Zoek een reis door Canada

Over deze reis

Drie weekse classic roadtrip The Maritimes

De reis begint in de meest bekende provincie Nova Scotia, bekend vanwege de mooie rotskusten met zijn vele vuurtorens, kleine vissersplaatsjes en heerlijke kreeften restaurants. Wist u dat de Mc Donalds hier een McLobster heeft?

De rondreis loopt via New Brunswick naar het verrassend mooie Prince Edward Island. Rollende heuvels afgewisseld met unieke rode zandstranden maken dit een zeer verrassende provincie. Wist u dat Canada hier eigenlijk ontstaan is? In Charlottetown vindt u hier meer informatie over.

Via de prachtige route langs Cape Breton steekt u over naar één van de meest afgelegen provincies van Canada: Newfoundland. Ongerepte natuur, weinig toerisme en kleine authentieke vissersplaatsjes maken hier de dienst uit. Met een beetje geluk drijft er een ijsschots langs. Via de veerboot eindigt u de rondreis weer in Nova Scotia om via de gezellige havenstad weer huiswaarts te keren. Veel indrukken meenemend in de bagage!

Een gevarieerde 3 weekse rondreis die alle 4 de provincies van Maritiem Canada aandoet! Maar dan wel in een rustig tempo!

Via de tab ‘schema & route’ hieronder vindt u de gedetailleerde dag tot dag beschrijving van deze reis.

Inbegrepen bij deze reis

Drie weekse classic roadtrip The Maritimes

Retourvlucht Halifax
21 overnachtingen
21 dagen autohuur
Overtocht Digby naar St. Johns
Overtocht Wood Islands naar Caribou
Overtocht North Sydney naar Port-aux-Basques
Overtocht Argentia naar North Sydney
Wegenkaart en informatiepakket

Schema & Route Drie weekse Classic Roadtrip The Maritimes

Dag 1

Aankomst in Halifax

U komt aan op Halifax International Airport en u haalt uw huurauto op. U rijdt naar uw hotel in het centrum van Halifax.
Overnachting: Halifax
Dag 2

Halifax

Halifax is gelegen aan een van ’s werelds grootste natuurlijke havens en heeft kenmerken van zowel een moderne als historische stad. U kunt de rijke maritieme historie ontdekken in een van de vele musea en langs het havengebied, waar tevens de gerestaureerde Historic Properties zich bevinden.
Overnachting: Halifax
Dag 3

Halifax – Bridgewater (110 km)

Vandaag rijdt u via de Lighthouse Route naar het vissersdorp Peggy’s Cove. Dit schilderachtige dorpje is omgeven door brokken graniet en rotsformaties met paden die leiden naar de beroemde vuurtoren. Vervolg uw route langs de kust en stop bij de haven van Lunenburg om een bezoek te brengen aan het bekende Fisheries Museum of the Atlantic voordat u aankomt in Bridgewater.
Overnachting: Bridgewater
Dag 4

Bridgewater – Kejimkujik National Park/Digby (180 km)

Neem vandaag de bezienswaardige route door het land die de rotsachtige zuidkust verbindt met de weelderige Annapolis Valley. Geniet van de fantastische uitzichten wanneer u de uitgebreide bosgebieden bezaaid met meertjes doorkruist. Verken de wildernis van Kejimkujik National Park langs de eeuwenoude Mikmaq kanoroutes of volg de hiking paden naar het bosrijke binnenland. Rijdt vervolgens verder langs het Annapolis Basin, waarbij u de overblijfselen van de koloniale rivaliteit tussen de Engelsen en de Fransen kunt zien.
Overnachting: Digby
Dag 5

Digby

U hebt de dag ter vrije besteding om deze schilderachtige vissersplaats te verkennen. De levendige haven huisvest de grootste vloot van vissersboten ter wereld die sint jacobsschelpen vangt. Digby is het populairste zomerresort van Nova Scotia en het grootse stedelijke centrum in dit gebied. Het is schitterend gelegen aan het Annapolis Basin en kijkt uit op het Digbykanaal, waar het water van het basin in de Bay of Fundy stroomt. Bezoek ook één of meer eilanden van de Digby Neck voor mooie wandelingen, onder andere naar de Balancing Rock.
Overnachting: Digby
Dag 6

Digby – Fredericton (veerboot + 188 km)

Geniet van de overtocht per veerboot via de Bay of Fundy naar Saint John, bekend vanwege het grootste getijdeverschil ter wereld. Maak een stop bij de Reversing Falls in Saint John. Volg de kustlijn en rijdt door verschillende unieke vissersdorpen op weg naar Fredericton. De Bay of Fundy is rijk aan zeeleven, dat vaak gezien kan worden langs de rotskust bij eb. Net buiten Fredericton vindt u King’s Landing Historic Settlement – een gemeenschap waar in een rollenspel het dagelijkse leven van de 19e eeuw wordt uitgebeeld.
Overnachting: Fredericton
Dag 7

Fredericton – Moncton (250 km)

Vandaag kunt u populaire overdekte bruggen zien op weg naar het Fundy National Park. Verken Hopewell Rocks Provincial Park of breng een bezoek aan Shediac, de kreeftenhoofdstad van de wereld, waar u kreeft op zijn best kunt proeven.
* Extra activiteit: U kunt over de zeebodem wandelen bij Hopewell Cape en daar de beroemde Flower Pot Rocks zien.
Overnachting: Moncton
Dag 8

Moncton – Charlottetown (160 km)

Voordat u Moncton verlaat, raden wij u aan een stop te maken bij Magnetic Hill waar u de auto in de ‘neutraalstand’ kunt zetten om de illusie te ervaren dat u de heuvel opgetrokken wordt door ‘magnetische krachten’. De Northumberland-kust van New Brunswick heeft een rijke Britse en Acadische erfenis. U kunt deze erfenis vandaag ontdekken als u ervoor kiest om door de architectonische parel van Dorchester te reizen en een bezoek brengt aan het Franse fort Beauséjour aan de provinciegrens met Nova Scotia. Aan de voet van de Confederation Bridge bevindt zich het Cape Jourimain Nature Centre, een door de gemeenschap geleid educatief centrum over ecotoerisme en milieu, dat open is voor publiek en waar u de culturele historie en diversiteit aan milieus kunt bekijken. Steek de Confederation Bridge over op weg naar Prince Edward Island, de kleinste provincie van Canada, waarna u aankomt in de charmante stad Charlottetown.
Overnachting: Charlottetown
Dag 9

Charlottetown

Deze dag is ter vrije besteding om de Victoriaanse huizen en elegante pleinen van Charlottetown te verkennen. De stad is het commerciële centrum van het eiland en via haar haven worden de verschillende producten van het omliggende vruchtbare boerenland verscheept. Ondanks het 20e eeuwse karakter van de tegenwoordige stad roept het nog steeds een gevoel op van de koloniale zeehaven met interessante gebieden zoals Great George Street en Old Charlotte Town.
* Extra activiteit: U kunt een 1 uur durende stadstour maken door de historische gebieden en langs de haven. U ontdekt de historie en charme van de geboorteplaats van Canada terwijl u door de straten van Charlottetown rijdt. U komt langs het Province House, Beaconsfield, Historic Great George Street, The Lieutenant Governor's House, Victoria Park en de University of Prince Edward Island.
Overnachting: Charlottetown
Dag 10

Charlottetown – Baddeck (285 km + veerboot)

De reis van vandaag brengt u langs Orwell Corner Historic Site om aan boord te gaan van de veerboot over de Northumberland Strait naar Nova Scotia. Rijd door rustig landschap en kleine dorpjes, die kenmerkend zijn voor de Schotse, Indiaanse en Acadische identiteit van Nova Scotia. Vervolg uw reis naar Cape Breton Island door het magniefieke berglandschap dat het Bras d’Or Lake omgeeft en rijdt naar het heerlijke resort Baddeck. Een fascinerend museum hier is gewijd aan het leven en werk van Alexander Graham Bell, de uitvinder van de telefoon.
Overnachting: Baddeck
Dag 11

Baddeck

Een bezienswaardig hoogtepunt van deze reis is om over de Cabot Trail te rijden naar de hooglanden van Cape Breton. De trail loopt langs ‘lochs and glenns’ gesticht door de Schotten en langs bezienswaardige kustlijnen gesticht door de Arcadiërs. Terwijl u de kronkelende weg door het Cape Breton Highlands National Park volgt, zult u genieten van de fantastische panorama’s van door zee overspoelde landtongen, steile kliffen en rustige stranden. Wandelpaden leiden het park in waar u na elke bocht een ander fascinerend zicht heeft. Rijd terug naar Baddeck door de weelderige Margaree Valley.
Overnachting: Baddeck
Dag 12

Baddeck – Corner Brook (453 km + veerboot)

U begint de dag met een schitterende overtocht van North Sydney naar Channel-Port-aux-Basques. Kijk uit naar walvissen en dolfijnen wanneer de veerboot over de Cabot Strait vaart. U kunt ook ‘white puffins’ en roofvogels zien die op de spectaculaire kliffen leven. Kale kusten en beboste bergen overheersen de eerste indrukken van Newfoundlands landschap. De beste manier om de ruwe schoonheid van deze kust te ervaren is een van de uitstekende wandelpaden te kiezen op weg naar Corner Brook.
Overnachting: Corner Brook
Dag 13

Corner Brook/Gros Morne National Park

Vandaag kunt u Gros Morne Natoinal Park verkennen. Dit park staat op de lijst van Werelderfgoederen vanwege de bergen die door gletsjers zijn gevormd. U kunt de wandelpaden naar de top van Gros Morne Mountain nemen om de schitterende panorama’s van de Tablelands te bewonderen en geniet van de rust van de vissersdorpen die ingesloten zijn door hoge kliffen en steile fjorden. Benut een van de vele activiteiten om wildlife te zien, zoals poolkonijnen, zwarte beren, lynxen en caribous.
Overnachting: Corner Brook
Dag 14

Corner Brook – Gander (385 km)

Vandaag rijdt u oostwaarts door een landschap met bossen en brengt u een bezoek aan enkele van de historische plekken van de mysterieuze Beothuks, die eens op het eiland woonden. Vervolg daarna uw route naar het binnenland door een landschap van kleine rivieren en uitgebreide bossen, waar sommige van de grootste zoogdieren van Noord-Amerika wonen, zoals elanden en zwarte beren. U rijdt langs de rand van Notre Dame Provincial Park naar Gander.
Overnachting: Gander
Dag 15

Gander

In veel opzichten is Gander de wieg van de Canadese luchtvaart. Na de eerste pioniersvluchten over de Atlantische Oceaan in de jaren 30, werd besloten dat Canada een luchthaven nodig had in de Maritimes om zich voor te bereiden op deze nieuwe vorm van transport. Een decennium later zou dit een van belangrijkste luchthavens worden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Tegenwoordig viert de stad haar geschiedenis en de tegenwoordige tijd en bent u er van harte welkom. Gebruik de dag om wat van de charme van het centrum van Gander te ontdekken.
Overnachting: Gander
Dag 16

Gander –Terra Nova National Park/Clarenville (150 km)

Onderweg naar Clarenville zult u de rust en het wildleven van het Terra Nova National Park ervaren. Verken de wildernis langs de ontelbare wandelpaden of vaar langs de kust per zeekajak. Vanaf de heuvels en verlaten stranden kunt u verschillende walvissen dicht langs de kust zien, terwijl u dolfijnen en orka’s kunt zien bij Bonavista Bay. Om moose, zwarte beren en vossen te zien, kunt u gewoon een wandeling maken naar de moeraslanden en bossen van het binnenland.
Overnachting: Clarenville
Dag 17

Clarenville – St. John’s (190 km)

Een prachtige rit over de Trans Canada Highway brengt u naar St. John’s. Reis langs de Conception Bay waar er nog steeds een sfeer hangt van piraterij. De vaak voorkomende mist geeft een mystiek aura aan de parken en dorpen. Vervolg uw weg naar St. John’s, de hoofdstad van de provincie, waar kleurrijke straten strijden met de natuurlijke schoonheid van de omringende heuvels.
Overnachting: St. John’s
Dag 18

St. John’s

Vandaag hebt u de tijd om St. John’s en de omgeving te verkennen. De stad is een van de oudste in Noord-Amerika en benadrukt innovatie en voortgang terwijl het de continuïteit waarborgt. Slenter door de steile, nauwe straatjes van de oude stad en beklim de rots van Signal Hill. Bekijk de vele historische gebouwen en plekken en bezoek de jaarlijkse festivals.
* Extra activiteit: Iceberg Quest Ocean Tours (2 uur)
U vertrekt vanuit St. John's en vaart door The Narrows en langs de Cabot Tower op weg naar Cape Spear, het meest oostelijke punt van Canada. U vaart over helder water waar de grootste concentratie bultrugwalvissen ter wereld leeft. Afhankelijk van het seizoen kunt u langs ijsbergen varen die meer dan 12.000 jaar oud zijn. Als u geluk hebt kunt u ook de papegaaiduikers (puffins) zien.
Overnachting: St. John’s
Dag 19

St. John’s – North Sydney (130 km + veerboot)

Zeg vaarwel tegen Newfoundland en steek het Avalon Peninsula over waar u in Argentia aan boord gaat van de veerboot. Geniet van een cruise over de Atlantische Oceaan en let hierbij op de dieren op zee. U overnacht aan boord van de veerboot.
Overnachting: aan boord
Dag 20

North Sydney-Sydney (25 km)

U komt 's ochtends in North Sydney aan en hebt de hele dag de tijd om de omgeving te verkennen.
* Extra activiteit: Fortress of Louisbourg National Historic Site
Een bezoek aan dit historische fort is alsof u een stap terug doet in de tijd naar de periode waarin de Engelsen en Fransen vochten om de macht in 'de nieuwe wereld'. In die tijd werd er in heel Nova Scotia gevochten. Het fort is de grootste historische reconstructie in Noord-Amerika en biedt een goed inzicht in het leven van die tijd.
Overnachting: Sydney
Dag 21

Sydney – Halifax (305 km)

Volg de Marine Drive terug naar Halifax. De rest van de dag in Halifax is ter vrije besteding. Brengt u eens een bezoek aan de Citadel, die de stad al sinds de 18e eeuw heeft beschermd, de Public Gardens of maak een tocht door de haven aan boord van de Bluenose II.
Overnachting: Halifax
Dag 22

Halifax-Amsterdam

U rijdt terug naar Halifax International Airport waar u de auto weer inlevert en incheckt voor uw vlucht naar Amsterdam.
Toon de rest

Foto's & Video

Praat met onze Canada Experts

Hulp nodig met het samenstellen van uw perfecte Canada rondreis die zit als een maatpak? Neem vrijblijvend contact met ons op, we helpen u graag verder.

Maak kennis met onze medewerkers

Onze Nieuwsbrief

De nieuwsbrief die u wel wilt ontvangen! Op de hoogte blijven van nieuwtjes, aanbiedingen, wegbrengspecials en ander GoCanada nieuws? Schrijf uzelf dan in voor de GoCanada nieuwsbrief.