Hello, nice to meet you!

Op zoek naar een helpende hand bij het samenstellen van die bijzondere reis door Canada? Zoek niet verder.
Hallo, hier zijn we; het GoCanada team. Een enthousiast team dat gedreven wordt door passie, kennis en meer dan 20 jaar Canada ervaring.
Samen stellen wij jouw droomreis samen! Een reis op maat die helemaal voldoet aan jouw wensen.

Combineer in Canada!
Wil ik een cruise of een camper? Ga ik met de trein of met een stoere 4x4? Bij GoCanada weten we daar wel raad mee!
We combineren het gewoon. Bij ons kun je voor alles terecht en we helpen je graag met het samenstellen van mooie (combinatie) reizen.
En voor de vroege vogels die in 2025 al weg willen? Vraag nu al een prijsopgave aan en profiteer als eerste van de beschikbare tarieven.
Lees meer over vroegboek 2025.

Cruise top 4 Holland America Line
Dat cruisen rond Canada leuk is wisten we wel… maar welke cruise kies je en welke combinaties kun je maken? Ter inspiratie hebben we een mooie
top vier samengesteld van veel geboekt cruise combinaties die nog beschikbaar zijn voor deze zomer of dit najaar. Lees meer over onze mooie Cruise Top 4.

Onze reizen naar Canada
Met het aanbod op onze website hopen wij je te inspireren. Wij stellen alle reizen samen op basis van jouw wensen.
Laat ons weten wat je wensen zijn en wij gaan graag de uitdaging aan om je verwachtingen te overtreffen.

Zoek een reis door Canada

Over deze reis

Drie weekse classic roadtrip The Maritimes

De reis begint in Nova Scotia, bekend vanwege de mooie rotskusten met zijn vele vuurtorens, kleine vissersplaatsjes en heerlijke kreeftenrestaurants. Wist u dat McDonalds hier een McLobster heeft? De rondreis gaat via New Brunswick naar het mooie Prince Edward Island. Rollende heuvels afgewisseld met unieke rode zandstranden maken dit een zeer verrassende provincie. Wist u dat Canada hier eigenlijk is ontstaan? In Charlottetown vindt u hier meer informatie over. Via de prachtige route langs Cape Breton en de Cabot Trail steekt u over naar een van de meest afgelegen provincies van Canada: Newfoundland & Labrador. U bezoekt een gedeelte van Newfoundland waar ongerepte natuur, weinig toerisme en kleine authentieke vissersplaatsjes de dienst uitmaken. Met een beetje geluk drijft er een ijsberg langs. Per veerboot eindigt u de rondreis weer in Nova Scotia om via Halifax huiswaarts te keren. Veel indrukken meenemend in de bagage!
Een gevarieerde drie weekse rondreis die alle vier provincies van Maritiem Canada aandoet! Bijzonder geschikt voor liefhebbers van ongerepte natuur en interesse in cultuur. Onderweg komt u een mix van Engelse, Schotse en Franse cultuur tegen en overal treft u zeer vriendelijke inwoners.

Deze reis in het kort:
* U bezoekt de highlights van de maritieme provincies van Canada
* Verblijf op basis van logies in nette middenklasse accommodaties
* Mogelijkheid tot zien van ijsbergen
* Prachtige natuur, zoals Kejimkujik N.P., Cabot Trail, Gros Morne N.P. en Terra Nova N.P.
* Wildlife spotten
* Inclusief verschillende ferry overtochten

Via de tab ‘schema & route’ hieronder vindt u de gedetailleerde dag tot dag beschrijving van deze reis.

De route in het kort:
Halifax (2 nachten)
Western Shore/Lunenburg (2 nachten)
Caledonia/Kejimkujik N.P. (2 nachten)
Saint John (1 nacht)
Shepody/Hopewell Rock (1 nacht)
Charlottetown, PEI (2 nachten)
Cheticamp (1 nacht)
Baddeck (1 nacht)
Channel Port-aux-Basques (1 nacht)
Rocky Harbour/Gros Morne N.P. (2 nachten)
Twillingate (1 nacht)
Charlottetown, NL (1 nacht)
St. John's (2 nachten)
veerboot (1 nacht)
Charlos Cove (1 nacht)

Uiteraard kunnen we deze autorondreis ook voor u op maat uitwerken wanneer u bijvoorbeeld specifieke andere wensen heeft of de reis langer of korter wenst te maken!

Inbegrepen bij deze reis

Drie weekse classic roadtrip The Maritimes

Retourvlucht Halifax
21 overnachtingen
21 dagen autohuur
Overtocht Digby - Saint John
Overtocht North Sydney - Port-aux-Basques
Overtocht Argentia - North Sydney
Wegenkaart en informatiepakket

Niet inbegrepen:
Brug naar Prince Edward Island/veerboot Wood Islands-Caribou
Toegang tot nationale parken

Bij vertrek op donderdag of zondag begint de reis met één nacht in Halifax en volgt er nog een nacht in Halifax aan het eind na uw verblijf in Charlos Cove.

Schema & Route Drie weekse Classic Roadtrip The Maritimes

Dag 1

Aankomst in Halifax

U komt aan op Halifax International Airport waar u uw huurauto ophaalt. U rijdt vervolgens naar uw hotel in het centrum van Halifax. Halifax is in 1749 gesticht en tegenwoordig hoofdstad van Nova Scotia en de grootste stad in de maritieme provincies van Canada.

Overnachting: Halifax
Dag 2

Halifax

➢ To do: U hebt de hele dag de tijd om de boetieks, pubs en cafés in het centrum van Halifax te verkennen. De Halifax Citadel biedt een mooi uitzicht over de stad. Ook kunt u een bezoek brengen aan York Redoubt National Historic Site, een 200 jaar oud fort dat uitkijkt over de haven. Verder is de Pier een populaire plek om te wandelen en wat te eten of drinken. Tevens treft u daar de Halifax Seaport Farmer’s Market en wat verderop Pier 21 (het immigratiemuseum). Meer in het centrum is er ook nog het Maritime Museum met onder andere informatie over de Titanic.

Overnachting: Halifax
Dag 3

Halifax – Western Shore/Lunenburg (145 km)

U rijdt in zuidelijke richting naar Lunenburg.
➢ To do: Onderweg kunt u Peggy’s Cove bezoeken. Dit is een klein dorp met huizen die in de rotsen zijn gebouwd en een vuurtoren die uitkijkt over de Atlantische Oceaan.
U vervolgt uw weg naar Lunenburg. Deze plaats is de grootse vissersplaats aan de zuidkust van Nova Scotia en werd in 1753 door de Britten gesticht als eerste plaats buiten Halifax. Veel gebouwen in het centrum zijn bewaard gebleven en vormen met hun verschillende kleuren een leuk decor voor een wandeling door dit UNESCO werelderfgoed.

Overnachting: Western Shore
Dag 4

Western Shore/Lunenburg

Deze dag is ter vrije besteding in Lunenburg en omgeving.
➢ To do: In het oude centrum zijn er veel oude gebouwen en daarnaast een levendige kade met restaurants, winkels en galeries. Het Fisheries Museum of the Atlantic is boeiend om een bezoek aan te brengen. In de zomermaanden kunt u een boottocht maken per Bluenose II. Dit is een replica van het beroemde zeil- en vissersschip Bluenose dat in 1946 verging.

Overnachting: Western Shore
Dag 5

Western Shore/Lunenburg – Kejimkujik National Park/Caledonia (85 km)

Vandaag steekt u het schiereiland gedeeltelijk over. U verblijft dicht bij de ingang van Kejimkujik National Park.
➢ To do: Bezoek het Kejimkujik National Park, bekend vanwege de wandelpaden en het kanoën op meren en rivieren in de wildernis. Gidsen in het park maken wandelingen waarbij ze de natuurlijke geschiedenis van het park laten zien inclusief de rotstekeningen van de Mi’kmaq. Begin uw bezoek bij het bezoekerscentrum. Hier is onder andere een interactieve tentoonstelling en het is tevens het vertrekpunt van enkele korte wandelingen.

Overnachting: Kejimkujik National Park
Dag 6

Kejimkujik National Park

U hebt de hele dag de tijd om dit mooie park te verkennen. Kejimkujik National Park bestaat uit twee geografisch gescheiden delen. Het grootste gedeelte bevindt zich op het Nova Scotia Peninsula, het kleinere Kejimkujik Seaside ligt bij Port Joli aan de Atlantische kust. Uniek is dat Kejimkujik het enige nationale park in Canada is dat ook een National Historic Site is: naast mooie wildernis bestaat het park namelijk uit tientallen archeologische vindplaatsen die duiden op bewoning door indianen en kolonisten. Slechts een klein stuk van het park is per auto of camper bereikbaar: de rest van de wildernis is alleen te voet of per kano te bezoeken.

Overnachting: Kejimkujik National Park
Dag 7

Kejimkujik National Park – Saint John (120 km + ferry)

U vervolgt uw weg over het schiereiland om bij Digby de veerboot te nemen naar Saint John aan de overkant van de Bay of Fundy.
➢ To do: Maak een wandeling door het historische centrum van Saint John dat bekend is vanwege de loyalisten die de Britse tradities in ere houden. Het Loyalist House is het oudste huis van Saint John waar u een rondleiding kunt volgen. Ook kunt u Fort Howe National Historic Site bezoeken. Dit is een oud verdedigingswerk waar vroeger maar liefst acht kanonnen stonden. Een mooi natuurfenomeen zijn de Reversing Falls, waar de Saint John River uitmondt in de Bay of Fundy. Door het enorme getijdeverschil wordt het water soms weer de rivier ingeduwd.

Overnachting: Saint John
Dag 8

Saint John – Shepody/Hopewell Rock (165 km)

U rijdt vandaag gedeeltelijk langs de Bay of Fundy om uit te komen bij een punt waar u het getijdeverschil goed kunt waarnemen.
➢ To do: Bij eb kunt u een wandeling maken bij de beroemde Flower Pots. U kunt dan over het zand wandelen om de drooggevallen rotsen heen. Bij vloed kunt u er kajakken.

Overnachting: Shepody/Hopewell Rock
Dag 9

Shepody/Hopewell Rock – Charlottetown (210 km)

➢ To do: Onderweg naar Charlottetown kunt u stoppen bij Magnetic Hill bij Moncton. Als u de auto in zijn vrij zet en het gaspedaal los laat, dan lijkt het of u achteruit rijdt de heuvel op en ook het riviertje naast u lijkt de heuvel op te stromen.
U steekt de 13 kilometer lange Confederation Brug over naar Prince Edward Island en rijdt vervolgens naar Charlottetown.

Overnachting: Charlottetown
Dag 10

Charlottetown

➢ To do: Vandaag hebt u alle tijd om Charlottetown te verkennen. Dit is de plaats waar de geboorte van Canada plaats vond. In het Province House National Historic Site vonden de bijeenkomsten plaats die ertoe hebben geleid dat Canada als land werd geformeerd in 1867.
➢ To do: Of u kunt deze dag gebruiken om Prince Edward Island te verkennen. U kunt een bezoek brengen aan Prince Edward Island National Park aan de noordkant van het eiland met zee, strand en duinen. Dit eiland is ook bekend door de ‘Green Gables’ naar het boek over Anne of Green Gables van de Canadese schrijfster Lucy Maud Montgomery. Daarnaast zijn ook hier veel vuurtorens te zien.

Overnachting: Charlottetown
Dag 11

Charlottetown – Cheticamp (485 km + ferry)

U vertrekt over Route 1 naar Wood Islands voor de oversteek per veerboot naar Caribou op Nova Scotia. Van daar rijdt u naar Cape Breton Island, een stukje Schotland in Noord-Amerika. U overnacht aan het begin van de beroemde Cabot Trail, een prachtige kustweg.

Overnachting: Cheticamp
Dag 12

Cheticamp – Baddeck (210 km via Cape North)

➢ To do: U kunt vandaag op uw gemak over de Cabot Trail rijden en regelmatig stoppen om van het uitzicht te genieten of een mooie wandeling te maken. Het bezoekerscentrum in het park kan u goed informeren over de wandelingen. Er zijn 28 verschillende wandelingen in het park tussen Cheticamp en Ingonish. De meest aangeraden wandeling is de Skyline Trail, die ongeveer 15 minuten van de ingang van het park begint.
➢ To do: Als u ‘s middags nog tijd over hebt, kunt u een bezoek brengen aan het Alexander Graham Bell National Historic Site. De uitvinder van de telefoon verbleef vaak in Baddeck.

Overnachting: Baddeck
Dag 13

Baddeck – Channel Port-aux-Basques (60 km + ferry)

U rijdt in noordelijke richting naar North Sydney waar u aan boord gaat van de veerboot naar Newfoundland. De overtocht naar Port-aux-Basques duurt zo’n zeven uur en aan boord kunt u eten en drinken verkrijgen. Misschien ziet u onderweg wel walvissen of dolfijnen.
➢ To do: Wandel over de boardwalk van de haven van Channel Port-aux-Basques en bezoek in het dorp de souvenirwinkeltjes. Cape Ray Lighthouse ligt op het zuidelijkste punt van Newfoundland.

Overnachting: Channel Port-aux-Basques
Dag 14

Port-aux-Basques – Gros Morne National Park/Rocky Harbour (335 km)

U rijdt vandaag in noordelijke richting met als einddoel Gros Morne National Park. Onderweg zult u beboste bergen passeren en tevens komt u langs de grootste plaats in dit deel van Newfoundland, Corner Brook, waar u een standbeeld kunt zien van kapitein James Cook. U overnacht in de vissersplaats Rocky Harbour.
➢ To do: Bezoek Lobster Cove Head Lighthouse net buiten Rocky Harbour. Deze witte vuurtoren aan de rotsachtige kust is een van de mooiste exemplaren in de omgeving.

Overnachting: Rocky Harbour
Dag 15

Gros Morne National Park/Rocky Harbour

Gros Morne National Park is een bijzonder natuurgebied met de Gros Morne als hoogste berg en het staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst.
➢ To do: Bezoek de Tablelands waar u stukjes kunt zien van de mantel van de aarde die hier aan de oppervlakte liggen; heel bijzonder. Een andere aanrader is om een bootexcursie te boeken over de Western Brook Pond. Dit fjord is gevormd door gletsjers gedurende de IJstijd en toen die gletsjers verdwenen is het land aan de kust weer omhoog gekomen, waardoor het fjord afgesloten is van de zee en volledig uit zoetwater bestaat. Dit water is zo helder dat de meetapparatuur in het verleden op hol sloeg, omdat er niets te zien was onder water. Er komen een aantal indrukwekkende watervallen neer in dit meer.

Overnachting: Rocky Harbour
Dag 16

Rocky Harbour – Twillingate (425 km)

U maakt vandaag een lange rit naar Twillingate aan de beroemde Iceberg Alley en het wordt zelfs de Iceberg Capital of the World genoemd! Deze plaats op twee eilanden wordt omringd door baaien en vooral in het voorjaar en de vroege zomer kunt u hier ijsbergen en ijsschotsen zien.
➢ To do: Bij Longpoint Lighthouse hebt u een goed uitzicht en misschien ziet u wel een ijsberg! Maak een wandeling over een van de vele wandelpaden in en om Twillingate en ervaar de ruige natuur. Ook kunt u een boottocht maken waarbij u kans hebt om bultrugwalvissen en dwergvinvissen te zien.

Overnachting: Twillingate
Dag 17

Twillingate – Charlottetown (200 km)

U kunt vandaag kiezen voor de langere route langs de kust of de snellere weg via Gander naar uw bestemming. In Gander zijn na de aanslagen van 11 september (2001) enorm veel vliegtuigen geland en de lokale bevolking heeft al die passagiers soms dagenlang opgevangen. Voor luchtvaart liefhebbers is het een interessante stop.
➢ To do: Bezoek Terra Nova National Park dicht bij Charlottetown. Hier kunt u goed wandelen en kajakken. Ook bestaat de kans dat u moose, zwarte beren en vossen kunt zien.
➢ To do: Als u na alle natuur eens een leuk plaatsje wil bezoeken, dan is Bonavista een aanrader met de zeer kenmerkende rood-witte vuurtoren. Dit is echter wel nog zo’n anderhalf uur rijden (enkele reis) van uw eindbestemming van vandaag!

Overnachting: Charlottetown
Dag 18

Charlottetown – Saint John’s (240 km)

U rijdt vandaag naar het Avalon schiereiland aan de oostkant van Newfoundland met Saint John’s als bestemming. Saint John’s is de hoofdstad van Newfoundland en is tevens een leuke havenstad met vrolijk gekleurde huizen, lekkere restaurants en rijk aan geschiedenis.

Overnachting: Saint John’s
Dag 19

Saint John’s

Deze dag is ter vrije besteding in en om Saint John’s, waarbij u kunt kiezen uit een groot aantal activiteiten en bezienswaardigheden.
➢ To do: Het centrum met zijn gekleurde houten huizen is goed te belopen en daarbij zijn Duckworth Street en George Street een bezoek waard. Even buiten het centrum ligt Signal Hill, een rotsachtige heuvel met de Cabot Tower van waar het uitzicht over Saint John’s heel mooi is. Wat verder buiten Saint John’s is Quidi Vidi Village zeker ook een bezoek waard. Dit is een heel oud vissersdorpje met het Mallard Cottage, een van de oudste immigrantenhuizen van Noord-Amerika. Cape Spear is de oostelijkste punt van Noord-Amerika en wordt gekenmerkt door de vuurtoren die daar op de rotsen staat.

Overnachting: Saint John’s
Dag 20

Saint John’s – Argentia (135 km)

De veerboot terug naar Nova Scotia vertrekt pas aan het eind van de middag.
➢ To do: U kunt ’s ochtends nog verder Saint John’s en de omgeving verkennen, maar u kunt ook naar Bay Bulls rijden om daar een walvisexcursie te maken. Afhankelijk van het jaargetij hebt u ook nog kans dat u daar de papegaaiduikers ziet en misschien wel een verdwaalde ijsberg!
Aan het eind van de middag gaat u aan boord van de veerboot naar North Sydney. U overnacht daar in een hut en komt de volgende ochtend weer in Nova Scotia aan.

Overnachting: veerboot
Dag 21

North Sydney – Charlos Cove (220 km)

Een groot deel van de rit rijdt u langs het Bras d’Or Lake. Dit is het grootse meer van Nova Scotia. U vervolgt uw weg naar Charlos Cove waar rond 1760 Acadische kolonisten aan wal kwamen en in de beschutting een nederzetting bouwden waar ze veilig waren tegen aanvallen door de Britten.
➢ To do: Bezoek St. Joseph’s Church in het centrum van Charlos Cove. De kerk dateert uit 1876.

Overnachting: Charlos Cove
Dag 22

Charlos Cove – Halifax (280 km)

Afhankelijk van hoe laat uw vlucht gaat, kunt u ervoor kiezen om via de snelste weg (via Antigonish en de Trans Canada Highway) te rijden of via de langere route over de NS-316. U keert terug naar de luchthaven waar u uw auto inlevert en aansluitend naar Amsterdam vliegt.
Toon de rest

Foto's & Video

Praat met onze Canada Experts

Hulp nodig bij het samenstellen van jouw perfecte Canada rondreis die zit als een maatpak? Neem vrijblijvend contact met ons op en we helpen je graag verder.

Maak kennis met onze medewerkers

Onze Nieuwsbrief

De nieuwsbrief die u wel wilt ontvangen! Op de hoogte blijven van nieuwtjes, aanbiedingen, wegbrengspecials en ander GoCanada nieuws? Schrijf uzelf dan in voor de GoCanada nieuwsbrief.