Hello, nice to meet you!

Op zoek naar een helpende hand bij het samenstellen van die bijzondere reis door Canada? Zoek niet verder.
Hallo, hier zijn we; het GoCanada team. Een enthousiast team dat gedreven wordt door passie, kennis en meer dan 20 jaar Canada ervaring.
Samen stellen wij jouw droomreis samen! Een reis op maat die helemaal voldoet aan jouw wensen.

Combineer in Canada!
Wil ik een cruise of een camper? Ga ik met de trein of met een stoere 4x4? Bij GoCanada weten we daar wel raad mee!
We combineren het gewoon. Bij ons kun je voor alles terecht en we helpen je graag met het samenstellen van mooie (combinatie) reizen.
En voor de vroege vogels die in 2025 al weg willen? Vraag nu al een prijsopgave aan en profiteer als eerste van de beschikbare tarieven.
Lees meer over vroegboek 2025.

Cruise top 4 Holland America Line
Dat cruisen rond Canada leuk is wisten we wel… maar welke cruise kies je en welke combinaties kun je maken? Ter inspiratie hebben we een mooie
top vier samengesteld van veel geboekt cruise combinaties die nog beschikbaar zijn voor deze zomer of dit najaar. Lees meer over onze mooie Cruise Top 4.

Onze reizen naar Canada
Met het aanbod op onze website hopen wij je te inspireren. Wij stellen alle reizen samen op basis van jouw wensen.
Laat ons weten wat je wensen zijn en wij gaan graag de uitdaging aan om je verwachtingen te overtreffen.

Zoek een reis door Canada

Over deze reis

Camperreis Classic Explorer vanuit Calgary incl. campings

Geniet op uw gemak van al het moois dat het westen van Canada u te bieden heeft en maak u daarbij geen zorgen over de overnachtingen op de campings, want deze hebben wij al voor u gereserveerd. Met name in het hoogseizoen kan het druk zijn en dan kunnen veel van die mooie rustige campings al vol geboekt zijn.

Deze reis in het kort:
* Retourvlucht Calgary
* 1 overnachting luchthavenhotel
* 19 overnachtingen op campings
* 20 dagen camperhuur
* Overtochten per BC Ferries
* Gepersonaliseerde routebeschrijving in het Nederlands met leuke tips voor onderweg

Deze drie weekse camperreis begint in Calgary en brengt u door de Rocky Mountains en langs Wells Gray Park richting Vancouver Island. Na de indrukwekkende regenwouden op Vancouver Island bezocht te hebben, reist u richting Vancouver. Om vervolgens via de zuidelijke route weer naar Calgary te reizen. En dat alles met het gemak van vooraf geboekte en betaalde plaatsen op de mooiste plekjes van de camping!

De route in het kort:
Calgary (1 nacht luchthavenhotel)
Campings:
Banff National Park (2 nachten)
Jasper National Park (2 nachten)
Clearwater/Wells Gray Provincial Park (2 nachten)
Whistler (1 nacht)
Campbell River (2 nachten)
Tofino/Ucluelet (3 nachten)
Vancouver (1 nacht)
Hope/Manning Park (1 nacht)
Rock Creek (1 nacht)
Nelson (2 nachten)
Fort Steele (1 nacht)
Cochrane (1 nacht)

Belangrijk: De campinglocaties zoals aangegeven zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid. Bij beperkte beschikbaarheid kunnen ze zich ook buiten de dorpen of verder van de locaties bevinden.

Kijk bij de tab 'schema & route' voor deze reis van dag tot dag.

Inbegrepen bij deze reis

Camperreis Classic Explorer vanuit Calgary incl. campings

Retourvlucht Calgary incl. alle toeslagen
1 overnachting luchthavenhotel Calgary
20 dagen camperhuur
19 overnachtingen op campings volgens reisschema
Overtochten per BC Ferries
Gepersonaliseerde routebeschrijving in het Nederlands met leuke tips (zogenaamd road book)

Belangrijk: De campinglocaties zoals aangegeven zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid. Bij beperkte beschikbaarheid kunnen ze zich ook buiten de dorpen of verder van de locaties bevinden.

Schema & Route Camperreis Classic Explorer vanuit Calgary incl. campings

Dag 1

Amsterdam - Calgary

Na aankomst op de luchthaven van Calgary gaat u per gratis shuttlebus naar uw luchthavenhotel.
Overnachting: luchthavenhotel Calgary
Dag 2

Calgary - Banff National Park (150 km)

Afhankelijk van de camperverhuurder en het geboekte pakket kunt u de camper al in de ochtend of pas in de middag ophalen. Na het ophalen van de camper rijdt u de Rocky Mountains in naar Banff.
Overnachting: National Park campground
Dag 3

Baff National Park

Banff National Park is het oudste nationale park van Canada, opgericht in 1885 nadat de nu beroemde warm waterbronnen bij Banff werden ontdekt. Dit park beschikt over imponerende bergruggen, afgelegen valleien, bossen, bergweiden en meren die gevoed worden door smeltwater van gletsjers. Bovendien is dit gebied rijk aan veel verschillende diersoorten.
➢ To do: Rijd eens over de Bow Valley Parkway (Highway 1A) en bezoek Johnston Canyon of neem de gondel naar de top van Sulphur Mountain of probeer de warmwaterbaden. Het dorp Banff biedt een keur aan leuke winkels, cafeetjes en restaurants.
Overnachting: National Park campground
Dag 4

Banff National Park – Jasper National Park (290 km)

Vandaag vervolgt u uw route over de beroemde Icefields Parkway. Waarschijnlijk de mooiste weg van Canada.
➢ To do: Stop bij Bow Pass, Peyto Lake en uiteraard bij de indrukwekkende Athabasca Glacier. Hier kunt u met de snowcoach de ijsvlaktes op van de Columbia Icefields.
U rijdt verder langs de donderende Sunwapta watervallen richting Jasper.
Overnachting: National Park campground
Dag 5

Jasper National Park

➢ To do: Jasper National Park werd in 1907 opgericht en is het grootste en meest noordelijk gelegen nationale park in de Rocky Mountains. Geniet van de prachtige omgeving en maak een cruise op Maligne Lake; het grootste meer in de Canadese Rocky Mountains dat gevoed wordt door smeltwater van gletsjers. Dit park beschikt over veel wildernis en diverse goede wandelpaden, waardoor u volop gelegenheid hebt om wilde dieren te zien. Als u van mooie natuur houdt, is Highway 93A zeker de moeite waard. Deze weg is onderdeel van de oude
weg tussen Jasper en Banff en slingert door de bergen. In Jasper kunt u paardrijden, raften, kano’s huren of de kabelbaan nemen naar de top van Whistler Mountain.
Overnachting: National Park campground
Dag 6

Jasper National Park – Clearwater/Wells Gray Provincial Park (320 km)

De Yellowhead Highway brengt u via Mount Robson Provincial Park door de Cariboo Mountains naar Clearwater en Wells Gray Park. Mount Robson is met 3954 m. de hoogste berg in Canada. (Vandaag wint u een uur tijd).
➢ To do: onderweg kunt u in Blue River een berenexcursie maken.
Overnachting: Provincial Park campground of particuliere camping
Dag 7

Clearwater / Wells Gray Provincial Park

➢ To do: Bezoek het mooie Wells Gray Provincial Park en maak lange wandelingen langs de vele paden in dit toegankelijke park. Enkele hoogtepunten zijn Ray’s Farm en de beroemde Helmcken Falls, die drie keer zo hoog is als de Niagara Falls.
Overnachting: Provincial Park campground of particuliere camping
Dag 8

Clearwater – Whistler (425 km)

Vanaf Clearwater zakt u af door het droge gebied van Kamloops om via de Coastal Mountains te eindigen in Whistler.
➢ To do: Bezoek de 60 meter hoge watervallen na een mooie wandeling van 1,5 km in Nairn Falls Provincial Park. Dit park ligt vlakbij het bergdorp Whistler, dat samen met Vancouver gastheer was van de Olympische spelen van 2010.
Overnachting: particuliere camping
Dag 9

Whistler – Campbell River (320 km + ferry)

U rijdt via de Sea to Sky Highway naar de kust waar u in Horseshoe Bay de ferry neemt naar Vancouver Island. Onderweg kunt u genieten van het steeds wisselende uitzicht als u een eilandje passeert en misschien ziet u zelfs wel een walvis. Op Vancouver Island rijdt u in noordelijke richting, waarbij we u aanraden om het laatste gedeelte via Highway 19A te rijden. Deze weg voert meer langs de kust dan Highway 19 en is een rustiger weg.
Overnachting: particuliere camping
Dag 10

Campbell River

➢ To do: U kunt vandaag een orka- of walvisexcursie maken vanuit Campbell River, maar u kunt er ook voor kiezen om Strathcona Provincial Park te bezoeken. In dit park kunt u goed wandelen, kanoën en ook zijn er verschillende watervallen. Ook kunt u een vlucht maken met een historisch watervliegtuig om de post rond te brengen.
Overnachting: particuliere camping
Dag 11

Campbell River – Tofino/Ucluelet (245 km)

U rijdt gedeeltelijk terug richting Parksville en daar vervolgt u uw weg in westelijke richting naar het Pacific Rim National Park.
➢ To do: Onderweg kunt u een wandeling maken langs de indrukwekkende bomen van Cathedral Grove.
Overnachting: National Park campground of particuliere camping
Dag 12 & 13

Tofino/Ucluelet

➢ To do: Genesteld tussen de prachtige regenwouden van de westkust van Vancouver Island is dit een van de mooiste plekjes van Canada. Dit ‘walvis mekka’ biedt de ideale mogelijkheid om een walvisexcursie te maken of een wildlifetocht op zoek naar de zwarte beer. Maak een wandeling door de regenwouden om te eindigen op het strand van Long Beach. In Ucluelet kunt u het oude centrum bezoeken of een wandeling maken over een deel van de Wild Pacific Trail (de Lighthouse Loop is een mooi rondje).
Overnachting: National Park campground of particuliere camping
Dag 14

Tofino/Ucluelet – Vancouver (260 km + ferry)

Vandaag rijdt u dwars over Vancouver Island naar Nanaimo voor de overtocht per veerboot naar Horseshoe Bay.
➢ To do: Bezoek onderweg het plaatsje Coombs waar de geiten op het dak van de plaatselijke markt lopen. Via Highway 99 en de Trans Canada Highway rijdt u naar Burnaby, een buitenwijk van Vancouver. U kunt met openbaar vervoer het centrum van Vancouver bezoeken.
Overnachting: particuliere camping
Dag 15

Vancouver – Manning Provincial Park (115 km)

In de ochtend kunt u nog een bezoek brengen aan Vancouver. Vervolgens rijdt u door de Fraser Valley richting Hope. Om daarna door de Cascade Mountains verder naar Manning Provincial Park te rijden.
➢ To do: Dit is een park dat geschikt is voor alle seizoenen en beschikt over een uitgebreide flora en fauna. Er zijn wandelpaden voor wandelingen van 15 minuten tot 6 dagen. Verder kunt u hier paardrijden, vissen, fietsen en zwemmen. Ook is er volop gelegenheid om wilde dieren te zien, zoals coyotes, herten, beren, bevers en eekhoorns.
Overnachting: Provincial Park campground
Dag 16

Manning Provincial Park – Rock Creek (235 km)

Het landschap verandert vandaag voortdurend. De Cascade Mountains lopen over in prachtige valleien met fruitbomen en kleine plaatsjes waar het lijkt of de tijd heeft stil gestaan. Rock Creek ligt aan de Kettle River tussen het Okanagan plateau en de Monashee Mountains. Op de oostelijke rivieroever treft u nog overblijfselen aan van de goud- en zilvermijnen die hier eens floreerden.
Overnachting: Provincial Park campground
Dag 17

Rock Creek – Nelson (230 km)

Volg de Crowsnest Highway richting het historische dorp Nelson in de Selkirk Mountains in de West-Kootenays. Dit dorp is het culturele centrum van de omgeving met leuke galerieën en historische gebouwen.
➢ To do: Vergeet daarbij niet om over de historische Baker Street in het centrum van Nelson te lopen.
Overnachting: Provincial Park Campground of particuliere camping
Dag 18

Nelson/Kokanee Provincial Park

➢ To do: Deze dag is ter vrije besteding in Kokanee Provincial Park. In deze beboste omgeving kunt u onder andere herten, zwarte en grizzly beren, elanden en nog veel meer andere dieren tegen komen. Tijdens een wandeling door dit gebied zult u ongetwijfeld een van deze dieren en verschillende vogels zien.
Overnachting: Provincial Park campground of particuliere camping
Dag 19

Nelson – Fort Steele (225 km)

Steek bij Balfour per gratis veerboot Lake Kootenay over en vervolg uw weg zuidwaarts over de 3A. Deze schitterende weg slingert langs de oevers van het meer, waarbij u kunt genieten van fantastische vergezichten en de mooie begroeide bergruggen. Rijd bij Creston verder over de Crowsnest Highway richting Cranbrook.
➢ To do: U eindigt de dag in Fort Steele, waar u het Fort Steele Museum kunt bezoeken en daarbij terug gaat in de tijd en kunt zien hoe het er in vroeger tijden aan toe ging. Denk eraan dat u een uur tijd verliest doordat u de Mountain Time tijdzone binnen gaat.
Overnachting: particuliere camping
Dag 20

Fort Steele - Cochrane (360 km)

U rijdt vandaag richting Cochrane de mooste weg is via Radium Hot Springs waar u afslaat de Rocky Mountains in. De weg vanaf Radium Hot Springs slingert tussen de bergen door en u hebt grote kans om wilde dieren te zien. Via Banff verlaat u de Rocky Mountains om de laatste nacht door te brengen in de buurt van Calgary.
Overnachting: particuliere camping
Dag 21

Cochrane - Amsterdam

U levert de camper ‘s ochtends in en gaat naar de luchthaven voor uw terugvlucht naar Amsterdam.
Toon de rest

Foto's & Video

Praat met onze Canada Experts

Hulp nodig bij het samenstellen van jouw perfecte Canada rondreis die zit als een maatpak? Neem vrijblijvend contact met ons op en we helpen je graag verder.

Maak kennis met onze medewerkers

Onze Nieuwsbrief

De nieuwsbrief die u wel wilt ontvangen! Op de hoogte blijven van nieuwtjes, aanbiedingen, wegbrengspecials en ander GoCanada nieuws? Schrijf uzelf dan in voor de GoCanada nieuwsbrief.