Kijk bij 'schema & route' voor deze reis van dag tot dag.

Inbegrepen bij deze reis

Camperreis Badlands en Rocky Mountains incl. campings

Retourvlucht Calgary incl. alle toeslagen
1 overnachting luchthavenhotel Calgary
20 dagen camperhuur
19 overnachtingen op campings
Gepersonaliseerde routebeschrijving in het Nederlands met leuke tips (zogenaamd road book)

Schema & Route Camperreis Badlands en Rocky Mountains incl. campings

Dag 1

Amsterdam - Calgary

Vlucht vanaf Amsterdam naar Calgary. Na aankomst gaat u per gratis shuttlebus naar uw luchthavenhotel.
Overnachting: Calgary Airport Hotel
Dag 2

Calgary – Kananaskis (85 km)

Vandaag haalt u uw camper op (dit kan ook pas in de middag zijn) en is er tijd om boodschappen te doen. De rit naar Kananaskis is kort, waardoor er voldoende tijd over is om uw spullen uit te pakken.
Let op: U bezoekt het Kananaskis gebied en dan dient u een Kananaskis Conservation Pass aan te schaffen. Deze kost CAD 15,- per dag en dient u dus voor drie dagen aan te schaffen. Deze pas is gekoppeld aan het kenteken van uw camper en kunt u dus pas verkrijgen nadat u de camper hebt opgehaald. U kunt dit doen via alberta.ca/ConservationPass of bij een Tourist Information Centre in Kananaskis. U dient de pas uiterlijk voor middernacht op de dag van aankomst in Kananaskis aan te schaffen.
Overnachting: Provincial Park campground
Dag 3

Kananaskis

➢ To do: Deze dag hebt u de tijd om de omgeving te verkennen. U kunt hier goed wandelen, maar ook kajakken, kanoën of paardrijden is mogelijk.
Overnachting: Provincial Park campground
Dag 4

Kananaskis – Waterton Lakes National Park (321 km)

U rijdt in zuidelijke richting naar Waterton Lakes National Park in het zuidwesten van Alberta. Waterton Lakes grenst aan Glacier National Park in de VS en samen vormen zij het oudste internationale vredespark ter wereld. Waterton Lakes National Park is een uniek park met een mild klimaat, zeldzame bloemen en een overvloed aan dieren.
Overnachting: National Park campground
Dag 5

Waterton Lakes National Park

➢ To do: Maak vandaag een wandeling door dit mooie park of ga aan boord van een rondvaartboot voor een tocht op het Upper Waterton Lake. U kunt ook een fiets huren en daarmee de omgeving verkennen. Een mooie tocht per camper is over de Akamina Parkway naar Cameron Lake. (Vanwege een hevige bosbrand in 2017 kan het zijn dat deze weg nog niet toegankelijk is voor gemotriseerd verkeer).
Overnachting: National Park campground
Dag 6

Waterton Lakes National Park – Writing-on-Stone Provincial Park (205 km)

U verlaat de Rocky Mountains en rijdt via de prairie naar Writing-on-Stone Provincial Park. Dit is een heilig park met de grootste verzameling aan rotsschilderingen van de First Nations in Noord-Amerika.
Overnachting: Provincial Park campground
Dag 7

Writing-on-Stone Provincial Park

➢ To do: U hebt de hele dag de tijd om dit indrukwekkende park te verkennen. U kunt bij voorbeeld deelnemen aan een excursie onder leiding van een gids, een wandeling maken of ’s avonds een gratis programma bijwonen in het amfitheater.
Overnachting: Provincial Park campground
Dag 8

Writing-on-Stone Provincial Park – Dinosaur Provincial Park (261 km)

Vandaag rijdt u door het vlakke land in noordelijke richting. Plotseling gaat de vlakte over in een door de wind en water uitgesleten landschap dat voor u in de diepte opduikt. In Dinosaur Provincial Park zijn veel dinosaurus skeletten gevonden en tot op de dag van vandaag zijn er mensen bezig met opgravingen.
Overnachting: Provincial Park campground
Dag 9

Dinosaur Provincial Park

➢ To do: Breng een bezoek aan het interessante visitor centre, maak een wandeling langs de hoodoo’s of neem deel aan een excursie onder leiding van een gids.
Overnachting: Provincial Park campground
Dag 10

Dinosaur Provincial Park – Drumheller (171 km)

➢ To do: De rit van vandaag is niet zo lang, waardoor u ’s ochtends nog de tijd hebt om een wandeling in Dinosaur Provincial Park te maken voordat u vertrekt richting Drumheller.
De rit gaat door de prairie en langs grasland. Naarmate u dichter bij Drumheller komt, zult u ook hier de hoodoo’s langs de weg zien.
Overnachting: particuliere camping
Dag 11

Drumheller

➢ To do: Drumheller is bekend vanwege het Royal Tyrell Museum waar veel dinosaurus skeletten te zien zijn. Dit is zeker een bezoek waard ook als u niet zo geïnteresseerd bent in dinosaurussen. In de omgeving kunt u nog meer hoodoo’s zien en tevens is de route langs de rivier een mooie weg om te rijden.
Overnachting: particuliere camping
Dag 12

Drumheller – Elk Island National Park (255 km)

Vandaag rijdt u naar het noorden en overnacht in Elk Island National Park. Dit park is ongeveer 1 uur rijden oostelijk van Edmonton.
➢ To do: Elk Island National Park is mooi gelegen in een prachtig stuk natuur en er leven bovendien veel bizons. Daarnaast kunt u er goed wandelen, kanoën of op een van de uitzichtpunten naar wilde dieren kijken.
Overnachting: National Park campground
Dag 13

Elk Island National Park

➢ To do: U hebt vandaag de tijd om dit boeiende park te verkennen. U kunt bij voorbeeld een bezoek brengen aan het Astotin Theatre. In dit openlucht theater worden er regelmatig lezingen gehouden door ‘park rangers’ over de vogels en bizons in het park. ’s Nachts is het heel donker in het park, waardoor u de sterrenhemel goed kunt zien. Misschien kunt u zelfs een glimp van het noorderlicht opvangen.
Overnachting: National Park campground
Dag 14

Elk Island National Park – Jasper National Park (400 km)

U rijdt vandaag langs Edmonton op weg naar Jasper National Park.
➢ To do: Indien u van winkelen houdt, kunt u een bezoek brengen aan de West Edmonton Mall. Dit is een heel groot winkelcentrum met een zwembad en vele andere attracties.
In de verte ziet u de Rocky Mountains al aan de horizon verschijnen.
Overnachting: National Park campground
Dag 15 & 16

Jasper

Deze dunbevolkte regio maakt dat u in alle rust kunt genieten van de indrukwekkende omgeving. Jasper National Park is het meest noordelijk gelegen nationale park in de Canadese Rocky Mountains.
➢ To do: Enkele bezienswaardigheden zijn Maligne Canyon, Maligne Lake, Mount Edith Cavell en de Athabasca Falls.
Overnachting: National Park campground
Dag 17

Jasper – Nordegg/Cline River (245 km)

Vandaag rijdt u over de Icefields Parkway naar The Crossing waar u afslaat richting Nordegg. De Icefields Parkway is een van de meest spectaculaire snelwegen ter wereld.
➢ To do: U kunt een stop maken bij het bezoekerscentrum en met een Ice Explorer de gletsjer op gaan of vanaf de Skywalk genieten van het uitzicht.
De camping ligt aan Lake Abraham in de Rocky Mountains, maar is niet zo bekend, waardoor u kunt genieten van de mooie natuur. (Mocht deze camping niet beschikbaar zijn, dan overnacht u op een particuliere camping)
Overnachting: Provincial Park campground of particuliere camping
Dag 18

Nordegg/Cline River – Banff (227 km)

U rijdt terug naar The Crossing, waar u afslaat in zuidelijke richting op weg naar Banff.
➢ To do: Breng onderweg een bezoek aan Lake Peyto, dat een bijzondere groen-blauwe kleur heeft (met name in het voorjaar is deze kleur goed zichtbaar).
Overnachting: National Park campground
Dag 19 & 20

Banff

➢ To do: Banff National Park is Canada’s oudste nationale park. U kunt met de Banff Gondola naar Sulphur Mountain gaan om het uitzicht te bewonderen, een bezoek brengen aan de Upper Hot Springs, een mooie rit maken over de Bow Valley Parkway, Moraine Lake bezoeken of een kanotocht maken over Lake Louise. Banff heeft veel leuke cafés en restaurants en tevens veel gelegenheid om te winkelen.
Overnachting: National Park campground
Dag 21

Banff - Amsterdam

Vanochtend vertrekt u uit Banff en rijdt naar Calgary. Daar levert u de camper in en gaat u naar de luchthaven voor uw terugvlucht naar Amsterdam.
Toon de rest

Foto's & Video

Praat met onze Canada Experts

Hulp nodig bij het samenstellen van jouw perfecte Canada rondreis die zit als een maatpak? Neem vrijblijvend contact met ons op en we helpen je graag verder.

Maak kennis met onze medewerkers

Onze Nieuwsbrief

De nieuwsbrief die u wel wilt ontvangen! Op de hoogte blijven van nieuwtjes, aanbiedingen, wegbrengspecials en ander GoCanada nieuws? Schrijf uzelf dan in voor de GoCanada nieuwsbrief.