Zoek een reis door Canada

Over deze reis

Camperreis Go Explore Canada Vancouver-Calgary incl. campings

Op uw gemak van Vancouver naar Calgary rijden met de wetenschap dat de campings vooraf al voor u zijn gereserveerd. U krijgt daarbij ook een gepersonaliseerde routebeschrijving, dus u hoeft haast nergens aan te denken en kunt volop genieten van al het moois in het westen van Canada. Met name in het hoogseizoen kan het druk zijn en dan kunnen veel van die mooie rustige campings al vol geboekt zijn.

Deze reis in het kort:
* Retourvlucht Vancouver-Calgary
* 2 overnachtingen stadshotel
* 18 overnachtingen op campings
* 19 dagen camperhuur
* Overtochten per BC Ferries
* Gepersonaliseerde routebeschrijving in het Nederlands met leuke tips voor onderweg

Deze drie weekse camperreis begint in Vancouver en brengt u via Vancouver Island en langs het Wells Gray Park naar de Rocky Mountains. Dit alles in drie weken tijd, dus u kunt de route op uw gemak afleggen en ziet onderweg gematigd regenwoud, wilde dieren, watervallen en indrukwekkende bergen. En dat alles met het gemak van vooraf geboekte en betaalde plaatsen op de mooiste plekjes van de camping. Let er wel op dat de beschikbaarheid van campers die in Vancouver worden opgehaald en in Calgary worden ingeleverd vaak beperkt kan zijn!

De route in het kort:
Vancouver (2 nachten)
Burnaby (1 nacht)
Victoria (1 nacht)
Tofino/Ucluelet (3 nachten)
Campbell River (2 nachten)
Lund/Powell River (2 nachten)
Sechelt (1 nacht)
Whistler (1 nacht)
Clearwater (2 nachten)
Jasper National Park (2 nachten)
Banff National Park (3 nachten)

Belangrijk: De campinglocaties zoals aangegeven zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid. Bij beperkte beschikbaarheid kunnen ze zich ook buiten de dorpen of verder van de locaties bevinden.

Kijk bij 'schema & route' voor deze reis van dag tot dag.

Inbegrepen bij deze reis

Camperreis Go Explore Canada Vancouver-Calgary incl. campings

Retourvlucht Vancouver-Calgary incl. alle toeslagen
2 overnachtingen stadshotel Vancouver
19 dagen camperhuur
18 overnachtingen op campings
Overtochten per BC Ferries
Gepersonaliseerde routebeschrijving in het Nederlands met leuke tips (zogenaamd road book)

Belangrijk: De campinglocaties zoals aangegeven zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid. Bij beperkte beschikbaarheid kunnen ze zich ook buiten de dorpen of verder van de locaties bevinden.

Schema & Route Camperreis Go Explore Canada incl. campings

Dag 1

Amsterdam - Vancouver

Na aankomst in Vancouver gaat u op eigen gelegenheid naar uw hotel in het centrum van Vancouver.
Overnachting: Vancouver
Dag 2

Vancouver

➢ To do: Vandaag hebt u de hele dag de tijd om Vancouver te verkennen. Bezoek o.a. Stanley Park, Granville Island, Gastown, Yaletown en Robson Street.
Overnachting: Vancouver
Dag 3

Vancouver-Burnaby (ongeveer 20 km, afhankelijk van de camperverhuurder)

Vandaag haalt u uw camper op en hebt u alle tijd om u te installeren en boodschappen te doen.
Overnachting: Burnaby
Dag 4

Burnaby – Victoria (120 km + ferry)

Neem de 1,5 uur durende ferry van Tsawwassen naar Swartz Bay op Vancouver Island.
➢ To do: Maak een orkatocht, bezoek de Parliament Buildings en het bekende Royal British Museum. Maak een wandeling langs de binnenhaven of neem een High Tea in het statige Fairmont Empress Hotel.
Overnachting: Victoria
Dag 5

Victoria – Ucluelet (316 km)

Vandaag rijdt u dwars over Vancouver Island naar Ucluelet.
➢ To do: Onderweg kunt u verschillende dorpen bezoeken waar de invloeden van de oorspronkelijke bewoners van Canada, de indigenous people, nog duidelijk zichtbaar zijn. Ook is een bezoek aan het plaatsje Coombs leuk om te doen. De geiten lopen hier op het dak van de plaatselijke markt.
Overnachting: Ucluelet
Dag 6 & 7

Ucluelet

➢ To do: Genesteld tussen de prachtige regenwouden van de westkust van Vancouver Island is dit een van de mooiste plekjes van Canada. Dit ‘walvis mekka’ biedt de ideale mogelijkheid om een walvisexcursie te maken of een wildlife tocht op zoek naar de zwarte beer. Maak een wandeling door de regenwouden om te eindigen op het strand van Long Beach. In Ucluelet kunt u het oude centrum bezoeken of een wandeling maken over een deel van de Wild Pacific Trail (de Lighthouse Loop is een mooi rondje).
Overnachting: Ucluelet
Dag 8

Ucluelet – Campbell River (270 km)

Vandaag rijdt u richting Nanaimo, maar slaat bij Parksville af naar Campbell River.
➢ To do: Onderweg kunt u een wandeling maken langs de indrukwekkende bomen van Cathedral Grove.
Overnachting: Campbell River
Dag 9

Campbell River

➢ To do: U hebt de hele dag de tijd voor een excursie in deze prachtige omgeving. De excursies variëren van makkelijke wandelingen in de vele lokale natuurparken in de stad, tot volledige bergavonturen. Bent u op zoek naar wilde dieren? Beren, arenden, walvissen en andere dieren die in dit gebied leven kunnen makkelijk gevonden en bekeken worden met een van de speciale begeleide tours, met gidsen die de omgeving kennen. Of maak een vlucht per historisch watervliegtuig om de post rond te brengen.
Overnachting: Campbell River
Dag 10

Campbell River – Lund (110 km + ferry)

De rit van vandaag voert naar Comox, waarbij u de ferry neemt naar Powell River (Westview) aan de Sunshine Coast. U overnacht in Lund. In dit plaatsje begint de 101 Highway die helemaal in Chili eindigt.
Overnachting: Lund
Dag 11

Lund

➢ To do: Deze dag kunt u gebruiken om een mooie wandeling te maken of een kajaktocht met Footprint Nature Explorations door Desolation Sound.
Overnachting: Lund
Dag 12

Lund – Sechelt (130 km + ferry)

U rijdt in zuidelijke richting langs de Sunshine Coast en neemt de ferry in Saltery Bay naar Earl’s Cove. Dit gebied is relatief onbekend en daardoor nog redelijk ongerept.
Overnachting: Sechelt
Dag 13

Sechelt – Whistler (148 km + ferry)

Vandaag rijdt u het laatste deel van de Sunshine Coast en komt onderweg nog langs kleine plaatsjes met galeries van kunstenaars. U neemt in Langdale de ferry naar Horseshoe Bay en rijdt aansluitend via de Sea-to-Sky HIghway naar Whistler. Whistler is bekend vanwege de Olympische Winterspelen van 2010, maar ook in andere jaargetijden is er wat te beleven.
➢ To do: U kunt met de Peak 2 Peak gondel van Blackcomb naar Whistler Mountain gaan (of omgekeerd) en een mooie bergwandeling maken. Ook kunt u er kanoën of ziplinen.
Overnachting: Whistler
Dag 14

Whistler – Clearwater (425 km)

Vandaag rijdt u via Lillooet naar Cache Creek en via Kamloops gaat u op weg naar het Wells Gray Park. In plaats van via Kamloops kunt u ook via 100 Mile House naar Clearwater rijden.
Overnachting: Clearwater
Dag 15

Clearwater/Wells Gray Park

➢ To do: Bezoek het mooie Wells Gray Park en maak lange wandelingen langs de vele paden in dit toegankelijke park. Enkele hoogtepunten zijn Ray’s Farm en de Helmcken watervallen.  We raden aan om een stop te maken bij het visitor information centre voordat u het park ingaat. Er is daar volop informatie verkrijgbaar.
Overnachting: Clearwater
Dag 16

Clearwater – Jasper (320 km)

U vertrekt via de Cariboo Mountains en rijdt via Mount Robson Provincial Park over de Yellowhead Highway de Rocky Mountains in.
➢ To do: onderweg kunt u in Blue River stoppen om een berensafari te maken.
Overnachting: Jasper National Park
Dag 17

Jasper

➢ To do: Geniet van de prachtige omgeving en maak een cruise op Maligne Lake. In Jasper kunt u paardrijden, raften, kano’s huren of de kabelbaan nemen naar de top van Whistler Mountain.
Overnachting: Jasper National Park
Dag 18

Jasper – Banff (290 km)

➢ To do: Na vertrek uit Jasper kunt u de Sunwapta Falls bezoeken die daar een diepe kloof indonderen. Bij de Athabasca Glacier kunt u met een speciale bus de gletsjer op. Vervolg uw weg over de Icefields Parkway, waarschijnlijk de mooiste weg van Canada, en stop onderweg bij Lake Peyto en Bow Pass.
Overnachting: Banff National Park
Dag 19

Banff

➢ To do: Bezoek Banff National Park en neem bij voorbeeld de gondel naar de top van Sulphur Mountain of probeer de warmwaterbaden. Het dorp Banff biedt een keur aan leuke winkels, cafeetjes en restaurants.
Overnachting: Banff National Park
Dag 20

Banff

➢ To do: Vandaag kunt u een bezoek brengen aan de Takakkaw watervallen en het beroemde meer van Lake Louise. Maar ook een rit over de Bow Valley Parkway met een stop bij Johnston Canyon is een echte aanrader.
Overnachting: Banff National Park
Dag 21

Banff – Calgary (126 km)

‘s Ochtends verlaat u de Rocky Mountains en rijdt u naar Calgary waar u de camper inlevert. Aansluitend vertrekt u voor uw vlucht naar Amsterdam. (Let op: Bij sommige camperverhuurders dient u de camper al voor 10 uur in te leveren).
Toon de rest

Foto's & Video

Praat met onze Canada Experts

Hulp nodig met het samenstellen van uw perfecte Canada rondreis die zit als een maatpak? Neem vrijblijvend contact met ons op, we helpen u graag verder.

Maak kennis met onze medewerkers

Onze Nieuwsbrief

De nieuwsbrief die u wel wilt ontvangen! Op de hoogte blijven van nieuwtjes, aanbiedingen, wegbrengspecials en ander GoCanada nieuws? Schrijf uzelf dan in voor de GoCanada nieuwsbrief.