Hello, nice to meet you!

Op zoek naar een helpende hand bij het samenstellen van die bijzondere reis door Canada? Zoek niet verder.
Hallo, hier zijn we; het GoCanada team. Een enthousiast team dat gedreven wordt door passie, kennis en meer dan 20 jaar Canada ervaring.
Samen stellen wij jouw droomreis samen! Een reis op maat die helemaal voldoet aan jouw wensen.

Ga mee op onze nieuwe grizzly expeditie
Voor dit najaar hebben we een beregoede grizzly expeditie in combinatie met een camperavontuur. Stap aan boord
richting Bute Inlet en zie vanaf dichtbij hoe de beren zalmen vangen. Nieuwsgierig? Bekijk hier een beregoede aanbieding.

Beleef jouw droomreis naar Canada
Wij bieden een ruim aanbod aan reizen naar Canada. Maar waar ga je heen? Wordt het een autorondreis door Oost-Canada?
Of toch liever per camper door West-Canada? Of een combinatie daarvan? Geef je wensen aan ons door en wie weet
slaap je zelf binnenkort in die stoere camper op dat orka eiland of in die kleinschalige accommodatie in dat mooie fjord.

Onze reizen naar Canada
Met het aanbod op onze website hopen wij je te inspireren. Wij stellen alle reizen samen op basis van jouw wensen.
Laat ons weten wat je wensen zijn en wij gaan graag de uitdaging aan om je verwachtingen te overtreffen.

Camperreizen | Autorondreizen | Groepsreizen | Cruisereizen
Treinreizen | Wintersport | Bijzondere accommodaties

Zoek een reis door Canada

Over deze reis

Twee weekse Classic Roadtrip The Maritimes

Bent u op zoek naar de meer ongerepte natuur, een mix van Engelse, Schotse en Franse cultuur en houdt u van kreeft? Dan is deze reis voor u bedoeld! In twee weken bezoekt u de belangrijkste highlights van the Maritimes (de meest oostelijke provincies van Canada) en kunt u heerlijk genieten van de prachtige natuur en uiteraard van het heerlijke eten! Denk hierbij onder andere aan Kejimkujik National Park en Cape Breton National Park.

Deze reis in het kort:
* U bezoekt de highlights van verschillende maritieme provincies van Canada
* Verblijf op basis van logies in nette middenklasse accommodaties
* Prachtige natuur, zoals Kejimkujik N.P. en Cabot Trail
* Wildlife spotten
* Inclusief verschillende ferry overtochten

Via de tab ‘schema & route’ vindt u de gedetailleerde dag tot dag beschrijving van deze reis.

De route in het kort:
Halifax (2 nachten)
Western Shore/Lunenburg (2 nachten)
Caledonia/Kejimkujik N.P. (2 nachten)
Saint John (1 nacht)
Shepody/Hopewell Rock (1 nacht)
Charlottetown, PEI (2 nachten)
Cheticamp (1 nacht)
Baddeck (2 nachten)
Halifax (1 nacht)

Uiteraard kunnen we deze autorondreis ook voor u op maat uitwerken wanneer u bijvoorbeeld specifieke andere wensen heeft of de reis langer of korter wenst te maken!

Inbegrepen bij deze reis

Twee weekse Classic Roadtrip The Maritimes

Retourvlucht incl. luchthavenbelasting en brandstoftoeslag
14 dagen autohuur
14 overnachtingen volgens reisschema
Overtocht Digby-Saint John
Informatiepakket inclusief wegenkaart

Schema & Route Twee weekse Classic Roadtrip The Maritimes

Dag 1

Aankomst in Halifax

Na aankomst op de luchthaven van Halifax haalt u uw huurauto op. Aansluitend rijdt u naar uw hotel in het centrum van Halifax. Halifax is in 1749 gesticht en tegenwoordig hoofdstad van Nova Scotia en de grootste stad in de maritieme provincies van Canada.

Overnachting: Halifax
Dag 2

Halifax

➢ To do: U hebt de hele dag de tijd om de boetieks, pubs en cafés in het centrum van Halifax te verkennen. De Halifax Citadel biedt een mooi uitzicht over de stad. Ook kunt u een bezoek brengen aan York Redoubt National Historic Site, een 200 jaar oud fort dat uitkijkt over de haven. Verder is de Pier een populaire plek om te wandelen en wat te eten of drinken. Tevens treft u daar de Halifax Seaport Farmer’s Market en wat verderop Pier 21 (het immigratiemuseum). Meer in het centrum is er ook nog het Maritime Museum met onder andere informatie over de Titanic.

Overnachting: Halifax
Dag 3

Halifax – Lunenburg/Western Shore (145 km)

U rijdt in zuidelijke richting naar Lunenburg.
➢ To do: Onderweg kunt u Peggy's Cove bezoeken. Dit is een klein dorp met huizen die in de rotsen zijn gebouwd en een vuurtoren die uitkijkt over de Atlantische Oceaan.
U vervolgt uw weg naar Lunenburg. Deze plaats is de grootse vissersplaats aan de zuidkust van Nova Scotia en werd in 1753 door de Britten gesticht als eerste plaats buiten Halifax. Veel gebouwen in het centrum zijn bewaard gebleven en vormen met hun verschillende kleuren een leuk decor voor een wandeling door dit UNESCO werelderfgoed.

Overnachting: Lunenburg/Western Shore
Dag 4

Lunenburg/Western Shore

Deze dag is ter vrije besteding in Lunenburg en omgeving.
➢ To do: In het oude centrum zijn er veel oude gebouwen en daarnaast een levendige kade met restaurants, winkels en galeries. Het Fisheries Museum of the Atlantic is boeiend om een bezoek aan te brengen. In de zomermaanden kunt u een boottocht maken per Bluenose II. Dit is een replica van het beroemde zeil- en vissersschip Bluenose dat in 1946 verging.

Overnachting: Lunenburg/Western Shore
Dag 5

Lunenburg/Western Shore – Kejimkujik National Park/Maitland Bridge (87 km)

Vandaag steekt u het schiereiland gedeeltelijk over. Uw hotel ligt dicht bij de ingang van het park.
➢ To do: Bezoek het Kejimkujik National Park, bekend vanwege de wandelpaden en het kanoën op meren en rivieren in de wildernis. Gidsen in het park maken wandelingen waarbij ze de natuurlijke geschiedenis van het park laten zien inclusief de rotstekeningen van de Mi’kmaq. Begin uw bezoek bij het bezoekerscentrum. Hier is onder andere een interactieve tentoonstelling en tevens vertrekpunt van enkele korte wandelingen.

Overnachting: Kejimkujik National Park/Maitland Bridge
Dag 6

Kejimkujik National Park/Maitland Bridge

U hebt de hele dag de tijd om dit mooie park te verkennen. Kejimkujik National Park bestaat uit twee geografisch gescheiden delen. Het grootste gedeelte bevindt zich op het Nova Scotia Peninsula, het kleinere Kejimkujik Seaside ligt bij Port Joli aan de Atlantische kust. Uniek is dat Kejimkujik het enige nationale park in Canada is dat ook een National Historic Site is: naast mooie wildernis bestaat het park namelijk uit tientallen archeologische vindplaatsen die duiden op bewoning door indianen en kolonisten. Slechts een klein stuk van het park is per auto of camper bereikbaar: de rest van de wildernis is alleen te voet of per kano te bezoeken.

Overnachting: Kejimkujik National Park/Maitland Bridge
Dag 7

Kejimkujik National Park/Maitland Bridge – Saint John (148 km + ferry)

U vervolgt uw weg over het schiereiland om bij Digby de veerboot te nemen naar Saint John aan de overkant van de Bay of Fundy.
➢ To do: Maak een wandeling door het historische centrum van Saint John dat bekend staat vanwege de loyalisten die de Britse tradities in ere houden. Het Loyalist House is het oudste huis van Saint John waar u een rondleiding kunt volgen. Ook kunt u Fort Howe National Historic Site bezoeken. Dit is een oud verdedigingswerk waar vroeger maar liefst acht kanonnen stonden. Een mooi natuurfenomeen zijn de Reversing Falls, waar de Saint John River uitmondt in de Bay of Fundy. Door het enorme getijdeverschil wordt het water soms weer de rivier ingeduwd.

Overnachting: Saint John
Dag 8

Saint John – Hopewell Rock/Shepody (165 km)

U rijdt vandaag gedeeltelijk langs de Bay of Fundy om uit te komen bij een punt waar u het getijdeverschil goed kunt waarnemen.
➢ To do: Bij eb kunt u een wandeling maken bij de beroemde Flower Pots. U kunt dan over het zand wandelen om de drooggevallen rotsen heen. Bij vloed kunt u er goed kajakken.

Overnachting: Hopewell Rock/Shepody
Dag 9

Hopewell Rock/Shepody – Charlottetown (210 km)

➢ To do : Onderweg naar Charlottetown kunt u stoppen bij Magnetic Hill bij Moncton. Als u de auto in zijn vrij zet en het gaspedaal los laat, dan lijkt het of u achteruit rijdt de heuvel op en ook het riviertje naast u lijkt de heuvel op te stromen.
U steekt de 13 kilometer lange Confederation Brug over naar Prince Edward Island en rijdt vervolgens naar Charlottetown.

Overnachting: Charlottetown
Dag 10

Charlottetown

➢ To do : Vandaag hebt u alle tijd om Charlottetown te verkennen. Dit is de plaats waar de geboorte van Canada plaats vond. In het Province House National Historic Site vonden de bijeenkomsten plaats die ertoe hebben geleid dat Canada als land werd geformeerd in 1867.
➢ To do : Of u kunt deze dag gebruiken om Prince Edward Island te verkennen. U kunt een bezoek brengen aan Prince Edward Island National Park aan de noordkant van het eiland met zee, strand en duinen. Dit eiland is ook bekend door de ‘Green Gables’ naar het boek over Anne of Green Gables van de Canadese schrijfster Lucy Maud Montgomery.

Overnachting: Charlottetown
Dag 11

Charlottetown – Cheticamp (485 km)

U vertrekt over Route 1 naar Wood Islands voor de oversteek per veerboot naar Caribou op Nova Scotia. Van daar rijdt u naar Cape Breton Island, een stukje Schotland in Noord Amerika. U overnacht aan het begin van de beroemde Cabot Trail, een prachtige kustweg.

Overnachting: Cheticamp
Dag 12

Cheticamp – Baddeck (210 km via Cape North)

➢ To do : U kunt vandaag op uw gemak over de Cabot Trail rijden en regelmatig stoppen om van het uitzicht te genieten of een mooie wandeling te maken. Het bezoekerscentrum in het park kan u goed informeren over de wandelingen. Er zijn 28 verschillende wandelingen in het park tussen Cheticamp en Ingonish. De meest aangeraden wandeling is de Skyline Trail, die ongeveer 15 minuten van de ingang van het park begint.

Overnachting: Baddeck
Dag 13

Baddeck

Als u er gisteren nog niet genoeg van hebt gezien, kunt u vandaag Cape Breton Highlands National Park en de Cabot Trail verder verkennen. Anders kunt u onderstaande optie kiezen.
➢ To do : Vanochtend vertrekt u in noordelijke richting naar het Fortress of Louisbourg National Historic Site. Dit ‘levende’ museum is een reconstructie van een Frans militair stadje ten tijde van 1700 compleet met in klederdracht gestoken personen die vertellen over het leven in die tijd. Verder raden wij u aan een bezoek te brengen aan Alexander Graham Bell National Historic Site in Baddeck. Dit is een museum gewijd aan het leven en de uitvindingen van deze fascinerende man, die de zomers doorbracht in deze regio aan de kust van het Bras d’Or. Ook kunt u een bezoek brengen aan het Highland Village Museum in Iona.

Overnachting: Baddeck
Dag 14

Baddeck – Halifax (350 km)

U kunt de hele dag de tijd nemen voor de terugreis naar Halifax. Onderweg rijdt u langs de Bras d’Or Lakes. Via de Canso Causeway gaat u terug naar het hoofdeiland van Nova Scotia. Bij Antigonish rijdt u in zuidwestelijke richting over de Marine Drive naar Halifax. In dat geval rijdt u een deel langs de kust en kunt u eerst nog een bezoek brengen aan de historische plaats Sherbrooke. Een snellere route is om pas bij Truro af te slaan in zuidelijke richting (dus niet bij Antigonish) en dan verder te rijden naar Halifax.

Overnachting: Halifax
Dag 15

Halifax

U keert terug naar de luchthaven waar u uw auto inlevert en aansluitend naar Amsterdam vliegt.
Toon de rest

Foto's & Video

Praat met onze Canada Experts

Hulp nodig bij het samenstellen van jouw perfecte Canada rondreis die zit als een maatpak? Neem vrijblijvend contact met ons op en we helpen je graag verder.

Maak kennis met onze medewerkers

Onze Nieuwsbrief

De nieuwsbrief die u wel wilt ontvangen! Op de hoogte blijven van nieuwtjes, aanbiedingen, wegbrengspecials en ander GoCanada nieuws? Schrijf uzelf dan in voor de GoCanada nieuwsbrief.