Hello, nice to meet you!

Op zoek naar een helpende hand bij het samenstellen van die bijzondere reis door Canada? Zoek niet verder.
Hallo, hier zijn we; het GoCanada team. Een enthousiast team dat gedreven wordt door passie, kennis en meer dan 20 jaar Canada ervaring.
Samen stellen wij jouw droomreis samen! Een reis op maat die helemaal voldoet aan jouw wensen.

Combineer in Canada!
Wil ik een cruise of een camper? Ga ik met de trein of met een stoere 4x4? Bij GoCanada weten we daar wel raad mee!
We combineren het gewoon. Bij ons kun je voor alles terecht en we helpen je graag met het samenstellen van mooie (combinatie) reizen.
En voor de vroege vogels die in 2025 al weg willen? Vraag nu al een prijsopgave aan en profiteer als eerste van de beschikbare tarieven.
Lees meer over vroegboek 2025.

Cruise top 5 Holland America Line
Dat cruisen rond Canada leuk is wisten we wel… maar welke cruise kies je en welke combinaties kun je maken? Ter inspiratie hebben we een mooie
top 5 samengesteld van veel geboekt cruise combinaties die nog beschikbaar zijn voor deze zomer of dit najaar. Lees meer over onze mooie Cruise Top 5.

Onze reizen naar Canada
Met het aanbod op onze website hopen wij je te inspireren. Wij stellen alle reizen samen op basis van jouw wensen.
Laat ons weten wat je wensen zijn en wij gaan graag de uitdaging aan om je verwachtingen te overtreffen.

Camperreizen | Autorondreizen | Groepsreizen | Cruisereizen
Treinreizen | Wintersport | Bijzondere accommodaties

Zoek een reis door Canada

Over deze reis

Camperreis Off the beaten path incl. campings

Deze 3-weekse camper rondreis door het mooie en soms minder bekende West-Canada brengt u langs de mooie en minder ontdekte plekjes van dit gebied met de zekerheid van vooraf geboekte campings. Zeker voor mensen die al eens in de Rocky Mountains zijn geweest, is dit een echte aanrader. De kans op het zien van wilde dieren is namelijk misschien wel groter en het is onderweg rustiger dan in de populairdere plaatsen. Daarnaast wordt deze reis gekenmerkt door een rustig reistempo. Bespaar u zelf tijd met zoeken en voorkom teleurstellingen. Met name in het hoogseizoen kan het op bepaalde plaatsen in Canada druk zijn.

Deze reis in het kort:
* Vlucht Calgary heen en Vancouver terug
* 1 overnachting luchthavenhotel
* 20 overnachtingen op campings
* 21 dagen camperhuur
* Gepersonaliseerde routebeschrijving in het Nederlands met leuke tips voor onderweg

Tijdens deze reis bezoekt u het Kananaskis gebied dat ook in de Rocky Mountains ligt, maar veel minder bekend is. Daarnaast rijdt u door de Kootenays, ook al zo’n mooi gebied en niet bekend bij toeristen. Via de leuke plaatsjes Nelson en Nakusp rijdt u in noordwestelijke richting. Onderweg komt u langs mooie meren en uiteindelijk gaat u via Whistler naar Vancouver.

De route in het kort:
Calgary (1 nacht)
Big Horn No. 8/Kananaskis (3 nachten)
Radium Hot Springs (2 nachten)
Cranbrook (2 nachten)
Nelson (3 nachten)
Nakusp (1 nacht)
Canoe/Salmon Arm (2 nachten)
Lac La Hache (2 nachten)
Lillooet (2 nachten)
Whistler (2 nachten)
Burnaby (Vancouver) (1 nacht)

Belangrijk: De campinglocaties zoals aangegeven zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid. Bij beperkte beschikbaarheid kunnen ze zich ook buiten de dorpen of verder van de locaties bevinden.

Kijk bij de tab 'schema & route' voor deze reis van dag tot dag.

Inbegrepen bij deze reis

Camperreis Off the beaten path incl. campings

Vlucht Calgary heen en Vancouver terug incl. alle toeslagen
1 overnachting luchthavenhotel Calgary
21 dagen camperhuur
20 overnachtingen op campings volgens reisschema
Gepersonaliseerde routebeschrijving in het Nederlands met leuke tips (zogenaamd road book)

Belangrijk: De campinglocaties zoals aangegeven zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid. Bij beperkte beschikbaarheid kunnen ze zich ook buiten de dorpen of verder van de locaties bevinden.

Schema & Route Camperreis Off the beaten path incl. campings

Dag 1

Amsterdam - Calgary

Vlucht vanaf Amsterdam naar Calgary. Na aankomst gaat u per gratis shuttlebus naar uw luchthavenhotel.

Overnachting: Calgary luchthavenhotel
Dag 2

Calgary – Big Horn No. 8/Kananaskis (85 km)

Vandaag haalt u uw camper op (dit kan ook pas in de middag zijn, afhankelijk van de camperverhuurder) en is er tijd om boodschappen te doen. De rit naar Kananaskis is kort, waardoor
er voldoende tijd over is om uw spullen uit te pakken.
Let op: U bezoekt het Kananaskis gebied en dan dient u een Kananaskis Conservation Pass aan te schaffen. Deze kost CAD 15,- per dag en dient u dus voor vier dagen aan te schaffen. Deze pas is gekoppeld aan het kenteken van uw camper en kunt u dus pas verkrijgen nadat u de camper hebt opgehaald. U kunt dit doen via alberta.ca/ConservationPass of bij een Tourist Information Centre in Kananaskis. U dient de pas uiterlijk voor middernacht op de dag van aankomst in Kananaskis aan te schaffen.

Overnachting: Big Horn No. 8
Dag 3 + 4

Big Horn No. 8/Kananaskis

➢ To do: Deze dagen hebt u de tijd om de omgeving te verkennen. U kunt hier goed wandelen, maar ook kajakken, kanoën of paardrijden is mogelijk. De kans is groot dat u hier wilde dieren ziet. Er zijn verschillende provinciale parken in dit gebied zoals Bow Valley Provincial Park en Peter Lougheed Provincial Park, die u kunt bezoeken.

Overnachting: Big Horn No. 8
Dag 5

Big Horn No. 8/Kananaskis – Radium Hot Springs (175 km)

Vandaag legt u een prachtige route af door de Rocky Mountains. Onderweg komt u langs Banff. Sla daarna af om uw weg over de Bow Valley Parkway te vervolgen tot de afslag naar Highway 93. De Bow Valley Parkway (Highway 1A) is de oude snelweg en nu rustig met grote kans om wilde dieren te zien. Vervolgens komt u door Kootenay National Park om de dag te eindigen in Radium Hot Springs.
➢ To do: In Radium Hot Springs kunt u het grootste mineraalbad van Canada bezoeken dat baden heeft van verschillende temperaturen en ook een hot tub.

Overnachting: Radium Hot Springs
Dag 6

Radium Hot Springs

➢ To do: Breng vandaag een bezoek aan Kootenay National Park waar u bij Sinclair Canyon de kans hebt op het zien van dikoorn schapen. Geniet van het uitzicht bij Windermere Valley. Ook kunt u raften in de buurt van Radium Hot Springs.

Overnachting: Radium Hot Springs
Dag 7

Radium Hot Springs – Cranbrook (145 km)

De rit van vandaag is kort, dus u kunt de ochtend ook gebruiken om nog een mooie wandeling te maken in Kootenay National Park. Cranbrook staat bekend als de zonnigste plaats in British Columbia met prachtig uitzicht op de besneeuwde bergtoppen en over de groene valleien.
➢ To do: In Cranbrook kunt u het Canadian Museum of Rail Travel bezoeken.

Overnachting: Cranbrook
Dag 8

Cranbrook

➢ To do: We raden u aan om een bezoek te brengen aan Fort Steele Heritage Town (zo’n 17 km van Cranbrook). Fort Steele werd in de 19e eeuw zo dicht mogelijk bij de goudmijnen gebouwd, maar werd een spookstad toen het zoeken naar goud in verval raakte. Nu kunt u de meer dan zestig historische gebouwen bekijken, een paardensmid aan het werk zien, u verwonderen over alle middeltjes bij een oude apotheek en zelf uw geluk beproeven bij het goud zoeken.

Overnachting: Cranbrook
Dag 9

Cranbrook – Nelson (230 km)

U rijdt via Highway 95 in zuidelijke richting en gaat vervolgens over de Crows Nest Highway (Hwy 3) in westelijke richting. Deze weg loopt vlak langs de grens met de VS en is bij veel toeristen onbekend en daardoor redelijk rustig. Via Highway 6 rijdt u naar Nelson. Dit historische dorp in de Selkirk Mountains is het culturele centrum van de omgeving met leuke galerieën en historische gebouwen.

Overnachting: Nelson
Dag 10 + 11

Nelson

Neslon wordt ook wel de ‘heritage capital’ van British Columbia genoemd. Er zijn namelijk meer historische gebouwen per inwoner dan in welke andere plaats dan ook in BC.
➢ To do: Vergeet daarbij niet om over de historische Baker Street in het centrum van Nelson te lopen. Ook is het leuk om een stadswandeling te maken (informatie daarover is te verkrijgen bij het information centre). De historische Streetcar No. 23 rijdt bij Rotary Lakeside Park, waar ook een recreatiestrand en brede promenade is.
➢ To do: Deze dagen zijn ter vrije besteding. Zo is een bezoek aan Kokanee Provincial Park zeker aan te raden. In deze beboste omgeving kunt u onder andere herten, zwarte en grizzly beren, elanden en nog veel meer andere dieren tegen komen. Tijdens een wandeling door dit gebied zult u ongetwijfeld daarnaast ook verschillende vogels zien.

Overnachting: Nelson
Dag 12

Nelson – Nakusp (145 km)

Aangezien de rit van vandaag kort is, raden we aan om de omweg via Ainsworth Hot Springs te nemen.
➢ To do: Bezoek Ainsworth Hot Springs. Deze warmwaterbron bevindt zich in een hoefijzer vormige grot waar het mineraalwater uit het plafond sijpelt. Het water in de grot is 42 graden en vormt een natuurlijk stoombad. Buiten zijn er ook een verwarmd zwembad en een koudwater bad. Vanuit Nakusp hebt u een mooi uitzicht over Upper Arrow Lake. Als u nog geen genoeg hebt van de hot springs, kunt u hier ook nog de Nakusp Hot Springs en de Halcyon Hot Springs bezoeken.

Overnachting: Nakusp
Dag 13

Nakusp – Canoe/Salmon Arm (195 km incl. gratis ferry)

U rijdt langs de oever van Upper Arrow Lake naar het noorden om met de gratis veerboot over te steken naar Shelter Bay. Vandaar vervolgt u uw weg naar Revelstoke, een leuke plaats om onderweg even te stoppen.
➢ To do: Bezoek het Railway Museum, geniet op een terras van een kop koffie of een lekkere lunch in Revelstoke.
Vervolgens gaat u via de Trans Canada Highway verder naar het westen.

Overnachting: Canoe
Dag 14

Canoe/Salmon Arm

Canoe ligt vlakbij Salmon Arm aan een van de vier armen van Shuswap Lake en dit gebied leent zich uitstekend voor watersporten en andere buitenactiviteiten.
➢ To do: Bezoek Salmon Arm Wharf, met 300 meter de langste pier in Noord-Amerika en heel geschikt om vogels te zien. In de omgeving zijn er verschillende provinciale parken, zoals Roderick Haig-Brown Provincial Park, Herald Provincial Park en Shuswap Lake Provincial Park waar u een scala aan wandelpaden treft.

Overnachting: Canoe
Dag 15

Canoe – Lac La Hache (335 km)

U vervolgt de Trans Canada Highway in westelijke richting om bij Cache Creek af te buigen naar het noorden. U passeert daar dan plaatsen met namen als 70 Mile House en 100 Mile House. Dit is de oude route die de goudzoekers aflegden en de plaatsen om te eten, de paarden te voeden en te overnachten werden op basis van de afstand aangegeven.
➢ To do: In Cache Creek kunt u een bezoek brengen aan de Historic Hat Creek Ranch. Daar treft u gerestaureerde gebouwen aan uit de goudzoekerstijd en kunt u een tochtje maken met een huifkar.

Overnachting: Lac La Hache
Dag 16

Lac La Hache

Deze dag is ter vrije besteding in de omgeving van Lac La Hache in de Cariboo & Chilcotin regio.
➢ To do: Op het meer kunt u watersporten. Er zijn kajaks, kano’s en motorboten te huur, maar u kunt ook lekker wandelen door de mooie natuur of gaan paardrijden.

Overnachting: Lac La Hache
Dag 17

Lac La Hache – Lillooet (205 km)

U rijdt terug via de goudzoekersroute, maar slaat voor Cache Creek af naar het westen om de rit te eindigen in Lillooet. Lillooet ligt aan de Fraser River en het kan er in de zomer behoorlijk warm worden.

Overnachting: Lillooet
Dag 18

Lillooet

➢ To do: Maak een rit met het treintje naar Seton Portage (check de tijden vooraf), bezoek Fort Berens Estate Winery om wijn te proeven of bezoek het Lillooet Museum & Visitor Centre, waar nog veel voorwerpen uit de Gold Rush tijd te zien zijn. Daarnaast zijn er ook allerlei wandelingen mogelijk.

Overnachting: Lillooet
Dag 19

Lillooet – Whistler (130 km)

U vervolgt de Sea to Sky Highway (Hwy 99) in zuidelijke richting. Deze weg slingert langs mooie bergmeertjes en onderweg kunt u genieten van het uitzicht.
➢ To do: Voordat u in Whistler aankomt passeert u Nairn Falls Provincial Park. Hier kunt u een wandeling maken naar de waterval.

Overnachting: Whistler
Dag 20

Whistler

Whistler is onder andere bekend vanwege de Olympische Winterspelen van 2010.
➢ To do: U kunt met de Peak 2 Peak gondel van Blackcomb naar Whistler Mountain gaan (of omgekeerd) en een mooie bergwandeling maken. Ook kunt u er kanoën of ziplinen.

Overnachting: Whistler
Dag 21

Whistler – Burnaby/Vancouver (135 km)

De rit van vandaag is kort, dus is er nog tijd om Vancouver te verkennen. U kunt gemakkelijk met openbaar vervoer naar het centrum van Vancouver gaan vanaf de camping.
➢ To do: Bezoek Stanley Park met zijn totempalen, de overdekte food market op Granville Island, ga winkelen op Robson Street of neem de hop-on/hop-off bus om langs een groot deel van de bezienswaardigheden te rijden.

Overnachting: Burnaby
Dag 22

Burnaby - Amsterdam

Vanochtend vertrekt u uit Burnaby en rijdt naar de omgeving van Vancouver. Daar levert u de camper in en gaat u naar de luchthaven voor uw terugvlucht naar Amsterdam.
Toon de rest

Foto's & Video

Praat met onze Canada Experts

Hulp nodig bij het samenstellen van jouw perfecte Canada rondreis die zit als een maatpak? Neem vrijblijvend contact met ons op en we helpen je graag verder.

Maak kennis met onze medewerkers

Onze Nieuwsbrief

De nieuwsbrief die u wel wilt ontvangen! Op de hoogte blijven van nieuwtjes, aanbiedingen, wegbrengspecials en ander GoCanada nieuws? Schrijf uzelf dan in voor de GoCanada nieuwsbrief.