Hello, nice to meet you!

Op zoek naar een helpende hand bij het samenstellen van die bijzondere reis door Canada? Zoek niet verder.
Hallo, hier zijn we; het GoCanada team. Een enthousiast team dat gedreven wordt door passie, kennis en meer dan 20 jaar Canada ervaring.
Samen stellen wij jouw droomreis samen! Een reis op maat die helemaal voldoet aan jouw wensen.

Combineer in Canada!
Wil ik een cruise of een camper? Ga ik met de trein of met een stoere 4x4? Bij GoCanada weten we daar wel raad mee!
We combineren het gewoon. Bij ons kun je voor alles terecht en we helpen je graag met het samenstellen van mooie (combinatie) reizen.
En voor de vroege vogels die in 2025 al weg willen? Vraag nu al een prijsopgave aan en profiteer als eerste van de beschikbare tarieven.
Lees meer over vroegboek 2025.

Cruise top 5 Holland America Line
Dat cruisen rond Canada leuk is wisten we wel… maar welke cruise kies je en welke combinaties kun je maken? Ter inspiratie hebben we een mooie
top 5 samengesteld van veel geboekt cruise combinaties die nog beschikbaar zijn voor deze zomer of dit najaar. Lees meer over onze mooie Cruise Top 5.

Onze reizen naar Canada
Met het aanbod op onze website hopen wij je te inspireren. Wij stellen alle reizen samen op basis van jouw wensen.
Laat ons weten wat je wensen zijn en wij gaan graag de uitdaging aan om je verwachtingen te overtreffen.

Camperreizen | Autorondreizen | Groepsreizen | Cruisereizen
Treinreizen | Wintersport | Bijzondere accommodaties

Zoek een reis door Canada

Over deze reis

Familiereis The Maritimes

Op uw gemak met de familie de maritieme provincies van Canada ontdekken? Bent u op zoek naar ongerepte natuur, vuurtorens en kust? Dan is deze reis voor u bedoeld! In drie weken rijdt u in een ontspannen tempo langs de hoogtepunten van de Maritimes (de meest oostelijke provincies van Canada), zoals de Cabot Trail, Kejimkujik National Park, de Bay of Fundy en de leuke stad Halifax. Onderweg verblijft u in accommodaties die geschikt zijn voor een gezin, met vaak een eigen keuken en blijft u vaak wat langer op dezelfde plaats, zodat u alle tijd hebt om te ontspannen en de omgeving te verkennen.

Deze reis in het kort:
* U bezoekt de highlights van Nova Scotia en een gedeelte van New Brunswick
* Ontspannen reistempo
* Accommodaties geschikt voor gezinnen met regelmatig een keuken
* Mogelijkheden voor activiteiten als kajakken, paardrijden en andere watersporten
* Wildlife spotten
* Ontspannen aan het strand

Bekijk de tab ‘schema & route’ voor de exacte route en leuke tips voor tijdens uw reis.

De route in het kort:
Halifax (2 nachten)
Liscomb (2 nachten)
Baddeck (3 nachten)
Tatamagouche (1 nacht)
Saint-Louis de Kent (2 nachten)
Hopewell Cape (3 nachten)
Mitland Bridge/Kejimkujik N.P. (3 nachten)
White point (3 nachten)

Uiteraard kunnen we deze autorondreis ook voor u op maat uitwerken wanneer u bijvoorbeeld specifieke andere wensen heeft of de reis langer of korter wenst te maken!

Inbegrepen bij deze reis

Familiereis The Maritimes

Retourvlucht incl. luchthavenbelasting en brandstoftoesalg
19 dagen autohuur incl. ongelimiteerde kilometers
19 overnachtingen volgens reisschema
Overtocht Saint John - Digby
Uitgebreid informatiepakket incl. wegenkaart

Schema & Route Familiereis The Maritimes

Dag 1

Aankomst Halifax

U komt aan op Halifax International Airport en haalt uw huurauto op. U rijdt naar uw hotel in het centrum van Halifax. Halifax is in 1749 gesticht en tegenwoordig hoofdstad van Nova Scotia en de grootste stad in de maritieme provincies van Canada.

Overnachting: Halifax
Dag 2

Halifax

U hebt de hele dag de tijd om het centrum van Halifax te verkennen.
➢ To do: De Halifax Citadel biedt een mooi uitzicht over de stad. Elke dag om 12 uur wordt hier het kanon afgeschoten en is zeker ook met kinderen leuk om te bezoeken. Ook kunt u een bezoek brengen aan York Redoubt National Historic Site, een 200 jaar oud fort dat uitkijkt over de haven. Verder is de Pier een populaire plek om te wandelen en wat te eten of drinken of fietsen te huren. Tevens treft u daar de Halifax Seaport Farmer’s Market en wat verderop Pier 21 (het immigratiemuseum). Meer in het centrum is er ook nog het Maritime Museum met onder andere informatie over de Titanic.

Overnachting: Halifax
Dag 3

Halifax – Liscomb (180 km)

U rijdt in oostelijke richting naar Liscomb. Onderweg rijdt u voor een groot gedeelte langs de kust. De lodge waar u verblijft ligt direct aan de Liscomb rivier en u kunt er kanoën en kajakken.
➢ To do: De route van vandaag is relatief kort, dus u kunt ook ’s ochtends nog wat tijd in Halifax doorbrengen voordat u vertrekt. Vertrekt u echter wel al in de ochtend, dan kunt u ’s middags lekker zwemmen of kanoën bij de lodge.

Overnachting: Liscomb
Dag 4

Liscomb

Deze dag is ter vrije besteding in Liscomb en omgeving.
➢ To do: Bij de lodge kunt u zwemmen, tennissen, kanoën, een fiets huren of een wandeling maken. Daarnaast is het ook leuk om een bezoek te brengen aan het dichtbij gelegen Sherbrooke Village (20 minuten rijden); een pittoresk plaatsje met gekleurde huizen waar u met paard-en-wagen doorheen kunt rijden of de plaatselijke smederij kunt bezoeken.

Overnachting: Liscomb
Dag 5

Liscomb – Baddeck (205 km)

Al gauw slaat u af om uw route via het binnenland te vervolgen. Via de Canso brug steekt u over naar Cape Breton Island dat voor een groot deel wordt ingenomen door het Bras d’Or Lake. U verblijft de komende drie nachten in Baddeck.
➢ To do: Er zijn verschillende wandelingen mogelijk vanaf het terrein van Hunter’s Mountain Chalets, waar u overnacht.

Overnachting: Baddeck
Dag 6 en 7

Baddeck

➢ To do: U kunt op uw gemak over de beroemde Cabot Trail rijden en regelmatig stoppen om van het uitzicht te genieten of een mooie wandeling te maken. Het bezoekerscentrum in het park kan u goed informeren over de wandelingen. Er zijn 28 verschillende wandelingen in het park tussen Cheticamp en Ingonish. De meest aangeraden wandeling is de Skyline Trail, die ongeveer 15 minuten van de ingang van het park begint.
➢ To do: U kunt het Fortress of Louisbourg National Historic Site bezoeken (anderhalf uur rijden enkele reis). Dit ‘levende’ museum is een reconstructie van een Frans militair stadje ten tijde van 1700 compleet met in klederdracht gestoken personen die vertellen over het leven in die tijd. Verder raden wij u aan een bezoek te brengen aan Alexander Graham Bell National Historic Site in Baddeck. Dit is een museum gewijd aan het leven en de uitvindingen van deze fascinerende man, die de zomers doorbracht in deze regio aan de kust van het Bras d’Or meer. Ook kunt u een bezoek brengen aan het Highland Village Museum in Iona.

Overnachting: Baddeck
Dag 8

Baddeck - Tatamagouche (250 km)

U verlaat vandaag het Cape Breton Island en rijdt naar een gedeelte dat de naam Nova Scotia (Nieuw-Schotland) eer aandoet met plaatsnamen als New Glasgow en Pictou, waar de eerste
Schotten aan het einde van de 18e eeuw aankwamen en dat er heel Schots uitziet.
➢ To do: Tatamagouche is een historisch plaatsje waar u nog mensen in klederdracht ziet en waar u met een treintje doorheen kunt rijden. Er zijn ook allerlei mogelijkheden voor eten en drinken, zoals een micro brouwerij, chocoladewinkel en een slager. U overnacht in een oud treinstel!

Overnachting: Tatamagouche
Dag 9

Tatamagouche – Saint Louis de Kent (210 km)

Uw rit van vandaag voert in noordelijke richting naar de provincie New Brunswick. Onderweg passeert u Shediac, de kreeftenhoofdstad van de wereld. Uw eindpunt van vandaag ligt vlak naast Kouchibouguac National Park.
➢ To do: Bekijk in Shediac het grootste kreeftenstandbeeld ter wereld van maar liefst 11 meter lang en 8 meter hoog.

Overnachting: Saint Louis de Kent
Dag 10

Saint Louis de Kent

Deze dag is ter vrije besteding.
➢ To do: Bezoek Kouchibouguac National Park waar u goed kunt fietsen, kajakken en wandelen. Ook kunt u heerlijk ontspannen op een van de vele zandstranden in de buurt.

Overnachting: Saint Louis de Kent
Dag 11

Saint Louis de Kent – Hopewell Cape (145 km)

De korte rit van vandaag voert u naar de Bay of Fundy, die bekend staat vanwege het grote getijdeverschil.
➢ To do: Onderweg kunt u stoppen bij Magnetic Hill bij Moncton. Als u de auto in zijn vrij zet en het gaspedaal los laat, dan lijkt het of u achteruit rijdt de heuvel op en ook het riviertje naast u lijkt de heuvel op te stromen.

Overnachting: Hopewell Cape
Dag 12 en 13

Hopewell Cape

Deze twee dagen kunt u ontspannen aan de Bay of Fundy. De Hopewell Rocks zijn ontstaan door het enorme getijdeverschil en bestaan uit rotsen en holen. De Flowerpot Rocks zijn de bekendste.
➢ To do: Bij eb kunt u een wandeling maken bij de beroemde Flower Pots. U kunt dan over het zand wandelen om de drooggevallen rotsen heen. Bij hoog water kunt u er ook heel goed kajakken. Tip: informeer vooraf goed naar de getijden.
Verder is een bezoek aan het Interpretive Centre ook interessant. In de omgeving zijn er verschillende rotsen met prachtig uitzicht en klinkende namen, zoals Apple Rock, Diamond Rock en
E.T. Rock. Ook kunt u paardrijden bij de ranch waar u verblijft.

Overnachting: Hopewell Rock
Dag 14

Hopewell Cape – Kejimkujik National Park/Maitland Bridge (300 km + ferry overtocht)

Vertrek vandaag vroeg, want naast de rit van zo’n 300 km is er ook nog een oversteek per veerboot inbegrepen. U gaat van Saint John naar Digby dwars over de Bay of Fundy heen. Daarna is het nog een korte rit naar Kejimkujik National Park.
➢ To do: Bezoek het Kejimkujik National Park, bekend vanwege de wandelpaden en het kanoën op meren en rivieren in de wildernis. Gidsen in het park maken wandelingen waarbij ze de natuurlijke geschiedenis van het park laten zien inclusief de rotstekeningen van de Mi’kmaq. Begin uw bezoek bij het bezoekerscentrum. Hier is onder andere een interactieve tentoonstelling en tevens het vertrekpunt van enkele korte wandelingen.

Overnachting: Kejimkujik National Park
Dag 15

Kejimkujik National Park

U hebt deze dagen de tijd om dit mooie park te verkennen.
➢ To do: Kejimkujik National Park bestaat uit twee geografisch gescheiden delen. Het grootste gedeelte bevindt zich op het Nova Scotia Peninsula, het kleinere Kejimkujik Seaside ligt bij Port Joli aan de Atlantische kust. Uniek is dat Kejimkujik het enige nationale park in Canada is dat ook een National Historic Site is: naast mooie wildernis bestaat het park namelijk uit tientallen archeologische vindplaatsen die duiden op bewoning door indianen en kolonisten. Slechts een klein stuk van het park is per auto of camper bereikbaar: de rest van de wildernis is alleen te voet of per kano te bezoeken.

Overnachting: Kejimkujik National Park
Dag 17

Kejimkujik National Park/Maitland Bridge – White Point (85 km)

De rit van vandaag is kort en voert u naar de Atlantische Oceaan.
➢ To do: Het Seaside deel van Kejimkujik National Park ligt dichtbij White Point, dus u kunt daar stoppen op weg naar het resort.

Overnachting: White Point
Dag 18 en 19

White Point

U kunt de komende dagen bijkomen van alle indrukken van deze reis en lekker ontspannen aan het strand.
➢ To do: Er worden regelmatig activiteiten voor kinderen georganiseerd. Verder zijn er kajaks, SUPs en andere vaartuigen aanwezig. Ook zijn er mogelijkheden voor wandelingen of lekker zwemmen in het binnen zwembad.

Overnachting: White Point
Dag 20

White Point – Halifax (155 km)

Vandaag rijdt u terug naar Halifax. Meestal gaan de vluchten aan het eind van de middag en kunt u op uw gemak terugrijden. Mocht u echter liever een laatste nacht in Halifax doorbrengen, dan kunnen we de reis daar natuurlijk op aanpassen.
➢ To do: Stop onderweg in Lunenburg. Dit is een oude havenplaats met gekleurde houten huizen en het centrum staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Ook kunt u in de buurt van Halifax even stoppen bij Peggy’s Cove om de wereldberoemde vuurtoren daar te zien. Dit is wel wat toeristisch, maar ook een uniek beeld.
U levert uw auto in op de luchthaven en aansluitend vertrekt u voor uw vlucht naar Amsterdam.
Toon de rest

Foto's & Video

Praat met onze Canada Experts

Hulp nodig bij het samenstellen van jouw perfecte Canada rondreis die zit als een maatpak? Neem vrijblijvend contact met ons op en we helpen je graag verder.

Maak kennis met onze medewerkers

Onze Nieuwsbrief

De nieuwsbrief die u wel wilt ontvangen! Op de hoogte blijven van nieuwtjes, aanbiedingen, wegbrengspecials en ander GoCanada nieuws? Schrijf uzelf dan in voor de GoCanada nieuwsbrief.