Zoek een reis door Canada

Over deze reis

Twee weekse Classic Roadtrip The Maritimes

Deze rondreis begint en eindigt in Halifax, de gezellige hoofdstad van Nova Scotia. Via het pittoreske Lunenburg met de houten huisjes steekt u over naar de Bay of Fundy, de plek in Nova Scotia voor een walvistocht. Via de Confederation Bridge komt u uit op Prince Edward Island, Canada’s kleinste provincie, maar wel de belangrijkste. Het hoe en waarom ontdekt u in Charlottetown!
Via de prachtige kustweg van Cape Breton Highands National Park eindigen we in het 400 jaar oude Louisbourg waar de Fransen en de Engelsen in het verre verleden flink met elkaar in aanvaring zijn gekomen. In het oude fort kunnen ze daar prachtig over vertellen.

Kortom, deze gevarieerde, compacte rondreis brengt u een mooie mix van Europese geschiedenis en indrukwekkende natuur. En vergeet die heerlijke kreeft niet!

Via de tab ‘schema & route’ vindt u de gedetailleerde dag tot dag beschrijving van deze reis.

Inbegrepen bij deze reis

Twee weekse Classic Roadtrip The Maritimes

Retourvlucht incl. luchthavenbelasting en brandstoftoeslag
Autohuur
14 overnachtingen volgens reisschema
Veerboot Woods Island-Caribou
Brier Island walvisexcursie
Historic Sites Pass (toegang tot Alexander Graham Bell, Canso Islands, Fort Anne, Fortress of Louisbourg, Grand-Pré, Halifax Citadel, Kejimkujik (dagpas), Port-Royal, Green Gables House, Port-la-Joye-Fort Amherst)
Wegenkaart en informatiepakket

Schema & Route Twee weekse Classic Roadtrip The Maritimes

Dag 1

Aankomst in Halifax

U komt aan op Halifax International Airport en u haalt uw huurauto op. U rijdt naar uw hotel. Halifax is in 1749 gesticht en tegenwoordig hoofdstad van Nova Scotia en de grootste stad in de maritieme provincies van Canada.
Overnachting: Halifax
Dag 2

Halifax

U hebt de hele dag de tijd om de boetieks, pubs en cafés in het centrum van Halifax te verkennen. De Halifax Citadel biedt een mooi uitzicht over de stad. Ook kunt u een bezoek brengen aan York Redoubt National Historic Site, een 200 jaar oud fort dat uitkijkt over de haven.
Overnachting: Halifax
Dag 3

Halifax – Lunenburg (145 km)

U rijdt in zuidelijke richting naar Lunenburg. Onderweg kunt u Peggy’s Cove bezoeken. Dit is een klein dorp met huizen die in de rotsen zijn gebouwd en een vuurtoren die uitkijkt over de Atlantische Oceaan. Het historische centrum van Lunenburg staat op de wereld erfgoedlijst van UNESCO en is een gerestaureerde Victoriaanse stad waar u goed kunt rond wandelen.
Overnachting: Lunenburg
Dag 4

Lunenburg – Annapolis Royal (133 km)

Vandaag steekt u het schiereiland over. Stop onderweg bij het Kejimkujik National Park, bekend vanwege de wandelpaden en het kanoën op meren en rivieren in de wildernis. Gidsen in het park maken wandelingen waarbij ze de natuurlijke geschiedenis van het park laten zien inclusief de rotstekeningen van de Mi’kmaq. Vervolg uw weg over Route 8 naar Annapolis Royal.
Overnachting: Annapolis Royal
Dag 5

Annapolis Royal

U rijdt vandaag naar Digby voor een walvisexcursie in de voedzame wateren van de Bay of Fundy. Waarschijnlijk zult u vinvissen en dwergvinvissen zien, maar ook bultrug walvissen en misschien zelfs wel de zeldzame North Atlantic right whale (noordkapers). De middag kunt u gebruiken om Annapolis Royal en Fort Anne te bezichtigen.
Overnachting: Annapolis Royal
Dag 6

Annapolis Royal – Wolfville (109 km)

Neem de tijd om te stoppen bij het Grand-Pré National Historic Site, dat de tijd herdenkt dat dit gebied een Acadische nederzetting was (1682-1755). Het Domaine de Grand Pré is een fantastische wijngaard in dit gebied en een bezoek waard. In de omgeving van Wolfville zijn er verschillende wijngaarden die u kunt bezoeken.
Overnachting: Wolfville
Dag 7

Wolfville – Charlottetown (360 km)

Onderweg naar Charlottetown kunt u stoppen bij de Bay of Fundy, een mooi stuk natuur waar u het enorme getijdeverschil kunt aanschouwen. U steekt de 13 kilometer lange Confederation Brug over naar Prince Edward Island en rijdt vervolgens naar het leuke Charlottetown.
Overnachting: Charlottetown
Dag 8

Charlottetown

Vandaag hebt u alle tijd om Charlottetown te verkennen. Dit is de plaats waar de geboorte van Canada plaats vond. In het Province House National Historic Site vonden de bijeenkomsten plaats die ertoe hebben geleid dat Canada als land werd geformeerd in 1867. Verder kunt u in Charlottetown leuk winkelen of op een terrasje wat drinken.
Overnachting: Charlottetown
Dag 9

Charlottetown

Deze dag kunt u gebruiken om Prince Edward Island te verkennen. U kunt een bezoek brengen aan Prince Edward Island National Park aan de noordkant van het eiland met zee, strand en duinen. Dit eiland is ook bekend vanwege de ‘Green Gables’ naar het boek over Anne of Green Gables van de Canadese schrijfster Lucy Maud Montgomery. Daarnaast ziet u op veel plaatsen de rode aarde en zijn er verschillende vuurtorens te zien.
Overnachting: Charlottetown
Dag 10

Charlottetown – Baddeck (274 km)

U vertrekt over Route 1 naar Wood Islands voor de oversteek per veerboot naar Caribou op Nova Scotia. Van daar rijdt u naar Cape Breton Island, een stukje Schotland in Noord Amerika.
Overnachting: Baddeck
Dag 11

Baddeck

Vandaag kunt u Cape Breton Highlands National Park en de Cabot Trail verkennen. Neem de hele dag de tijd hiervoor, zodat u genoeg tijd hebt om te wandelen of te genieten van de mooie uitzichtpunten onderweg. Het bezoekerscentrum in het park kan u goed informeren over de wandelingen. Er zijn 28 verschillende wandelingen in het park tussen Cheticamp en Ingonish. De meest aangeraden wandeling is de Skyline Trail, die ongeveer 15 minuten van de ingang van het park begint.
Verken de beroemde Cabot Trail rond Cape Breton Island voor prachtig uitzicht op de Gulf of St. Lawrence. Deze route slingert door Cape Breton Highlands National Park. Onderweg kunt u ook een bezoek brengen aan het Celtic Music Interpretive Centre (Route 19 bij Judique) of aan de Glenora Distillery (Route 19 bij Glenville). Andere stops kunt u maken bij Acadian Cultural Center & Museum in Les Trois Pignons of St. Ann’s Gaelic College of Arts & Crafts.
Overnachting: Baddeck
Dag 12

Baddeck-Louisbourg-Baddeck (220 km)

Vanochtend vertrekt u in noordelijke richting naar het Fortress of Louisbourg National Historic Site. Dit ‘levende’ museum is een reconstructie van een Frans militair stadje ten tijde van 1700 compleet met in klederdracht gestoken personen die vertellen over het leven in die tijd. Verder raden wij u aan een bezoek te brengen aan Alexander Graham Bell National Historic Site in Baddeck. Dit is een museum gewijd aan het leven en de uitvindingen van deze fascinerende man, die de zomers doorbracht in deze regio aan de kust van het Bras d’ Or. Ook kunt u een bezoek brengen aan het Highland Village Museum in Iona.
Overnachting: Baddeck
Dag 13

Baddeck – Halifax (357 km)

U kunt de hele dag de tijd nemen voor de terugreis naar Halifax. Onderweg rijdt u langs de Bras d’ Or Lakes. Via de Canso Causeway gaat u terug naar het hoofdeiland van Nova Scotia. Bij Antigonish rijdt u in zuidwestelijke richting over de Marine Drive naar Halifax.
Overnachting: Halifax
Dag 14

Halifax

Dag ter vrije besteding. bezoek bij voorbeeld de Seaport Farmer's Market of wandel langs de pier. Ook Pier 21 is een bezoek waard om meer te leren over de eerste immigranten.
Overnachting: Halifax
Dag 15

Halifax

U keert terug naar de luchthaven waar u uw auto inlevert en aansluitend naar Amsterdam vliegt.
Toon de rest

Foto's & Video

Vergelijkbare reizen

Praat met onze Canada Experts

Hulp nodig met het samenstellen van uw perfecte Canada rondreis die zit als een maatpak? Neem vrijblijvend contact met ons op, we helpen u graag verder.

Maak kennis met onze medewerkers

Onze Nieuwsbrief

De nieuwsbrief die u wel wilt ontvangen! Op de hoogte blijven van nieuwtjes, aanbiedingen, wegbrengspecials en ander GoCanada nieuws? Schrijf uzelf dan in voor de GoCanada nieuwsbrief.